,

Nano coating

nano coating

Alles vuil- en waterafstotend maken met nano coating

Minder vaak schoonmaken? Dat klinkt iedereen als muziek in de oren!

Met behulp van nanotechnologie is het mogelijk om bijvoorbeeld je ramen of je douchewand slechts één keer per jaar te wassen. Dit kan door middel van zogeheten nano coating, ook wel vuilafstotende coating of nano verf genoemd.

De mogelijke ondergronden zijn zeer divers. Van auto’s, steigerhouten tafels, douchewanden en standbeelden tot muren, vloeren, nano coating aluminium, kleding, meubels en poreuze objecten. Dit is allemaal mogelijk met een nano coating!


In het kort; wat is nano coating?

Nano coating is een speciaal soort coating die gemaakt wordt met behulp van een nieuwe technologie genaamd nanotechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk om te werken met deeltjes ter grootte van een nanometer. “Nano” betekent “miljardste van iets”.

Een nanometer is een miljardste meter. Ter vergelijking: een menselijke haar is ongeveer 80.000 nanometer dik. En één nanometer verhoudt zich tot één meter, zoals een kleine voetbal zich verhoudt tot de aarde.

Nano coatings zijn oppervlakte beschermingsproducten die een beschermlaag vormen die is opgebouwd uit deeltjes met een grootte van 1 tot 100 nanometer en / of een laagdikte van 1 tot 100 nanometer heeft.

Belangrijke bestanddelen van nano verf

Nano coatings bevatten vaak één of meerdere bestanddelen die de coating speciale eigenschappen geeft. Meestal zijn dit:

 • Siliciumdioxide (ook wel Liquid glass): Zeer hard, vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën. Het maakt coatings extreem sterk, langhoudend en onzichtbaar.
 • Titaandioxide: Wordt in coatings gebruikt om zijn zelfreinigende eigenschappen. Het kan bij belichting met UV bijna alle organische verbindingen verbreken. Coatings met titaandioxide worden vaak ook wel zelfreinigend of Self Clean genoemd.
nano coating badkamer

Nano coatings voor commerciële- en openbare gebouwen en objecten

Openbare gebouwen, commerciële gebouwen en zelfs speeltuinen, standbeelden, bankjes etc. hebben vaak te maken met vervuiling in de vorm van graffiti, wildplassers en ander vuil. Om deze reden zijn er speciale nano coatings om oppervlakten hiertegen te beschermen.

Verder zijn nano coatings ook in gebouwen belangrijk. De uitstraling van een bedrijf is bijvoorbeeld een belangrijke factor als het gaat om klanttevredenheid. En in productieprocessen is hygiëne zelfs van levensbelang!


Verschillende soorten nano coatings

Er zijn veel verschillende nano coatings, met veel verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld:

 • Anti graffiti coating; een permanente anti graffiti coating is nano coating. De permanente coating zorgt in de vorm van nano deeltjes voor een harde beschermingslaag. Hierdoor kan de graffiti worden verwijderd zonder daarbij de ondergrond te beschadigen. De coatinglaag hoeft daarna niet opnieuw aangebracht te worden. Permanente anti graffiti coating biedt een duurzame bescherming. Niet alleen tegen graffiti, maar ook tegen weersinvloeden.
 • Anti urine coating; een terugplasverf is in feite een verf met een enorm waterafstotend vermogen. Dit speciale anti-pee coating kan aangebracht worden op de muren van gebouwen en beschermd de gevels met een onzichtbare laag die het binnendringen en aanhechten van urine tegenhoudt. een anti urine coating is ongeveer 10 jaar werkzaam als deze goed is aangebracht.
 • Antibacteriële nano coating; testen hebben uitgewezen dat de oppervlakken met antibacteriële nanocoating bijdragen aan een veiligere werkomgeving en het bestrijden van bijvoorbeeld de MRSA bacterie.
 • Selfclean & easy to clean coatings

nano coating douchewand

Verschil tussen een muur met selfclean coating (links) en zonder (rechts)

Easy to clean & selfclean coatings

Een schone werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers minder snel ziek worden en meer plezier in hun werk hebben, het heeft bovendien een positief effect op het veiligheidsgevoel van medewerkers, klanten, relaties en bezoekers.

Easy to clean en selfclean coatings maken oppervlakken minder vatbaar voor vervuiling en eenvoudiger te reinigen.

Deze producten zijn een oplossingen om het schoonmaken sneller en gemakkelijker te maken. Orange Nano biedt in deze productlijn een viertal producten aan:

 • Cleaners: Innovatieve schoonmaakmiddelen op basis van nanotechnologie, waardoor het oppervlak minder snel vies wordt en herhaalreiniging eenvoudiger is.
 • Hydroclean: Easy to clean coating voor absorberende materialen (zoals voegen, poreuze tegels, stucwerk) en niet- absorberende materialen (zoals glas, keramiek, aluminium en sanitair).
 • Selfclean: Een lang aanhoudende zelfreinigende coating. De coating houdt het oppervlak actief schoon en breekt vervuiling en algen af.
 • Infiniclean: Een zeer effectieve reiniger op basis van micro-organismen die poriëndiep ingetrokken vervuiling en geuren verwijdert.

Super hydrofobe coating tegen wildplassen

Super hydrofoob staat voor extreme afstoting van vloeistoffen. Zelfs zo erg dat na een behandeling met anti urine coating de urine terugspat tegen de wildplasser en niet in de muur kan trekken. Deze coating is onzichtbaar en tast het uiterlijk van de behandelde gevel niet aan.


Bescherming tegen de elementen met nanocoatingnano coating aluminium

Nano coatings zijn enorm veelzijdig en kunnen enorm veel materialen en oppervlakten beschermen tegen diverse invloeden van buitenaf. Nano coating voordelen:

+ Voorkomt kortsluiting in elektrische toepassingen en elektronische systemen.
+ Verhindert wateropname door bouwmaterialen om hiermee schade en dure reparaties te voorkomen.
+ Biedt langdurig behoud en bescherming van kwetsbare, poreuze objecten zoals monumenten en standbeelden.
+ Vormt een volwaardig alternatief voor traditioneel verzinken.
+ Zorgt voor een effectieve anti graffiti beschermlaag
+ Voorkomt betonrot en startende corrosie
+ Vormt een eenvoudige, veilige en kostenbewuste oplossing voor het schoon houden van ( vaak moeilijk bereikbare) zonnepanelen.


Nano coating voor de badkamer | Op douchewand en meer

Er bestaan speciale nano coatings voor glas en spiegels, bijvoorbeeld van een auto of in de badkamer of biedt extra bescherming met een nano coating douchewand. De nano badkamercoatings beschermen tegen kalk, het beslaan van het glas en zorgen ervoor dat het behandelde oppervlak gemakkelijk schoon te maken is.

Nano coating badkamer is met name een uitkomst voor de douchewand! Schoonmaken is niet langer een vervelende klus, maar dankzij nano coating op glas is het snel, hygiënisch en efficiënt!


Bescherm uw auto met nano coating

U kunt ook nano coating (laten) aanbrengen op de auto. De coating zorgt ervoor dat de autolak duurzaam en bestand is tegen vocht en vuil. Met name de nano coating auto op basis van glasdeeltjes (Siliciumdioxide, ook wel Liquid Glass genoemd) zorgt voor een extra sterke beschermingslaag.

De coating wordt in sommige gevallen al door de autofabrikant aangebracht, maar u kunt de nano coating ook zelf aanbrengen of laten aanbrengen door een gecertificeerde garage.

Nano coating auto


Nano coating voor hout en steigerhout

Een nano coating voor steigerhout zorgt voor onzichtbare beschermlaag voor binnen en buiten. Het maakt de (steiger-) houten ondergrond water, vuil en vet afstotend. En een pluspunt is ook dat u door de steigerhouten meubelen te behandelen met dit product u voorkomt dat vocht in het hout trekt. Daarnaast heeft de nano coating bestanddelen die erop gericht zijn om schimmels en algen te weren van het hout. Dit voorkomt met name de gevreesde groene aanslag. Als u hier meer over wilt weten kijk dan eens bij ons artikel over steigerhout coating.


Tips voor het aanbrengen van nano coating

Natuurlijk vragen verschillende doeleinden om verschillende aanbrengmethodes. Een nano coating aanbrengen op een muur kan nu eenmaal niet op dezelfde manier als een coating aanbrengen op autolak.

En aluminium is niet dezelfde ondergrond als steigerhout. Sommige niet hechtende oppervlakken (zoals bijvoorbeeld keramiek/sanitair) hebben daarnaast een hechtende grondlaag nodig voordat u de coating kunt aanbrengen.

Maar over het algemeen zijn er wel een aantal overeenkomsten in het aanbrengen van nano coating:

 1. Eerst reinigt u het oppervlak met een cleaner, een krachtig milieuvriendelijk reinigingsmiddel in een spuitfles
 2. Dan laat u dit een paar minuten intrekken waarna u het oppervlak naspoelt.
 3. Vervolgens brengt u de coating aan dit kan bijvoorbeeld een spray zijn, maar ook verf of vernis. en deze poetst u uit.
 4. De nano deeltjes hebben een paar minuten nodig om ‘uit te harden’, waarna het oppervlak voor de komende maanden vuil- en waterafstotend is.

Verschillende nano coating producten en prijzen

Wilt u nano vloeistof kopen en aanbrengen? Hieronder een aantal prijzen voor thuisgebruik nano coatings. Een Praxis, Karwei of Gamma nano coating zit niet bij de bouwmarkten in het assortiment. De volgende nanocoatings zijn wel te koop:

 • Hout en steen | PF care | €19,95 | 500 ml (4 m2) | Transparant
 • Glas, douchecabines en (auto)lak |PF Protec | €29,95 | 150 ml | Transparant
 • Niet hechtende ondergronden zoals zonnepanelen, keramiek, sanitair en terrasoverkappingen |PF Protec | €44,95 | 250 ml | Transparant
 • Stof, textiel, leer en suède | Orange Nano Piggy proof | €17,50 |150 ml | Transparant

Voor zakelijke oplossingen raden wij u aan nog even verder te lezen!


Nieuw! Piggyproof nano coating spray voor schoenen, kleding en meubels

Met de nieuwe piggyproof nano coating spray van Orange nano worden diverse stoffen (leer, suède, textiel) langdurig en onzichtbaar beschermt op moleculair niveau. Behandelde spullen worden vocht-, vuil- en vetafstotend. Daarnaast is deze nanospray geurloos, op waterbasis, niet brandbaar, niet giftig en vrij van drijfgassen.

Een spray van 300 ml kost €25 euro. Voor €17,50 heeft u een nanospray van 150 ml.

Hieronder ziet u de werking op een paar stoffen sportschoenen:


Chemona Nanocoat Technologies & prijzen nano coating

Chemona Nanocoat Technologies verkoopt producten gemaakt met nano deeltjes die uw producten, objecten en waardevolle spullen beschermen tegen vuil en vocht.
De nanolaag die aangebracht is door de producten van Chemona verzegelt het oppervlakte, waardoor vocht en vuil nauwelijks meer aan het behandelde oppervlak blijft zitten. Hierdoor worden oppervlaktes zelfreinigend én makkelijker schoon te maken of te houden. Behandelde oppervlaktes zijn hierdoor makkelijker te reinigen, blijven mooier en langer schoon, waardoor u veel tijd en moeite bespaard blijft. Ook kunnen kleuren en glans terug gehaald worden naar de oorspronkelijke basis.

Het grote voordeel van de nanocoat producten van Chemona: U bereikt meer m2 met minder residu doordat zij een geconcentreerde versie bieden!

De producten zijn verkrijgbaar via Nanocoatshop.nl. of andere websites zoals bol.com of multi nano. Een aantal voorbeelden en prijzen:

Multi Nano Coat | € 42,50 | 250 ml | voor staal, aluminium, polyesters, plastics, polymeren en rubber.
Polish & Coat | €42,50 | 250 ml | voor het reinigen en coaten van oppervlakten zoals gelcoat, acryl, aluminium, ferro-metalen, chroom, roestvast staal, kunststoffen, geverfde materialen.
Cleaner | €15,50 | 250 ml | Verwijdert stof, organisch vuil, roest, olie, mos, smeer, teer, zwarte strepen en oxidative van grote gladde oppervlakken. 
Conditioner | €17,95 | 250 ml | Nanocoat Conditioner is bedoelt voor het wekelijks / of maandelijks reinigen van oppervlaktes zoals auto’s en boten.
Wood & Stone Coat Interior | € 17,50 | 250 ml |  Wood & Stone Coat Interior is bruikbaar voor poreuze, absorberende ondergrond als hout, steen, baksteen, gips. 
Wood & Stone Coat Exterior | €24,75 | 250 ml |  Wood & Stone Coat Exterior is bruikbaar voor poreuze, absorberende ondergrond als hout, steen, baksteen, gips. 
Textile Coat Exterior | €44,75 | 250 ml | Textile Coat Exterior brengt een beschermingslaag tegen water en vuil aan op leer, textiel, gemengde weefsels en polyester.
Multi Nano Glas & Tegels | €24,95 | 250 ml | Multi Nano is speciaal voor de badkamer; tegels, chroom, glas, kunststof, aluminium en keramieken ondergronden.

Zijn nano coatings veilig voor mens en milieu?

Nano materialen vallen in de categorie chemicaliën. Daarom zijn alle wettelijke regelingen voor chemicaliën zoals REACH van toepassing op nano coatings. Voordat nieuwe producten op de markt komen, worden uiteraard de mogelijke risico’s van die producten voor mens en milieu beoordeeld.

Nano deeltjes in aangebrachte nano coatings hebben een zeer sterke chemische binding met het onderliggende oppervlak. En er is ook geen sprake van deeltjes die vrij rondbewegen in de lucht en zo een nadelig effect op de omgeving kunnen hebben. Nano coatings zijn daarom veilig te gebruiken.

Heeft u interesse gekregen in nano coating? Wij zijn u graag van dienst! 

Wij kennen alle specialisten en brengen u geheel gratis in verbinding met diegene die het best aansluit bij uw vraag. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!

29 antwoorden
 1. Kirat
  Kirat zegt:

  Glas, douchecabines en (auto)lak |PF Protec | €29,95 | 150 ml | Transparant.
  Hoevaak kan je een auto ermee dan behandelen en/of moet je dan verdunnen en eventueel met wat verdunnen of helemaal niet verdunnen?

  Beantwoorden
 2. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Beste Kirat,

  Hartelijk dank voor uw reactie. De PF Protec Nano Coating kunt u inderdaad gebruiken voor het behandelen van uw auto. Het is eigenlijk hetzelfde als de auto in de was zetten. U kunt de nano coating via de verstuiver op kleine oppervlakken sprayen en daarna gelijk uitwrijven. Elke auto is qua formaat verschillend maar het verbruik is erg zuinig. Wij schatten dat u de auto minimaal twee á drie keer zou kunnen behandelen met de spray. De beschermende werking is minimaal een jaar.

  Als u nog aanvullende vragen heeft dan horen wij dit graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste heer/mevrouw Bergsma,

   Beide spellingen worden in Nederland gebruikt, nanocoating (zonder spatie) is de correcte spelling in Nederland waarbij nano coating (met spatie) wordt gebruikt in Engelstalige landen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
 3. Johan de wit
  Johan de wit zegt:

  Goede middag ik zou graag 10 m2 nieuw metselwerk en evt onze nieuwe roldeuren coaten. Met roldeuren erbij is het 15/18 m2. Graag hoor ik wat get beste te bestellen, groet Johan

  Beantwoorden
 4. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemiddag Johan,

  Voor het behandelen of impregneren van metselwerk adviseren wij u Wood & Stone Coat Exterior van onze nano coating specialist Chemona (Nanocoatshop,nl) Deze coating geeft poreuze ondergronden zoals beton, steen en gips een beschermingslaag met water- en olie afstotende eigenschappen. 250 mililiter (€24,75) is voldoende voor 8 tot 10 m2.

  De roldeuren kunt u coaten met Chemona Multicoat. Deze nanocoating is speciaal ontwikkeld voor niet absorberende ondergronden zoals staal, aluminium, polyesters, plastics, polymeren en rubber. Deze nanocoating spray kost €42,50. Met één spraybus kunt u 10-12 m2 coaten.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 5. I. Vos
  I. Vos zegt:

  Wij hebben een glazen overkappingen is er een coating om te zorgen dat vuil hier niet op hecht? Zo ja, welke, hoe breng je die aan en hoe lang blijft dat zitten. Mvg

  Beantwoorden
 6. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemorgen heer, mevrouw Vos,

  Hartelijk dank voor uw vraag. Het is zeker mogelijk om glas te behandelen met een nano coating, zodat vuil minder goed hecht. Enige hechting kan niet volledig worden voorkomen maar het maakt het glas veel makkelijker schoon te maken.

  Nitoguard glass van Mavro international is hiervoor een uitstekende optie. Dit is een hydrofobe, waterafstotende coating voor glas en geschikt voor zowel binnen als buiten.

  Indien u hierover meer informatie wenst te ontvangen dan kunt u ons mailen naar sales@ayold.com. Wij helpen u graag!

  Beantwoorden
 7. GRAFFISHH
  GRAFFISHH zegt:

  Werkt dit middel ook om het opnemen van water in een beton-oppervlak tegen te gaan? Ook heel plaatselijk? en wat is de inkoopprijs Ex en per welke inhoudsmaat?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemiddag heer / mevrouw,

   Hartelijk dank voor je vraag! Jazeker, nano coating voorkomt ook het opnemen van water in een beton-oppervlak.

   Elk gedeelte dat je coat wordt beschermd tegen water. Als je het echter maar op een bepaalde plek aanbrengt,
   stroomt het water naar andere gedeelten van het beton. Enkel heel plaatselijk coaten valt daarom niet aan te raden.

   De inkoopprijs hangt af van de grootte van het oppervlak dat je wilt coaten. Wood & Stone Coat Exterior, rond de €25,- voor 250 ml, is voor kleine beton-ondergronden een uitstekend begin.

   Gaat het om grotere ondergronden of wil je meer informatie; wij hebben een samenwerking met diverse coatingpartners die je op weg kunnen helpen. Stuur ons dus gerust een mailtje op sales@ayold.com.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 8. Tom Mertens
  Tom Mertens zegt:

  Goedendag, werkt de nano coating ook op tentdoek? Mijn voortent laat wel eens wat water door, dit product lijkt mij uitermate geschikt. Graag uw mening daarover.
  Met vriendelijke groet, Tom Mertens

  Beantwoorden
 9. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemorgen meneer Mertens,

  De speciale Textile Coat Exterior van NanoCoat (€44,75 | 250 ml ) is geschikt voor gebruik op een tentdoek. Deze nanocoating geeft een beschermingslaag tegen water en vuil. De nano spray moet d.m.v. sproeien worden aangebracht. Het weefsel moet met name op de naden, volledig worden ingespoten. Daarna raden wij aan om uw tentdoek c.a. 45 minuten te laten drogen. Voor een optimaal resultaat de behandeling na droging herhalen.

  Met 1 spray (250ml) kunt u ongeveer 4 á 5 m2 behandelen (1 laag).

  Wilt u meer informatie of heeft u een groter oppervlak om te behandelen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de andere mogelijkheden!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 10. Yasien Ismaiel
  Yasien Ismaiel zegt:

  Goedemorgen,

  Ik heb een statisch apparaat dat gebruikt wordt in de woestijn, Tot in hoeverre is het bekend dat zand/stof niet kleeft tegen het aparaat nadat het is gecoat? en hoelang kan het meegaan, bij temperaturen van 40-50 graden celcius.

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Yasien,

   Wat een goede vraag! Wij gaan het voor je uitzetten bij één van onze partners op gebied van Nano Coating. Je ontvangt van ons een e-mail zodra we meer weten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
 11. C. Groot
  C. Groot zegt:

  Ik wil mijn betonnen balkon behandelen, word bijna niet belopen, wat adviseert u als behandeling. Moet de ondergrond schoon en droog zijn. Gaarne uw reactie.

  Beantwoorden
 12. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Beste meneer / mevrouw Groot,

  Goed idee om uw betonnen balkon te behandelen met Nano Coating. De ondergrond van een balkon kan snel poreus worden en zelfs afbrokkelen als deze niet is geïmpregneerd. Dit komt omdat beton vanuit zichzelf niet waterdicht is en het water als het ware absorbeert.

  Bij het aanbrengen is het inderdaad belangrijk om het oppervlak goed schoon te maken. Ook is het aan te raden om poreuze stukken te verwijderen en op te vullen voordat u Nano Coating aanbrengt op het balkon. Wood & Stone Coat Exterior van Chemona is daarna erg geschikt om het balkon mee te coaten. Met een flesje van 250 ml (€24,75) kunt u 8 tot 10m2 behandelen. U kunt de coating via ons bestellen.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Riet,

   Begrijpelijk dat je wilt weten welke nanocoating geschikt is voor je douchewand en wastafel. Graag informeren wij je over de beste opties.

   Voor een kunststof douchewand raden wij Polish&Coat van Chemona aan. Deze nanocoating reinigt, polijst en verzegelt kunststof oppervlakken in 1 behandeling. Je betaalt €42,50 voor een 250ml fles. Hiermee kan je 20 tot 25 m2 mee coaten.

   Het composieten wastafeltje is iets moeilijker te coaten. Voorwaarde voor een optimale werking van nanocoating is de opname van het
   product. Deze hangt onder andere af van het poriënvolume van de te behandelen ondergrond. Composiet heeft een hele dichte structuur en daardoor een klein poriënvolume. Multicoat van Chemona is voor deze toepassing het meest geschikt. Deze op nanotechnologie gebaseerde coating die is ontwikkeld voor het water- en vuilafstotend maken van niet zuigende harde ondergronden, zoals composiet. Met een spray van 250 ml (€42,50) kan je ongeveer 10m2 behandelen.

   Stuur een mailtje naar sales@ayold.com als u interesse heeft om deze producten aan te schaffen. Wij helpen u graag!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
 13. Klaas
  Klaas zegt:

  Goedemorgen,
  Mijn schip, een aluminium zeilracer lengte 14 mtr. is voorzien van antifouling /International interspeed. kleur wit.
  Omdat op een aluminium schip geen koperhoudende antifouling gebruikt kan worden blijft het lastig om aangroei tegen te gaan en ik vind de werking van de antifouling ook nogal tegenvallen. .Zeker afgezet tegen de hoge kosten die dit met zich meebrengt.
  Mijn schip ligt op zoutwater en de aangroeikans daar is ook groot. Regelmatig onderwater schoonmaken is heel bewerkelijk .
  Mijn vraag is : Zou het mogelijk zijn als er een nieuwe laag antifouling is aangebracht er een laagje nano- coating overheen te doen?
  Antifouling is toxisch en slecht voor het oppervlakte water. Als het mogelijk is dat de nano coating als een soort ‘fouling release coating ‘gaat werken zou dit een hele stap voorwaarts zijn in het terug dringen van aangroei maar ook in het wegnemen van weerstand dat zeker bij groten schepen brandstofvoordeel oplevert. ik ben benieuwd naar uw reactie . Vermoed dat m’n idee te simpel is en er zal vast wel over nagedacht zijn want het probleem is wereldwijd heel groot.
  Groeten Klaas

