isolerende verf

Zo regelen keramische bolletjes in isolerende verf de temperatuur

Er vinden steeds meer innovaties plaats op gebied van isolerende verf. En dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het klimaat. Een goed voorbeeld hiervan is klimaatverf ofwel isolerende verf met een keramisch filter.

Een keramische filter op wanden en plafonds reflecteert 30-50% van de warmtestraling waarbij temperatuurverschillen geëgaliseerd worden. Hierdoor blijft een groot deel van de warmte in het interieur aanwezig. De gewenste temperatuur wordt hierdoor sneller bereikt in vergelijking met een ruimte waarin de muren en plafonds niet zijn behandeld met deze verf en dat scheelt minimaal 10% op de stookkosten.

Een ander voordeel is dat hierdoor de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld. Dit verhoogt het comfort in de ruimte aanzienlijk. Verder onttrekken de keramische bolletjes vocht uit de muren en wanden wat de isolatiewaarde verhoogt (om deze reden heet het ook wel isolerende verf)

Hieronder vertellen wij u meer over de werking van isolerende verf en energiebesparende eigenschappen. Verder leest u waar u de producten kunt aanschaffen, wat het kost en hoe u de verf aanbrengt op muur en wand.

Werking en toepassingen van energiebesparende verf in de praktijk

Muren en daken hebben een vitale invloed op de functionaliteit van de gebruikerskwaliteit van een gebouw. Steeds meer producenten zijn daarom op zoek naar innovatieve manieren om hierop in te spelen.

nergiebesparende verf exterieur

Energiebesparende verf zorgt voor minder energiekosten

De technologie van het keramische filter is ontwikkeld door NASA voor het hitteschild van een spaceshuttle. Deze technologie werd opgepikt een doorontwikkeld door producent ThermoShield tot een intelligent en milieuvriendelijk verfsysteem voor bouwbedrijven, schilders, architecten, gemeenten, scholen, ziekenhuizen én eindgebruikers. Het product wordt in de praktijk veel toegepast om een beter energielabel te verkrijgen en past goed in een energieneutraal bedrijf of huis.

Door isolerende verf met een keramisch filter op de binnenwand of plafond aan te brengen, ontstaat de volgende werking:

 • ’s zomers: bij een open raam neemt het keramische filter vocht op uit de binnenkomende, warme buitenlucht, welke vervolgens verdampt. Daardoor ontstaat verdampingskoelte welke de temperatuur in het interieur verlaagt.
 • ’s winters: het keramische filter reflecteert warmtestraling, waardoor de warmte in het interieur blijft en niet door de wand verdwijnt. Koude muren voelen na behandeling minder koud aan.

Interesse in de technologie achter deze innovatie? Bekijk dit korte filmpje:

Andere duurzame klimaatverven met een keramisch filter

De keramische filtertechnologie is niet alleen toepasbaar voor klimaatbeheersing. Het heeft ook een grote, positieve invloed op bepalende factoren in het binnenklimaat zoals licht, temperatuur, vocht en akoestiek. Thermoshield heeft het filter daarom ook toegepast in andere producten die bijdragen aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere publieke omgevingen. Bijvoorbeeld:

 • Een vochtregulerende coating tegen schimmelvorming (ThermoVital)
 • Een lichtreflecterende coating die helderheid geeft aan het interieur (ThermoShield Lumen)
 • Isolerende coating voor kalkoppervlakken (ThermoShield History)
 • UV- reflecterende dakcoating (ThermoShield Topshield)

Garantie voor opdrachtgevers, schilders en vastgoedonderhoud

Op de isolerende verf voor het exterieur biedt Thermoschield een garantieconcept. De kwaliteit en levensduur van de coatings zijn hiermee 10 jaar gewaarborgd. Deze garantie dekt zowel het materiaal, de applicatie en het steigermaterieel.  Vastgoedonderhoudsbedrijven en (restauratie)schildersbedrijven kunnen zich hiermee extra onderscheiden naar opdrachtgevers in de markt.

Het garantieconcept start met een projectgebonden advies op maat. Het aanbrengen van het keramische filter moet worden uitgevoerd door een door erkend applicatiebedrijf, dat gecertificeerd is voor de producten. Alle partijen conformeren zich aan het projectadvies. Met een voorinspectie en eindinspectie door het onafhankelijke controlebureau Afbouw Gevelsupport BV wordt de kwaliteit van de applicatie beoordeeld en gewaarborgd. Wanneer het werk gereed is, en voldoet aan de gestelde eisen, kan de verzekerde garantie ingaan en wordt het garantiecertificaat afgegeven.

Heeft u interesse in dit garantieconcept? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag.


Erkende applicatiebedrijven en prijs energiebesparende verf

Wij adviseren u om erkende applicatiebedrijven te gebruiken voor het laten aanbrengen van energiebesparende verf, niet alleen omdat u zo gebruik kunt maken van het garantieconcept maar ook omdat u zo het meeste rendement uit uw investering haalt. Bij energiebesparende verf is het namelijk erg belangrijk dat het in de juiste laagdikte wordt aangebracht. Neem contact met ons op voor prijsinformatie en alle mogelijkheden.

Bent u eindgebruiker en wilt u het product liever zelf aanbrengen? Dat kan natuurlijk ook. Onderstaande tabel kunt u aanhouden als richtprijs exclusief aanbrengen. Neem contact met ons op als u een product wenst te bestellen. Wij helpen u graag!

ProductOmschrijvingGeschikt voorPrijs (Indicatie) 5 liter
ThermoShield InterieurIsolerende verf voor het interieurWanden en plafond binnenVanaf €89,54
ThermoShield ExterieurIsolerende verf voor het exterieurBuitenmurenVanaf €116,77
ThermoShield ThermoVitalIsolerende verf voor het interieur met anti schimmel werkingWanden en plafonds in vochtige ruimten Vanaf €93,78
ThermoShield NatureIsolerende verf speciaal voor hout (exterieur)Houten gevels en bouwdelenVanaf €78,65
ThermoShield LumenIsolerende verf voor het interieur met lichtweerkaatsende eigenschappenKantoren, scholen, ziekenhuizen, ruimten met weinig natuurlijk lichtVanaf €110,41
ThermoShield HistoryIsolerende verf voor het exterieur van monumenten en kalkoppervlakkenbuitengevels met een kalkachtige ondergrondVanaf €134,92
ThermoShield TopShieldIsolerende verf voor het dak met zonlicht reflecterende eigenschappenlicht hellende (bitumen) daken, metalen daken en dakpannen. Vanaf €294,94

Kleuren

Isolerende verf is watergedragen en heeft een matte uitstraling. De structuur van het keramische filter is zo fijn dat het eruit ziet als een normale muurverf. De verf is verkrijgbaar in alle gangbare kleuren, zoals RAL, NCS en de meeste Sikkens-kleuren. Heeft u een bepaalde kleur in gedachten? Laat het ons weten en wij gaan het voor u na.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

14 antwoorden
 1. Margreet Koops zegt:

  Beste heer/mevrouw,

  Ik heb éénsteens muur van de woning welke een “kou-put” is.
  Nu heb ik isolerend behang besteld van Intervos: Isotap, bestaande uit 78% latex-schuim, 11 % Cellulose, 11 % Polyester en een renovlieslaag. Kan ik nadat ik deze heb aangebracht hierop Thermo Shield Interieur als extra isolatie aanbrengen? Heeft dit toegevoegde isolatie waarde?

  Alvast bedankt ,
  Margreet Koops

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Margreet,

   De energiebesparende eigenschappen van Thermoshield werken net iets anders dan pure isolatie van een muur.

   Het keramische filter in de verf reflecteert 30-50% van de warmtestraling van de muur waarbij temperatuurverschillen geëgaliseerd worden. Hierdoor blijft een groot deel van de warmte in het interieur aanwezig en wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld. De gewenste temperatuur wordt hierdoor sneller bereikt en dat scheelt minimaal 10% op de stookkosten. Als we puur naar isolatiewaarde kijken dan zit dit met name in het onttrekken van vocht uit de muur door de keramische bolletjes in de verf.

   De verf wordt met name ingezet om het leefcomfort te verhogen en stookkosten te verminderen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 2. Bert zegt:

  Zeer interessant! Echter heb ik nog wel een vraag over de richtprijzen. Is dit per vierkante meter of per liter? Ik zou graag de prijs per vierkante meter weten om een inschatting van de totaal kosten te kunnen maken.

  Al vast bedankt.
  Bert

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Bert,

   Begrijpelijk dat u daar naar vraagt, per abuis hebben wij dit er niet bijgezet. De richtprijzen zijn vanaf 5 liter. Ik heb het meteen aan de tekst toegevoegd! Het verbruik en dus de prijs per vierkante meter hangt af van het product. In welk product heeft u interesse? Dan zoek ik het graag voor u op!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 3. anna zegt:

  Hallo Marieke,

  Helaas staat er in het bovenstaande antwoord geen ja of nee.
  Mijn vraag is of er ook een transparante coating bestaat die op ramen aangebracht kan worden.

  Met dank en een vriendelijke groet,

  Anna

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Anna,

   Bedankt voor je vraag over isolerende coating voor op ramen. Helaas is er (naar ons weten) nog geen transparante coating die na fabricage op ramen kan worden aangebracht ter isolatie. Er zijn wel opties voor steen en beton, maar deze coatings werken op een andere manier en hechten niet op glas.

   Het zou wel een uitkomst zijn! Mocht er in de toekomst een isolerende verf voor ramen beschikbaar komen dan vermelden wij dit op onze site.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 4. H.Hommes zegt:

  Hebben jullie een isolerende coating geschikt voor de buitenmuur van ons appartementencomplex?Deze coating moet transperant zijn,zodat de onderliggende stenen goed zichtbaar blijven en de uitstraling van het gebouw behouden blijft?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen meneer Hommes,

   Hartelijk dank voor uw bericht over isolerende verf. U heeft gisteren per e-mail een reactie gekregen op uw vraag.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
    • Coating Expert zegt:

     Beste Mike,

     Het merk ThermoShield biedt warmte isolerende verf voor de buitenkant van gebouwen om energieprestaties en het binnenklimaat te verbeteren. Dit merk wordt geproduceerd door de firma SICC te Berlijn. Op basis van de keramische technologie zijn deze klimaatverven speciaal ontwikkeld voor de bouw –en woningmarkt. U kunt de producten in de webshop van Thermoshield bestellen. Helaas zijn wij op deze website geen transparante verf tegengekomen. Standaard leveren ze in wit, donkere kleuren en lichte kleuren. Wij adviseren u contact met de leverancier op te nemen om te informeren naar de mogelijkheden van transparante isolerende verf.

     Met vriendelijke groet,

     Marieke – Coating.nl

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *