Instant Coating

Instant Coating SolidLux

Solidlux Instant Coating: coat vloeren met de snelheid van het licht

Met instant coating van Solidlux kun je bedrijvigheid te allen tijde laten heersen! Door middel van speciale UV bestraling, heb je in zeer korte tijd een vaste ondergrond die tegen bijna alles bestendig is.

Het klinkt misschien een cheesy slogan, maar het is niet overdreven: instant coating wordt inderdaad aangebracht met de snelheid van het licht.

De aangebrachte coating droogt én hard namelijk vrijwel direct uit middels blootstelling aan speciaal UV-licht. Verder zorgt instant coating in luttele seconden voor een vloer met hoge schokbestendigheid. Dit maakt het een uitermate geschikt (en efficient) alternatief vloercoating voor industriële fabrieken of constant druk bezochte plekken.

Wij Nederlanders mogen trots zijn: SolidLux Instant Coating is hier bedacht en gepatenteerd!


Vind de juiste Solidlux coating applicateur voor jouw vloer

Instant coating is niet iets wat je zelf kunt doen of apparatuur voor in huis kunt halen. Daarom moet je dit laten uitvoeren door een applicateur. Hiervoor heeft SolidLux gelukkig gecertificeerde, coating specialisten aangewezen. Deze beschikken over de aanwezige mankracht, machines en kennis om jouw vloer van het juiste razendsnelle laagje te voorzien.

Wees gerust: dit is een Nederlandse uitvinding, dus de meeste applicateurs zijn bij je in de buurt. Hierbij enkele voorbeelden:

ApplicateurAdres
Beton Renovatie HollandSluispolderweg 5
1505 HJ Zaandam
Dutch Sealant Applications Impact 59
6921 RZ Duiven
Schilderwerken LenferikL.J. Costerstraat 35
8140 AA Heino
SealteQTinnegieter 31
9500 AE Stadskanaal
Weijman Vastgoed OnderhoudDe Smalle Zijde 45
3903 LM Veenendaal
Zaanderwijk Dynamisch Vastgoed OnderhoudWieder 21
1648 GA De Goorn

Iedere specialist werkt op een andere wijze. Heb je vragen over welke applicateur het beste past bij jouw project? Vraag ons voor vrijblijvend advies!


Kies de instant coating die bij jou past

De grootste verdienste van instant coating is dat het drogen en uitharden van het coatingslaagje tegelijkertijd worden afgehandeld. Hiervoor wordt de ondergrond blootgesteld aan UV-licht of een handzame UV-lamp. Deze toepassing is toepasbaar voor zowel hele ondergronden als vloerbelijning.

Benieuwd geworden hoe het werkt? Bekijk onderstaand filmpje voor een snelle uitleg.

Het resultaat?

Een slimme coating met een dikte van 300 micrometer, die voor 100% is opgebouwd uit vaste stoffen. Toepasbaar als sterke toplaag of grond- / tussenlaag. Ook kun je het gebruiken om oneffenheden weg te poetsen  of om gaten en beschadigingen te vullen. Het systeem zorgt voor een matte, kleurrijke en vooral duurzame afwerking. 

Je kunt instant coating onder andere gebruiken voor de ondergronden van de volgende locaties:

 • Horeca-gelegenheden
 • Ziekenhuizen
 • Parkeergarages
 • Trappen(-huizen)
 • Koelcellen en vriezers
 • Musea
 • Fabrieken

Topcoat, Basecoat en andere Instant Coating-ondergronden

SolidLux biedt vijf verschillende instant coating-producten aan. Afhankelijk van de behoeften van de opdrachtgever én het type omgeving zelf, kijkt men welke types gebruikt worden.

Instant Coating producten Solidlux

Instant coaten in verschillende kleuren

Of er nu een topcoat, screed of putty aangebracht moet worden: voor elk type is een vast palet aan kleuren beschikbaar. Doorgaans werkt SolidLux met onderstaande industriële standaardkleuren, maar andere zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Instant coating kleuren ondergrond

Ondergrondkleuren Instant Coating

Instant coating is ook toepasbaar voor vloerbelijning; bijvoorbeeld om bepaalde gebieden af te bakenen op je werkvloer of om een route aan te geven. Hiervoor gebruikt men een ander palet aan kleuren.

Vloerbelijningskleuren instant coating Solidlux

Kleuren voor vloerbelijning


Acht redenen waarom instant coating de juiste oplossing is

Laten we nog eenmaal de feiten langslopen: waarom instant coating en niet bijvoorbeeld een gewone huis, tuin en keuken vloercoating? Hierbij acht drijfveren waarom jij het eens moet proberen!

 1. Je bespaart veel tijd
 2. Het is bestand tegen extreme temperaturen: van -25 tot +35 graden
 3. Binnen enkele seconden opgewassen tegen mechanische en chemische druk
 4. Geschikt voor binnen en buiten
 5. Er zijn diverse coating finishes beschikbaar, zoals anti-slip coating
 6. Het is goed voor het milieu: vrij van solvent en geuren
 7. Instant coatings zijn duurzaam en robuust
 8. De coating is gemakkelijk schoon te maken en waarborgt helderheid en zichtbaarheid voor lange tijd

Voordelen SolidLux Instant Coating systemen


Zien is geloven: Instant Coating in Nederland

Instant Coating is nog maar heel jong! SolidLux Instant Coating, zoals het officieel heet, is geïntroduceerd op 24 februari 2016 door verfproducent Van Wijhe Verf in Zwolle. Vanwege zijn grote praktische nut, wordt het een doorbraak genoemd op het gebied van industriële coatings. 

Het krijg ook steeds meer bekendheid in ons land! Hierbij een greep uit enkele grote instant coating-projecten!

Parkeergarage Olympisch Stadion
Het Olympisch Stadion in Amsterdam is 24/7 open. Via instant coating is er tijdens het komen en gaan van al die auto’s 600 meter nieuwe belijning aangebracht. De voornamelijk witte lijnen zijn eerst gecoat met SolidLux Basecoat (mechanisch gemengd met 25% SolidLux Adhevise): hierdoor hecht het extra sterk op de betonnen ondergrond. Deze laag is ten slotte afgetopt SolidLux Topcoat.

Afwaskeuken Koninklijk Concertgebouw
De vloer in het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam is nodig aan vervanging toe! De anti-slip coating in de afwaskeuken is versleten en vanwege vallende glazen en borden nogal beschadigd. Een perfecte klus voor SolidLux Putty, die elke aangetaste plek direct opvult. Vervolgens is het de taak aan SolidLux Basecoat voor het coaten van de gehele vloer. SolidLux Putty is als laatste nog even uit de kast gehaald voor de laatste oneffenheden.

 

Instant coating seniorencomplex Wilhelminastaete

Galerijvloer seniorencomplex Wilhelminastaete
De gangen van het seniorencomplex zijn versleten en glad: gevaarlijk voor de bewoners op leeftijd.  De galerijvloer is helemaal geschuurd en vervolgens zijn er twee lagen SolidLux Basecoat aan toegevoegd. De laatste ingestrooid met vuurgedroogd filterzand voor extra structuur. Tot slot is het oppervlak afgewerkt met TopCoat.

Vloer Clubhuis Efteling Golfpark
Onderhoud van vloeren in het clubhuis van Efteling Golfpark was lastig door een constante stroom van sportievelingen. Met al die zware golfkarren was het echter wel nodig. Twee lagen BaseCoat van SolidLux én een laagje SolidLux Topcoat waren echter meer dan voldoende om deze klus te klaren!


Advies of offertes aanvragen voor  instant coating via Coating.nlCoating

 Gratis deskundig advies in samenwerking met instant coating specialisten en fabrikanten

 Onafhankelijk agentschap in de coatingindustrie

 Binnen 1 werkdag antwoord op uw vraag

 Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan voor een prijs- en kwaliteitsvergelijking

 Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

 Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Op zoek naar anti-schimmel coating of het laten aanbrengen door een gecertificeerd specialist?

Vraag via ons geheel vrijblijvend een of meerdere offertes aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *