Sneldrogende coating

sneldrogende coating vloer voorbeeld

Zorg voor constante bedrijvigheid met een sneldrogende coating

Een sneldrogende coating (of snel uithardende coating) bestaat niet voor niets: coatings staan er doorgaans namelijk niet bekend om hun snelle opdroging. Bij veel bedrijvigheid of spoed is dit echter niet handig. In tegenstelling tot enkele dagen, is een vloer of werkplaats met snelhardende coating binnen luttele uren (weer) bruikbaar!

Sneldrogende coating wordt over het algemeen aangebracht op basis van een polyurea hotspray. Dit werkt binnen enkele seconden én kent veel vloeistofdichte eigenschappen.

Bij een sneldrogende coating denkt men vooral snel aan vloeren. Toegegeven; vloeren voor veelal industriële of zorgdoeleinden zijn ook veruit de grootste afnemer. Een sneldrogende coating is echter ook toepasbaar voor bijvoorbeeld dakbedekking, tank lining, zwembaden en rioleringen.

In dit artikel kijken we naar de voordelen van sneldrogende coating en is een overzicht gemaakt van specialisten. Daarnaast wordt de loep gelegd op enkele sneldrogende vloercoatings op basis van verf of lak.  

Polyurea hotspray, een sneldrogende coating voor opslagtank en industrievloer

Hotspray systemen vormen de ware definitie van sneldrogende coating. Coatings die gelegd worden op basis van hotspray, drogen binnen enkele seconden: de mengtijd wordt significant verkort doordat de twee componenten eerst verhit worden. Ze staan vooral bekend om hun vloeistofdichte eigenschappen.

In tegenstelling tot objecten op basis van verf, zijn ze ook zwaar belastbaar. Dit maakt ze een graaggeziene gast in de industriesector: na vijf uur is het gecoate object weer volledig mechanisch belastbaar.

Kenmerken snelhardende coating op basis van polyurea hotspray:

 • Hecht op vrijwel elke ondergrond; van cement tot staal en van hout tot keramiek
 • Vloeistofdicht; hiermee ook anti-corrosie
 • Chemische, mechanische en thermische resistentie
 • Naadloze afwerking; zeer elastisch en scheurvullend
 • Kleurvast én UV-bestendig
 • Bijzonder duurzaam; gaat tot wel 25 jaar mee

Lees ons artikel over polyurea coating voor meer informatie. Hier gaan we dieper in op de voordelen en toepassingen van deze hotspray en polyurea in het algemeen.

Deze specialisten brengen een snel uithardende coating aan

Polyurea coating op basis van hotspray is vooral bedoeld voor de industriële sector en is een ontzettend specialistisch werkje. In Nederland zijn diverse specialisten te vinden die bliksemsnel deze coating kunnen aanbrengen:

Hotspray specialistAdres
Poly4UDe Hondert Margen 14
2678 AC De Lier
Applicatietechniek Van der WalKaartenmakerstraat 20
2984 CB Ridderkerk
Hodij CoatingsIndustrieweg 51
7903 AJ Hoogeveen
THS Handelsonderneming
Madame Curiestraat 6
2171 TW Sassenheim
ProkolDuizeldonksestraat 44 5705 CA Helmond

Wil je meer informatie of twijfelt u over de juiste specialist? Stuur gerust een mailtje naar sales@ayold.com. Onze experts brengen je in contact met de juiste specialisten of verstrekken meer informatie

Snel uithardende coating kun je ook op eigen vloer aanbrengen

Sneldrogende coating kan ook uit een grote verfpot komen. In dit geval gaat het wél specifiek om vloercoating. Deze verven zijn specifiek ontwikkeld om een snelle bedrijvigheid te garanderen. Hoewel ze trager werken dan een hotspray, zijn ze over het algemeen wel zelf aan te brengen. Ook vormen ze een goedkoper alternatief voor dure hotspray-systemen.

Sneldrogende vloercoating Sigma

Sneldrogende vloercoating Sigma

 • Bedoeld voor lichte tot middelzware belasting
 • Zien eruit als een epoxy- of PU gietvloer
 • Vloeistof- en chemicaliënbestendig
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Kleefvrij na 1-2 uur. Loopbaar na 3 uur.
 • Kies uit een hoop verschillende RAL-kleuren
 • Slijtvast en kan anti-slip gemaakt worden

Sneldrogende coating is een grijs gebied, want wat is nu sneldrogend? Daarom geven we alleen producten die zelf een significant snellere droogtijd konden bewijzen dan hun tegenhangers.

Zo heeft Rust-Oleum EpoxyShield 5200 ULTRA ontwikkeld, een keiharde 1-components Epoxy vloercoating. Sigma aan de andere kant, heeft gekeken naar de voordelen van polyurea. Hun Sigmafloor Rapidcoat 2K is, als 2-componenten coating, op basis hiervan gemaakt.Wil je een van deze sneldrogende vloercoatings kopen, dan betaal je algauw zo’n €50, tot €60,– per liter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *