Steigerhout coating | Steigerhout behandelen

Voor het beschermen en verfraaien van steigerhouten meubels binnen en buiten.

Voor buiten
White wash olie
Nano coating
Grootverpakking
Grey wash beits

Maak uw hout duurzaam met steigerhout coating

Nu het voorjaar is investeren veel mensen in mooie tuinmeubelen, bijvoorbeeld van steigerhout. Om ervoor te zorgen dat uw steigerhouten meubels ook volgend jaar en het jaar daarna nog zo goed als nieuw zijn, kunt u deze beschermen met speciale steigerhout coating. Dit kunt u doen met een coating die de robuuste uitstraling van steigerhout benadrukt, of met een kleurbeits voor een mooie white wash of grey wash.

Steigerhout is onbehandeld en geïmpregneerd leverbaar. Geïmpregneerd steigerhout is beter bestand tegen houtrot en gaat langer mee dan onbehandeld hout. Geïmpregneerd steigerhout kunt u herkennen aan een groene waas op het hout

Zowel onbehandeld als geïmpregneerd steigerhout kunt u direct (zonder grondlaag of impregneermiddel) afwerken met:

Steigerhout behandelen

Gamma, Praxis & andere merken; wat is de beste?

Er is geen beste steigerhout coating merk van bijvoorbeeld Gamma, Praxis of Karwei. Wat de beste coating is voor uw project ligt er namelijk aan waar het steigerhouten meubel staat (binnen of buiten) en waar deze voor wordt gebruikt (is het bijvoorbeeld een tafel (etensresten) of een stoel (slijtage).

Gebruikt u het als tafel buiten? Dan is de beste steigerhout coating bijvoorbeeld een nano coating.
Wilt u het hout een kleurtje meegeven? Dan is een combinatie van een nano coating en beits wellicht een goede optie.
Gebruikt u het meubel intensief? Met een dekkende lak verkrijgt u het meest strakke en meest duurzame resultaat. De oorspronkelijke kleur steigerhout wordt volledig afgedekt door de kleur van de verf, de structuur en oneffenheden in het hout zullen wel zichtbaar blijven.

Direct Steigerhout Coating Kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
verfwinkel
bol.com verf kopen
praxis verf en coating
vefbestelsite
Bestel verf

Steigerhout behandelen met beits

Met beitsen kunt u alle kanten op. U kunt beits aanbrengen als een transparante steigerhout coating, of een gekleurde beits aanbrengen. Beits trekt in het hout en zorgt ervoor dat het stoere en doorleefde karakter van steigerhout behouden blijft. Ook kleuren zoals een white wash of grey wash zijn tamelijk transparant. Door deze steigerhout beitsen blijft de houtstructuur goed zichtbaar.

Steigerhoutbeits is een transparante beits die goed indringt in het hout. Steigerhoutbeits droogt snel en is makkelijk verwerkbaar. 1 laag steigerhoutbeits is vaak voldoende voor een prachtig resultaat. Bij onderhoudslagen hoeft niet geschuurd te worden. Op geschuurd steigerhout is ongeveer 0,2 liter per m2 nodig.

Extra beschermlaag over een gekleurde wash: Eventueel kan na het aanbrengen van Steigerhoutbeits een laag hardlak of nano coating als extra beschermlaag worden aangebracht. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat koffie, frisdrank en etensresten niet in het hout trekken. Het voorkomt daarmee veel vlekken. Ook zal het hout met een vochtige doek gemakkelijk te reinigen zijn.

Kies uit steigerhout beits producten op waterbasis

Wilt u de kleur van deze steigerhout coating (nog) meer naar voren laten komen of heeft u een sterk “zuigende” houtsoort, dan adviseren wij om meerdere lagen steigerhout coating aan te brengen. Kies voor steigerhout altijd een beits op waterbasis, zoals onderstaande voorbeelden:

Tenco Steigerhout beits | 1 liter | Grey wash/white wash/black wash | Vanaf €34,95
Hermadix Steigerhout beits | 2,5 liter | Grey wash/white wash | Vanaf €39,49
OAF Steigerhoutbeits | 2,5 liter | Grey wash/white wash/black wash/antraciet wash/old brown wash | Vanaf 31,39


Steigerhout impregneren met een nano coating

Een coating op basis van nanotechnologie zorgt voor een waterdichte beschermlaag op steigerhout. Het zorgt er ook voor dat vuil en vet resten minder goed aan het hout hechten. Als u nano coating speciaal voor hout koopt zitten er vaak toevoegingen in die schimmels en algen (groene aanslag) tegengaan. Dit maakt het een goede behandeling voor meubels die veel buiten staan.

Wilt u graag het kleurresultaat van een white of grey wash? Geen probleem! De nanocoating is kleurloos en kan dus ook over een gekleurde beits worden aangebracht!

PF Care 102 | 1 l (voor 10-16 m²) | transparant | Vanaf €34,95


Steigerhout behandelen voor binnen met olie

Een matte olie geeft een naturel beschermlaag voor binnen zonder glans. De kleur van het hout wordt een tint donkerder en brengt de natuurlijke kleur van het hout meer naar boven en maakt deze mooier. Het gebruik van de olie is mogelijk op voorwaarde dat het hout nog niet geverfd is en de olie diep kan indringen.

Wood lover steigerhout olie | 0,75 liter | washes | Vanaf €24,54

24 antwoorden
 1. Desiree Boonman zegt:

  Beste,
  Wij hebben een grote tafel buiten staan van steigerhout. Nu is deze aan de bovenkant behoorlijk ruw; je zit dus niet echt lekker te eten, bang voor splinters. Ik wilde dus gaan schuren, verven en lakken. Maar nu adviseerde een kennis mij dat schuren heel lastig was en dat ik het beste met epoxy verf aan de slag kon gaan. Wji willen de tafel een geel/oranje kleur geven. Is dit aan te bevelen? En zo ja, waar koop ik gekleurde epoxy verf. Of kan ik beter gewoon lakken en verven. Graag jullie advies,
  mvg,
  Desiree

  Beantwoorden
 2. Sanne zegt:

  Goeieavond.
  Ik heb een eet tafel gemaakt van stijgerhout. En wil hem nu beschermen tegen etensresten, glazen kringen etc. maar wil wel de lichte kleur behouden! Hoe doe ik dit?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Sanne,

   Begrijpelijk dat je het karakteristieke ruwe en lichte uiterlijk van je stijgerhouten tafel wilt behouden. Dit kan je het beste doen met een nano coating! Nano coating voor stijgerhout is onzichtbaar, mat en beschermt tegen vuil, vet en water zonder iets aan de kleur te veranderen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld deze Profluid hout nano coating. die je eenvoudigweg aanbrengt met een blokkwast. Na een aantal uur zou je de behandeling kunnen herhalen voor een optimale verzadiging. Daarna 24 uur laten drogen en dan hebben vocht en vuil geen kans meer. Deze steigerhout nano coating bevat een vluchtige stof zodat de beschermer diep en onzichtbaar in het hout wordt opgenomen. Etens-, vet- en drank-ongelukjes zijn eenvoudig met een vochtig doekje weg te deppen.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 3. Daphne zegt:

  Goedemorgen,

  Wij laten op dit moment een steigerhout badkamer meubel maken. Deze heeft verschillende lades en er zal een waskom op komen te staan. Er zit veel vocht in de badkamer en er zal ook vast weleens iets opvallen. Welke coating kunnen wij het beste gebruiken. Het belangrijkste is vooral het vocht.

  Bedankt voor de reactie!

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Daphne,

   Begrijpelijk dat je het nieuwe badkamermeubel wilt beschermen tegen vocht. Een nano coating is in dit geval aanbevolen. Dit zorgt voor een waterafstotende laag en eventueel vuil of kalkaanslag kan je eenvoudig afvegen met een schoonmaakdoek. Een voordelige nanocoating voor thuisgebruik is Profluid PF care 102, speciaal voor hout. De bescherming is onzichtbaar, waarbij het hout zijn natuurlijke uitstraling behoudt (geen dekkende laag) en je kunt het eenvoudig aanbrengen met een blokkwast.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 4. simone veenstra zegt:

  Hallo,
  Ik heb een onbehandelde steigerhouten tafel gekocht en daar nano coating op aangebracht. Op een andere site stond dat je dat eerst moest doen en daarna (kleur ) beitsen. Hier lees ik andersom.
  Betekend dat ik mijn tafel nu niet meer met beits kan behandelen aangezien ik mijn tafel nu te licht vind.

  Vriendelijke groet Simone

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Hoi Simone,

   Vervelend dat u in verwarring bent gebracht! In principe raden wij altijd aan om nano coating als “eindlaag” aan te brengen omdat anders de beits niet hecht. Nano coating zorgt er namelijk voor dat er geen vloeistoffen meer kunnen doordringen in het steigerhout. Vloeistoffen “parelen” zo van het oppervlak. Beits is in principe een gekleurde vloeistof dat moet kunnen doordringen in het hout. Dit kan niet meer wanneer er al een waterafstotende laag tussen zit. U kunt op een minder zichtbare plek een proefstukje proberen te schuren en dan beitsen, maar we zijn bang dat u redelijk diep moet schuren vanwege het poreuze karakter van steigerhout (nano coating kan heel diep in steigerhout doordringen). Het kan zijn dat hiermee het ruwe uiterlijk verloren gaat.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 5. Lois zegt:

  Beste,

  Graag uw advies voor mijn nieuwe project: Wij hebben whitewash steigerhouten planken gekocht in de winkel. Mijn vriend vond het witte nog niet voldoende, dus heeft hier nog een extra laag witte hout verf op gedaan. Ik zou van de planken graag een eettafel (binnen) maken en heb hiervoor dus een goede beschermlaag nodig tegen eet en drink resten. Nu vraag ik me af of de nano coating nog pakt aangezien er dus een laag verf al over heen zit.

  Mvg, Lois

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Lois,

   Wat leuk dat u zelf aan de slag gaat om een steigerhouten tafel te maken! Nano coating kunt u prima over verf aanbrengen. De nanodeeltjes zijn zo klein dat ze zelfs in de poriën van verf kunnen penetreren en zo een waterafstotende laag creëren.

   Succes met uw project!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 6. Rachel zegt:

  Hallo,

  Mijn steigerhouten binnen tafel is nu een buiten bank geworden.

  De tafel heeft een witte waslaag. Kan ik een Nano coating hier overheen doen om de buitenbank te beschermen?

  Of is er een andere oplossing? Graag wil ik de white wash look behouden.

  Alvast bedankt,

  Rachel

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Rachel,

   Wat leuk dat u uw steigerhouten tafel een nieuw leven heeft gegeven als bank!

   Als de whitewash is ingetrokken in het hout dan kunt u hier prima een nano coating overheen aanbrengen. Deze is transparant en de white wash blijft hierdoor mooi zichtbaar. Gaat het echter om een white wash die is aangebracht middels een vettige waslaag dan zal de nano coating niet kunnen doordringen in het hout. In dat geval raden wij aan om het meubel eerst te schuren, daarna een white wash beits aan te brengen en dan als toplaag een nano coating. Bijvoorbeeld Wood & Stone coat exterior van Chemona (vanaf €24,75).

   Succes met het coaten van de steigerhouten tafel!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 7. Danny zegt:

  Hallo, ik heb een steigerhouten eettafel en deze wil ik beschermen tegen wijn/koffie/etens resten. Welke coating kan ik dan het beste gebruiken.

  Ook heb een een nieuwe u-bankstel deze is licht grijs. Deze wil ik ook beschermen tegen wijn/koffie/etensresten. Welke coating kan ik hiervoor gebruiken?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 8. Ruben Koek zegt:

  goedendag,

  Ik heb een salontafel voor binnen gemaakt met steigerhout. Ik dacht er aan om deze met blanke lak te behandelen, zodat de kleur van het steigerhout ietswat behouden blijft. Werkt dit ook goed tegen eventueel gemorste koffie of iets anders?

  mvg,

  T. Koek

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Ruben,

   Wat leuk dat u een steigerhouten tafel heeft gemaakt! Begrijpelijk dat u deze goed wilt beschermen. Met een blanke lak blijft het mooie steigerhout van uw salontafel zichtbaar maar wel beschermd. Om het hout optimaal te beschermen tegen het intrekken van vloeistoffen raden wij aan om de behandeling twee á drie keer te herhalen en eventueel daarna een nano coating te gebruiken. Bijvoorbeeld de Wood & Stone interior van Chemona €17,50. Mocht u hierin interesse hebben dan kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier. Gebruikt u geen nano coating, dan is de stelregel, hoe hoger de glansgraad van de lak, hoe beter deze waterafstotend werkt.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke- Coating.nl

   Beantwoorden
 9. Bianca zegt:

  We hebben een eettafel van steigerhout gemaakt, staat binnen en willen deze beitsen met grey wash. We willen er geen koffie- of wijnvlekken op, wat voor lak kan ik na de grey wash het beste aanbrengen zodat vlekken niet in het tafelblad dringen en de kleur niet verandert? Ik wil de tafel graag met een natte doek schoon kunnen maken.

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Bianca,

   Begrijpelijk dat u uw tafel van steigerhout wilt beschermen tegen vlekken en vloeistoffen. U kunt hiervoor het beste een coating op basis van nanotechnologie aanbrengen over de grey wash. Een nano coating beschermt houten oppervlakken langdurig tegen water, vuil, vet en olie en kunt u zonder problemen afnemen met een natte doek. Chemona heeft hiervoor het product Wood & Stone coat interior (€17,95 250 ml) en Mavro biedt tevens een hoogwaardige nanocoating genaamd Nitoguard Wood (€67,80 1 liter) beide coatings drogen kleurloos op zodat uw greywash goed zichtbaar blijft. Mocht u interesse hebben in een product, laat het ons weten via sales@ayold.com of via de contactpagina. Wij helpen u graag!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
   • Jet zegt:

    Goedemiddag,

    Wij hebben een eetkamertafel van steigerbouwer behandeld met beits (white was) en vervolgens twee keer met nano coating. De tafel blijft ruw en kan nog steeds niet met een vochtige doek worden afgenomen.

    Beantwoorden
    • Coating Expert zegt:

     Beste Jet,

     Het klopt dat uw steigerhouten tafel ruw blijft na behandeling met een nano coating. Nano coating penetreert namelijk in het steigerhout maar zorgt er wel voor dat vloeistoffen worden afgestoten. Een verf of lak ligt als het ware op het steigerhout en een nano coating trekt in het hout. Wilt u het steigerhout dus gladder maken dan zal u het hout moeten schuren. Schuur het oppervlak met een bandschuurmachine met een grove korrel (bijvoorbeeld korrel 80) en werk af met iedere keer een kleinere korrel tot u de gewenste gladheid heeft bereikt. Let op; u moet dan wel weer opnieuw nano coating op het steigerhout aanbrengen omdat de beschermende laag is afgeschuurd.

     Succes!

     Met vriendelijke groet,

     Marieke – Coating.nl

     Beantwoorden
 10. Céline zegt:

  Beste,

  Wij hebben tafelbladen in het steigerhout en deze hebben een white wash beitsing gehad. Nu wou iemand daar bovenop een nano-coating doen en het leek alsof het hout blauw werd. Hebben jullie dit al getest of zijn er verschillen in nano-coating? Want ik zou ze toch graag bewerken zodat ze resistenter zijn tegen drinken en etensresten. En ik zou zeker niet willen dat ze veranderen van kleur

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Hoi Céline,

   Oef, dat is vervelend!

   Dat zou niet moeten gebeuren: nano coating is transparant. Het trekt daarnaast in het hout en zou er niet op moeten blijven liggen. Dus wellicht had de nano coating die gebruikt werd toch een bepaalde dekkende kleur óf wellicht is een verkeerde nano coating gebruikt (deze moeten namelijk toegespitst zijn aan een ondergrond).

   Chemona Nano Coat Wood & Stone Coat Exterior zou bijvoorbeeld uw white wash tafelbladen in ieder geval perfect resistent maken tegen drinken en etensresten – zonder dat ze veranderen van kleur!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 11. J. Muilwijk zegt:

  Geachte,
  Ik heb een steigerhouten tuintafel welke behandeld is met Nano. Tafel staat het eerste jaar buiten en in het begin bleven regendruppels duidelijk op de tafel liggen. Nu (juli) constateer ik dat de regendruppels niet meer blijven liggen en het lijkt erop dat regenwater iets in de tafel trekt. Kan het zijn dat door de extreme warmte welke wij hebben gehad, het effect van de Nano is verminderd? De tafel staat regelmatig in de volle zon. Hadden er mogelijk meer lagen aangebracht moeten worden? Ik ben nu van plan om de tafel te behandelen met een kwalitatief goede transparante beits. Kan dat op Nano na licht opschuren?

  Gaarne verneem ik uw antwoord.

  Met vriendelijke groet,
  J. Muilwijk

  Beantwoorden
 12. Coating Expert zegt:

  Goedemiddag heer, mevrouw Schoonenberg,

  Een nano coating is kleurloos en kunt u over een bestaande kleurbeits aanbrengen. De nano coating zorgt in dat geval voor een waterafstotende top-coat.

  Wanneer uw steigerhouten terras intensief wordt gebruikt, raden wij Mavro NitoGuard Wood aan. Dit is een uiterst duurzame coating, speciaal voor steigerhout en andere houtsoorten. Met 1 liter kunt u tussen de 14m2 en 30m2 behandelen (afhankelijk van de zuiging van de ondergrond) en kost € 67,80 (adviesprijs).

  Als u deze coating wilt bestellen dan kunt u een e-mail sturen naar sales@ayold.com.

  Wij helpen u graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 13. Schoonenberg zegt:

  Goedenavond ,

  Wij hebben de vloer van ons terras van nieuw stijgerhout en 3 x in de witte dekkende kleurbeits gedaan.
  Kunnen wij daarover ook nog een nano coating aanbrengen? Het houten terras is buiten en hoeveel hebben wij dan nodig voor 30 vierkante meter houten terras?

  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,
  I schoonenberg

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *