allgrund primer applicatie hout

Allgrund primer; een universele grondverf voor werkelijk elk verfproject

Allgrund primer is uniek in zijn soort: het is een primer die voor werkelijk elke ondergrond is geschikt – buiten én binnen! Dit wordt versterkt doordat het overschilderbaar is door vrijwel elke verfsoort, of deze nou op water- of terpentinebasis is. Allgrund grondverf of simpelweg allgrund kunt u het ook wel noemen.

Allgrund is een primer: dit is een grondlaag voor lak, coatings of andere verfsoorten. Het zorgt voor een sterkere hechting van de verf.

Denk bijvoorbeeld aan:

allgrund primer sigma product

Allgrund primer van Sigma

 • Metalen (staal, ijzer, RVS, aluminium, koper en meer)
 • Beton
 • Steen
 • Polyester
 • Geglazuurde tegels
 • Hout
 • PVC (plastic en kunststof)
 • Oude laklagen

In dit artikel lichten we u in over alles wat met primer te maken heeft. Zo leggen we de focus op de kenmerkende eigenschappen van allgrund én geven we een overzicht van producten te koop bij de Gamma en andere bouwmarkten.


6 kenmerkende eigenschappen van allgrund primer

Het multifunctionele allgrund primer is feitelijk geschikt voor nagenoeg elk project dat u voor ogen hebt. Doorgaans breng u het in één of twee lagen aan met een kwast of rollen. Let er hierbij op dat de ondergrond voor het aanbrengen goed schoon is gemaakt. Allgrund hoeft u bij het aanbrengen niet te verdunnen. Hoewel het voor een betere verdeling zorgt, hecht de primer ook een stuk minder.

Tip: Grondsoorten buiten (zoals metaal of beton) hebben doorgaans twee lagen allgrund hechtprimer nodig voor optimaal resultaat. Vergeet niet eerst te schuren voor de tweede laag!

Dit zijn 6 kenmerkende eigenschappen van allgrund primer:

 1. Universeel overschilderbaar met één- of twee-componenten verfsystemen. Zowel watergedragen als oplosmiddelhoudend.
 2. Allgrund droogtijd is snel: doorgaans overschilderbaar na 3 – 4 uren (een spray zelfs al na 2 uur) met bijvoorbeeld betonverf. Stofdroog in 30 minuten.
 3. Roestwerend op metalen ondergronden
 4. Bestand tegen verschillende weersomstandigheden
 5. Stootvast
 6. Hittebestendig tot 100 graden

Allgrund primer kopen van Südwest en andere merken

Allgrund primer kopen kan helaas niet bij een Gamma, Praxis of andere bouwmarkt. Online is het middel echter goed verkrijgbaar. Südwest allgrund primer is het meest bekende merk, maar ook Sigma heeft een krachtige variant. Het goedje komt doorgaans in de kleuren wit, zwart, groen, rood en geel; is daarnaast ook in andere RAL-kleuren leverbaar.

Prijs van allgrund grondverf
De prijs van allgrund grondverf ligt relatief dicht bij elkaar. Door zijn veelzijdigheid, is het relatief duur. Voor 0,75l betaalt u algauw €25,-. Südwest all-grund K51 hechtprimer wit is €75,- voor 2.5 liter. Let op: dit is een momentopname. Prijzen zijn variabel.

Hierbij een overzicht van professionele allgrund producten:

Allgrund Primer Dekking per liter
Südwest Acryl All-Grund U519m²
Südwest All-grund Spray-Wit9m²
CWS All-Grund 375 ml8m²
Einza Aqua All-Grund Wit-0,75 Liter10m²
Sigma Allgrund Primer Grijs 750 ml8 - 10m²

Er bestaat ook zogenaamde Allgrund spray! Deze zijn bedoeld voor snelle reparaties en moeilijk te bereiken plekken. Südwest allgrund primer spray is een voorbeeld en kost ongeveer  €14,95.

allgrund primer applicatie spray sudwest

Applicatie allgrund primer spray

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *