Badkamer coating

badkamercoating

Badkamer coating; waterafstotende laag voor wand, vloer en douche

Een speciale badkamer coating (ook wel waterafstotende verf genoemd) zorgt ervoor dat u uw badkamer kunt verven ipv tegels te gebruiken! Een zogenoemde epoxy coating in de badkamer is extreem geschikt voor vochtige ruimtes en wasruimtes en kan worden aangebracht op nieuw stucwerk en tegels. 

Een ander groot voordeel is dat badkamer coating naadloos kan worden aangebracht. Dus geen vervelende voegen meer om schoon te maken. Een badkamer coating komt met de volgende eigenschappen.

  • Speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes
  • Naadloze en flexibele afwerking
  • Geschikt om aan te brengen over bestaande tegels/stucwerk
  • Vocht- en hiermee schimmelwerend
  • Slijtvast en UV-bestendig
  • Bijzonder hygiënisch én gemakkelijk schoon te maken

Deze producten heeft u nodig bij badkamer coating

De badkamer schoonmaken is vaak een tijdrovende klus. Daarnaast hebben langdurig vochtige en warme ruimtes snel last van schimmel en vieze voegen. Waterafstotende verf helpt hier bijvoorbeeld tegen. De beste bescherming hiertegen is echter om de vloer en wand te behandelen met een epoxy impregneermiddel, en daarna een 2 componenten polyurethaan coating.

Hierbij een aantal voorbeelden van professionele producten:

Epoxy impregneermiddel Nylo epoxy (EP) watervast (WV) | 1 kilo | €30,00
Ondergrond: Sterk zuigende ondergronden, betonnen / steenachtige vloeren en wanden.
Verbruik: 12-15 m2 per liter.

Vestingh Badkamercoating 2K | 1 liter, standaard wit (maatwerk mogelijk) | €59,95 | 
Ondergrond: Geschikt voor toepassing op wanden in ruimtes die zeer vochtig worden, zoals sauna’s, zwembaden, en doucheruimtes. Extreem goed schrobbaar, en bestand tegen neutrale reinigingsmiddelen. Minimale geurbelasting tijdens het aanbrengen van de coating, UV bestendig en goed watervast. Verkrijgbaar in mat, zijdemat of glans, in transparant en vrijwel alle dekkende kleuren.Verbruik: ca 120 gr/m2 per laag


Tips bij het aanbrengen van een coating in de badkamer

Zo’n naadloze look is natuurlijk prachtig, maar brengt ook het risico op uitglijden mee. Helemaal in openbare of commerciële ruimtes is het daarom van belang dat u hier speciale maatregelen voor neemt. Zo kunt u zelf antislipcoating aanbrengen in de douche en/of loopruimte over de epoxy badkamercoating. Maar ook bestaande tegels in de badkamer kunt u behandelen met een transparante antislip coating. Tegelfabrikanten leveren ook kant en klare antislip tegels voor de badkamer.

In het filmpje hieronder ziet u in 5 minuten hoe u stap voor stap badkamer coating zelf kunt aanbrengen met Vestingh badkamercoating 2K. Heeft u geen tijd om zelf uw badkamer te coaten? Dan kunnen wij u vrijblijvend in contact brengen met professionele coatingexperts in uw regio!


 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *