Aanbrengen van betonverf

Betonverf: duurzame bescherming voor vloer en wand

Betonverf is een krachtige verfoplossing voor ieder soort beton. Het bijzondere eraan is dat het naast een decoratieve laag, ook extra eigenschappen aan het beton geeft. Voor garagevloeren en muren is de verf daarom bij (industriële) bedrijven én gewoon thuis een uitstekende investering.

Waterdicht betonverf

Verf maakt beton beter bestand tegen weersinvloeden

7 eigenschappen van betonverf op een rij:

 1. Zorgt voor minder onderhoud aan de vloer
 2. Werkt brandwerend
 3. Is duurzaam en slijtvast
 4. Maakt de vloer of wand harder en hierdoor beter bestand tegen krassen
 5. Geeft vuil en waterafstotende eigenschappen aan vloeren en wanden
 6. Beschermt tegen inwerking van vetten, zuren en chemicaliën.
 7. Komt in vele decoratieve kleuren!

In dit artikel kijken we welk type het meest geschikt is voor welke toepassingen én kunt u de prijzen van verschillende producten bij bouwmarkt, woonwinkel (action) of online met elkaar vergelijken.


Betonverf aanbrengen op vloer, wand of badkamer

Afhankelijk van het gewenste resultaat kunt u betonverf aanbrengen als één component verf (reguliere verf) of als twee componenten verf (coating). Eerstgenoemde is makkelijk te verwerken voor de doe-het-zelver, laatstgenoemde adviseren wij te laten aanbrengen door een specialist. Hieronder de voor- en nadelen van beide op een rij.

betonverf garagevloer

Betonverf op een garagevloer biedt bescherming tegen bandensporen, olie, strooizout en meer!

 1. Eén component 
  Watergedragen en vooral voor decoratieve doeleinden. Prima afwerking voor muren of vloeren binnen en buiten. Niet geschikt voor zware belasting, dus vooral voor thuisgebruik. Voordelen: Goedkoopste oplossing én snelle droogtijd!
  Nadelen: Minder sterk en duurzaam als de twee componenten variant.
  Beschikbaarheid: Action, Gamma, Hornbach, Praxis
  Geschikt voor: de woonkamer, buitenshuis, op terras & balkon buiten of in kantoor. 
 2. Twee componenten 
  Dankzij de toevoeging van een verharder een krachtige verf. Ideaal voor zwaarder belaste ruimtes én bestand tegen olie, vet en chemicaliën. Tevens geschikt om een betonlook te creëren in huis en als waterdichte verf in badkamers.
  Voordelen: Waterdicht, keihard en slijtvast. Ook geschikt als betonverf buiten.
  Nadelen: Duurste optie, moeilijker zelf aan te brengen, vaak niet verkrijgbaar in reguliere bouwmarkten
  Beschikbaarheid: coatingspecialisten, online aanbieders
  Geschikt voor: garagevloeren, badkamers, hobbyruimtes, de werkplaats, fabrieken of horecavloeren

Het verbruik

Het verbruik van 1 componentverf op beton, zandcement, anhydriet of steen is 8 tot 10 m² per liter (voor 1 laag). Natuurlijk is het verbruik wel sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Om de zuiging te verminderen kan je ook eerst een primer aanbrengen. Het theoretisch verbruik van een 2 componenten verf is zo’n 7 m² per liter. Betonverf buiten aanbrengen? Houd dan rekening met de temperatuur! Het moet eigenlijk niet kouder dan 12°C zijn.

Verschillen betonverf buiten en binnen

Ons advies is om altijd een 2 componenten betonverf buiten aan te brengen. Dit omdat een betonverf buiten aan hogere eisen moet voldoen als binnen. Een 2 componenten verf is waterdicht en bestand tegen weersinvloeden, autobanden, strooizout etc. De eencomponent variant kan in sommige gevallen volstaan wanneer het alleen voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt.


Van Action tot Gamma: het betonverf assortiment

Van garagevloeren tot vloertegels verven met betonverf, vele bouwmarkten spelen in op de trend om zelf met deze verf aan de slag te gaan. Vandaag de dag bestaat het assortiment uit verf voor buiten, binnen in de meest uiteenlopende kleuren en afwerkingen. Hieronder bespreken we het assortiment van een aantal bekende winkels:

Betonverf Action

Onder de noemer Spectrum heeft Action een aantal 1 component verf sprays en blikken. De spuitverf is op waterbasis vanaf €1,99 en verkrijgbaar in wit, zwart en grijs. Daarnaast biedt action betonverf aan voor op de muur in de kleur wit. Op het moment van schrijven is het assortiment action betonverf helaas nog niet heel uitgebreid.

Betonverf Gamma

Gamma heeft eigen merk verf vanaf 2,5 liter (€39,95). is een goed hechtende en slijtvaste, matte verf die u zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken. De verf is met een of roller gemakkelijk aan te brengen op vloeren en wanden van beton of andere steenachtige materialen

Betonverf Praxis

Naast het eigen merk van praxis sencys, biedt praxis 1 component verf van de merken Histor en Ruwol. Daarnaast zit er ook een verf voor de garagevloer van het merk Epoxy Shield in het assortiment (Vanaf 134,95) Inclusief speciaal schoonmaakmiddel, vlokken voor een decoratief effect en roerspatel.

Betonverf Hornbach

Ook hornbach heeft een eigen merk verf speciaal voor beton vanaf €13,25 voor 0,75 liter. Het is een zijdeglanzende, waterverdunbare speciale verf voor alle soorten betonvloeren binnen. Zeer slijtvast, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken. Let op: niet geschikt voor garagevloeren!

Vergelijk betonverf prijzen

Hierboven hebben we onder andere betonverf van action en bouwmarkten besproken. Hieronder hebben we een aantal merken en prijzen op een rij gezet zodat u deze kunt vergelijken (let op; het zijn adviesprijzen, verkoopprijzen kunnen afwijken). Bent u echter op zoek naar een 2 componenten verf? Neem dan contact met ons op. Wij brengen u dan graag vrijblijvend in contact met een verkooppunt of specialist die het voor u kan aanbrengen.

Product TypePrijs indicatie
Ruwol Betonverf 1 component€74,95 (5 liter)
Sikkens Wapex 660 2 componenten€54,80 (1 liter)
Flexa garagevloerverf 1 component€65,95 (2,5 liter)
Rust-Oleum Polycoat 2K Heavy-Duty 2 componenten€35,95 (1 liter)
Sigmafloor Aqua 2K EP Satin 2 componenten€86,31 (2,5 liter)
Gamma betonverf 1 component€29,95 (2,5 liter)
Sencys beton verf lak zijdeglans (Praxis)1 component€13,99 (750ml)
Hornbach Beton en vloerverf1 component€38,79 (2,5 liter)
Spectrum betonvloerverf (Action)1 component€7,99 (750 ml)

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

4 antwoorden
 1. Coating Expert zegt:

  Goedemorgen Saira,

  Dat klinkt als een leuke klus! Vloertegels (zeker als ze geglazuurd zijn) zijn een moeilijke ondergrond voor verf om aan te hechten. Een gewone betonverf zal hierdoor op den duur kunnen loslaten. De beste optie is daarom een twee componenten vloercoating.

  Let er wel op bij twee componenten coatings dat de verwerkingstijd (potlife) na het mengen erg kort is bij hoge Surinaamse temperaturen. Voor een doehetzelver is het daarom beter om de vloercoating aan te brengen bij lagere temperaturen.

  Helaas hebben wij geen locale partners in Suriname. Mogelijk kan je informeren bij lokale bouwmarkten/websites naar een twee componenten vloercoating. Als je in de gelegenheid bent om de coating via Nederland te bestellen dan heeft Verfbestelsite een goede optie. De epoxy coating die zij aanbieden kan op meerdere ondergronden worden aangebracht zoals beton, zandcement, anhydriet, geglazuurde tegels etc. Er zijn meer dan 20.000 kleuren te verkrijgen, dus er zit vast een mooie kleur zwart tussen!

  Je kunt de coating bestellen door ons een berichtje te sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 2. saira zegt:

  Hi Marieke,

  IK wil in Suriname mijn vloertegels (35 bij 35) binnen in huis zwart verven. Welke merk verf moet ik hiervoor kopen?
  ik wil met mijn schoenen ook binnen kunnen lopen, zonder dat er schade aan te zien is.

  Ik hoor het graag van u.

  Mvg, saira

  Beantwoorden
 3. Coating Expert zegt:

  Goedemorgen Favi,

  Bedankt voor je vraag. Als de tegels in de zon liggen kan het inderdaad zijn dat de tegels heet worden. Dit komt niet per se door de verf, maar meer door langdurige blootstelling aan zonlicht.

  Een goede kwaliteit betoncoating zal de tegel beschermen tegen urine en maakt dat de ondergrond makkelijk schoon te maken is. Wanneer er sprake is van intensieve belasting dan kunt u er ook voor kiezen om de tegels een toplaag van nano coating (Chemona, wood & stone coat exterior, €24,75) te geven. Dit kunt u over de betonverf aanbrengen.

  Ook behoort een twee componenten betoncoating tot uw opties. Dit maakt de vloer volledig vloeistofdicht, geeft een optimale bescherming tegen vlekken en chemicaliën en is daardoor sterk bestand tegen urine. Verfbestelsite heeft hiervoor diverse opties.

  Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar sales@ayold.com.

  Wij helpen u graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 4. Favi zegt:

  Hoi, we willen binnenkort onze betontegels in de tuin verven met een antraciet betonverf. Nu vroegen we ons eigenlijk af of de tegels door de verflaag in de zomer erg heet kunnen worden?
  En hoe zit het met honden die er overheen zouden plassen, trekt dit dan in de tegel/verf zodat het een lelijke vlek kan veroorzaken?
  Ik hoor het graag, alvast bedankt.

  Groetjes Favi

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *