Gietvloer prijs per m2

witte gietvloer prijs per m2 is lager bij grote oppervlakken

Tarieven en kosten; Gietvloer prijs per m2

Een veelgestelde vraag is “wat is de gietvloer prijs per m2?” Het antwoord is, net als gietvloeren, divers. Er komt namelijk veel bij kijken. Niet alleen bij het gieten van de vloer, maar ook bij het voorbereiden van de ondervloer, het te gieten oppervlak en de gewenste afwerking. De arbeidskosten verschillen ook nog eens per regio en zijn  bij een vloer met vijf lagen zijn daarnaast ook stuk hoger dan bij een vloer met slechts vier lagen. In dit artikel beschrijven daarom we een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden als je een offerte opvraagt.

Grote oppervlakken zijn goedkoper

Als je een gietvloer wilt laten leggen in een grote ruimte, ben je vaak voordeliger uit als in een kleine ruimte. Dit komt omdat het afwerken van de hoeken en randen arbeidsintensief is. Ook is het makkelijker om in grotere ruimtes de laag egaal uit te vloeien. Bij oppervlaktes onder de 25 vierkante meter hanteren sommige vloerspecialisten daarom een standaardtarief. De vaste prijs schommelt tussen de €2000,- en €2500,-.

Tip: Bekijk goed of je extra ruimtes kunt laten coaten. Gietvloer in de badkamer? Laat bijvoorbeeld ook de hal of slaapkamer leggen. Of niet alleen de woonkamer maar ook de keuken, hal en toilet. Zo krijg je niet alleen een mooi strak geheel, je bespaart ook op de prijs per m2.

Gemiddelde prijs van een gietvloer per vierkante meter

Bij het geven van richtprijzen is het goed om er rekening mee te houden dat niet ieder type gietvloer hetzelfde is. De prijzen zijn dit daarom ook niet. Voor een prijs op maat raden we je daarom aan om contact met ons op te nemen. Wij vragen dan vrijblijvend één of meerdere vrijblijvende offertes aan, specifiek voor jouw project! In de tabel hieronder geven we voorbeelden van diverse typen gietvloeren. Je kunt hiermee alvast een inschatting maken van de kosten.

SOORT GIETVLOERTOTALE LAAGDIKTEPRIJS (INCL. BTW)MEEST GESCHIKT VOOR
Epoxy gietvloer (EP vloer)2-3 mm€75,- tot €120,- per m2Werkplaats, fabriek, magazijn, garage, bouwmarkt
Polyurethaan gietvloer (PU vloer) 3-5 mm€80,- tot €125,- per m2Woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer
Beton gietvloer 4-8 mm€75,- tot €125,- per m2Woonkamer, keuken, badkamer

Bijkomende kosten; het berekenen van de totale prijs

Naast het arbeidsloon voor het leggen van de gietvloer en de gietvloer grondstoffen, zijn er vaak nog andere kosten die niet meegenomen worden in de prijzen die online worden beschreven. Dit verklaart vaak ook de grote verschillen op gebied van prijs tussen verschillende aanbieders. Vaak komt een vloerspecialist bij je langs om de staat van de ondervloer te controleren en alle afwerkingsmogelijkheden te bespreken. Als je dan geen rekening met extra werkzaamheden hebt gehouden kan de totale offerte prijs nog wel eens voor verrassingen zorgen.

Gietvloer aanbrengen op een geegaliseerde ondergrond

Let goed op bijkomende kosten voor bijvoorbeeld de afwerking of voorbereiding

7 “verborgen” kosten om rekening mee te houden

 1. De geboden prijs is exclusief BTW en/of exclusief kilometervergoeding
 2. Werkzaamheden om de ondervloer egaal te maken (schuren, stralen, repareren)
 3. Een egalinelaag of schraplaag over de ondervloer ( +- €8,- per m2)
 4. Het maken van uitzettingsvoegen en afkitten van de randen
 5. Afwerking van plinten
 6. Antisliplaag of andere speciale afwerkingen
 7. Wapeningsnet op de ondergrond

Tot slot speelt ook het beoogde ontwerp mee. Kies je voor een een vloer in één RAL kleur dan hangt hier een ander prijskaartje aan dan wanneer je kiest voor meerdere kleuren of patronen.

Kosten van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

De combinatie van een gietvloer met vloerverwarming zien we steeds vaker terug. En dat is niet gek. Een Polyurethaan gietvloer leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Sommige vloerspecialisten voeren ook het leggen van een vloerwerwarming uit. Je hoeft dan niet meer speciaal naar een andere partij. De kosten van een gietvloer met vloerverwarming is onder andere afhankelijk van hoe je de vloerverwarming wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als hoofdverwarming of bijverwarming. Hieronder een voorbeeld van een gemiddelde prijs per m2 inclusief vloerverwarming:

Type GietvloerPrijs gietvloer met vloerverwarming als bijverwarmingPrijs gietvloer met vloerverwarming als hoofdverwarming
Polyurethaan gietvloer€120,- – €150,- per m2€140,- – €170,- per m2

5 manieren om op de gietvloer prijs per m2 te besparen

Als je schrikt van de prijs maar toch graag een gietvloer wilt, geen nood. Er zijn manieren om kosten te besparen. Het loont in ieder geval zeker de moeite om bij verschillende bedrijven een offerte voor je nieuwe gietvloer aan te vragen.  Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde onderdelen van de klus zelf uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken, repareren en egaliseren van de ondergrond of het afkitten van de randen. Hieronder 5 manieren waarop je kunt besparen op de gietvloer prijs per m2.

 1. Doe (een gedeelte) van de voorbereidende werkzaamheden zelf
  Soms kan je zelf ook al een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het schuren van de ondergrond en het opvullen van gaten en/of scheuren.
 2. Kies een vloer uit in één RAL kleur
  Hoe meer kleuren, speciale afwerkingen en patronen, hoe duurder. Simpelweg omdat er meer tijd in zit en meer grondstoffen
 3. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk arbeidslonen
  Laat het uurloon los specificeren in de offerte. In andere regio’s (bijvoorbeeld buiten de randstad) worden soms lagere uurlonen gerekend.
 4. Laat een groter oppervlak leggen
  Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2
 5. Doe (een gedeelte) van de afwerking zelf
  Randen kitten, plinten leggen; sommige onderdelen van de afwerkingen kan je wellicht zelf uitvoeren

Een goedkope gietvloer is duurkoop

Let op als je een offerte ontvangt met een veel lagere prijs als de prijs van andere offertes. Vaak wordt er dan gewerkt met grondstoffen van mindere kwaliteit. Hierdoor gaat de vloer minder lang mee, ontstaan er vaker krassen en scheuren en heb je uiteindelijk minder plezier van de vloer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *