betonlook in de badkamer voorbeeld

De perfecte betonlook in de badkamer

Denkt u erover na om een betonlook in de badkamer aan te brengen? Een goede keus! Tegenwoordig past een strakke betonlook bij ieder modern interieur. De donkere kleuren contrasteren prachtig bij voornamelijk wit badkamermeubilair.

Dan komen we bij de volgende vraag: hoe zo’n look te bewerkstelligen, en hoeveel gaat dit mij kosten? Dit hangt er vanaf: aanbreng kan op verschillende manieren, afhankelijk van uw wensen, smaak en budget. In dit artikel geven we u advies over deze mogelijkheden en helpen we u op weg naar de juiste betonlook in de badkamer!


Op deze 4 manieren kunt u uw badkamer een stijlvolle betonlook geven

Er is niet één specifieke wijze om uw badkamer een betonlook te geven. Zo kunt u betonlook tegels nemen, maar ook een mooie lik verf of coating toepassen. Hierbij geven we 4 manieren om een betonlook in de badkamer (op zowel wand als vloer) te bewerkstelligen:

 1. Coating of verf

  Wilt u voor de meest naadloze, elastische uitstraling gaan, dan is een coating of betonlook verf voor badkamer aan te raden. Voelt een stuk behaaglijker dan echt beton en is zeer onderhoudsvriendelijk. Er zijn diverse verven op de markt die dit kunstje kunnen bewerkstelligen. Alabastine betonlook badkamer is hiervan een van de voorbeelden! Lees ons artikel over het creëren van een betonlook met coating of verf, als u meer wilt weten.
  Prijs: ongeveer 30 – 40 euro per liter. Dit dekt 7m2!
  betonlook in de badkamer coating verf

 2. Tegels in betonlook

  Voor een meer traditionele (en vooral stevigere) look, kunt u ook voor tegels op cementbasis gaan. Er zijn verscheidene keramische tegels in een antraciete, betonlook-achtige kleur. Het unieke van deze tegels is dat ze doorgaans zeer groot zijn en in verschillende vormen, maten en afwerkingen komen (zoals betonlook badkamer wit), passend bij uw wensen.
  Prijs: bij de bouwmarkt betaalt u ongeveer €16,- per m2.
  betonlook in de badkamer tegels

 3. Gepolierd beton

  Waarom een betonlook creëren als het ook gewoon met beton? Een betonvloer laten polieren zorgt ervoor dat het helemaal glad gepolijst wordt en een speciale beschermingslaag krijgt. Dit zorgt voor een mooie glans én een strakke, naadloze look. Het kan desgewenst afgewerkt worden met minuscule kwartsdeeltjes. Gepolierd beton is wel echt vakwerk!
  Prijs: specialisten vragen gemiddeld €50,- en €85,- per m2.
  betonlook in de badkamer gepolierde vloer

 4. Beton stuccen

  Met een mooi woord ook wel beton cire genoemd. Dit is een pure betonlook op basis van cement en kunsthars, wat in enkele dunne lagen kan worden aangebracht. Dit geeft het een naadloze, doch ruw effect. Vervolgens wordt een laag coating over het geheel aangebracht, wat het geheel helemaal waterdicht maakt.. Geschikt voor wanden en vloeren, maar ook voor oude tegelwanden en badkamermeubels.
  Prijs: Biton cire is door een lange aanbrengtijd (gemiddeld 2 dagen) redelijk prijzig; u betaalt ongeveer €80,- tot €160,- per m2 bij een specialist.
  betonlook in de badkamer betoncire

Als u van plan bent het zelf te doen, zouden we voor een van de eerste twee opties gaan. Coating of tegels zijn prima zelf te leggen, maar bij gepolierd beton of stuccen raden wij een specialist aan. Voor meer informatie of advies, kunt u ook altijd contact met ons opnemen!

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *