Bierbestendige DPBR coating adidas

Adidas ontwikkelt DPBR coating voor sneakers

DPBR coating staat voor ‘durable puke and beer repellent’. De primeur? Een Limited edition Oktoberfest sneaker. Volgens Adidas is de limited editie schoen waterdicht en bierbestendig. Waarschijnlijk is er gebruik gemaakt van een (variant op) nanocoating om dit effect te bereiken. Nano coating staat erom bekend te zorgen voor een lang aanhoudende, easy-to-clean beschermlaag. Het stoot daarnaast vloeistoffen, modder en vuil af, voorkomt de vorming van vlekken en verhoogt de weerstand tegen slijtage. Dit maakt het de perfecte bierproof coating.

De eigenschappen van de sneaker (adviesprijs €199,95,-)met DPBR coating:

  • Bovenwerk van volnerfleer
  • Leren voering met voorvoet geïnspireerd op traditionele rood-wit geblokte Oktoberfest-overhemden
  • Water- en bierbestendige coating
  • Traditionele borduursels op hielstuk; ‘München’-tekstlogo op het hielpand
  • Made in Germany; Speciale verpakking

Bekijk deze korte video (0:43) voor een korte impressie:

Zeg maar prost! Hoe DPBR coating de stof beschermt tegen bier

Natuurlijk is iedereen benieuwt hoe zo’n coating precies werkt. Adidas heeft helaas nog geen informatie vrijgegeven over de samenstelling van DPBR coating, dus dat kunnen we helaas niet uitvoerig bespreken. De eigenschappen lijken echter erg op de bekende nano coatings. Mogelijk is het een afgeleide van deze coatingsoort. Als dat zo is dan bestaat DPBR coating waarschijnlijk uit een formule met één of meer van de volgende bestanddelen:

  • Siliciumdioxide: vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel vloeistoffen en chemicaliën. Het maakt bijvoorbeeld leer, suede of textiel extreem waterafstotend.
  • Titaandioxide: wordt in coatings gebruikt om zijn zelfreinigende eigenschappen. Het kan bij belichting met UV bijna alle organische verbindingen verbreken. Coatings op basis van titaandioxide worden vaak ook wel zelfreinigend of Self Cleaning genoemd. “kots” zal met dit bestanddeel niet kunnen intrekken in het leer.

Adidas heeft met DPBR coating de limited edition oktoberfeest sneaker uitermate duurzaam gemaakt voor een specifieke doelgroep. Wij hopen dat er meer sneakers met deze nu al trending coating zullen verschijnen. Wat ons betreft is de ‘durable puke and beer repellent’ coating namelijk een schot in de roos.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *