Dakgoot coating

dakgoot coating

Waarom uw dakgoot behandelen met zink coating; dakgoot coating?

Een lekke dakgoot is voor iedereen een lastig probleem. Er is een mogelijkheid om zonder te solderen een dakgoot te repareren zodat het weer jaren mee kan. Dit kan door middel van zink coating ook wel dakgoot coating.

Een dakgoot kan worden hersteld door middel van het aanbrengen van een duurzame 2-componenten coatinglaag. Op deze manier ontstaat een volledig naadloze- en waterdichte laag in de dakgoot. Eventuele scheurtjes kunnen met behulp van een wapeningsvlies perfect worden behandeld.

Een dakgoot coating kan ook gebruikt worden als een beschermlaag in een dakgoot wanneer deze zijn aangesloten op een APP of SBS dak. Door de combinatie met water komen er bepaalde stoffen vrij waardoor een dakgoot soms wel binnen 1 à 1,5 jaar kan worden aangetast. Wanneer deze goot met een 2-componenten coatinglaag wordt behandeld blijft u deze problemen voor en word de levensduur van een dakgoot aanzienlijk verlengt. Dit kan zowel bij nieuwe- als oude dakgoten toegepast worden.

Voordelen van dakgoot coating

  •  Zink afspoeling wordt praktisch tot nul gereduceerd
  • Geen lekkende dakgoten meer
  • Geen dure dakgoot vervanging
  • Geen vermindering van de schrootwaarde van het zink

Zinken dakgoot coaten

Goten en regenwaterafvoeren

In Nederland worden voornamelijk zinken- of kunststof goten toegepast. Zink oxideert door inwerking van zuurstof uit de lucht. Deze oxidelaag is niet oplosbaar in water en vormt daardoor een langdurige bescherming. Bij onvoldoende afschot blijft water in de goot staan. In het water opgeloste verontreinigingen (zure regen en zuren uit rottende bladeren) kunnen de oxidelaag en uiteindelijk het zink aantasten. Daarnaast tast ook luchtverontreiniging zink aan. Kunststof is tegen deze stoffen veel beter bestand.
Roest en zink verdragen elkaar absoluut niet. Controleer daarom de gootbeugels regelmatig op roestvorming.

Krijgt het zink een pokdalig aanzien dan zal het al snel poreus worden en gaan lekken. Een tweecomponentencoating verlengt de levensduur aanzienlijk. Een dergelijke coating is zeker nodig (in nieuwe goot na 3-6 maanden) als de goot water opvangt van een met bitumen afgewerkt dak. Door zogenoemde bitumencorrosie ontstaat carbolzuur en daar kan zink absoluut niet tegen. In dit geval kan de goot binnen 2 jaar aan vervanging toe zijn. Normaal gesproken gaat een zinken goot rond de 40 jaar mee.

Kijk bij kunststofgoten uit met het plaatsen van een ladder. Bij kouder weer wordt kunststof brozer, waardoor het gevoeliger is voor breuk.

Reinig jaarlijks 

Voor alle goten geldt dat ze één keer per jaar schoongemaakt moeten worden om verstoppen van de regenwaterafvoeren te voorkomen. Maak zinken goten altijd voor de winter schoon, dus voordat bladeren gaan rotten en zuren kunnen ontstaan. Kunststofgoten vergen naast het schoonmaken geen onderhoud.

Dakgoot coating prijs

Gootfix (2,5 liter) vanaf 59,50EUR

Tenco Elastische dak coating (1 liter) vanaf 19,00EUR


Uw voordelen van het aanvragen van dakgoot coating via Coating.nl

 Gratis deskundig coating advies in samenwerking met fabrikanten

 Binnen 1 werkdag antwoord op uw vraag

 Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan voor een prijs- en kwaliteitsvergelijking

 Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

 Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Op zoek naar dakgoot coating of om dakgoten te coaten?

Vraag via ons geheel vrijblijvend een of meerdere offertes aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *