Anti-schimmel coating in de woonkamer

Verwijder al die venijnige vochtplekken met anti-schimmel coating

Anti-schimmel coating of verf (ook wel schimmelwerende coating genoemd) is een beschermend laagje dat je middels een kwast, roller of een installatie op de ondergrond (zoals je plafond) aanbrengt. Het zit vol anti-bacteriële eigenschappen, verwijdert onaangename geuren en is bestand tegen vervelende micro-organismen.

Anti-schimmel verf of coating kan op vrijwel elke ondergrond worden toegepast en heeft een nagenoeg permanent effect! Anti-schimmel coating kan op twee manieren worden gebruikt:

  1. Als opruimmiddel voor als het schimmelkwaad al is geschiedt
  2. Preventief, zodat die fungus straks überhaupt niet in staat is om je huis binnen te dringen.

Anti-schimmel coating haalt al het vocht, ofwel leven, uit je muur weg. Schimmel is eigenlijk altijd het gevolg van teveel vocht. Dit ontstaat bijvoorbeeld doordat warme lucht (zoals hete stoom tijdens het koken of dampen in de badkamer) niet voldoende wordt afgevoerd of omdat een plek niet genoeg ventilatie biedt. Schimmel op je plafond betekent daarom doorgaans ook dat er een vochtprobleem aanwezig is. Dit laagje verf zorgt ervoor dat die nattigheid zich jarenlang niet uit!

In dit artikel nemen we u mee langs alle producten die het schimmelwerende klusje voor u kunnen klaren. Daarnaast leggen we middels een stappenplan hoe u anti-schimmel coating aanbrengt.


Anti-schimmel verf (of reiniging) direct kopen

Indien de badkamer of de douche schimmel bevat raden wij het volgende product aan voor de reiniging: Praxis – Schimmel reiniger. Voor de antischimmel verf die geschikt is in de badkamer raden wij het volgende aan:  Praxis – Antischimmel verf . Dit lost de problemen goedkoop, snel en eenvoudig op.


Neem de anti-schimmel coating in eigen hand met deze producten

Anti-schimmel verf of coating is goed verkrijgbaar in Nederland. Een goede zaak: vochtuitslag is zeer ongezond en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Vochtige plekken als kelders, garages, maar ook badkamers en toiletten kunnen hier gevoelig voor zijn. Bij slechte ventilatie kan het zich zelfs vormen op muren of het plafond van je huiskamer. Buitenmuren krijgen over het algemeen te maken met verschillende weersomstandigheden, waardoor deze een intensievere behandeling nodig hebben.

Hieronder hebben we een aantal producten voor u verzameld, samen met de type ondergrond waarvoor ze het meest geschikt zijn. Deze schimmelwerende producten zijn verkrijgbaar op het internet, maar ook bij bouwmarkten zoals Praxis of de Gamma.

OndergrondProductPrijs
BinnenmuurAuro 327 Muurverf Anti Schimmel€24,25 (1 liter)
Histor Perfect Base Schimmelbestendige Muurverf Wit €19,99 (1 liter)
BadkamerAlabastine 2in1 Muurverf Badkamer en Keuken Schimmelbestendig€16,13 (1 liter)
Wijzonol Badkamer Muurverf€15,45 (1 liter)
Powederk badkamers & keukens€27,16 (2,5 liter)
BuitenmuurSikkens Alphatex IQ Mat €59,15 (5 liter)
Zinsser Watertite€99,99 (3.75 liter)


In 6 stappen uw huis of kantoor anti-schimmel verven

Zoals gezegd: schimmel of fungus ontstaat altijd doordat de vochtintensiteit op een bepaalde plek te hoog is. Goede ventilatie in huis is heel belangrijk. Schimmelwerende verf speelt hierbij een grote rol, maar is niet allesbepalend. Zoek daarom altijd uit wat de oorzaak is voor al die plekken op je muren. Men associeert anti-schimmel coating ook vaak met vochtwerende of waterafstotende muurverf.

Is die hardnekkige schimmel toch binnengedrongen? Wij begeleiden u in 6 stappen naar een huis (of ander gebouw) zonder schimmel!

  1. Ventileer het gebouw
  2. Maak de plekken schoon met schimmelreiniger (sodaoplossing of bleekmiddel)
  3. Koop of huur een luchtontvochtiger
  4. Vervang aangetaste stoffen en kleding
  5. Bezegel of cementeer luchtdoorlatende plekken
  6. Breng de anti-schimmel coating aan!

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *