Anti-schimmel coating

Anti-schimmel coating in de woonkamer

Venijnige vochtplekken verwijderen met schimmelwerende coating

Pardoes ontstaat er zo’n schimmelvlek op je plafond. En nog een. En nog een. Zonder dat je er wat aan kunt doen. Absoluut niet gezond – en het staat ook nog eens lelijk. Zou het niet mooi zijn als je die schimmel nooit hoeft te zien in huis?

Gelukkig is een effectieve anti-schimmel oplossing nabij!

Met anti-schimmel coating heb je nooit meer vochtuitslag op je platfond, in de badkamer of zelfs rondom je huis. Hoe dat werkt? Wij leggen het je graag uit!


Wat je moet weten over anti-schimmel coating

Anti-schimmel coating of schimmelbestendige muurverf is een beschermend laagje dat je middels een kwast, roller of een installatie op de ondergrond (zoals je plafond) aanbrengt. Het zit vol anti-bacteriële eigenschappen, verwijdert onaangename geuren en is bestand tegen vervelende micro-organismen.

Het grootste voordeel?

Het kan op vrijwel elke ondergrond worden toegepast en heeft een nagenoeg permanent effect! Anti-schimmel coating kan op twee manieren worden gebruikt:

  1. Als opruimmiddel voor als het schimmelkwaad al is geschiedt
  2. Preventief, zodat die fungus straks überhaupt niet in staat is om je huis binnen te dringen.

Anti-schimmel coating haalt al het vocht, ofwel leven, uit je muur weg. Schimmel is eigenlijk altijd het gevolg van teveel vocht. Dit ontstaat bijvoorbeeld doordat warme lucht (zoals hete stoom tijdens het koken of dampen in de badkamer) niet voldoende wordt afgevoerd of omdat een plek niet genoeg ventilatie biedt. Schimmel op je plafond betekent daarom doorgaans ook dat er een vochtprobleem aanwezig is. Dit laagje verf zorgt ervoor dat die nattigheid zich jarenlang niet uit!

Did you know? Schimmel wordt ook wel vochtuitslag genoemd!

Anti-schimmel coating gebruiken


Neem het schimmelwerende heft in eigen hand

Er zijn verschillende leveranciers in Nederland die anti-schimmel coating leveren. Zo is het goedje te koop bij verschillende bouwmarkten, zoals de Gamma of Praxis. Een goede zaak: vochtuitslag is zeer ongezond en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Vochtige plekken als kelders, garages, maar ook badkamers en toiletten kunnen hier gevoelig voor zijn. Bij slechte ventilatie kan het zich zelfs vormen op muren of het plafond van je huiskamer.

Maar, pas op:

Koop niet zomaar een willekeurige anti-schimmel coating! De verf is afhankelijk van de ondergrond waarover je het strijkt. Er wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen badkamers, buitenmuren en ‘gewone’ huiskamers. Buitenmuren zijn bijvoorbeeld over het algemeen al beschermd tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor deze een intensievere behandeling nodig hebben.

Hieronder hebben we een aantal producten voor je verzameld om je op weg te helpen, samen met de type ondergrond waarvoor ze het meest geschikt zijn. Deze schimmelwerende producten zijn verkrijgbaar op het internet, maar ook bij bouwmarkten zoals Praxis of de Gamma.

OndergrondProductPrijs
BinnenmuurAuro 327 Muurverf Anti Schimmel€24,25 (1 liter)
Histor Perfect Base Schimmelbestendige Muurverf Wit €19,99 (1 liter)
BadkamerAlabastine 2in1 Muurverf Badkamer en Keuken Schimmelbestendig€16,13 (1 liter)
Wijzonol Badkamer Muurverf€15,45 (1 liter)
Powederk badkamers & keukens€27,16 (2,5 liter)
BuitenmuurSikkens Alphatex IQ Mat €59,15 (5 liter)
Zinsser Watertite€99,99 (3.75 liter)


In zes stappen naar een schimmelvrij huis

Zoals gezegd: schimmel of fungus ontstaat altijd doordat de vochtintensiteit op een bepaalde plek te hoog is. Goede ventilatie in huis is heel belangrijk. Schimmelwerende verf speelt hierbij een grote rol, maar is niet allesbepalend. Zoek daarom altijd uit wat de oorzaak is voor al die plekken op je muren.

Is die hardnekkige schimmel toch binnengedrongen? Wij begeleiden je in zes stappen naar een huis (of ander gebouw) zonder schimmel!

  1. Ventileer het gebouw
  2. Maak de plekken schoon met schimmelreiniger (sodaoplossing of bleekmiddel)
  3. Koop of huur een luchtontvochtiger
  4. Vervang aangetaste stoffen en kleding
  5. Bezegel of cementeer luchtdoorlatende plekken
  6. Breng de anti-schimmel coating aan!

Men associeert anti-schimmel coating ook vaak met vochtwerende of waterafstotende muurverf. Er zijn ook een aantal overeenkomensten, maar dit type coating is vooral bedoeld voor keukens of badkamers. Het vergemakkelijkt het schoonmaken én houdt vuil tegen – waaronder ook schimmels.


Schimmel-wetenswaardigheden

Bij schimmel of fungus denk je wellicht aan zo’n grote paddenstoel die je tegenkomt tijdens een wandeling in een met bladeren bezaaid bos. Of misschien aan die vieze groene vlekken die ontstaan als je brood iets te lang bewaard. Schimmels zijn overal op onze planeet! Ze komen in dermate grote aantallen en variaties voor, dat ze hun eigen rijk vormen in de biologie: Fungi. Ze hebben zijn allemaal negatief: sommige zijn bijzonder nuttig of zelfs eetbaar (bijvoorbeeld schimmelkaas).

Gewone schimmel in het bos

Een vriendelijkere schimmel

Dit geldt echter niet voor de fungus die op je muur ontstaat. Als zogenoemde schimmelsporen verspreiden deze zich in kleine deeltjes door de lucht. Vervolgens zoeken ze plekjes op met een grote luchtvochtigheid, waar ze ontkiemen.

Het ontkiemen van deze sporen zorgt langzaam maar zeker voor grote zwarte vlekken op de muur. Dit soort schimmel is wél schadelijk voor de gezondheid. Wees dus alert!

Wist je dat er 43.000 soorten schimmels ontdekt zijn? Volgens wetenschappers is dit echter nog maar het topje van de ijsberg: er zijn meer dan 611.000 op aarde!

 


Advies of offertes aanvragen voor anti-schimmel coating via Coating.nlCoating

 Gratis deskundig advies in samenwerking met schimmelwerende coating specialisten en fabrikanten

 Onafhankelijk agentschap in de coatingindustrie

 Binnen 1 werkdag antwoord op uw vraag

 Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan voor een prijs- en kwaliteitsvergelijking

 Specialist in aanvragen op gebied; consumentenverf en industriële coatings.

Op zoek naar anti-schimmel coating of het laten aanbrengen door een gecertificeerd specialist?

Vraag via ons geheel vrijblijvend een of meerdere offertes aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *