Coatingbedrijven in Nederland

Coating bedrijven in Nederland

Coating is groot in Nederland. Sterker nog: telt voor het grootste gedeelte van de coating industrie in de Benelux met meer dan 150 verf- en coatings bedrijven, waarvan ongeveer 60 productiebedrijven. Wij gaan u op weg helpen in deze gigantische markt.

De markt groeit razendsnel en biedt voor ieder wat wils: of het nou om poeder- of vloercoating gaat. Bij Coating.nl verbinden we u graag aan de juiste partner voor uw project. Om deze reden geven we u een overzicht van excellente coatingbedrijven; organisaties die wij vertrouwen én waar wij een samenwerkingsverband mee hebben.

Daarnaast geven we een overzicht van de meest voorname coatingbedrijven in Nederland én hun specialiteit.

Excellente coating bedrijven in Nederland

Mavro International

Mavro International is een internationale fabrikant en leverancier van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige reinigings- en beschermingsproducten waaronder anti graffiti coatings.

Hoofdkantoor: Zaltbommel

Ga naar de website van Mavro International

DSM Coating Resins

DSM streeft ernaar om op wetenschappelijk gebied oplossingen te ontwikkelen voor het voeden, beschermen en verbeteren van gezondheid, voeding en materialen.

Hoofdkantoor: Zwolle

Ga naar de website van DSM Coatings Resins

AkzoNobel / AkzoNobel Powder Coatings

akzonobel logo coating bedrijven nederlandAkzoNobel is wereldwijd de grootste fabrikant van poedercoatings. Daarnaast zijn ze leidinggevend in de technologische innovaties op dit gebied.

Hoofdkantoor: Amsterdam

Ga naar de website van AkzoNobel.

Vistapaint

Importeur en leverancier van professionele verfspecialiteiten in de Benelux zoals het aanbrengen van coating, het behandelen van stalen materialen en schilderen. Vistapaint is marktleider op het gebied van plamuur.

Hoofdkantoor: Nootdorp

Ga naar de website van Vistapaint

Van Wijhe Verf B.V. / Wijzonol Bouwverven B.V.

Koninklijke producent van verf, coatings, lijnolieverf en exclusieve wand- en vloerafwerking waaronder voor de eigen merken Wijzonol, SolidLux, Ralston, Oer en Marlise. 

Hoofdkantoor: Zwolle

Ga naar de website van Van Wijhe Verf

Global Paint

De nationale en internationale verfproducent voor de consument en de professional waaronder muurverven, grondverven, lakken en betonverven.

Hoofdkantoor: Boven-Leeuwen

Ga naar de website van Global Paint

EMM International B.V. / Hamach

Innovatieve producten en oplossingen op het gebied van autoschadeherstel, scheeps- en jachtbouw, luchtvaart en de industrie.

Hoofdkantoor: Zwolle

Ga naar de website van EMM International

Nelf Lakfabrieken B.V.

nelf logo

Professionele verffabrikant uit Friesland. Maakt diverse verven, coatings en (hout)reparatiemiddelen van (woning)bouw tot industrie.

Hoofdkantoor: Nieuweweg 5, 9073 GN Marrum

Ga naar de website van Nelf Lakfabrieken.

BYK-Gardner Netherlands B.V.

Een BYK-Gardner_logovan ’s werelds voornaamste producenten en leveranciers van hulpmiddelen en instrumenten voor coatings en lakken.

Hoofdkantoor: Geretsried, Duitsland

Ga naar de website van BYK-Gardner.

ADD-Additives B.V.

ADD-Additives BV is een snel groeiende internationaal opererende ontwikkelaar en producent van additieven voor onder andere verven en drukinkten en is gevestigd in Ermelo.

Hoofdkantoor: Ermelo

Ga naar de website van ADD-Additives.

Protech-Oxyplast Powder Coatings NV

Protech-Oxyplast is een fabrikant en distributeur van thermoset én thermoplastische poedercoatings over de gehele wereld.

Hoofdkantoor: Gent, België

Ga naar de website van Protech-Oxyplast.

Coating Bedrijf

Over bedrijf

Hoofdkantoor

AkzoNobel Decorative Coatings B.V.

47.000 werknemers in 80 landen de grootste onder de Nederlandse coatingbedrijven, met in portfolio overbekende merken zoals Dulux, Sikkens, Interpon, Eka en vele andere.

Amsterdam

AkzoNobel Automotive & Aerospace Coatings B.V.

Wereldleider in commerciële coatings voor Airlines, General Aviation en Military Air, met bekende merken als Eclipse, Alumigrip, Aerobase, Aerodur en Aviox.Core business/Activiteiten: Autoreparatie, aerospace coating

Amsterdam

Ayold B.V

Agentschap in de coating industrie. Verbindt complexe coating vragen met specialisten over de hele wereld.

Leeuwarden

PPG Coatings Protective and Marine B.V.

Een van de grootste spelers wereldwijd met een omzet van ruim 15 miljard dollar in 2015. Onderdeel van het bedrijf gevestigd in Amsterdam. Core business/Activiteiten: Scheepverven, staalconservering.

Zaandam

Sigma Coatings Nederland (onderdeel PPG)

Sigma Coatings, in de 18e eeuw begonnen in een Zaanse molen, is een erkende Nederlandse producent en ontwikkelaar van verven voor de meest uiteenlopende ondergronden, met hoge expertise en ervaring in de bouwwereld.

Uithoorn

Baril Coatings B.V.

Gekozen als Best Managed Company in 2015, is Baril Coatings gespecialiseerd in oplossingen op maat, naadloos afgestemd op de behoefte van de klant en met respect voor de leefomgeving. Baril Coatings zet zich altijd in voor duurzaam ondernemen.

’s Hertogenbosch

DAW Coatings Nederland B.V.

Van oorsprong Duits bedrijf DAW, al vijf generaties lang in privébezit waarbij alle eigenaren vanouds een natuurwetenschapper zijn geweest, specialiseert zich in alles wat te maken heeft met elk gebouw optimaal te laten presteren waarbij er gedacht wordt aan upgraden van uitstraling, reduceren van energieverbruik door isolatietechnieken en effectieve bescherming door geavanceerd coating.

Nijkerk

Cronolin Paint B.V.

Cronolin is een Nederlandse verffabriek die verven en coatings ontwikkelt voor alle mogelijke ondergronden, bedoeld voor doe-het-zelver maar ook professionele schilders.

Genemuiden

Inducoat Nederland

Inducoat is de enige verffabrikant met grote focus op micro-organismen, met bacteriën, algen schimmels remmende coatings.

Amersfoort

International Paint Nederland B.V.

Marktleider voor het leveren van coatings voor scheepvaart en onderdeel van de grootste onder de Nederlandse coatingbedrijven, pleziervaart, luchtvaart en staalbescherming. Core business/Activiteiten: Scheepsverven, Staalconservering

Rhoon

Kluthe Benelux B.V.

Van een in 1919 opgericht klein verffabriekje is het Nederlands bedrijf Kluthe uitgegroeid tot een van de grote spelers in Europa op gebied van oppervlaktebehandeling en coatings.

Alphen aan den Rijn

Holland Coating B.V.

Holland Coating B.V. is in 1982 gestart als importeur van specialistische coatings. Momenteel importeert Holland Coating een uitgebreid pakket Branth-Chemie producten uit Duitsland, geschikt voor diverse doeleinden in industrie en bouw.

Aalsmeer

Global Paint Products B.V.

Global Paint produceert sinds 1988 een ruim assortiment verven voor de nationale en internationale markt. Betrouwbaar, degelijk en grensverleggend, met sinds kort ook een vestiging op Curaçao.

Boven-Leeuwen

Sikkens Bouwverven

Sinds 200 jaar een bekende Nederlandse verffabrikant, oorspronkelijk uit Groningen, bekend onder andere door speciale (kunsthars)lakken voor meubelbranche en auto- en vliegtuigindustrie.

Amsterdam Noord

Keim Nederland B.V.

Duitser A.W. Keim, uitvinder van de mineraalverven, was in 1878 de grondlegger van de inmiddels klassiek geworden, milieuvriendelijke, duurzame en kwalitatief hoogwaardige palet mineraalverven.

Almere

Valspar Nederland B.V.

Internationale onderneming in industriële coatings met een wereldwijde omzet van 4.4 miljard dollar en 11.000 werknemers in ruim 100 landen, met haar Nederlandse activiteiten is Valspar een van de grootste Nederlandse coatingbedrijven.

Lelystad

Wijzonol Bouwverven B.V. Nederland

Een in 1916 opgericht onafhankelijk Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in het maken van verf voor consumenten en industrie.

Zwolle

Heeren & Zoon (Epifanes)

Sinds 1902 produceert Epifanes een uitgebreid, wereldwijd bekend assortiment jachtlakken voor pleziervaartuigen voor het onderhoud zowel boven als onder waterlijn in diverse systemen en staat het in de top van de Nederlandse coatingbedrijven.

Aalsmeer

De Jonge Coatings B.V.

Met drie vestigingen in Nederland is De Jonge Coatings een verfgroothandel en leverancier voor het schildersbedrijf en de industrie.

Elst

Zandleven Coatings B.V.

De Zandleven Group is sinds 1869 verffabrikant van high tech coatings, in het bijzonder transocean coatings, powder coatings en diverse beschermende coatings.

Leeuwarden

Sika Nederland B.V.

Sika Nederland B.V., onderdeel van de Sika Groep, richt zich voornamelijk op betonproductie, waterdichting, daken, afdichtingen en verlijmingen in industriële sector.

Utrecht

Norway Coatings B.V.

Norway Coatings is de officiële distributeur van Noordse producten lijn Jotun. Ruim 40 jaar worden Jotun producten met succes in de Nederlandse markt weggezet. Bekend om hoge kwaliteit, duurzaam en extreem weerbestendig, beitsen, lakken en verven voor houtbescherming, vloeren, wanden en plafonds.

Utrecht

Strikolith Bouwverven B.V.

Nederlands familiebedrijf Strikolith staat voorop wanneer het aankomt op het leveren van decoratieve en duurzame wand-, gevel- en plafondafwerkingen.

Raamsdonksveer

Kornuyt B.V.

Opgericht in 1978 door Cor Kornuyt, het diensten- en productenportfolio van Kornuyt bestaat uit: anti-wildplak coating, brandwerende coating, epoxy coating, nanocoating, polyurea coating, polyurethaan coating en zwembadcoating.

Helmond

Van Wijhe Verf B.V.

Onafhankelijk 100 jaar oud Nederlands familiebedrijf en behoort in de top van de Nederlandse coatingbedrijven, producent aan welbekende verf merken zoals Wijzonol, Ralston, Oer en Marlise, na algemeen directeur van het bedrijf, Marlies van Wijhe.

Zwolle

Drywood Coatings B.V.

Een innovatief bedrijf, gericht op het ontwikkelen van watergedragen verven, beitsen en lakken, voornamelijk gericht op het beschermen van hout, met als recentelijk innovatie van speciale kleurbeits voor steigerhouten meubilair, maar ook voor diverse andere ondergronden zoals beton en dakpannen.

Enschede

Veveo Coatings

Verf, Vernis en Oliefabrieken, een oorspronkelijk in 1921 in Rotterdam opgericht bedrijf, heeft Veveo een compleet assortiment buitenlakken ontwikkeld voor vakschilder en de onderhoudsmarkt.

Uithoorn

Hermadix Coatings B.V.

De marktleider op gebied van milieuvriendelijke verf, het bedrijf Hermadix is vanaf de oprichting in 1945 bezig met het milieu. Hermadix is vooral bekend geworden door een van zijn eerste producten, een op ambachtelijke wijze geproduceerde kaskit die een hermetisch dichte afsluiting waarmaakte. Later werd de naam Hermadix hiervan afgeleid.

Aalsmeerderbrug

Heerenlux B.V.

Een van de oudste verfmerken in Nederland combineert ruim 80 jaar ervaring met de nieuwste technische ontwikkelingen in de verfindustrie. Het resultaat staat garant voor een strak schilderwerk en voldoet aan de eisen en verwachtingen van de moderne schilder.

Aalsmeer

Herberts Nederland

Hoogwaardige lakken en muurverven voor professioneel en doe-het –zelf gebruik, sinds 2004 onderdeel van Global Paint. Core business/Activiteiten: Lakken, Muurverven, Vakschilders, Consumentenverven

Elst

Boonstoppel Verf

Een ruim honderd jaar oud bedrijf, gespecialiseerd in historische verven, grondlakken en beitsen, voor het authentiek herstel van molens, kastelen, boerderijen en monumentale panden.

Alblasserdam

Drost Coatings

Een Nederlands zelfstandig familiebedrijf, staat voor duurzame kwaliteit, lage kosten en streven naar de minimale belasting oor mensen en hun omgeving. Produceert innovatieve watergedragen lakken voor veeleisende vakmensen.

Venlo

Aspect Yacht Paints B.V.

Het compleet aanbod van et bedrijf is een collectie paint en non-paint artikelen voor alle onderdelen van de verzorging van pleziervaartuigen. Daarnaast importeert het bedrijf Italiaanse lakmerken Boero en Veneziani.

Drachten

Axalta Coating Systems

Een wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings voor automotive industrie. Core business/Activiteiten: Autoreparatie, Transport, Architectuur, Interieur

Tiel

Bristol Coatings Holland B.V.

Bristol Coatings Holland produceert versproducten op synthetische basis en op waterbasis. Hiernaast levert het bedrijf ook een aantal service artikelen zoals kitsoorten, schildersgereedschappen, teer en vulpasta’s. Core business/Activiteiten: Bouwverf, Consumentenverf, Industrie, Constructiebedrijven, Filmproducties, Reclame-ateliers, Theaters.

Honselersdijk

BICCS Industrial Coatings B.V.

BICCS specialiseert zich in het ontwikkelen van professionele coatings voor de conservering van metalen, kleurmengsystemen en kleurpasta’s. . Het is een middelgroot Nederlands bedrijf. Core business/Activiteiten: Kleurmengsystemen, Industrie, Kleurpasta’s

Almere

DSL Coatings

Conti Coatings Benelux brengt de producten van Conti Coatings Duitsland op de Nederlandse markt, een range verf en aan de verf verwante artikelen voor de professionele eindgebruiker.

Alphen aan den Rijn

Hempel Nederland B.V.

Een van de s’werelds grootste spelers op gebied van marinecoatings, decoratieve lakken en verven, containercoatings, beschermende coatings en lakken voor de scheepvaart industrie. Core business/Activiteiten: Brandvertragende Coatings, Industrie, scheepswerven, Staalconservering

Schiedam

Orange Nanotech B.V.

Orange Nanotech biedt oplossingen die de levensduur van kapitaalgoederen verlengen en het gebruik van grondstoffen verlagen.

Heiloo

PPG Coatings B.V. Nederland

Core business/Activiteiten: Bouwverf, Consumentenverf, Houtreparatie

Zaandam

PPG Industrial Coatings B.V.

Core business/Activiteiten: Industrie, Meubelindustrie, Podercoatings, Timmerindustrie

Zaandam

PPG Industries

Core business/Activiteiten: Autoreparatie

Zaandam

Phoenix Coatings

Phoenix Coatings is een wereldwijde leverancier van PTFE coatings voor medische industrie, aerospace, defensie, automotive, petrochemie en offshore, nucleaire industrie en defensie.

Venray

Rust-Oleum Netherlands B.V.

Opgericht in 1921 in USA, is Rust-Oleum vandaag de dag een fabrikant van verven en coatings met meer dan 1.000 werknemers en een omzet van meer dan 1 miljard USD. De Nederlandse vestiging richt zich vooral op het professionele onderhoud en renovatie. Daarnaast levert men antislip systemen.

Roosendaal

PLP Coatings B.V.

Sinds de oprichting in 1969 een producent van solventgedragen verven en verven op waterbasis. Een familiebedrijf met veel expansie en opererend op internationaal niveau in het segment van industriële oppervlaktebehandeling.

Tessenderlo, België

Herfst&Helder B.V.

Sinds 1875 maakt Herfst&Helder hoogwaardige lakken en verven voor binnen en buiten, met kleurbehoud en hoge bescherming. Core business/Activiteiten: Consumentenverf, Houtbescherming

Wageningen

Nanocoat International

Nanocoat Nederland opereert als exclusieve importeur van Chemona Nanocoat Technologies, producten voor een langdurige bescherming van de meest diverse materialen.

Voorschoten

Nu Plastall

In 1963 opgericht familiebedrijf, gespecialiseerd in het bewerken van oplosmiddelen en verdunningen en produceren van verven en lakken. Core business/Activiteiten: Industrie, Staalconservering

Kampen

P.K.Koopmans Lakfabrieken B.V.

Ruim 125 jaar geleden zijn Koopmans Lakfabrieken begonnen met het fabriceren van verf, inmiddels uitgegroeid tot een vooraanstaand modern bedrijf met een zeer ruime selectie aan verven, lakken en beitsen voor binnen en buiten, voor elk denkbaar ondergrond en beschermingsgraad.

Marrum

Jotun B.V.

Jotun is een grote mondiale organisatie gespecialiseerd in maritieme, beschermende en decoratieve coatings. Core business/Activiteiten: Coatingssystemen, Industrie, Gebouwen, Olie en Gas faciliteiten, Havens, Bruggen, Offshore, Pijpleidingen

Spijkenisse

iPaint Coatings B.V.

IPaint Coatings vertegenwoordigd in Nederland de exclusieve producten lijn van Boero YachtCoatings.Core business/Activiteiten: Industrie, Scheepsverven

Kortenhoef

Heeft u interesse gekregen in coating? Wij zijn u graag van dienst! 

Wij kennen alle specialisten en brengen u geheel gratis in verbinding met diegene die het best aansluit bij uw vraag. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!