Spuitpistool spuit verf

Een professionele verfspuit / spuitpistool kopen

Er zijn vele aanbieders waar u een spuitpistool kunt kopen. Online, in bouwmarkten en in groothandels kan het aanbod overweldigen. Graag helpen wij u op weg bij het kiezen van een professioneel verfspuitpistool voor uw project. Zo krijgt u het beste resultaat en heeft u lang plezier van uw investering. Voordat u echter een keuze kunt maken uit de verschillende typen, is het goed om even stil te staan bij de basis.

De werking van een verfspuit: Een verfspuit brengt verf gemakkelijk aan op oppervlaktes, dit gebeurt doorgaans middels een lucht-spuitsysteem. Hiervoor is de spuit over het algemeen verbonden aan een beker met verf of lak, dat middels een druk op de trekker naar buiten spuit. Voor grotere  klussen kun ook een zogenoemd verfspuitsysteem gebruikt worden. Dit werkt op dezelfde manier, maar in plaats van een beker komt een verfspuitsysteem met een groot verfreservoir én een turbine die luchtdruk levert voor een egaal resultaat en efficiënt verbruik. Dit is tevens een goede verfspuit om autolak mee aan te brengen.

Verschillen spuitpistool met bovenbeker of onderbeker

Voor kleinere projecten zijn er verfpistolen waarbij de verf in een resevoir oftewel verfbeker zit. Meestal is dit tot 300 mililiter. Voor grotere projecten is een apart resevoir handiger. De verfspuit is verbonden met dit reservoir middels een slang zodat u de verfspuit makkelijk kunt blijven bedienen.

Bovenbeker:
Een verfspuit bovenbeker wordt het meest gebruikt voor lakken, zoals blanke lak en 2 component lakken. Ook wordt dit type spuitpistool gebruikt voor het aanbrengen van primer. Geschikt voor zowel losse onderdelen als spot repair plekken op auto’s, motoren en overige voertuigen.

Onderbeker:
Een spuitpistool met onderbeker wordt vooral gebruik bij het spuiten van industriële lakken, coatings en grondverven. Dit komt doordat dit type spuitpistool vaak een spuitgat heeft die geschikt is voor grovere verfstructuren. Nadeel: er blijft vaak iets meer verf zitten in de beker.


Airless verfspuit en andere typen

hamach verfspuitpistool

HLVP Spuitpistool Bron: EMM

Er is een breed scala aan verfspuiten op de markt. Deze worden opgedeeld in een aantal typen:

  1. Pneumatisch
  2. HVLP
  3. Airless
  4. Elektrostatisch

Professionele elektrostatische, HVLP  en airless spuitpistolen zijn vaak een investering. Pneumatische verfspuiten zijn bij nagenoeg iedere bouwmarkt verkrijgbaar. Vaak zijn professionele merken gespecialiseerd in een bepaald type spuitpistool. Hamach specialiseert zich bijvoorbeeld in HLVP spuitpistolen, terwijl Wagner de Airless veelal aanbiedt. Elk type kent zo zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingen.


Pneumatisch spuitpistool (luchtpistool)

Het meest bekende type spuitpistool: hiermee wordt de verf doormiddel van lucht uit de pistool geschoten. De verfspuit komt in allerlei formaten en is vooral geschikt voor kleine oppervlakten. Voor grote klussen kan er een verfreservoir aangekoppeld worden. Met dit type spuitpistool is het niet mogelijk om meerdere lagen in één keer aan te brengen.
Toepassingen: Meubels, wanden/muren en voor spuitwerk met veel kleurwisselingen.

Pneumatisch spuitpistoolKenmerkVanaf prijs
PRO-TEK PROGUNOpzetstuk diverse sproeiopeningen mogelijk€ 107,69
Metabo Pneumatische verfspuitTraploos instelbaar voor ronde en brede straal€ 40,-
Powerplus POWAIR0110 Pneumatisch verfpistoolCompact en laag in gewicht€ 54,95

HVLP spuitpistool

HVLP staat voor ‘high volume, low pressure’. Bij dit type wordt de verf minder verneveld. Hierdoor zijn de verschillende verfdeeltjes in de spuitstraal groter en komt er meer verf tegelijkertijd op het object. Dit geeft een iets ander, minder verfijnd resultaat resultaat dan bij pneumatisch spuiten. Bij veel lakken valt dit echter niet op; daarnaast kan men hier sneller mee werken.
Toepassingen: Lakken van auto’s en andere objecten, kleinere doe-het-zelf projecten

HVLP SPUITPISTOOL
Hamach ESG SpuitpistoolSpuitopeningen: 1.3mm, 1.5mm, 1.8mm, 2.0mm of 2.5mm€ 97,50
Hamach SSG SpuitpistoolSpeciaal ontwikkeld voor het compactere spuitwerk en het spuiten van kleine objecten.€ 95,-
Wagner W 950 FlexioExtra bereik met 70 centimeter lange spuitlans€ 228,-
Aircraft HVLPPROTraploos instelbare spuithoek, debiet verf en luchtdebiet€252,99

Airless spuitpistool

Deze zijn speciaal voor grote projecten: een airless spuitpistool (ook wel luchtloze verfspuit genoemd) kan meerdere dikke verflagen in één keer aanbrengen. Verf vernevelt zich doorat het onder hoge druk door het pistool wordt geperst. Deze worden het vaakst genoemd in combinatie met verfspuitsystemen –  applicatie is snel en geschikt voor een breed scala aan spuitwerk.
Toepassingen: Geschikt voor grote en meer complexe projecten, het aanbrengen van brandwerende coating en structuurverf.

AIRLESS SPUITPISTOOLKenmerkenVanaf prijs
Wagner Airless HEA Control Series 350RStrakke banen en 50% minder spuitnevel dan bij andere verfspuitsystemen€ 536,36
Wagner Airless Sprayer PlusTankinhoud van 7,5 liter€ 356,-
Titan Compact 190 Airless spuitinstallatieVoorzien van oliedispenser systeem€ 1.317,69
Graco ST Max II 395 PC Pro Hi-BoyDigitaal instelbare spuitdruk en instellingen€ 3.395,00
MARK VII Max Procontractor 240VAirless spuiten van verf, brandvertragende materialen en airless pleister.€ 8.825,00

Elektrostatisch spuitpistool (poedercoat pistool)

Een veelgebruikte verfspuitpistool in de automotive industrie en verwant aan poedercoaten. Middels deze spuitpistool worden elektrostatische deeltjes met grote kracht op een ondergrond als staal gespoten. Het berust op het principe dat deeltjes met een negatieve lading, een positief geaard voorwerp aantrekken. Bij deze manier treed minder verlies op bij open objecten, doordat de aangetrokken verfdeeltjes zich ook op de achterkant nestelen.
Toepassingen: Metalen objecten als velgen en ander objecten die u kunt poedercoaten

ELEKTROSTATISCH SPUITPISTOOLKENMERKVanaf prijs
Wagner Elektrostatisch spuitpistool GM 5000EAgeschikt voor hout- en kunststofafwerkingop aanvraag
Graco PRO XP 60 KV airmix elektrostatisch spuitpistoolKleinste & lichtste spuitpistool in zijn soort€ 7.645,99

Spuitpistool verf

In principe kunnen alle soorten verf worden aangebracht met een spuitpistool. Alles hangt af van het soort spuitpistool (veel nevel of juist weinig) en het formaat van de spuitopening. In een verfmengkamer wordt, zoals de naam al aangeeft, verf en coating gemengd in de juiste kleur of verfstructuur voor de klus. Een professionele verfspuiterij heeft dit vaak in eigen beheer, maar u kunt ook spuitpistool verf bestellen bij groothandelaren en specialisten.  Naast de verfmengkamer staat vaak ook een unit die wordt gebruikt om spuitpistolen te reinigen en door te spuiten.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *