Mobiele stofzuiger gebruik Festool

Maak elke omgeving stof- en verfvrij met een mobiele stofafzuiger

Een mobiele stofafzuiger is een onmisbaar hulpmiddel tijdens het coaten of op de werkplaats. Deze maakt de omgeving niet alleen stofvrij, maar kan in veel gevallen ook lak, beton en andere coatingzaken opzuigen.

Als men werkt met coating of verfproducten, dekt een ‘normale’ stofzuiger namelijk niet altijd de lading. Deze heeft moeite met het opzuigen van verfresten en andere overblijfselen zoals beton en kiezelstenen. Een mobiele stofafzuiger heeft dikwijls een krachtigere filter, die dit probleem niet kent. Sommige varianten schuren tegelijkertijd zelfs de ondergrond.

In dit artikel gaan we dieper in op mobiele stofafzuigers en geven we een overzicht van de varianten.


In stofklasse op weg naar de stofafzuiger voor uw coatingproject

Mobiele Stofafzuiger Hamach

Mobiele stofafzuiger

Een mobiele stofafzuiger is perfect geschikt voor het werken met coating en verf. Elk model komt met een krachtige filter, dat veel meer vuil naar binnen zuigt dan normale stofzuigers.

Mobiele stofafzuigers worden geclassificeerd in verschillende stofklassen: L, M en H. Deze staan voor Low, Medium en High. Low is doorgaans genoeg voor schilderprojecten, maar voor het intensieve coatingwerk is stofklasse M broodnodig. Hierdoor zuigen ze zelfs verfresten, lak en zelfs beton met gemak op. Daarnaast komt er tijdens het zuigen altijd wel een beetje stof vrij, en bij een zuiger van klasse M is dit miniem.

Een korte uitleg van de verschillende stofklassen:

  1. Stofklasse L: Zuigt eenvoudige en onschadelijke stoffen als stof en aarde. Dit geldt voor het gros van de stofzuigers op de markt.
  2. Stofklasse M: Ook plamuur, lak, verf (latex- of olieverf), beton, gips en zelfs zand en kiezelstenen worden afgezogen.
  3. Stofklasse H: Laat bijna alle (gevaarlijke) stoffen toe; wordt ook wel een asbest stofzuiger genoemd.

Let op: een mobiele stofafzuiger met stofklasse M is nuttig, maar niet essentieel voor het coaten!


Mobiele stofafzuigers kopen: alle professionele keuzes in één overzicht

Mobiele stofafzuigers worden door verschillende producenten aangeboden. Festool biedt bijvoorbeeld diverse stofafzuigers aan. Ook Hamach en Bosch zijn thuis in deze industrie. Onze experts staan altijd voor u klaar als er eventuele vragen zijn.

Houd rekening met de stofklasse: mobiele stofzuigers met klasse M zuigen weliswaar ook oude lak- en verfresten op, maar zijn ook duurder.

Hierbij een overzicht van een aantal mobiele stofafzuigers:

Mobiele stofafzuigerStofklasse
Hamach HMV 6-L EA/PA Mobiele stofzuiger 1400 W L
Hamach HMV 6-L EA Mobiele stofzuiger 1400 WL
Festool Mobiele stofafzuiger CTM 26 E CLEANTEXM
Festool Mobiele stofafzuiger CTM 36 E AC-PLANEX CLEANTEX M
Festool TL Mini Stofafzuigmobiel | 1200W L

Non-paints voor uw coatingproject

Mobiele stofafzuiger is onderdeel van onze artikelen over non-paints. Hierin behandelen we alles dat u nodig heeft voor uw coatingproject!

Kom meer te weten over:

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *