Nano coating auto

nano coating auto

Ruit- en lakverzegeling; alles over nano coating op auto of ander voertuig

Met een nano coating wordt een auto of ander voertuig als fiets of motor optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. Het speciale kenmerk van een zogenoemde nano coating auto zijn diens water- en vuilafstotende eigenschappen – maar dit is enkel het topje van de ijsberg!

Een nano coating auto kent de volgende eigenschappen:

 • Voertuig wordt optimaal beschermd tegen weersinvloeden en UV-straling
 • Autolak wordt duurzamer; stoot- en krasbestendig
 • Ruiten (& lak) worden vocht- en vuilafstotend. Dit zorgt voor veel beter zicht op de weg!
 • De lak van het voertuig glans als nooit tevoren!
 • Vervuiling en inbranden van remstof wordt sterk gereduceerd op velgen

Een goede nano coating auto blijft tot wel 24 maanden effectief (of voor 10.000 km, in het geval van autoruiten). Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden en nano vloeistoffen om uw auto te beschermen. Deze bespreken wij allemaal in dit artikel.


Van auto tot fiets: hier kan nano coating voor gebruikt worden

Nano deeltjes zijn zo klein dat ze zich niet hechten aan de lak als een deklaag, maar zich er mee versmelten. Velg, ruit of lakverzegeling krijgt daardoor allerlei nieuwe eigenschappen. Hier kunt u meer lezen over nano coating. Het gebruikt worden op de volgende voertuigen:

 1. Auto
  Een glanzende lakverzegeling is de meest gebruikte vorm van nano coating auto. Maar ook ruiten én velgen kunnen beschermd worden tegen vuil en water. Een laagje nano op de ruiten zorgt voor beter zicht op de weg (ook ’s nachts!) en u heeft hierdoor bijna geen ruitenwissers meer nodig.
 2. Camper & caravan 
  Voornaamste doel is bescherming tegen zware weersomstandigheden (als harde regen) en UV-straling van het dak. Wordt ook wel een camper coating genoemd.
 3. Motors & brommers
  Vooral velgen hebben er hier profijt van. Niet alleen gaan ze er van glanzen: een sterk gereduceerde vocht-, corrosie- en vuilhechting zorgt voor langer werkende remvloeistof.
 4. Fiets
  Er is speciale nano coating op de markt die de onderdelen van een fiets beschermt tegen corrosie, vocht en zuren.

Dit maakt het effectief voor diverse voertuigen én toepassingen in de automotive coating industrie. U kunt er darnaast voor kiezen om uw auto te beschermen met glascoating of keramische coating. Eerstgenoemde mikt op een keiharde glans, terwijl een laag op basis van keramieken motoronderdelen hittewerend maken.

 

nano coating auto


Overzicht nano coating auto producten voor iedere situatie

Nano coating voor auto kopen? Het grote voordeel aan een nano verzegeling is dat het gemakkelijk zelf aan te brengen is via een spray of doek. Hiervoor moet u echter wel online zoeken; in bouwmarkten is weinig professionele nano lak voor auto’s en andere voertuigen te vinden.

Nanocoat biedt diverse professionele coatings en polish aan speciaal voor auto’s. Wilt u liever iets dat van alle markten thuis is; dan is Nano Coating Gladde Oppervlakken PF Protec 206 wat voor u. Deze is bij Bol.com te bestellen.

Bekijk hieronder een greep uit de nano coating auto producten:

Nano coating productPrijs indicatieKenmerk
Nanocoat Colour Protector Coat €27,50 (50 ml)Lakverzegeling
Nanocoat Car Polish & Coat 50ml €27,25 (50 ml)Geschikt voor lak, maar ook kunststof daken van campers en voor velgen
Nano autoglascoating €10,35 (50 ml)Speciaal voor autoruiten. Eén potje is genoeg voor 3 ruiten.
Nano Coating Gladde oppervlakken PF Protec 206 €44,95 (250 ml)Kan gebruikt worden als lakverzegeling en is geschikt voor metalen velgen én autoruiten.
Auto & Motor Velgen Coating Set€36,95 (200 ml)Speciaal voor velgen. Kan 8 velgen coaten.
Nano Protech voor de fiets en motor €14,99 (150 ml)Voor metalen fiets- en motoronderdelen. Kan ook als kettingspray of smeermiddel worden gebruikt.

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

6 antwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Hoi Frans!

   Goed idee! Maar, op welke manier wilt u uw auto beschermen? Nano coating kent namelijk meerdere functies!

   Wilt u bijvoorbeeld uw lak van nano lakverzegeling voorzien of uw ruiten waterafstotend maken?

   Met vriendelijke groeten,

   Erik Feitsma

   Beantwoorden
 1. Marrit
  Marrit zegt:

  Hallo, ik wil mijn Peugeot 107 laten behandelen daar ik ga emigreren naar Curacao en de zon en zee niet bevorderlijk is voor de lak. Wat raadt u mij aan?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemiddag Marrit,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Handig idee! Welk product u hiervoor gebruikt, hangt vooral af van de status van uw autolak. Is deze nog in goede staat, raden we Chemona Colour Protector Coat aan. Deze maakt de lak water- en vuilafstotend en meer bestendig tegen UV-straling voor optimaal kleurbehoud. Is de lak echter al een aantal jaren onderhevig geweest aan vervuiling, zouden wij Chemona Car Polish & Coat aanraden. Deze reinigt en polijst de auto ook.

   Vergeet voor gebruik niet eerst de auto optimaal schoon te maken, zodat de nano coating goed blijft hechten. Succes!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 2. eef _flyboy
  eef _flyboy zegt:

  beste mensen ,
  ik heb een F type zwart , coupe v8 , edoch ze hebben al 3x geprobeerd om de blauwe zweem uit de zwarte lak te krijgen bovendien is een glascoating slechts voor 10.000 km heb ik begrepen een keramische laag erop graag, wat kost deze en wie doet dat??
  m vr gr EEF

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Eef!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Wat vervelend om te horen. Hoe lang een glas- of keramische coating blijft zitten, is afhankelijk van hoeveel u rijdt. Het zou echter meer moeten zijn dan 10.000km: gemiddeld houdt de coating 4- 5 jaar stand.

   Een exacte prijs kunnen we helaas niet geven; dat hangt af van meerdere factoren – onder andere de status van uw autolak. Wij gaan uw aanvraag echter doorsturen naar een van onze partners in keramische coating, hierover ontvangt u binnenkort via de mail bericht!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *