Nano coating auto

nano coating auto

Lakverzegeling nano door middel van nano coating op uw auto

U kunt een water- en vuilafstotende nano coating aanbrengen op uw auto. Hiermee is uw auto optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. De nano coating auto zorgt ervoor dat de autolak meer duurzaam is en goed bestand is tegen vocht, vuil en krassen.

Ook is het lakwerk beter bestand tegen chemische belasting, alle weersinvloeden en UV straling. Met name de nano coating op basis van glasdeeltjes (Siliciumdioxide, ook wel Liquid Glass genoemd) zorgt voor een extra sterke beschermingslaag. Dit wordt ook wel glascoating genoemd. De coating wordt in sommige gevallen al door de autofabrikant aangebracht, maar u kunt de nano coating ook zelf aanbrengen of laten aanbrengen door een gecertificeerde garage.

Een leuke bijkomstigheid is dat een goede coating auto zorgt voor een geweldige glans.

Een goede coating kan wel 24 maanden effectief blijven op een wagen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een nano coating auto. Deze bespreken wij hieronder.

 


Nano vloeistof of coating voor autolak

Materialen die behandeld zijn met een nano-technologie stoten water, olie en ander vuil gemakkelijk en snel af. Deze materialen hebben anti-statische eigenschappen en beschermen tegen ultra violet stralen, chemische en biologische schade.

De nano vloeistof auto biedt superieure duurzaamheid en kan het oppervlak harder maken en is dus beter bestand tegen krassen. Het werkt dus als een soort tweede flinterdunne vernislaag. Om de nano coating of de laag te verwijderen is er ook maar één oplossing, het afslijten van de laag zelf.

Dit kan door verloop van tijd (wrijving door het wassen en zo meer) of door zelf het oppervlak te schuren of polieren.

Sommige fabrikanten noemen nano auto coatings permanent, maar de vernislaag of lak zal na verloop van tijd oxideren. De lak kan zelfs breken! Het is erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat mensen die zelf coatings aanbrengen ook na verloop van tijd de auto opnieuw willen polijsten.

Vuil hecht in of aan de beschermlaag en dus kan het interessant zijn om de bescherming te verwijderen (kleien en polieren) en opnieuw aan te brengen en zo dus de maximale glans te behouden.

nano coating auto

Waterafstotende coating en nano lakverzegeling

Een auto heeft te maken met verschillende weersomstandigheden. Vuil, modder, (zure)regen, sneeuw en ijzel kunnen de laklaag beschadigen of corroderen.

Een goede waterafstotende coating of nano auto polish kan helpen dit te voorkomen. Vaak wordt er gekozen voor een keramische coating (een nano lak-verzegeling).

De nano-deeltjes zijn zo klein dat ze niet alleen hechten aan de lak maar zich ermee versmelten.

Hierdoor ontstaat er een waterdichte en waterafstotende laag die ook nog eens mooi glanst. C Quartz coating en Crystal coating zijn twee van de bekendere nano lak-verzegelingen merken. Ook de Colour Protector Coat van Chemona is een goede lakverzegeling (€27,50) en is verkrijgbaar via Nanocoatshop.nl.

In bepaalde gevallen kunt u de lakverzegeling in sommige gevallen zelf aanbrengen. Win dan vooraf advies in bij de fabrikant of coating leverancier!


Nano coating auto aanbrengen + prijs

Als u kiest voor een nano behandeling door een specialist dan is de prijs uiteraard anders dan als u ervoor kiest om de coating zelf aan te brengen. Prijzen zijn onder andere afhankelijk van de intensiteit van de benodigde behandeling. Gemiddeld gezien gaat het om een prijs vanaf 690 euro (ex btw).

Prijs is afhankelijk van het type auto alsook de conditie waarin deze zich bevindt.

We leggen u uit hoe schoonmaken + aanbrengen van de coating in zijn werk gaat:

 • voordat u de nano coating auto aanbrengt, zorgt u ervoor dat de auto compleet ontvet is en vrij van stof en andere vuiligheden
 • bijvoorbeeld met een speciale cleaner of allesreiniger
 • breng deze aan door middel van een spuitfles  
 • laat deze allesreiniger kort intrekken en spoel het oppervlak na met water
 • voordat u gaat coaten, zorgt u dat de oppervlakte droog is.
 • schud vervolgens de auto coating fles alvorens u deze gaat gebruiken en brengt hem dun aan met een microvezeldoek
 • wrijf de coating uit en dan merkt u dat de auto hierdoor wat ‘mistig’ oogt
 • laat de coating hierna één tot drie uur intrekken
 • de nano poets voor auto heeft wat langer nodig om door te dringen in het oppervlak.
 • spoel daarna uw auto na met water, dan ziet u direct het effect van de nanotechnologie.

Wilt u graag vooraf het effect bekijken? Bekijk dan het filmpje hieronder maar eens!


Nano coating autoruit | voor glas & spiegels

Autoruiten kunnen worden voorzien van een nano coating waardoor de oppervlakte van het glas sterk water- en vuilafstotend wordt.

De voordelen hiervan zijn dat het zicht in de regen drastisch verbetert en dat de ruit minder snel vies wordt en veel gemakkelijker te reinigen is. Doordat de ruit sterk waterafstotend wordt, worden regendruppels onder invloed van de rijwind van de ruit geblazen en is het zelf niet meer nodig om de ruitenwissers te gebruiken bij snelheden boven de 80 km/u.

In het filmpje hieronder ziet u een autoruit die voor de helft gecoat is met nanocoating en kunt u het verschil in werking zien met de andere helft die niet gecoat is.

De voordelen op een rij:nano coating auto

 • gebruik van ruitenwissers is bij snelheden van boven ca. 80 km/h bijna overbodig
 • regen, sneeuw en vuil parelen door de rijwind eenvoudig weg
 • ook ‘s nachts veel beter zicht. U wordt minder snel verblind
 • minder gebruik hoeven te maken van de ruitensproeiers
 • waterafstotend. Hierdoor meer zekerheid en veiligheid
 • bestand tegen autowasstraten en hogedruk reinigers
 • de coating houdt aan tot een half jaar of ca. 10.000 km
 • minder slijtage van de ruitenwisserbladen

In de herfst en de winter hecht strooizout zich veel moeilijker op de ruit en spoelt makkelijk weg. Na vorst is het ijs gemakkelijk te verwijderen van de ruit. In de lente/ zomer hechten insecten, boomhars en ander vuil zich moeilijker aan de autoruiten en ze zijn veel gemakkelijker te verwijderen.


 Nano behandeling & spray auto

Goed zicht in uw auto is uiteraard van groot belang voor de verkeersveiligheid en daarom kunt u kiezen voor een nano spray!

Ook bij winterse omstandigheden is de nano spray bijzonder effectief en daarom wordt dit product ook veel gebruikt in landen als Zwitserland, Oostenrijk, Zweden of Rusland. Een behandeling van uw autoruiten draagt dan ook bij aan een veilige reis naar uw favoriete wintersportbestemming!

De meeste sprays hebben een 100% vuil- en waterafstotende werking voor langere periodes en zorgt voor een kraakhelder zicht.

Bovendien voorkomt u na een snelle behandeling het opnieuw aanvriezen van ijs op uw ruit en dat is absoluut geen overbodige luxe tijdens de winter.

Veilig de weg op gaan, begint met goed zicht. Natuurlijk helpen de ruitenwissers u een eindje op weg, maar met en nano spray zal geen enkele druppel uw zicht belemmeren.

Met een beetje nano vloeistof op uw voorruit hoeft u uw ruitenwissers eigenlijk niet eens meer te gebruiken, want eventuele regendruppels lopen direct van uw ruit af en vuil heeft geen enkele kans.

De coating is ook geschikt voor een camper en een boot!

De nano coating werkt als een anti corrosie voor uw auto, maar ook is ook zeker geschikt voor uw boot of camper! Lees er alles over in ons artikel over camper coating!

De coating is ontwikkeld voor de bescherming van voertuigen die onder de zwaarste omstandigheden worden geëxploiteerd. Beschermt metalen tegen alle vormen van vocht. Effectief tegen agressieve zuren en zouten. Beschikt over uitstekende smeereigenschappen en voorkomt kraken en piepen van bewegende delen.

Verder voorkomt de coating defecten door corrosie en slijtage. Ideaal voor het conserveren van uw voertuig, boot of aanhangwagen.


Nano coating motor, motorbike & brommer

Er bestaat een nano coating die velgen van auto’s en motoren voorziet van een beschermende laag waardoor deze vuilafstotend worden. Water, olie- en teerachtige stoffen hechten niet of nauwelijks meer aan het oppervlak waardoor de velgen schoner blijven en makkelijker te reinigen zijn. Een groot voordeel is ook dat remstof zich veel minder goed hecht en niet meer kan inbranden op de velgen. Ook water met strooizout, dat aluminium aantast, druppelt door de coating van de velgen af.

De nano coating is geschikt voor lichtmetalen en verchroomde velgen en vormt een onzichtbare en microscopisch dunne laag. Afhankelijk van de omstandigheden en gebruik blijven sommige coatings tot wel een jaar actief.

Voordelen

•    Vervuiling en inbranden van remstof wordt sterk gereduceerd.
•    Water, strooizout, olie- en teerachtige stoffen hechten nauwelijks meer aan de velgen.
•    Schoonmaken is veel eenvoudiger.
•    Geen agressieve reinigingsmiddelen meer nodig.

Auto & Motor Velgen Coating Set | 100 ml van elk | genoeg om 2 sets van 4 velgen te coaten | €36,95 

Nanocoating voor fiets en motor

Er is ook een nano coating ontwikkeld voor de bescherming van fietsen en motoren. Vooral geschikt voor vervoersmiddelen die onder de zwaarste omstandigheden worden gebruikt. Het beschermt onderdelen tegen alle vormen van vocht en corrosie. NanoProtech Bicycle is effectief tegen zuren en zouten (o.a. strooizout). Naast corrosiebescherming beschikt dit product over uitstekende smeereigenschappen en is hiermee heel goed te gebruiken als kettingspray of smeermiddel voor bewegende delen. NanoProtech voorkomt defecten door corrosie en slijtage en is daarom een ideaal middel voor het onderhouden en conserveren van uw fiets.


Review nano coating auto

Wat wilt u met de coating bereiken? Dat is de eerste vraag die u moet stellen.

Veel mensen willen namelijk dat de auto of de lak meer gaat glanzen en willen een parelend effect. Dit is eenvoudiger, sneller en goedkoper te bereiken met andere producten.

Bijvoorbeeld; een goedkope natuurlijke wax of synthetische sealant kan eenzelfde parelend effect bezorgen. Nano coatings doen meer voor de lak dan alleen het afparelen van water. Het is de modernste oplossing voor een langdurige bescherming die verder geen grondig onderhoud vergt.

Welke coating uw auto nodig heeft, hangt er dus vanaf wat u ermee wilt bereiken. Wij geven u graag advies!

Wat is uw ervaring met nano coating voor de auto? Laat het ons weten door een comment achter te laten op deze pagina.


Advies of offertes aanvragen voor nano coating voor de auto via Coating.nlCoating

 Gratis deskundig coating advies in samenwerking met fabrikanten en specialisten

 Binnen 1 werkdag antwoord op uw vraag

 Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan voor een prijs- en kwaliteitsvergelijking

 Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

 Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Op zoek naar nano coating of om uw auto te laten nano coaten?

Vraag via ons advies of geheel vrijblijvend een of meerdere offertes aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *