Gamma coating

Van vloercoating tot betonverf: Gamma laat je het zelf doen!

Gamma heeft ongelofelijk veel verschillende coatings in het assortiment! Betonverf, garagevloerverf, brandwerende verf en zelfs rubber coating: Gamma coating is van nagenoeg alle markten thuis! In dit artikel nemen we je mee door het productaanbod en gaan we dieper in op een van de meest populaire varianten: Gamma Betonverf.

Nano coating Gamma wordt niet door de bouwmarkt verkocht. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar waterdicht voegmiddel / pasta of afdichtingskit, dan kunnen we wel de Praxis aanraden. Wil je echt meer weten waar over nano coating en waar je dit wel kunt krijgen? Lees hier alles over deze hypermoderne coatingstechniek!


Betonverf Gamma

Betonverf GammaGamma betoncoating in grijs, wit en verschillende kleuren (vanaf 2,5 liter voor €39,95) is een goed hechtende en slijtvaste, matte betonverf die u zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken.  Met een kwast of roller is het gemakkelijk aan te brengen op vloeren en wanden van beton of andere steenachtige materialen zoals balkons, trappen en trottoirtegels. Dit product is op waterbasis en daarom geurarm en sneldrogend. Na zes uur is het overschilderbaar met een volgende verflaag.

Naast de standaard beschikbare kleuren is deze verf in meer dan 30.000 verschillende kleuren te verkrijgen bij de verfmengbalie in de Gamma bouwmarkt. Eén blik van 2,5 liter volstaat voor het schilderen van een oppervlakte van 33 m2.

 


Garagevloer coating Gamma

Vloercoating GammaVloercoating heeft Gamma enkel in de vorm van garagevloerverf. Gamma vloerverf garage 2 componenten in grijs (2,5 liter €119,-) is een extra slijtvaste, zijdeglans 2-componenten vloercoating- en betoncoating. De verpakking bevat tevens een vloerreinigingsmiddel. Deze epoxy coating van Gamma is ideaal als duurzame afwerking van betonnen garagevloeren. De Gamma coating is op waterbasis wat als voordeel heeft dat het snel droogt en geurarm is. Eén blik van 2,5 liter volstaat voor het schilderen van een oppervlakte van 25 m2.

Vanaf 29,50 voor 750 milliliter heeft Gamma ook diverse coatings beschikbaar als afwerklaag voor een bestaande vloer. Helaas heeft Gamma deze epoxy vloercoating niet in het huismerk. Wel van de merken Rambo, Flexa en Cetabever. Epoxy of polyurethaan: er zijn daarnaast nog meer typen vloercoating.

 


Hittebestendige verf Gamma

Brandwerende verf GammaGamma heeft geen eigen brandwerende verf. Gamma coating is vooral gericht op de doe het zelf klusser en brandwerende verf is een veiligheidscoating die het beste kan worden aangebracht door gecertificeerde coatingspecialisten. Wel heeft Gamma hittebestendige lak in het assortiment!

Met de hittebestendige lakken van Gamma kunt u ondergronden verven en beschermen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondergronden bij de open haard, verwarmingsbuizen, ovens, uitlaten en buitenkachels. Deze lakken zijn bestendig tot 500 graden Celsius. De spuitlak vanaf €8.99 (400 ml) is zowel binnen als buiten te gebruiken. Eén spuitbus van 400 ml volstaat voor het spuiten van een oppervlakte van 1,5 tot 2 m2.

 

 


Rubber coating Gamma

Gamma rubber coating

Wil je iets repareren of afdichten? Rubber coating of verf is hier perfect voor!

Helaas biedt Gamma coating dit niet aan. Hierdoor ben je aangewezen op bijvoorbeeld Bison Rubber Seal. Dit goedje kun je op nagenoeg elk denkbaar materiaal gebruiken, zoals hout, beton, metaal, zink en PVC. Dat niet alleen: het is weer- en UV-bestendig en is hierdoor geschikt voor zowel binnen als buiten. Het is niet alleen goed voor het waterdicht maken van bijvoorbeeld je dakgoot, maar kan ook als anti-slip coating worden gebruikt. Bison Rubber Seal 100% Waterdicht is €16,99 voor 750 ml.


Bootlak en jachtlak Gamma

Bootlak GammaHelaas is er geen speciale bootlak van het Gamma huismerk. Wel bieden ze andere merken aan. Bijvoorbeeld jachtlak van Rambo. Rambo jachtlak blank hoogglans 750 ml (€26,99) is een blanke lak die de sterkst mogelijke transparante bescherming biedt voor de houten opbouw van boten. De lak is ook geschikt voor hout in huis, zoals kozijnen, deuren en betimmeringen. De inhoudsmaat is 750 ml. Meer lezen over bootlakken en jachtlakken.

Jachtlak Gamma

Daarnaast heeft Gamma coating een algemene Professional lak in jachtgroen die u als bootlak zou kunnen gebruiken. Deze is namelijk extra weerbestendig, waterafstotend en stootvast. Het rendement van 1 (€29.95) liter is ongeveer 15 m2.


 

Gamma betonverf; voor vloer en muur binnen en buiten

Een bestseller uit het Gamma verfassortiment is betonverf.

Betonverf Gamma is verkrijgbaar in een één-componentvariant en in een twee-componentenvariant.

De één component betonverf is speciaal voor zuigende ondergronden (zoals beton). Een twee-compenten betonverf is iets lastiger aan te brengen maar is wel uitermate goed bestand is tegen krassen, vet en benzine. Dit maakt de tweecomponenten betoncoating Gamma zeer geschikt voor het verven van een garagevloer of andere vloeren. Daarnaast kun je met betonverf je tuintegels of kelder schilderen en betonpalen en schuttingen opknappen. Natuurlijk is het ook een geschikte muurverf voor buiten.

Kleuren

Een één-component betonverf van het huismerk is naast de standaard beschikbare kleuren in meer dan 30.000 verschillende kleuren te verkrijgen bij de verfmengbalie in de Gamma bouwmarkt. Twee-component betonverf komt vaak in standaard kleuren zoals wit of grijs.

Let op: Materialen in originele verpakking kunt u met de aankoopbon binnen 30 dagen retourneren bij Gamma. Verf die speciaal voor u op kleur is gemaakt, kan echter niet geruild worden.


Wat men vindt van Betonverf Gamma en alternatieve merken

Gamma coating (huismerk)

Het Gamma huismerk is te herkennen aan het blauwe gamma logo. Deze betonverf is vaak een voordelige optie voor de doe-het-zelver. Over het algemeen is men tevreden over de één-componentbetonverf van Gamma coating. Het product krijgt een gemiddelde score van 3.9 (van 4). We worden er twee lagen aangeraden. Eén blik van 2,5 liter (€39,95) volstaat voor het schilderen van een oppervlakte van 33 m2. De verf is met een of roller aan te brengen op vloeren en wanden van beton of andere steenachtige materialen zoals balkons, trappen en trottoirtegels. Betonverf Gamma huismerk is op waterbasis en daarom geurarm en sneldrogend. Na 6 uur is het overschilderbaar met een volgende verflaag.

De twee-componenten betonverf van Gamma heet garagevloerverf en is zoals de naam al zegt geschikt voor garagevloeren. Toch zijn klanten iets minder enthousiast over dit twee-componenten product. Het krijgt 3 sterren (van 5) en met name het verbruik van deze betonverf krijgt een slechte review. Gebruikers heven aan dat ze meerdere pakketten nodig hadden voor minder m2 dan aangegeven op de verpakking. Ons advies is daarom ruim in te kopen (dichte verpakkingen kunt u binnen 30 dagen retourneren bij Gamma).   Eén blik van 2,5 liter (vanaf €119,-) volstaat volgens Gamma voor het schilderen van een oppervlakte van 25 m2 (maar dit is in de praktijk dus niet altijd het geval).

Andere verkrijgbare merken bij Gamma

Naast het huismerk betonverf Gamma biedt de bouwmarkt ook:

 • Histor Betonverf (vanaf €25,49)
 • Flexa Garagevloerverf (vanaf €65,95)
 • Alabastine Garagavloercoating (vanaf €119,-
 • Aquaplan kelder-epoxy (vanaf €39,60)

Alternatieven

Bent u op zoek naar hoge kwaliteit betonverf dan is het merk Ruwol ook zeer aan te bevelen.

Ruwol Betonverf (vanaf €15,95) is prima toe te passen op beton, steen, zandcement, anhydriet en andere steenachtige ondergronden. Tevens is deze betonverf geschikt voor houten ondergronden, bijvoorbeeld trappen en houten vloeren. Veel voorkomende toepassingen zijn beton- of zandcementvloeren in garages, werkplaatsen, showrooms, winkels, woon- en slaapkamers etc. Ook buiten (buiten) muren van huizen, schuren en stallen worden veel met deze verf behandeld. Muren of vloeren die behandeld zijn met Ruwol Betonverf kunnen makkelijk worden gereinigd door middel van dweilen. In stallen kan ook een hogedrukreiniger worden gebruikt. Een ander goed alternatief is Hornbach betonverf.

De Ruwol Betonverf en Hornbach betoncoating is niet bestand tegen weekmakers die in bepaalde autobanden voorkomen. Deze weekmakers zijn soms zeer agressief en kunnen de betonverf aantasten. In het geval dat er auto’s of andere voertuigen met rubber banden op de vloer worden geplaatst adviseren wij een tweecomponenten betonverf. De 2K Epoxy vloercoating van verfbestelsite komt in 20.000 verschillende mengkleuren en is in onze ervaring makkelijk in gebruik.

betonverf gamma kleuren


In 8 stappen betonverf Gamma aanbrengen

Voordat u een betonnen vloer of muur gaat verven moet u de muur eerst voorbereiden voor het beste resultaat.

 1. Verwijder oude loszittende stukjes beton met een plamuurmes en staalborstel (ook verkrijgbaar bij Gamma).
 2. Veeg en stofzuig daarna de vloer of veeg de muur schoon.
 3. Ontvet de vloer of wand met water, waarin een ontvetter is opgelost.
 4. Repareer de gaten en scheuren in de vloer of wand met een vuller.
 5. Smalle scheuren en kieren langs de randen en in hoeken kunt u vullen met betonkit. U brengt dat met een kitspuit aan.
 6. Plak de muren of plinten af.
 7. Zet de gehele vloer of wand  in de voorstrijk.
 8. Breng de betonverf aan!

1-component betonverf

De één-componentbetonverf brengt u aan zoals u een gewone verf zou aanbrengen. Begin bij de randen met een kleine blokkwast. Hoekjes kunt u afwerken met een ronde kwast. Daarna kunt u snel werken door betonverf  Gamma aan te brengen met een roller. Verft u een vloer? Begin dan in de hoek en werk richting de deur zodat u niet in het verfwerk hoeft te stappen.

2-component betonverf

Twee-componentbetonverf vergt iets meer schilderservaring. Meng de twee componenten (in een aparte emmer) volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer goed door. De verf hardt snel uit dus het is aan te raden om in snel tempo door te werken. Maak nooit meer verf aan dan u in twee uren kunt verwerken. Anders gaat het uithardingsproces sneller dan de verwerking.

Het duurt ongeveer een week voordat betonverf volledig is uitgehard. Na 24 uur kunt u al wel voorzichtig over uw nieuw geverfde vloer lopen.

Gamma heeft op hun klusadvies pagina een stappenplan speciaal voor het verven van betonnen vloeren.

De eerste soort kan in de bouwmarkt op iedere gewenste kleur gemaakt worden. Het voordeel van de tweede is dat deze extra sterk is en nog beter bestand is tegen slijtage, vet, benzine etc

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *