Antislip coating

antislip coating

Voorkom valpartijen en ongelukken met antislip coating

Om ongelukken en hoge aansprakelijkheidskosten te voorkomen brengen veel bedrijven anti slip coating aan. Maar deze coating wint ook bij particulieren steeds meer terrein. Veiligheid is de belangrijkste reden om een antislip coating aan te brengen. De laag coating wordt zelf aangebracht of door een professional in en op:

  • (Parkeer)garages en werkplaatsen;
  • Viswinkels, slagers en fabrieken;
  • Sportscholen, kleedkamers, sauna’s en zwembaden;
  • Keukens, dierenverblijven en kapperszaken;
  • Scheepsdekken;
  • Galerijen, balkons en bruggen;
  • Vlonders en steigers;
  • Trappen en tegelvloeren.

Het doel van antislip coating is het voorkomen van glij- en valpartijen. Het wordt vaak  gebruikt in ruimtes waar natte vloeren kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld in keukens, werkplaatsen, garages, trappen en op gladde vlonders. Maar ook buiten op bruggen en oversteekplaatsen. Ruim een derde van alle ongelukken in Nederland komen door uitglijden en vallen. En ruim 29 procent van de arbeidsongevallen komt door uitglijden, struikelen of vallen.

Een antislip coating is dus geen overbodige luxe!


anti slip vloer

Antislip coating zelf aanbrengen

Antislip coating zelf aanbrengen hoeft niet moeilijk te zijn! Wij hebben een duidelijk stappenplan geschreven om u te helpen bij het zelf aanbrengen van antislip coating. Voor grotere oppervlakken of als u te maken heeft met aansprakelijkheid is het wel aan te raden om een professionele organisatie de coating te laten aanbrengen.

Lees onze uitgebreide stappenplan over het zelf aanbrengen van antislip coating.

Wij hebben daarnaast een netwerk van gespecialiseerde coatingexperts die graag antislip coating voor u aanbrengen. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op.

 


Op welke ondergronden kunt u antislip coating aanbrengen?

antislip coating garageAntislip coating op vloeren:

Op vloeren waar regelmatig water op terecht komt kan antislip coating ongevallen voorkomen. Vaak zien we anti slip vloer coating daarom aangebracht op keukenvloeren, dierenverblijven, garagevloeren, werkplaatsen en fabrieksvloeren. Veel coating- en verfmerken hebben een antislip coating speciaal voor het antislip maken van vloeren in hun assortiment. Maak een antislip vloer met bijvoorbeeld:

Flexa vloerverf garage wit | 2,5 liter : 49,50 | Gamma
Epifanes Antislip vloerverf wit | 0,75 liter: 20,50 | Epifanes
Epoxy antislip vloercoating pakket, inclusief aanbrengmateriaal 20m2 | €179,95


Antislip coating in de badkamer:

Elk jaar gebeuren er duizenden (meer dan 30.000 ongelukken) ongelukken door valpartijen op tegels. De grootste risicogroepen zijn ouderen en kinderen. Ook andere betegelde doorloopruimtes die met water te maken hebben kunnen spiegelglad zijn. Denkt u bijvoorbeeld eens aan sauna’s, keukenvloeren, zwembaden en doucheruimtes thuis of in de sportschool. Gelukkig zijn er speciale antislip coatings voor badkamers en andere vochtige ondergronden en plekken. Deze coating kan aangebracht worden op bestaande tegels en tegelvloeren maar ook in de douchebak en badkuip.


 antislip coating betonAntislip coating voor beton:

Antislip coating beton kan worden aangebracht in en op grote parkeergarages, hellingbanen, fabriekshallen, autobedrijven en bruggen. Deze coating zorgt in de eerste plaats voor veiligheid. Maar er zijn nog meer voordelen. De antislip coating voor beton is namelijk water- en vuilafstotend. Dat maakt het heel gemakkelijk om de vloer na gebruik schoon te maken.

In ruimtes waar veel mensen of werknemers zich bewegen, is een antislip betoncoating zeker geen overbodige luxe. Met een gladde vloer is het wachten op een uitglijder. De antislip eigenschappen van dit type coatings kan veel nare ongelukken voorkomen. Dit type betoncoating is ideaal voor in bijvoorbeeld een serverruimte, productiecentra voor elektronica of andere ruimten waar met gevoelige apparatuur wordt gewerkt. Veelgebruikte anti slip coatings voor beton:

Rust Oleum Antislip coating | 750 ml: €24,99 ( 750 ml is genoeg voor ongeveer 6m2)
Rocol Safe Step voor poreuze oppervlakten | 750 ml: €72,90
Rust Oleum Supergrip (ook voor oude betonvloeren, metaal en hout) | 5 liter: 139,95  | Rust oleum


Antislip coating op metaal:

Ook voor een metalen ondergrond zijn vele soorten antislip coating verkrijgbaar. De antislip coating metaal is vaak een één component coating met een toevoeging. Bijvoorbeeld een rubberen korrel of een Korund korrel. De coating maakt de ondergrond slijtvast. Het is ook watervast en oplosmiddelenvrij. De coating is ook makkelijk schoon te maken, praktisch geurloos, bestand tegen chemicaliën en sterk mechanisch belastbaar. Wel heeft antislip coating voor metaal een vrij lange droogtijd. Pas als de coating volledig droog is, is de ondergrond optimaal bestand is tegen (chemische) belasting. Het neemt ongeveer zeven dagen in beslag bij een stabiele temperatuur van 20 graden.

Rust Oleum Antislip coating 7100 staalgrijs | 750 ml: €24,99 ( 750 ml is genoeg voor ongeveer 6m2)


antislip coating trapAntislip coating op de trap:

Gladde sokken, gladde schoenzolen, of te snel op en af; een ongeluk zit in een klein hoekje! Een goede trap coating kunt u zonder problemen binnen aanbrengen. Doordat het snel droogt kunt u twee lagen in 1 dag aanbrengen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor dat de trap goed te reinigen blijft, niet verkleurt en dus langer mooi blijft. Een aantal prijsvoorbeelden:

Glitsa trappenlak | 2,5 liter: €82,49 | antislip coating Gamma
Hermadix Trappenlak extra antislip voor houten trap| 750 ml : 27,99 
Rust Oleum Supergrip (geschikt voor hout, metaal en beton) | 5 liter: 139,95  | Rust oleum

Er zijn ook andere oplossingen om uw trap antislip te maken. Zoals bijvoorbeeld een zelfklevende antislipstrip voor op een houten trap. Ook bestaat er een traptredemat en een aluminium mat die op de traptreden geschroefd kan worden. Oplossingen zijn onder andere te koop bij de verschillende bouwmarkten. Zoals producten voor een anti slip trap Gamma en bouwmarkten als Karwei en Praxis.


Antislip coating op hout en vlonder:

Vlonders en houten vloeren, terrassen en andere houten ondergronden kunnen enorm glad zijn bij natheid. Er is antislip coating speciaal voor vlonders en hout die de vlonderdelen en het hout stroef maakt. Ook geeft het vlonders een mooie kleur en beschermt het de vlonders en het hout tegen weersinvloeden en vergrijzing. Het is daarnaast ook nog eens waterafstotend en zorgt ervoor dat de vlonders langer mooi blijven. Antislip coating hout is verkrijgbaar in veel kleuren. Het kan het hout van vloeren en vlonders een mooie bruine, groene of whitewash tint geven.

Duragrip heeft bijvoorbeeld een complete set om houten vlonders te behandelen voor €139,50 (2,5 liter)
Andere opties zijn bijvoorbeeld: International Interdeck voor houten terrassen | 750 ml: €33,-
Horva antislip bruin voor houten vlonders | 1 liter: €27,50
CetaBever vlonder beits antislip kleurloos | 2,5 liter: €44,95 | Gamma

In dit filmpje legt DuraGrip uit hoe u de antislip coating zelf kunt aanbrengen op een houten vlonder traptrede. Aanbrengen op andere ondergronden?

Kijk dan eens bij ons stappenplan antislip coating zelf aanbrengen.


Antislip coating spray en poeder

antislip coating spray
Er zijn ook losse poeders of korrels (ook wel strooisplit genoemd) op basis van polyethyleen granulaten die u kunt toevoegen als additief aan een transparante of gekleurde coating of over de natte coating heenstrooien. Het handige hieraan is dat u zelf het gewenste anti-slip profiel kunt bepalen en u veel meer keuze heeft in coatingsoorten.

Double coat antislippoeder | 1000 gram: €70,- | De Ijssel
Rust Oleum Anti Slip additief | 70 gram: 7,95 | 
Rust Oleum Antislipkorrels | 1 liter: 10,99

Antislip sprays zijn aan te raden als u een klein oppervlak wilt behandelen en heel precies wilt werken. Bijvoorbeeld bij gebruik op handgrepen of voorwerpen. Antislip spray hecht op heel veel ondergronden en is geschikt voor gebruik binnen en buiten. U kunt de spray gebruiken op metaal, hout, steen, beton, keramiek en tegels. Anti-slip coating van Grip:

Rust Oleum Supergrip antislip spray voor metaal, hout, steen, beton | 500 ml €27,99


Alternatieven voor coating: Antislip strips, stickers, tape en matten

antislip tapeAntislip tape

De tape is na coating een goede oplossing om een ondergrond veiliger te maken. De antislip tapes zijn in verschillende kleuren en patronen te verkrijgen. Met antislip tapes kunnen ook looppaden worden aangegeven. Bijvoorbeeld zebrapaden of looproutes. De tapes worden ook vaak toegepast op trappen omdat ze ze gemakkelijk aan te brengen en te vervangen zijn.

CanDo, Tesa en Secucare zijn bekende antislip tape merken. 5 meter antislip tape kost ongeveer €7,50 en is verkrijgbaar bij Gamma, Praxis en Karwei.

 


antislip stripAntislip strips

De strips zijn wat grover dan coating en tapes. Vaak worden ze daarom gebruikt in het verkeer en op steile hellingen en loopplanken. De strips zijn leverbaar in diverse standaardlengtes 50, 90 of 120 mm.

De antislip strips worden door middel van een polymeer kit, lijm of RVS schroeven vastgemaakt aan de ondergrond. Deze stevige strips zijn wel wat duurder. Ze kosten rond €35,-per stuk en zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten.

 


antislip stickersAntislip stickers

Goedkoop, makkelijk zelf aanbrengen en op maat gemaakt; dat zijn antislipstickers. Ze zijn er in speelse vormen zoals bloemen, stickers of wolkjes voor in bad en in de douche, maar ook in lange stroken voor op traptreden of drempels.

Een set van 15 trapstickers van SecuCare (Praxis) kost €16,95. Badbloemen kosten bij Gamma €4,99 per 7 stuks en transparante Sealskin stickers voor in een douchebak kosten bij Karwei €5,99 per 5 stuks.


antislip matAntislip matten 

Deze kunt u makkelijk zelf aanbrengen en zijn geschikt voor binnen en buiten. Ze hebben een open structuur om bijvoorbeeld houten ondergronden goed te laten ademen. Wel zijn ze goed zichtbaar en de ondergrond zal naar de achtergrond verdwijnen. Wel zijn ze in veel kleuren te verkrijgen. De matten zijn schimmel en alg werend en hebben een isolerende werking. Ook zijn ze comfortabel om over te lopen en hebben als voordeel dat ze tijdelijk zijn te plaatsen. Er zijn ook speciaal voorgevormde matten voor in bad. Bij Gamma kost zo’n badmat rond €10,-. Een antislip mat die u zelf op maat kunt knippen zijn te verkrijgen bij veel bouwmarkten.

Bij Hornbach bijvoorbeeld kost een antislip mat van 120×180 cm €9,95. Deze kunt u zelf op maat knippen.


Waarom is een antislip coating buiten nodig?

Een antislip coating buiten moet bestand zijn om in verschillende weersomstandigheden de ondergrond veilig stroef te houden. Daarnaast heeft antislip coating vaak meer en zwaarder verkeer te verduren van bijvoorbeeld auto’s en fietsen. Naast reguliere antislip coating is zijn er daarom ook speciale antislip coating oplossingen voor buiten. Een aantal opties bespreken we in dit artikel.

Antislip coating buiten; zichtbare en onzichtbare veiligheid

Antislip coating buiten is zeer eenvoudig als een verf aan te brengen op veel verschillende soorten ondergronden zoals beton, metaal en hout. Omdat de coating in meerdere kleuren (en zelfs glow in the dark) leverbaar is, kan het ook zichtbaar zorgen voor meer veiligheid. Bijvoorbeeld op:

Antislip coating buiten

Galerijen en balkons

Antislip coating buiten trap

Trappen

antislip coating buiten brug

Bruggen

antislip coating buiten glow in the dark

Tunnels en parkeerkelders

Prijzen en merken voor antislip coating buiten

DuraGrip | Set 2,5 liter (5-6 m2) |  € 139,50
Ondergrond: DuraGrip is een milieuvriendelijke, watergedragen antislipcoating voor buitentoepassing op de meeste hardhouten ondergronden.
Verbruik: Dit 3-componenten product is leverbaar in een 2.5 liter verpakking of 5 liter verpakking. Respectievelijk voor behandeling van 5-6 m² en 10-12 m² ondergrond in 2 lagen voor een optimaal resultaat.


Rust-Oleum 7100NS Anti Slip Coating 750 ml | 24,95 | diverse kleuren
7100NS Anti Slip Coating maakt gladde of glibberige ondergronden weer ruw en voorkomt uitglijden. De coating is goed bestand tegen slijtage en niet agressieve reinigingsmiddelen (geen alkalische) en kortstondig bestand tegen smeeroliën, benzine etc.
Ondergrond: bijzonder geschikt is voor het behandelen van oude (>2 jaar), droge betonvloeren binnen en buiten. Maar deze antislip coating kan ook op hout, metaal of andere lichtzuigende ondergronden worden aangebracht.
Verbruik: ca. 8 m2


Horva Antislip | 1 liter | bruin of transparant | €25,-
Dit is een antislip coating voor houten vlonderdelen. Deze coating geeft het hout weer een mooie kleur, en kan direct op het hout aangebracht worden. Na droging heeft u gelijk een veilige antislip laag op uw vlonderdelen.
Ondergrond: Horva Antislip is een kant-en-klaar product voor gebruik op vlonders en houten terrassen.
Verbruik: Max. 16 m2 uitstrijkvermogen per liter


3M scotch clad 7888 | 1 liter| €65,-
Dit is een één componenten antislip coating met rubberkorrel. Deze antislip coating is bij uitstek geschikt voor het antislip maken van metalen en betonnen ondergronden.
Ondergrond: Geschikte ondergronden voor toepassing onder beton, staal, aluminium, kunststof, en veel plastic oppervlakken zoals epoxy, polyurethaan en ook een aantal rubbers.
Let op: Bij toepassing op andere oppervlakken (bijv. asfalt) aanhechting kwaliteit is afhankelijk van de stabiliteit oppervlak.


U kunt bovenstaande antislip coatings zelf aanbrengen of dit uitbesteden aan een specialist. Neem als u het wilt contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Verschil antislip coating buiten en binnen

Weersomstandigheden kunnen er buiten snel voor zorgen dat ondergronden glad worden. Bijvoorbeeld natte vlonders van een terras. Maar ook bijvoorbeeld bruggen, wegen en stoepranden kunnen gevaarlijk glad worden. Een normale coatinglaag zou snel kunnen slijten door weersomstandigheden en zware belasting van auto’s, fietsen en voetgangers. Antislip coating voor buiten is daarom vaak extra bestand hiertegen.

Daarnaast kan antislipcoating buiten vaak in een opvallende kleur worden aangebracht zodat het ook in het donker zichtbaar is wat bijvoorbeeld traptreden of stoepranden zijn. Stijgers, hoogwerkers en bruggen worden vaak ook met een speciale antislipcoating voor buiten bewerkt. Door antislip coating buiten aan te laten brengen door onze coatingspecialisten weet u zeker dat de coating voldoet aan de strengste kwaliteitseisen en dat er alleen coatingmerken zijn gebruikt waarvan de uitstekende werking in vele situaties al ruimschoots is bewezen.

Antislip coating buiten

 

De beste combinatie van coating en andere antislip hulpmiddelen?

Dat verschilt per project! Onze coatingspecialisten vertellen u graag hoe u uw project zo veilig mogelijk kunt maken. Vaak zijn er ook nog andere slimme coatings die bijvoorbeeld beschermen tegen schimmel, bacteriegroei, corrosie en weersinvloeden. Deze kunnen gecombineerd worden met antislipkorrels om de meest geschikte coating voor uw project te creëren. Wenst u meer informatie? Of wilt u weten wat het kost om antislip coating te laten aanbrengen? Klik dan op onderstaande button. Wij helpen u graag!


Advies of offertes aanvragen voor antislip coating via Coating.nlCoating

 Gratis deskundig coating advies in samenwerking met fabrikanten en specialisten

 Onafhankelijk agentschap in de coatingindustrie

 Binnen 1 werkdag reactie op uw vraag

 Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan voor een prijs- en kwaliteitsvergelijking

 Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

 Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Op zoek naar antislip coating of om oppervlakten antislip te coaten?

Vraag via ons advies of geheel vrijblijvend een of meerdere offertes aan!


Wij behandelen aanvragen voor onder andere:

Vloercoating beton

Ziekenhuizen en thuiszorg

Publieke omgevingen

Bouwbedrijven

Industriële omgevingen

Industriële omgevingen