Betonverf kopen

Hier moet u op letten bij betonverf kopen

Betonverf is een veelzijdig en populair product, uitermate geschikt om vloeren mee te verven. Er bestaan allerlei soorten voor verschillende toepassingen. Betonverf wordt zowel decoratief als functioneel gebruikt door particulieren en bedrijven. In dit artikel informeren we u waar u op moet letten bij betonverf kopen.

De keuze van het juiste product zorgt voor een optimaal resultaat, zodat u lang plezier van uw geverfde vloer of wand zult hebben. Ook leest u hier waar het product gekocht kan worden en wat de kosten zijn.

Kies de juiste soort betonverf

Er zijn veel verschillende soorten en merken van deze verf. Welke soort geschikt is voor uw klus hangt van een aantal factoren af:

 • Soort ondergrond
  De ondergrond bepaalt welke verf gebruikt kan worden. Ligt er een (zand)cement dekvloer of een betonnen vloer? Ook een gipsgebonden anhydriet vloer of houten vloer kan geschilderd worden met geschikte betonverf. Er zijn zelfs betoncoatings die u kunt aanbrengen over tegels in de badkamer.
 • Het gebruik van de vloer
  De eisen die aan de vloer en de vloerverf gesteld worden, zijn afhankelijk van de ruimte en het gebruik er van. In de woonkamer wordt de vloer intensief gebruikt, deze moet vooral krasbestendig zijn als er met meubels geschoven wordt. De vloer in een garage moet eerder bestand zijn tegen chemicaliën of de belasting van een auto. Voor industriële toepassing gelden weer andere eisen.
 • Binnen of buiten
  Betonverf is veelzijdig te gebruiken, zowel decoratief als functioneel. Het staat mooi in een woonkamer of keuken, maar kan ook prima gebruikt worden in de garage, op het balkon of in de tuin.

Iedere verfsoort heeft zo zijn specifieke eigenschappen die ervoor zorgen dat deze wel of niet geschikt is voor een bepaalde klus. Door vooraf goed na te denken over welke eisen aan de vloer gesteld worden, kunt u de juiste betonverf kopen.

1- of 2- componenten betonverf kopen

Betonverf is verkrijgbaar als één- of twee-componenten verf. De één-component variant is direct klaar voor gebruik en kan in verschillende kleuren gemengd worden. Deze betonverf is eenvoudig zelf aan te brengen. De twee-componenten verf, ook wel epoxy coating genoemd, is iets moeilijker te verwerken en moet voor gebruik gemengd worden. Deze variant is zeer hard en daardoor slijtvast en bestand tegen chemicaliën zoals olie of benzine. Deze betonverf is geschikt voor de veeleisende vloer/wand en niet verkrijgbaar in reguliere bouwmarkten.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om de vloer extra te bewerken, bijvoorbeeld met een speciale primer voor zuigende of stoffige ondergronden. Ook is het mogelijk om een sealer aan te brengen voor extra afwerking en bescherming.

Er zijn veel kleuren mogelijk bij betonverf kopen

Er zijn oneindig veel betonverf kleuren mogelijk.

Van egale kleur tot betonlook: betonverf kleuren

De één-component betonverf is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Dit is vooral interessant als de verf decoratief gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken.

Zo kunt u kiezen uit meerdere standaardkleuren, waaronder verschillende grijstinten, wit of beige. Ook andere kleuren zijn mogelijk, er zijn meer dan 15.000 tinten mengkleuren. Kleuren van verfsystemen hebben speciale codes oftewel kleurnummers. Op deze manier kunt u de door u gekozen kleur laten mengen in ieder gewenst verfmerk. Bekende kleurcode indelingen zijn RAL en NCS. Ook zijn er kant-en-klare producten te koop die bijvoorbeeld die industriële betonlook geven of andere speciale effecten.

Betonverf met betonlook effect is bijvoorbeeld een fijne korrelige pasta die makkelijk te verwerken is. Het is een decoratief product dat na het aanbrengen op grof, onbewerkt beton lijkt. Uiterst geschikt om muurvlakken, tafels en zelfs keukenkastjes of sierprofielen een betonuiterlijk te geven.

Betonverf voor binnen in de woonkamer of juist buiten

Betonverf is een prima vloerafwerking in de woonkamer. Het zorgt voor een strakke, moderne uitstraling en is bijzonder duurzaam. Een betonvloer past bij allerlei woonstijlen. De vloer oogt rustig en toch stoer. In de woonkamer is het belangrijk dat de vloerverf krasbestendig en slijtvast is. Overigens is het ook heel goed mogelijk om de muren in de woonkamer van een laagje betonverf te voorzien.

Ook buiten kunt u betonverf prima gebruiken. In de tuin of op het balkon krijgen tegels, betonnen palen van de schutting of stoepranden een nieuwe, frisse uitstraling. Natuurlijk is het van belang dat betonverf buiten weersbestendig is. De verf mag niet afbladderen of verkleuren door vocht, zonlicht of temperatuurverschillen.

Sommige soorten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook buiten kunt u voor een kleurtje kiezen om uw tuin of balkon wat op te fleuren. Daarnaast kan het ook handig zijn om bijvoorbeeld de garage of oprit te voorzien van een beschermende verflaag.


Betonverf merken, winkels en webshops

Wanneer u betonverf wilt kopen, heeft u de keuze uit veel verschillende merken. Ook hebben de meeste bouwmarkten een eigen merk in het assortiment. Hier volgt een overzicht van enkele bekende merken:

action betonverf

Spectrum is het huismerk betonverf van Action
Bron: Action

 • Histor
 • Flexa
 • Ruwol
 • Sikkens
 • Drost
 • Polycoat
 • Spectrum
 • Sencys
 • Jotun
 • Huismerk Action, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach

Welk merk u kiest hangt af van de eigenschappen van de verf en de eisen die u aan die vloer stelt. Ook het beschikbare budget speelt een rol. Om een goed resultaat te krijgen, is het belangrijk om de juiste soort verf te kiezen, ongeacht van welk merk. De meeste bouwmarkten hebben meerdere soorten en merken in hun assortiment. Let op: hier verkopen ze alleen één component betonverf. Voor twee componenten betonverf kunt u in speciaalzaken kunt u terecht. Daarnaast is het ook mogelijk om deze betonverf in diverse webshops te bestellen.

Wilt u grote volumes afnemen, meerdere ruimtes schilderen of betonverf kopen voor zakelijk gebruik? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij verbinden u graag aan een betonverf specialist die alle mogelijkheden met u kan bespreken.


Prijs en kwaliteit

De prijs van betonverf verschilt nogal per merk. Soms bepaalt de prijs ook de kwaliteit, hoewel zeker niet alle goedkopere verf slecht is. Om prijzen te vergelijken, is het van belang dat u, behalve de prijs, ook let op de inhoud van een pot, hoeveel m² er mee geschilderd kan worden en hoeveel lagen er nodig zijn. Ook per winkel zijn er soms prijsverschillen. Het loont dus om prijzen te vergelijken, u wilt tenslotte niet te veel betalen. Twee componenten betonverf is in bijna alle gevallen duurder als één component betonverf, en verf met speciale effecten zoals een betonlook zijn vaak duurder als egale kleuren.

Een prijsindicatie vindt u in onderstaande tabel.

MerkSoortInhoudPrijsindicatie
Spectrum (Action)1 component betonverf750 ml€7,95
Gamma (Gamma)1 component betonverf2,5 l€40
Histor (Karwei)1 component betonverf750 ml€25
Sikkens (Praxis)2 componenten betonverf1l€55
Vistapoc (Vistapaint)Hechtprimer1l€57,95

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

2 antwoorden
 1. Anne Jan Wijnstra zegt:

  Goede m,

  Wij hebben in onze garage een betonvloertje gestort. Deze is afgewerkt met Egaline( vloeibaar egalisatiemiddel) wat perfect vlak is.
  Egaline kan echter gaan poederen en ook vuil opnemen.
  Is betonverf te gebruiken op egaline voor zover bij u bekend ?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Anne Jan,

   Hartelijk dank voor uw vraag over betonverf over een betonvloer met Egaline. Helaas zijn de meeste soorten betonverf niet geschikt om aan te brengen over egaline. De verf hecht meestal wel goed op egaline, maar bij puntbelasting (objecten die vallen, schuiven of stoten) zal de egaliseerlaag beschadigen. De ondergrond is dus niet hard genoeg om enkel af te werken met betonverf. Wilt u toch een betonverf aanbrengen dan raden wij een dekkende 2 componenten PU coating (bijvoorbeeld Nylo topcoat PU / WV) aan om voor enige hardheid te zorgen. Hiervoor moet u wel de zuigende ondergrond eerst imnpregneren met een epoxy primer (bijv. Nylo EP primer WV).

   Let wel, in principe zijn egaline vloeren niet geschikt om af te werken met een coating of verf (wel met maar met zeil, laminaat etc.) Een goede hechting en duurzaamheid van de coating kan daarom bij egalinevloeren nooit gegarandeerd worden.

   Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *