Anti urine coating

Voorbeeld van anti urine coating

Bestrijdt urine overlast met anti urine coating

Elke (binnen)stad kent het probleem: mannen die geen tijd of zin hebben om een toilet op te zoeken en zich schuldig maken aan het wildplassen. Resultaat: vochtige muren, naar urine ruikende steegjes, hoge kosten van het reinigen van de gevels en gebouwen.

Een oplossing kon tot voor kort slechts gezocht worden in het bouwen van meer openbare urinoirs en bekeuren van de overtreders. Sinds enige tijd is er echter een veel effectiever oplossing gevonden: peeback, een zogenoemde anti urine coating die terug plast!

Het aanbrengen van een anti urine coating

Het voordeel van anti urine coating is dat het vrijwel op alle ondergronden kan worden aangebracht. Een greep uit de voorbeelden:

  • Baksteen
  • Zandsteen
  • Marmer (ruw of gepolijst)
  • Beton
  • Graniet
  • Pleister
  • Tegels (ook geglazuurd)

De coating is ongeveer 10 jaar werkzaam als deze goed is aangebracht. Naast de werking tegen urine stoot het ook water en olie af. Het zou dus ook op stof kunnen worden aangebracht.


De krachtige waterafstotende techniek achter peeback coating

Een peeback coating of terugplasverf is onder de naam Ultra-Ever Dry voor het eerst ontwikkeld in San Francisco waar wegens enorm overlast van wildplassers in de binnenstad naarstig gezocht is naar een goede oplossing. Een terugplasverf is in feite een verf met een enorm waterafstotend vermogen.Dit speciale anti-pee coating kan aangebracht worden op de muren van gebouwen en beschermd de gevels met een onzichtbare laag die het binnendringen en aanhechten van urine tegenhoudt.

Nog beter, door de “superhydrofobic” eigenschap van de verf die de vloeistof afstoot wordt de urine teruggekaatst en de rondvliegende spetters bevuilen de wildplasser zelf.

anti urine coating

Verschil zonder en met terugplasverf

Het aanbrengen van anti urine coating is aanzienlijk goedkoper dan het op regelmatige basis schoonmaken van gevels in kwestie. De terugplasverf sluit de ondergrond niet hermetisch af, het blijft ademen. En het beschermt de gevels niet uitsluitend tegen urine maar tegen alle vloeistoffen. Het oppervlak van de gebouwen blijft langer schoon, de stank overlast wordt teruggebracht en de vloeistof krijgt geen kans tot binnendringen en/of zich gaan hechten aan de gevels.

In Nederland produceert het bedrijf Orange Nano in Heiloo ‘Orange Nano Peeback’.  Dit bedrijf is gespecialiseerd in bijzondere verfsoorten.  Een anti-plas verf PeeBack Mineral die al met succes is toegepast in diverse Nederlandse steden. Deze verf met nanotechnologie is een oplossing voor gebouwen in alle steden die het verschijnsel wildplassen op een effectieve wijze onder controle willen krijgen.

Anti urine coating werkt speciaal tegen wildplassers

Wildplassers zijn al jaren een grote bron van ergernis in de feestweek van Nijmegen. Vorig jaar stelde Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, zelfs dat dit het grootste overlastprobleem van de feesten is. Bewoners van de binnenstad klaagden er vorig jaar massaal over, ze zijn de urinegeur beu lieten ze in enquêtes weten. Na elke feestnacht moeten ze hun muren met chloor schoonmaken.

Volgens Vrijmoet zijn er nu afspraken gemaakt met een groep bewoners en eigenaren van wooncomplexen om waterafstotende ‘coating’ aan te brengen in een hofje en bij een groot gebouw in het centrum. Waar, dat houdt Vrijmoet geheim. „Wij gebruikte voorheen reguliere Anti Urine Spray, We wilden voorkomen dat jongeren vooraf gaan testen wat het effect is. We weten namelijk dat zo’n coating soms ook uitdaagt.” Bekijk hieronder ook de succes casus in Meppel – de strijd tegen wildplassers met terugplasverf:

 

Hier kunt u anti plas verf kopen

Anti plas verf is relatief nieuw op de markt waardoor het momenteel niet overal te verkrijgen is. Er zijn een aantal online aanbieders waar u anti plas verf kunt kopen. Het meest bekende merk is Peeback van Orange Nano. Door het specialistische karakter van deze verf is advies van een expert aanbevolen.

Alleen door het op de juiste manier aan te brengen kunnen duurzame resultaten worden behaald. Het verbruik van Peeback coating is ongeveer 100 gram per m2. De prijs van anti urine coating varieert en is afhankelijk van het aantal benodigde liters. Hieronder een prijsoverzicht van Orange Nano, lees meer over Orange Nano in ons overzicht van coatingbedrijven in Nederland. Grote oppervlakten graag coaten? Vraag naar een gratis sample!

MerkSoortPrijs
Orange NanoPeeback€75,- 1 liter
Orange NanoPeeback€300,- 5 liter
Orange NanoPeeback€1000,- 20 liter
MavroNITOGUARD STONE€73,70 1 liter
MavroNITOGUARD STONE€334,50 5 liter
MavroNITOGUARD STONE€636,- 10 liter

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.