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Klaas,

   Wat een interessante vraag! Ik heb uw bericht doorgestuurd naar één van onze partners op gebied van Nanocoating (NanoCoat). U ontvangt snel bericht van ons zodra we meer weten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
   • Coating Expert
    Coating Expert zegt:

    Beste Klaas,

    Inmiddels hebben we bericht ontvangen van onze coatingpartner. Helaas is een nano coating over een zelfslijpende antifouling niet te realiseren.

    Nano coating wordt op dit moment alleen als permanent systeem aangeboden, met name voor wedstrijd boten die nooit lang stil liggen en geregeld uit het water worden gehaald.

    Mogelijk is het een innovatie voor de toekomst!

    Met vriendelijke groet,

    Marieke

    Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Hallo Ad,

   Hartelijk bedankt voor uw vraag!

   Welk product bedoelt u? Of heeft u het over nano coating in het algemeen?

   Over laatstgenoemde kunnen we kort zijn: dat kan zeer zeker! Nano coating kan uw Fiat Ducato bijvoorbeeld waterdicht maken of bepaalde metalen onderdelen corrosiewerend. We hebben hier een speciaal artikel aangewijd, waarop u alle informatie kunt vinden: http://coating.nl/camper-coating/

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 14. A de Boer
  A de Boer zegt:

  kan Nano coating ook toegepast worden op PE platen voor afstoten van zand en blubber en zo ja hoelang blijft dit zitten als er regelmatig producten er overheen lopen zoals: aardappelen ,uien ,wortelen enz

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Abe,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Allereerst: jazeker, nano coating kan toegepast worden op PE-platen! Echter vrezen we dat de consumentenproducten (zoals Multi Nano Coat) die we in dit artikel benoemen, niet krachtig genoeg zijn om zand en blubber tegen te houden voor een langdurige tijd. Zeker met de constante wrijving van aardappelen en dergelijke.

   Met uw vraag komen we daarom in de meer specialistische vormen van nano coating. In Mavro hebben wij een partner die hier u uitstekend over zou kunnen adviseren. Stuur gerust een mailtje naar sales@ayold.com als u wilt dat wij contact met hen opnemen hiervoor!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 15. Peter
  Peter zegt:

  Is uw nanocoating ook geschikt om een textiele (cordura) motorjas zeer sterk waterafstotend te maken?
  Zo ja, graag advies over welk type coating te gebruiken.
  Met vriendelijke groeten,
  Peter

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Peter,

   Hier kunnen we kort over zijn: het is zeker mogelijk om uw motorjas (en kleding in het algemeen) waterafstotend te maken met nano coating!

   Wij bieden die producten niet aan, maar het kan bijvoorbeeld wel met Textile Coat Exterior van Nanocoatshop.nl. Dit is een spuitbus waarmee u gemakkelijk de coating op uw motorjas kunt aanbrengen.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 16. Aelbrecht georges
  Aelbrecht georges zegt:

  Geachte heer,
  Kan nano-coating infraroodstraling tegen houden,wij hebben met de lichtsensoren in de hall problemen de lichten gaan aan als er iemand in zijn appartement voorbij de deur loopt
  We hebben de gevoeligheid al verminderd maar zonder resultaat.

  Met vriendelijke groeten.
  Georges

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Georges,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Interessante kwestie, die niet zomaar te beantwoorden is. Hiervoor kan een van onze partners u misschien beter over adviseren. Stuur gerust een mailtje naar sales@ayold.com met deze vraag, dan spelen wij hem graag door!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *