Betonlook coating / Betonlook verf

De trendy look voor vloer en wand

Verkrijgbaarheid betonlook verf voor muren

De hippe industriële afwerking voor muren anno nu is toch wel de betonlook. Deze kan je op een eenvoudige (en voordelige) manier creëren met betonlook verf. Grote bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei en Hornbach hebben merken in het assortiment die hiervoor speciale lijnen hebben uitgebracht. Voorbeelden hiervan zijn Alabastine Muurdecor, Moodpaints Betonlook en t’Stilleven Loft style. Er zijn ook verfmerken die alleen een betonlook kleur op de markt hebben gebracht zoals Histor Betonlook, Betonlook verf Flexa  en Beton Kalkverf van Little Green. Dit zijn echter geen speciale structuurverven en geven alleen een betongrijze kleur.

Action en Xenos hebben helaas geen betonlook verf voor de muur in het assortiment. Wel kan je met de muurvuller en betonkleur verf van Action (Deco Home)  potten, vazen, kandelaars etc. een prachtige betonlook geven. Verderop in dit artikel vertellen we je daar meer over.

De verschillen tussen verf en coating

Het verschil tussen verf en coating is dat betonlook coating met name wordt toegepast in badkamers voor bijvoorbeeld een inloopdouche of badkamermuur en als vloer in bijvoorbeeld de woonkamer. Een verf is hier minder voor geschikt omdat deze sneller zal slijten en in veel gevallen niet waterdicht is. Bedenk dus van te voren of je voor jouw project betonlook verf of coating nodig hebt.

En let op: verf in een betonlook kan je wel kopen bij bouwmarkten, coating alleen online!

Aanbevolen merken voor een betonlook muur

Ga je voor een betonlook dan heb je verschillende opties. Hieronder bespreken we ze kort:

betonlook verf kleur

Betonlook verf van ‘l Authentique barst van de kleur schakeringen.

 • Subtiel – Fijne structuur – Strakke muur – Gladde afwerking
  Alabastine heeft een product genaamd Muurdecor muurglad. Dit product is erg geschikt als je een subtiel betonlook effect wilt creëren. Met de muurglad spatel veeg je namelijk de laag strak. Je krijgt een mooie betonkleur met een subtiel reliëf.
 • Levendige uitstraling – Fijne structuur – Suede effect – Gemiddeld gladde afwerking
  ‘t Stilleven Suede Stone is een muurverf met speciale deeltjes die zorgen voor een vleug effect zoals op suède. Je brengt het kriskras aan met een blokkwast tot het gewenste effect is bereikt.
 • Onbewerkt beton uitstraling – Grove structuur – Industrieel beton effect
  Wil je de industriële uitstraling van beton in huis halen? Dan is Loft Style van ‘t stilleven geschikt. Dit is een betonkleurige, fijne en korrelige pasta die zich gemakkelijk laat verwerken. Voorzien van een duidelijke gebruiksaanwijzing.
 • Levendige kleuren – Fijne structuur – Gladde afwerking
  Zoek je het iets minder in structuur, maar juist in kleur? Dan kan je met de verf van ‘l Authentique alle kanten op. Deze verf heeft de meeste kleuren in het assortiment zodat je altijd één vindt die past bij je interieur.
 • Klassieke betonlook – Geschikt voor de badkamervloer en wand – Gladde afwerking
  Dit is de zware jongen onder de betonlook verf. AOF 2K epoxy vloercoating is een tweecomponenten coating in diverse grijze betonkleuren voor op de vloer en wand. Het aanbrengen vereist enige handigheid maar er zit een goede gebruiksaanwijzing bij.

Hieronder hebben we deze producten en verkooppunten voor je op een rij gezet:

Fijne structuur
Suède effect
Grof effect
Vele kleurtinten
2-k coating

Geschikte producten voor een betonlook badkamer

Zoals de naam al zegt, geeft een betonlook coating letterlijk een betonnen uiterlijk aan wand of vloer – ook als deze niet van beton is. Een coating van betonlook is naadloos, modern, ijzersterk én voelt een stuk aangenamer aan dan beton zelf. Om deze reden is het een populaire afwerking voor badkamers en inloopdouches.

Betonlook coating vloer voorbeeld

Betonlook coating op de vloer

Let op: anders dan verf hebben we het in deze paragraaf over een twee componenten coating. Deze is iets moeilijker aan te brengen en duurder in aanschaf, maar geeft als voordelen:

 • Strakke, naadloze en waterdichte vloer of wand
 • Elastisch, slijtvast en goed bestand tegen scheuren
 • Voelt fijner aan de voeten als een échte betonvloer of -wand
 • Onderhoudsvriendelijk én geluidsdempend
 • Leverbaar in bijna alle RAL-kleuren

De 2 componenten van betonlook coating moeten vlak voor gebruik met elkaar vermengt te worden. Je hebt na het mengen 60 minuten* (dit noemt men de potlife) de tijd om de coating aan te brengen. Meng dus nooit meer dan je in één laag kunt aanbrengen en volg de aanwijzingen op de verpakking goed op.

Een voorbeeld: Je wilt 45 m² vloer of muur coaten. Voor het beste resultaat moet je 2 lagen aanbrengen. Het verbruik is 220 gram per 1m² per laag. De rekensom is dan: 45 m² x 0,22 Kg  = 9,9 Kg. Je besteld dus in dit voorbeeld 2 x 10 Kg voor 2 lagen. Bekijk hier onze aanbeveling voor een betonlook coating.

Betonlook verf is niet geschikt voor de badkamer

Voor een betonlook badkamer is verf minder geschikt omdat deze doorgaans niet waterdicht en slijtvast is.

Direct Betonlook Verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via één van deze webwinkels:

 
verfwinkel
bol.com verf kopen
praxis verf en coating
vefbestelsite
Bestel verf

Betonlook verf aanbrengen in 6 stappen

Het lijkt moeilijk, maar met een beetje oefening en onze tips kan iedereen een mooie betonlook muur creëren. Coating vergt iets meer ervaring maar is in principe ook prima zelf te doen.

Een paar richtlijnen vooraf:

 • Iedere betonlook verf heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Volg deze altijd goed op. Onderstaand stappenplan is slechts een richtlijn.
 • Een nieuw gestorte beton-, zandcementvloer of wand moet minimaal 6 weken oud te zijn voordat je er een coating of verf op mag aanbrengen. Binnen deze 6 weken heeft de vloer/wand een basisch karakter (hoge PH waarde) waardoor de coating of verf wordt aangetast en deze niet goed zal hechten. Dit geldt voor elke coating of verf ongeacht het type of merk.
 • Bekijk goed wat u koopt. Bij sommige verf is de betonpasta of primer inbegrepen, bij andere moet u deze er los bij kopen
 • Bij een betonlook bepaal je zelf of je een grove of juist minder opvallende structuur wilt. Bedenk dit van te voren en zorg dat je voldoende verf en de juiste tools in huis hebt om voor het gewenste effect te zorgen.

Stappenplan voor het aanbrengen van betonlook verf

Afhankelijk van welke look je wilt creëren zijn er verfmerken die je in één keer kunt aanbrengen (zoals Alabastine Muurdecor) en verfmerken die werken met een losse pasta en verf. Dit laatste geeft de meest authentieke look aan je muur. Daarom hebben we in ons stappenplan gekozen voor ‘t Stilleven loft style, verkrijgbaar bij o.a. Praxis.

 1. Roer de betonpasta door tot je een soepele structuur hebt
 2. Dek de randen rond de muur die je wilt verven af en breng de pasta aan met een plakspaan op een grove of juist nette manier.
 3. Laat de pasta drogen en roer de verf (soms ook kleurwassing genoemd) goed door.
 4. Breng de verf aan met een blokkwast. Doe dit niet te netjes als je echt voor die industrielook wilt gaan.
 5. Met een natte spons veeg je vervolgens over de muur en dep je sommige stukken aan. Hierdoor krijg je mooie kleurnuances.
 6. Gebruik je de betonlook muur in de keuken of wil je deze gewoon extra beschermen? Breng dan nog een ultramatte transparante beschermlaag aan.

DIY decoratie met betonlook verf van Action

Hoewel Action geen betonlook verf voor de muur in het assortiment heeft, kan je wel potten, vazen, kandelaars, lampenstandaards etc. een mooie betonlook geven met verf van Action. Dit kan op twee manieren:

Betonlook verf action decopaint

Met verf van Action en muurvuller kan je een mooie betonlook realiseren in je interieur

Manier 1 Grof betonlook effect

Hiervoor heb je nodig Soriso muurvuller en home deco verf in de kleur grijs (beide te koop bij Action). Vervolgens smeer je het accessoire in met de muurvuller. Probeer structuur op het voorwerp te krijgen en wissel glad af met grof. Wanneer de vuller droog is (vrij snel) dan kan je eroverheen schilderen met de grijze deco verf. Bijvoorbeeld met een kwast, spons of doek. Gebruik lichte en donkere kleuren grijs voor een speels effect.

Manier 2 Subtiel betonlook effect

Action heeft ook een beton structuurverf van Home deco. Hier staat op “Cement look – Quick & Easy” en makkelijk, dat is het! Je kunt de structuurverf direct aanbrengen met een kwast voor een egaal resultaat met een subtiele korrel. Voor extra kleurnuance kan je met een natte spons een donkere of lichte kleur eroverheen depppen.

Tip: Eventueel kan je de laag afwerken met een matte blanke lak voor extra bescherming tegen vlekken en vuil.

Een stijlvolle betonlook vloer dankzij deze specialisten

Voor een betonlook vloer is verf minder geschikt. Een coating daarentegen is slijtvast, waterdicht en geeft veel loopcomfort. Voor grotere oppervlakken kan het verstandig zijn om een specialist op dit gebied in te schakelen. Om deze reden hebben we een lijst opgesteld met bedrijven in Nederland die voor je een betonlook vloer kunnen realiseren die jarenlang mee gaat, zelfs in combinatie met vloerverwarming en huisdieren!

Puur! Designvloeren
Klovenier 5
3905 PN Veenendaal

Berkers Vloerenbedrijf
Ekkersrijt 4403
5692 DL SON

De Stucconcurrent
Venenweg 17i
1161 AK Zwanenburg

New Brand Gietvloeren
Jules Verneweg 21-04
5015 BE Tilburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *