Nano coating badkamer

Maak je badkamer makkelijker schoon, waterafstotend en duurzaam met speciale nano coating producten voor de badkamer.

Nano coating badkamer; van douchewand tot sanitair

Nano coating badkamer is een verzamelnaam voor verschillende soorten nano coating in de badkamer. Nano coating biedt namelijk verschillende voordelen die in de badkamer goed tot hun recht komen. Het zorgt er namelijk voor dat ondergronden zoals tegels, houten wastafelmeubels en wanden waterafstotend worden. Verder zorgt het voor een antikalk behandeling in de toiletpot, wastafel, kranen, douchewand glas en ander sanitair. Nano coating badkamer wordt in de volksmond daarom ook wel nano anti kalk coating genoemd.

Een bijkomend voordeel is daarnaast dat zeepresten, olie, shampoo en andere badkamerproducten niet hechten aan oppervlakken met een nano behandeling. Een nano douchewand of ander oppervlak schoonmaken was daardoor nog nooit zo makkelijk. 

Nano vloeistof komt in verschillende formules voor de perfecte hechting op een bepaalde ondergrond. Hieronder hebben we een aantal producten voor u op een rij gezet:

 • Acryl & Kunststof
 • Wastafel
 • Bad
 • Douchebak
 • Hout
 • Teakhout
 • Eiken
 • Houten meubels
 • Tegels & glas
 • Complete set
 • Kalkreiniger
 • Coating
 • Glas
 • Douchewand
 • Ramen
 • Spiegels
 • Chroom & RVS
 • Kranen
 • Afvoerrooster
 • Douchekop

*Bekijk hier de meest verkochte nano coating set voor de badkamer. Eenvoudig en snel te bestellen via Bol.com.

Zo gebruik je nano coating op de douchewand en badkamermeubels

Nano-technologie is gebaseerd op het natuurverschijnsel van de zichzelf schoon houdende lotusbloem. Waterdruppeltjes hechten zich niet aan de oppervlakte van deze bloem en rollen er meteen af. De nano coating zorgt voor een barrière tussen vloeistoffen en het oppervlak. Door een speciale nano coating voor glas aan te brengen op de douchewand, zorg je ervoor dat kalk en vuil niet hecht aan het glas. Dit maakt het schoonmaken van de douchewand een stuk minder tijdrovend!

Nano coating aanbrengen op de douchewand

Op de verpakking van het nano coating badkamerproduct staat in de meeste gevallen een gebruiksaanwijzing over hoe je de nano coating het beste aanbrengt op de douchewand en andere meubels in de badkamer, maar eigenlijk is het geen hogere wiskunde. Nano spray breng je eenvoudig aan op de douchewand / douchedeur / douchecabine door te sprayen en het te laten drogen, nano vloeistof breng je aan met een microvezeldoek. Let er wel op dat de douchewand schoon en vetvrij is voor je de nano coating aanbrengt. 

Complete badkamerset

Complete set voor 1 badkamer ( circa 20 vierkante meter )

Alles wat je nodig hebt voor het behandelen van je badkamer. Nano Coating voorkomt het vasthechten van kalk, zeepresten en vuil op gladde ondergronden. Reinig bestaande kalk met de nano reiniger, ontvet de ondergrond met de IPA ontvetter en breng vervolgens de nano coating aan met de bijgeleverde applicatiedoek in deze complete set. Toepasbaar op:

 • Spoelbakken & wastafels (ook emaille)
 • Alle glazen oppervlakken
 • Spiegels
 • Douchewanden
 • Toiletten & Bidets
 • Wandtegels
 • Vensterglas

Een nano douchewand schoonmaken doet u zo

Sommige merken hebben speciale nano douchewand reinigers voor het schoonmaken van een douchewand met nano behandeling. Vaak zitten in deze reinigers ook weer nanodeeltjes zodat de werking van de oorspronkelijke nano coating onverminderd blijft. Het is echter in veel gevallen niet nodig een speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken. Een nano douchewand is namelijk veel makkelijker schoon te maken dan een douchewand zonder nano behandeling. In de meeste gevallen volstaat enkel wat lauw water en een doek + een drupje allesreiniger. Volg altijd de schoonmaak instructies van de fabrikant en houd er rekening mee dat je de nano coating eens in de zoveel tijd opnieuw moet aanbrengen na veelvuldig schoonmaken.

Alternatief: wees kalk voor met een speciale nano douchewand

Een alternatief voor het sprayen van nano coating badkamer is om uw douchewand al preventief te voorzien van de krachtige laag. Een zogenoemde nano douchewand heeft al een nano antikalk coating, welke kalkvorming én vloeistoffen tegengaat. Daarnaast hebben deze douchedeuren een zelfreinigende werking, waardoor u ze minder grondig hoeft schoon te maken.

Bij bol.com zijn bijvoorbeeld douchewanden verkrijgbaar met deze antikalk eigenschappen. Ze gaan vooor ongeveer €130,- per stuk over de toonbank. Let wel op: als u een douchewand aanschaft van nano glas, dan moet u deze meestal reinigend met speciale schoonmaakmiddelen (zoals: SealGlas 1-2-3), om de coating niet te beschadigen.

Doucheruimtes en badkamers met hoge hygiëne eisen

Bovenstaand hebben we een aantal aanbevelingen gedaan voor nano coating badkamer producten voor badkamers in woningen. Ben je op zoek naar een nano coating voor een hotel, ziekenhuis, verzorgingstehuis, zwembad of andere badkamer / doucheruimte die intensief wordt gebruikt? Dan kunnen wij de producten van Mavro aanbevelen. Mavro International heeft onder andere nano coating geleverd voor NS treinen, het Kurhaus in Scheveningen, Jaarbeurs Utrecht, London Heathrow Airport en meer.

Neem voor meer informatie hierover vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

16 antwoorden
 1. Sanne zegt:

  Wellicht hoor mijn vraag hier niet thuis maar ik ga het toch proberen. In de woonkamer hebben wij keramische antracietkleurige tegels. Je ziet er alles op elk voetstapje, druppeltje . Is het ook mogelijk om de coating daarvoor te gebruiken?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Hoi Sanne,

   Wellicht kan dit artikel van Weber jou verder helpen? ( Waterdicht en vuilwerend voegmiddel voor tegels, op wand en vloer toepasbaar. Geschikt voor keramische tegels en natuursteen voor voegbreedtes van 2 tot 20mm. )

   Succes =)

   Beantwoorden
 2. Harry zegt:

  L.S.,
  Ik heb een Wiesbaden-vouwdeur in een douche-nis. Het glas ervan is af fabriek behandeld met nano.
  Er zit hier veel kalk in het water, zodat de tegels in de nis moeten worden behandeld met een kalkwerende spray.
  Het risico is niet denkbaar dat er per ongeluk spray op het glas komt. Natuurlijk is het dan zaak om die zo snel mogelijk te verwijderen.
  Wat kan het effect zijn van zulke spray op nano-glas? Is er een kalkwerende spray die niet agressief inwerkt op dat glas?
  Welke voorzorgmaatregelen kan ik eventueel nemen?

  Met vriendelijke groet,
  Harry.

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Harry,

   Hartelijk dank voor uw vragen over nano coating spray voor in de badkamer.
   Wij nemen contact met u op via E-mail om uw vragen te beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Jasmin – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen mevrouw, meneer Radersma,

   We begrijpen de verwarring! Nano coating voor de badkamer wordt ook vaak antikalk coating genoemd. Een antikalk behandeling is in de meeste gevallen dan ook een behandeling met nanotechnologie. Antikalk coating zorgt ervoor dat vuil en kalk niet hecht op de douchewand en hierdoor makkelijk kan worden schoongemaakt met een zachte doek en water. Dit zal tijd besparen met schoonmaken. Informeer altijd bij de fabrikant op welke technologie zij een antikalk behandeling baseren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
 3. Ruud zegt:

  Welk HG-produkt is mild genoeg om een douchescherm, welke vanaf de leverancier s behandeld met een nano-coating, te reinigen zonder dat dit de nano-coating aantast?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Hallo Ruud,

   HG is geen partner van coating.nl, wij zijn daarom niet bekend met hun producten. Ons advies is om rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van HG om hiernaar te informeren. Mocht u interesse hebben in een ander product dan kunnen wij de nano cleaner of nano sani-cleaner (speciaal voor badkamers) van Chemona aanraden voor het schoonmaken van oppervlakken met een nano behandeling.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
 4. Christiaan zegt:

  Ik ben aan het rondkijken voor een (inloop)douchewand. Sommige zijn wel gecoat (nano), andere niet.
  Maakt het verschil of ik zelf de douchewand coat of dat ik er een aanschaf die reeds is gecoat. Wat is beter?
  Groet,
  Christiaan

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Christiaan,

   Hartelijk dank voor uw vraag! Qua coating maakt het feitelijk gezien geen verschil of u zelf de douchewand onder handen neemt of dat u dat door een specialist laat doen. Er is dus niet iets ‘beter’ dan het ander.

   Het gaat daarom vooral om de kosten / baten afweging die u voor uzelf maakt. Koopt u een douchewand met nano coating, dan valt dat doorgaans wat duurder uit. Het bespaart u echter wel tijd in aanbreng achteraf én u heeft een fabrikant waarop u kunt terugvallen, mochten er problemen ontstaan.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 5. Rob Dirksen zegt:

  Goedemorgen ik heb een glazen douchewand met Nano coating aangeschaft. Er zaten 2 kleine grijze plekjes in die ik dacht met een sanitairstufje te kunnen reinigen. Nu in het zonlicht zijn dus helaas 2 beschadigingen zichtbaar.
  Mijn vraag is eigenlijk, kan ik die Nano coating nog herstellen? Is daar materiaal voor?
  Met vriendelijke groet,
  Rob Dirksen

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Rob!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Oef, wat zonde voor de douchewand! Het is namelijk lastig om opnieuw een nano coating voor douchewanden erop te spuiten – dit werkt namelijk niet op een wand die al gecoat is. Daarnaast is een nano coating enkel met milde schoonmaakmiddelen te reinigen, dus het is ook lastig (en niet aan te raden) de beschadigingen weg te poetsen.

   Het lijkt ons daarom verstandig dat u contact opneemt met de leverancier van de douchewand, gezien de grijze plekjes er volgens u al direct inzaten. Wellicht dat zij u hier meer mee kunnen helpen!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 6. Aurelia reijsbergen zegt:

  Ik heb mijn douchewand nu 9 jaar. Hij was ook behandeld voordat hij geplaatst is. Heb m altijd met groene zeep gereinigd. Maar nu komt er zo langzamerhand steeds meer en sneller kalkaanslag op. Heb toen eens gebeld en er werd mij gezegd dat nog een keer behandelen niet kon…. hoe denken jullie daarover???

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemiddag Aurelia!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Gezien nano coating een product is dat letterlijk in de douchewand trekt, is het voor ons lastig te beoordelen of het werkt om er nogmaals een laag overheen te brengen. Daarnaast weten we ook niet exact wat voor type coating precies is gebruikt.

   We raden u daarom aan om contact op te nemen met de fabrikant van de douchewand en te vragen wat de precieze mogelijkheden zijn om dit op te lossen.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen meneer / mevrouw De Rijke,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Helaas is deze specifieke nano coating enkel geschikt voor glas en tegels. Wilt u de coating aanbrengen op beton, dan kunt u beter een ander product gebruiken.

   Multi Nano Coat van NanocoatShop is bijvoorbeeld een optie die voor elke ondergrond, ook beton, geschikt is. Anders kunt u ook Wood & Stone Coat Interior of Exterior gebruiken, afhankelijk of het een binnen of buiten project is.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *