Nano coating glas

Het effect van nano coating op glas

Een nano coating op glas toepassen is met name zeer effectief als u een waterafstotend effect wilt bereiken. Verder hechten ook bacteriën en andere micro-organismen zich minder goed aan het glas. Als het vuil uit de omgeving zich toch hecht aan de behandelde oppervlakken met nano coating, laat dit eventuele vuil zich tot slot eenvoudig verwijderen met water. Nano coating is beschikbaar voor ramen, zonnepanelen, kassen, serres, autoruiten, ruiten van een boot en zelfs voor het vizier van een helm of voor een bril.

Toepassingen voor nano glascoating zijn:

Nano coating glas badkamer

Glazen douchewanden, badkuipen, spiegels en sanitair

Nano coating kas

Plantenkassen en glazen daken

Nano coating schuifdeur

Schuifdeuren, glazen gevels, openslaande deuren en ingang deuren

Nano coating dakraam

Ramen en dakramen

 

 

 

 

 

 

 


Goedkope nano coatings voor ramen en glazen oppervlakken

Er zijn veel verschillende nano coatings op de markt. over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat u krijgt waar u voor betaalt. Een goedkope nanocoating in sprayvorm zal bijvoorbeeld veel minder lang meegaan dan een professionele nano coating van specialistische merken als Mavro.

De volgende Nano coatings blijven tussen de 1 en 3 jaar werkzaam:Nano coating glas

Chemona Glass coat | 50 ml | Vanaf €27,25
Wolf’s Chemicals Nano glass sealant |150 ml | Vanaf €35,99
Clenano Vuilafstotend Coating Kit | 100 ml |Vanaf €17,95
Clear view nano vloeistof | 250 ml | Vanaf €8,95

Permanent en Self Cleaning

Bent u op zoek naar een permanente nano coating die extreem lang mee gaat? Dan adviseren wij u om te investeren in een permanente nano coating. Deze vormt een permanente monomoleculaire laag op het glas en beschermt het tegen het verouderingsproces.

Als de coating hydrofiele eigenschappen bevat ontstaat er een soort spoelingeffect. Dit noemen Self-Cleaning coating. Ook zijn professionele coatings vaak waterdampdoorlatend zodat vocht (bijvoorbeeld bij enkelglas) niet vast komt te zitten.

Een goede waterdampdoorlatende permanente glascoating is Nitoguard Glass. Deze is te koop voor €207,60 per liter (genoeg voor 20-50 m2). Er is ook nog een selfcleaning variant glascoating genaamd Nitoguard glass SC. Let op: deze is niet waterdampdoorlatend.


Anti condens coating voor spiegels en brillenglazen

Als u last heeft van condens op uw ramen of brilglazen dan is anti condens coating een goede oplossing. Deze coating wordt ook wel anti fog of anti nevel coating genoemd en is in principe gewoon een nano coating.

Deze nano glascoating variant voorkomt het beslaan van glazen oppervlakken gedurende weken, zelfs bij hoge temperatuurschommelingen. OptiFog (van Essilor) heeft bijvoorbeeld speciale coating voor op brilglazen die hiertegen één week beschermt.

Deze anticondenscoating is verkrijgbaar bij veel brillenzaken. Voor spiegels of autoruiten kunt u bijvoorbeeld Nano Anti condensspray van Safe Producten (€24,38) gebruiken, maar er zijn vele sprays verkrijgbaar.

Voor professionele applicaties op grote schaal kunt u het beste even contact opnemen met een coatingspecialist.

Nano glas schoonmaken

Helaas betekent het niet dat u het behandelde glas niet meer hoeft schoon te maken. Wel hecht vuil zich veel minder makkelijk en zal de klus hierdoor sneller geklaard zijn.

Gebruik alleen water en eventueel een spons voor het nano glas reinigen en gebruik zo min mogelijk agressieve reinigers!

 

 


Nano coating voor zonnecellen en ruiten van gebouwen

Een zelfreinigende coating voor ruiten van gebouwen en zonnecellen werkt anders dan bijvoorbeeld de coating voor autoruiten. De beschermlaag bestaat uit een hydrofiele laag van slechts enkele nanometers dik die ervoor zorgt dat condens en regenwater zich verspreiden over het gehele oppervlak van het glas in plaats van druppels te vormen. Hierdoor spoelt de ruit schoon en blijven geen strepen achter. De titaandioxide deeltjes zorgen daarnaast voor afbraak van vervuiling. Na het opbrengen van de coating zal onder invloed van UV straling de coating actief worden en gedurende tijd verbeteren. Dit proces duurt 6 tot 10 weken.

Voordelen:

 • Ideaal voor ramen op moeilijk te bereiken plaatsen.
 • Ruiten eenvoudig te reinigen met alleen water.
 • Duurzaam: 1 – 2 jaar actief.
 • Ook voor zonnecellen

Toepassingen

Serres en (moeilijk bereikbare) ramen
Een glas zelfreinigende nanocoating houdt het glas in gebouwen langer schoon wat vooral een groot voordeel is voor lastig te bereikbare ramen. De nano coating ramen helpt vlekken en strepen van regen te voorkomen. Hardnekkige vervuiling moet nog steeds verwijderd worden, maar dit gaat veel makkelijker en er hoeft daarbij alleen van water gebruik te worden gemaakt. Veel glasfabrikanten leveren tegenwoordig standaard af fabriek al ramen met een zelfreinigende coating. Als u deze niet heeft kunt u uw ramen nu coaten met deze coating voor eenzelfde werking.

Kassen
Kassen moeten zoveel mogelijk licht doorlaten voor een goed rendement. Door het coaten van de ramen zal de lichtopbrengst hoger worden en wordt ook bespaart op schoonmaakkosten.

Zonnecellen
Ook voor zonnecellen geldt dat hoe hoger de lichtdoorlatendheid, hoe hoger het rendement. Daarnaast staan zonnecellen vaak op lastig te bereiken plaatsen. Glas zelf reinigend nanocoating biedt ook hier een uitkomst en verhoogt het rendement op lange termijn door het tegengaan van vervuiling.


Douchewand voorzien met nano coating

Een nano coating badkamer behulpzaam? Jazeker! In een badkamer is in veel gevallen glas toegepast. Een douchecabine, douchedeur of nano douchewand : ze zijn allemaal gemaakt van glas. Vaak gaat het om veiligheidsglas van 6 tot 8 millimeter dik. Als die glazen douchecabine bij u thuis wordt afgeleverd, is hij prachtig transparant en helder.

Een ‘gewone’ glazen wand zou in een doucheruimte na verloop van tijd een stuk minder mooi zijn. Kalkaanslag is een heel bekend probleem in elke badkamer. Een nano antikalk coating glas is daarom aan te raden. Ook zeepresten en huidvet krijgen geen kans om aan het glas te hechten met een nano coating douchewand. Verder wordt een nano douchewand schoonmaken heel gemakkelijk nadat een coating is aangebracht.


De nano coating op glas aanbrengen

Een nano coating aanbrengen gaat op de volgende manier: 

 • Gebruik nano glascoating onverdund, 80-100m²/liter
 • Voor gebruik schudden.
 • Eventuele kalkaanslag verwijderen
 • Goed naspoelen en oppervlak goed drogen
 • Schoonmaken en ontvetten ( met isopropanol )
 • Aansluitend  nano glas coating, dun aanbrengen met microvezeldoek op de droge ondergrond. Bij teveel vloeistof kan het oppervlak wat mistig worden.
 • 2 tot 5 minuten laten drogen. Aansluitend uitpoetsen met microvezeldoek en zo nodig afspoelen met water en doek.
 • Mocht u naderhand een plek zien die onvoldoende afparelt, dan is daar de ondergrond onvoldoende ontkalkt en/of ontvet geweest. Daarna alsnog opnieuw goed reinigen en ontvetten en plaatselijk een nieuwe laag coating aanbrengen.
 • De nano ruiten coating mag niet in contact komen met water voor en tijdens de applicatie en zal daarom ook niet kunnen worden aangebracht tijdens regen.

Extra tips voor het aanbrengen van nano coating op glas

 • Verwerk het product niet in de volle zon!
 • Verwerk het product verder ook niet in temperaturen onder de 5°C.
 • Zorg ervoor dat de ruit volledig schoon is.
 • Zorg dat de ruit volledig droog is.

Advies of offertes aanvragen voor nano coating op glas via Coating.nlCoating

 Gratis deskundig coating advies in samenwerking met fabrikanten en specialisten

 Binnen 1 werkdag antwoord op uw vraag

 Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan voor een prijs- en kwaliteitsvergelijking

 Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

 Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Op zoek naar nano coating of om objecten te laten nano coaten?

Vraag via ons advies of geheel vrijblijvend een of meerdere offertes aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *