Automotive coating

automotive coating auto

Automotive coating vormt een krachtige bescherming voor de auto-industrie

Een automotive coating is geen speciaal type deklaag: het is simpelweg een verzamelnaam voor alles wat met coating in de auto-industrie te maken heeft: u zou het ook auto coating kunnen noemen. Elk onderdeel van een motorvoertuig kan namelijk wel zijn eigen handige jasje gebruiken.

Hier komt de kracht van auto coating opduiken: zo kan een harde glascoating de lak van een voertuig beschermen tegen krassen, kunnen autoruiten middels een laagje nanocoating vloeistofwerend worden én kan poedercoating voor een stel meer dan blinkende velgen zorgen. En dit is nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van automotive coating. We vertellen u welke onderdelen van een auto allemaal een auto coating kunnen gebruiken, wat de voordelen hiervan zijn én tot slot gaan we dieper in op specialisten in Nederland die dit aanbieden.


Krachtige auto coating voor werkelijk elk voertuigonderdeel

Duurzaamheid en een krachtige bescherming zijn uiteindelijk de twee voornaamste redenen om te kiezen voor een auto coating. Een voortdurende blootstelling aan UV- en weersinvloeden, slijtage, bedrijvigheid en – in sommige gevallen – ook extreme hitte zorgen ervoor dat een auto achteruit kan gaan. Coating verhelpt dit!

Daarom een overzicht per auto-onderdeel waarom een auto coating nuttig kan zijn, alsmede een beschrijving van het type auto coating dat hierbij past.  Let op: ook voor andere motorvoertuigen, zoals vrachtwagens en ook motors zijn deze coatings van deze toepassing.

Interieur en onder de motorkap

 • Benzinetanks
  Lekkages en corrosie (zoals roest); een laagje coating aan de binnen- of buitenkant voorkomt en/of geneest het.
  Geschikt auto coating type: epoxy benzinetank coating
 • Dashboard & overig interieur
  Een nano coating op kunststof herstelt de glans en daarnaast de kleur van het interieur (of bekleding) van een voertuig. Houdt daarnaast UV-straling tegen én voorkomt verdere verkleuring.
  Geschikt auto coating type: nano

Carrosserie (buitenkant)

 • Uitlaat en onderkant
  De motor, uitlaat en onderkant doorstaan vaak veel hitte en corrosie. Coating beschermt een auto hiertegen – zeker oldtimers en ook crossauto’s hebben hier baat bij.
  Geschikt auto coating type: keramische
 • Velgen
  Coating maakt velgen slijt- en stootvast, corrosiewerend én geeft ze een hip, glanzend kleurtje. Een persoonlijkere en vooral langere levensduur gegarandeerd.
  Geschikt auto coating type: poeder

Exterieur

 • Ruiten
  Neem zichtverlies én viezigheid door hevige regenval en andere (weer-)invloeden weg. Nanocoating is namelijk waterafstotend én maakt ruiten ook nog eens makkelijk reinigbaar.
  Geschikt auto coating type: nano
 • Lak
  Lak is het meest onderhevig aan bedrijvigheid: coating maakt autolak daarom keihard, slijt- en stootvast en UV- en weerbestendig. Verder zorgt deze auto coating als kers op de taart voor een prachtige glanslaag én is het tot slot in elke RAL-kleur mogelijk.
  Geschikt auto coating type: keramische, nano of glas

Tot slot is het goed om te weten dat de auto coating industrie volop in ontwikkeling is. Men is bijvoorbeeld tegenwoordig bezig met een volledig milieuvriendelijke autolak! Deze groene innovatie is gestart door Duitse coatings gigant BASF, in samenwerking met Audi en Covestro en moet binnenkort op de markt verschijnen.


Een greep uit auto coating specialisten in Nederland

Of het nou om coating voor op de uitlaat, velgen of lak gaat: in Nederland zijn er een hoop auto coating specialisten die een krachtige laag coating op een voertuig kunnen aanbrengen. Klik vooral op de links hierboven om meer informatie te krijgen over de verschillende coating auto typen én bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Automotive coating opereert dan ook op een steeds veranderende (groter wordende) markt en is continu in ontwikkeling. Grote coating coöperaties, zoals PPG en Akzo Nobel Nederland ontwikkelen steeds modernere en slimmere coatings voor een voertuig.

Hierbij een kleine greep uit het scala van algemene specialisten auto coating in Nederland:

Automotive Coating Algemeen Nano Coating & Specialty finishes
Jurgh Car Detailing
Vlakdissel 2 1648 HJ De Goorn
PPG Coatings Nederland
Orionweg 32 8938 AH Leeuwarden
Vakgarage
Melkrijder 15 3861 SG Nijkerk
Akzo Nobel Nederland
Velperweg 76 6824 BM Arnhem
Exclusive Car Care
Beerze 8, 5422 VW Gemert
Nanocoat Nederland
Rouwkooplaan 5 2251 AP Voorschoten
PB Car Detailing
Ambachtsweg 6 3433PR Nieuwegein
Koopman Coating
Speldemakerstraat 9 5232 BH ‘S-Hertogenbosch

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *