Naadloos aanbrengen van kunststof coating met spray

Extreem hygiënische en duurzame kunststof coating

Plastic coating, ook onder de noemer kunststof coating, is de ideale coating om objecten naadloos en lekdicht af te werken. Deze coatingsoort werd begin jaren ´90 volledig gebruikt als een middel om opslaginstallaties, zoals watertanks te beschermen en vloeistofdicht te maken. Inmiddels is het product ontwikkeld tot een kunststof coating die op klantspecificatie geformuleerd kan worden. Hierdoor zijn de toepassingsgebieden vrijwel eindeloos.

Toiletruimte met plastic coating op vloer en wand

Met kunststof coating kunt u vloeren en wanden naadloos afwerken in ruimtes met hoge hygiënische eisen.

De 10 voordelen van plastic coating

 1. Binnen enkele seconden een extreem duurzame kunststoflaag;
 2. Na enkele minuten gecoate oppervlakte weer in gebruik;
 3. Tot 600% rekbaarheid;
 4. Oplosmiddelvrij en weinig tot geen geur;
 5. Bestand tegen temperatuurschommelingen tussen -32°Celsius en 149°Celsius;
 6. Waterbestendig;
 7. Naadloos;
 8. Flexibel, veerkrachtig en scheuroverbruggend;
 9. In alle kleuren leverbaar;
 10. Resistent tegen een diversiteit aan chemicaliën;

De vele toepassingsgebieden van kunststof coating

Geluidsisolerende wanden en plafonds voor in de bouw: In de bouw komen plastic en kunststof coatings goed tot hun recht als oplossing voor waterafdichting op daken, terrassen en parkeergarages. De dikke solide kunststof coating laag heeft daarnaast een geluidsisolerende werking en gaat trilling en resonantie actief tegen. Hierdoor is het een goede optie voor plafond en wandafwerking. Het andere voordeel van een naadloze ruimte die is afgewerkt met een kunststof coating, is het gemakkelijk schoonhouden van de naden. In ruimtes waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne is het om deze reden de ideale afwerking.

Plastic coating op rode bank

Door de veelzijdigheid en weerbestendigheid is het een populaire coating voor de afwerking van buiten meubilair

De chemisch resistente bekleding van tanks (Industrie): Het vloeistofdicht bekleden van tanks en vaten was nog nooit zo makkelijk.  Chemische stoffen dringen niet door in plastic coating en de coating beschermt tevens tegen corrosie.

Oneindige mogelijkheden in interieur en design: Kunststof coating is in staat om meubels binnen en buiten te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ook is het materiaal zeer duurzaam. Tot slot is de coating populair onder designers omdat het in iedere gewenste kleur verkrijgbaar is.

Duurzame metaalcoating voor de scheepvaart en offshore: De optimale bescherming tegen weersinvloeden en temperatuurschommelingen maakt deze coating een uitstekende afwerking voor staal in offshore constructies. Op schepen wordt plastic coating veelgebruikt in ballasttanks en drinkwatertanks.

Voorkom roest met kunststof coating voor de auto: Door de permanente hechting van de kunststof coating aan de ondergrond en de naadloos gespoten afwerking, zorgt kunststof coating voor een perfecte bescherming tegen vocht, zand en vuil. Verwerking en roest krijgen met kunststof coating geen kans waardoor de duurzaamheid van onderdelen wordt verlengt.


In 5 stappen plastic coating aanbrengen

Doorgaans wordt plastic coating aangebracht met een hogedruk spuitpistool. U kunt de instrumenten zelf aanschaffen of terecht bij een applicateur zoals Kunststof Coatings Nederland (Noordeinde 57J, 2761 BR Zevenhuizen). In het algemeen gaat het aanbrengen als volgt:

Kunststof coating spray op tank

Door de chemische resistentie en duurzaamheid is de coating zeer geschikt voor het afwerken van tanks.

Stap 1 Afplakken
Plak het te coaten voorwerp rondom af en bescherm de omgeving of niet te coaten onderdelen tegen overspray.
Stap 2 Voorbehandelen
Plamuur gaten, schuur het oppervlak licht op en ontvet de ondergrond. In veel gevallen is er eerst een primerlaag nodig om optimale hechting te verkrijgen. Breng deze aan en laat volledig drogen. Zit het object al in een eerdere lak? Dan is een primer mogelijk niet nodig. De grondlak van een auto (uit de fabriek) is bijvoorbeeld een prima ondergrond voor kunststof coatings.
Stap 3 Spuiten
Bij deze stap begint het echte spuitwerk. Een twee componenten spuitmachine verwarmt de 2 componenten van de coating en perst de coating middels hoge druk door een spuitpistool. Door de reactie die plaatsvindt ontstaat er kunststof. Het materiaal is direct hard en beloopbaar.
Stap 4 Afwerken
Voor een dikkere laag of bepaalde vorm kunt u nog een tweede laag aanbrengen. Daarna volgt de afwerking. U kunt het product ook nog voorzien van een nevel voor structuur of een bepaalde grofheid.
Stap 5 Topcoat
Standaard komt kunstofcoating in de kleuren zwart, grijs en transparant. Wilt u een specifieke kleur of kleureffect (glitter, vlokken etc.) dan kunt u deze als topcoat aanbrengen.


Plastic spray; voor het zelf aanbrengen op hout, metaal en glas

Het merk Motip heeft een plastic coating spray, speciaal gericht op consumenten. De spray (PlastiDip) heeft een statische hechting met de ondergrond en kan daarom probleemloos weer worden verwijderd. Er is ook een versie in blik wanneer u objecten volledig wilt dompelen. Zelf grote hoeveelheden aanbrengen? Dan kan het interessant zijn om een consumenten spuitpistool aan te schaffen. In onderstaande tabel zetten we de mogelijkheden en kosten van PlastiDip op een rij:

ProductInhoudVanaf prijs incl. BTW
PlastiDip Spray Mat325ml
Verbruik: 0,5-1m2
€ 12,50
PlastiDip DompelenVanaf 650 ml
Met verdunning ook geschikt voor spuitpistool
€ 19,95
PlastiDip Thinner1 liter
Verbruik: 1:1 verdunnen
€ 16,50
Spuitpistool voor PlastiDipVanaf 800 ml reservoir€ 75,-
Maskeertape50 mm B x 50m L€ 2,50

Prijs en aanbieders in Nederland

De prijs voor een plastic coating is geheel afhankelijk van de beoogde toepassing, afwerking en laagdikte. Stuur de projectdetails op naar sales@ayold.com en wij vragen graag een offerte bij één of meerdere specialisten voor u op. Hieronder een greep uit mogelijke aanbieders:

Kersten BV
Kunstof Coatings NederlandInducar
Kunstoffcoating aanbrengen en verwijderen.Aanbrengen van kunststof coatings en verkoop van spuitapparatuurPersonenauto's, Bedrijfswagens, caravans, boten en laadbakken spuiten.
Vulcanusweg 2 6971 GW BrummenNoordeinde 57J
2761 BR Zevenhuizen
Boezemweg 3
2641 KG Pijnacker

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

1 antwoord
 1. Kiki Wals
  Kiki Wals zegt:

  Leuk om te weten! Persoonlijk vind ik echt goed dat er meer en meer kunststof productie wordt gemaakt. Vooral vind ik leuk dat deze dingen in verschillende kleuren bestaan en waterbestendig zijn en dat is echt goed als het om verschillende leidingssystemen gaat. Gelukkig zijn er nu veel services waarbij je zo’n productie kan bestellen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *