Betoncoating

betoncoating in parkeergarage

Creëer zowel binnen als buiten een slijtvaste beschermlaag met betoncoating

Betoncoating op vloeren en muren, zij het op een parkeergarage binnen of balkon buiten, is bij (industriële) bedrijven al heel lang populair. Een coating op beton zorgt voor een duurzame en slijtvaste beschermingslaag.

Maar dat is niet het enige, het komt met de volgende krachtige eigenschappen:

  • Maakt muur en vloer resistent tegen chemische stoffen
  • Geeft beton een sterk verlengde levensduur
  • Slijt- en krasvast
  • Beschermd tegen mechanische belasting
  • Vloeistof- en vuilwerend
  • Krachtige weersbestendigheid buiten zorgt ervoor dat het voor veel ondergronden geschikt is!
  • Komt in veel finishes en afwerkingen

In dit artikel vertellen we u alles omtrent beton coating. We gaan langs de verschillende typen, nemen een uitgebreid kijkje in de betoncoating buiten keuken én hebben een overzicht gemaakt van specialisten in Nederland!


Van balkons tot parkeergarages: geschikte ondergronden betoncoating

Wanneer we over betoncoating spreken, hebben we het niet over een coating van beton. We spreken over een krachtige beschermlaag die over het beton aangebracht wordt. Dit betekent ook dat het daadwerkelijk geschikt is voor elk type. Betoncoating buiten op bijvoorbeeld een balkon of buitenmuur is hierdoor prima mogelijk! Bent u aan de andere kant specifiek op zoek naar manieren om een vloer van beton te coaten? Lees hier alles over in ons artikel!

Om dit te ondersteunen, komt deze beschermlaag komt in een tweetal varianten, polyurethaan en epoxy. Ook is het mogelijk om beton af te werken met een speciale nano coating. Dit type is vooral geroemd om zijn waterafstotende werking. We gaan ze beide bij langs, alsmede de toepasselijke ondergronden.

1. Polyurethaan betoncoating: voor een naadloze bescherming tegen weersinvloeden

Deze beton coating staat bekend om zijn flexibiliteit en mooie naadloze uiterlijk. De zelfegaliserende werking vult tevens kleine oneffenheden in wand of vloer goed op. Heeft daarnaast een gunstige prijs en veelzijdige afwerkingsmogelijkheden. Zijn voornaamste verdienste is echter zijn uitstekende bescherming tegen UV-straling en andere weersinvloeden.
Polyurethaan coatings zien we steeds vaker terug in kantoorpanden, badkamers, scholen en woningen; maar ook buiten op balkons en buitenmuren.

2. Epoxy betoncoating: beschermt industrieën tegen constante bedrijvigheid

Een beton coating op basis van epoxy geeft de vloer of wand een ijzersterke doch glanzende beschermlaag. De coating droogt erg snel en kan makkelijk tussen verschillende bouwprocessen of werkzaamheden worden aangebracht. Kan grote chemische en mechanische belasting hebben. Let op; een epoxy betoncoating is niet UV-bestendig. Gebruikt u de betoncoating buiten, zorg dan voor een beschermende (polyurethaan) toplaag.
Epoxy betoncoating is erg in trek als afwerking voor fabrieksvloeren (en wanden), voedselverwerkingsplaatsen en parkeergarages.

betoncoating met antislipzones in parkeergarage

 


Dit zijn de specialisten betoncoating in Nederland

Betoncoating aanbrengen is een specialistisch werkje. Voor grote projecten raden wij altijd aan om naar een specialist te stappen. Polyurethaan betoncoating kost zo’n €90,- per m2, terwijl epoxy voor €75,- per m2 wordt aangebracht. Bij grote oppervlakken (boven de 100m2) kan dit voordeliger.Gelukkig zijn er in Nederland afdoende bedrijven die deze krachtige laag op uw beton kunnen aanbrengen.

TNCN houdt zich bijvoorbeeld bezig met nano coating voor beton, terwijl Kunststof coatings Nederland u specifiek kunnen helpen met een laagje polyurethaan. Remmers BV mikt meer op de industriële (epoxy) beton coatings. Bekijk hieronder een greep uit de specialisten betoncoating in Nederland:

Betoncoating specialistAdres
Kunststof coatings NederlandNoordeinde 57J 2761 BR Zevenhuizen
Remmers B.V. Stephensonstraat 9 7903 AS Hoogeveen
TNCNHexelseweg 4c 7641 BB Wierden
Multi Protect Nederland Handelsweg 25 7461 JJ Rijssen
Sika NederlandZonnebaan 56 3542 EG Utrecht

Wij brengen u graag in contact met betoncoating specialisten in uw regio!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan!


Breng zelf betoncoating aan met deze producten

U hoeft niet altijd uit te wijken naar een specialist bij beton coating. Bij de meer kleine oppervlakken is het prima zelf aan te brengen!  Het is dan ook bij vrijwel alle bouwmarkten te krijgen, zoals Gamma, Praxis, Hornbach en Karwei. Gemiddeld kunt u met 1 liter betoncoating 8m2 coaten.

Hieronder een aantal voorbeelden van producten waarmee u betoncoating zelf kunt aanbrengen:

Betoncoating productTypePrijs vanaf
Trimetal Permacryl PU Adelmat Polyurethaan€39,85 (per liter)
Karwei beton coatingEpoxy€13,29 (per 750 ml)
PU betoncoating – Paintmaster FLOORPAINT – grijs Polyurethaan€40,00 (per 5 liter)
Gamma beton coatingEpoxy€12,95 (per 750 ml)
Polyestershoppen Topcoat transparant Polyurethaan topcoat€12,95 (per 0.85 liter)
Sikkens Wapex 660Epoxy€32,50 (per liter)

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *