badkamercoating

Badkamer coating; waterafstotende laag voor wand, vloer en douche

Een speciale badkamer coating (ook wel waterafstotende verf genoemd) zorgt ervoor dat u uw badkamer kunt verven ipv tegels te gebruiken! Een zogenoemde epoxy coating in de badkamer is extreem geschikt voor vochtige ruimtes en wasruimtes en kan worden aangebracht op nieuw stucwerk en tegels. 

Een ander groot voordeel is dat badkamer coating naadloos kan worden aangebracht. Dus geen vervelende voegen meer om schoon te maken. Een badkamer coating komt met de volgende eigenschappen.

 • Speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes
 • Naadloze en flexibele afwerking
 • Geschikt om aan te brengen over bestaande tegels/stucwerk
 • Vocht- en hiermee schimmelwerend
 • Slijtvast en UV-bestendig
 • Bijzonder hygiënisch én gemakkelijk schoon te maken

Deze producten badkamer coating heeft u nodig

De badkamer schoonmaken is vaak een tijdrovende klus. Daarnaast hebben langdurig vochtige en warme ruimtes snel last van schimmel en vieze voegen. Waterafstotende verf helpt hier bijvoorbeeld tegen. De beste bescherming hiertegen is echter om de vloer en wand te behandelen met een epoxy impregneermiddel, en daarna een 2 componenten polyurethaan coating.

Hierbij een aantal voorbeelden van professionele producten:

Epoxy impregneermiddel Nylo epoxy (EP) watervast (WV) | 1 kilo | €30,00
Ondergrond: Sterk zuigende ondergronden, betonnen / steenachtige vloeren en wanden.
Verbruik: 12-15 m2 per liter.

Vestingh Badkamercoating 2K | 1 liter, standaard wit (maatwerk mogelijk) | €59,95 | 
Ondergrond: Geschikt voor toepassing op wanden in ruimtes die zeer vochtig worden, zoals sauna’s, zwembaden, en doucheruimtes. Extreem goed schrobbaar, en bestand tegen neutrale reinigingsmiddelen. Minimale geurbelasting tijdens het aanbrengen van de coating, UV bestendig en goed watervast. Verkrijgbaar in mat, zijdemat of glans, in transparant en vrijwel alle dekkende kleuren.Verbruik: ca 120 gr/m2 per laag


Tips bij het aanbrengen van een coating in de badkamer

Zo’n naadloze look is natuurlijk prachtig, maar brengt ook het risico op uitglijden mee. Helemaal in openbare of commerciële ruimtes is het daarom van belang dat u hier speciale maatregelen voor neemt. Zo kunt u zelf antislipcoating aanbrengen in de douche en/of loopruimte over de epoxy badkamercoating. Maar ook bestaande tegels in de badkamer kunt u behandelen met een transparante antislip coating. Tegelfabrikanten leveren ook kant en klare antislip tegels voor de badkamer.

In het filmpje hieronder ziet u in 5 minuten hoe u stap voor stap badkamer coating zelf kunt aanbrengen met Vestingh badkamercoating 2K. Heeft u geen tijd om zelf uw badkamer te coaten? Dan kunnen wij u vrijblijvend in contact brengen met professionele coatingexperts in uw regio!


 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

10 antwoorden
 1. Eric
  Eric zegt:

  Hallo,

  We willen graag een zichtegalinevloer door het hele huis, dus ook in de douche(cabine) zelf. De egaline is niet waterdicht. Welke producten kan / moet ik gebruiken om de vloer / wand daar helemaal waterdicht te krijgen? We willen het liefst een transparante verf / coating.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Eric,

   Bedankt voor uw vraag over het waterdicht maken van uw badkamervloer en egalinevloer. Een transparante epoxy coating is geschikt om uw vloeren waterdicht te maken en zorgt ervoor dat de uitstraling van uw vloer zichtbaar blijft.

   Met vriendelijke groet,
   Sofia – Coating.nl

   Beantwoorden
 2. Jolanda Setz
  Jolanda Setz zegt:

  Hallo,

  Wij hebben lekkage in de woonkamer onder de badkamer. Er is al iemand langsgeweest, die alle randen gekit heeft, maar helaas maakte dat niets uit. De leidingen zijn ok. Er wordt gedouched in het bad. Tegels tot een meter hoog en daarboven gewoon muur. Ik heb het gevoel dat een goede coating de oplossing is. Zou graag een transparante coating willen, die zowel over de tegels als muur kan worden aangebracht. Heeft u tips of advies hierover?

  Hartelijke groet, Jolanda

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Jolanda,

   Bedankt voor uw vraag over de lekkage onder de badkamer.
   Helaas is hier geen coating oplossing voor. Waarschijnlijk zit de lekkage tussen de voegen van de tegels of het zou condens op de koude leiding kunnen zijn.

   Met vriendelijke groet,
   Sofia – Coating.nl

   Beantwoorden
 3. ralph
  ralph zegt:

  Beste,

  Wij willen onze badkamer waarin zowel bad als douche zitten, volledig strakke muren hebben, dus geen tegels maar zoals op de video te zien is. Kan deze badkamercoating ook in het douchegedeelte? daar worden de muren zeer nat en is deze coating daar ook voor geschikt? zo ja heeft dit een bepaalde levensduur? (na een aantal jaar weer opnieuw de muur saucen om de waterafstotendheid te garanderen?

  wordt deze coating aangebracht op de sierpleister? wat zijn de kosten per m2?

  met vriendelijke groet
  ralph

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Ralph,

   Er zijn verschillende badkamercoating producten die u kunt gebruiken voor het coaten van uw badkamer. In dit artikel benoemen wij er enkele, waaronder die in het filmpje van het merk Vestingh. Wij adviseren u om uw vragen naar ons toe te sturen via het contactformulier. Wij brengen u dan vrijblijvend in contact met een coatingspecialist in badkamercoatings. Deze kan vervolgens al uw vragen over badkamercoating beantwoorden. Zelf leveren wij deze producten namelijk niet rechtstreeks, maar hebben enkel een verbindende rol.

   Met vriendelijke groet,

   Coating.nl

   Beantwoorden
 4. Lois
  Lois zegt:

  Hi, ik zie een mooi instructiefilmpje op deze pagina en ben benieuwd hoe het precies werkt.
  Kunt u mij hier meer over vertellen? Wat kost het en hoe breng ik het aan?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Lois,

   Hartelijk dank voor uw vraag over badkamercoating. De badkamercoating op de badkamerwand/vloer in het filmpje is van het merk Vestingh. Voor Vestingh Badkamercoating, 1 liter is de vanaf prijs indicatief €59,95. Er zijn echter ook nog alternatieve merken waar wij mee werken. Bijvoorbeeld de badkamercoatings van Vistapaint. Indien u meer informatie wenst vragen wij u om een aanvraag te doen via ons contactformulier, wij brengen u dan graag vrijblijvend in contact met een gespecialiseerde coatingpartner. Deze kan u advies op maat verschaffen over hoe u de coating het beste kunt aanbrengen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
 5. jeffrey
  jeffrey zegt:

  Beste heer, mevrouw,

  Kan dit ook in de natte hoek, de douche hoek?

  Wij verwerken heel veel beton cire maar dit lijkt mij ook zeer interessant.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemiddag Jeffrey,

   Zou u iets specifieker kunnen zijn over in welke badkamer coating u interesse heeft? Er zijn namelijk verschillende coatings voor badkamervloeren en badkamerwanden op de markt. Wanneer u een iets uitgebreidere omschrijving van het doel van de coating via het contactformulier naar ons toestuurt, brengen wij u in contact met één van onze specialistische partners op dit gebied. Zij kunnen u vervolgens alles vertellen over de mogelijkheden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *