,

Betonverf

Aanbrengen van betonverf

Betonverf geeft een duurzame laag aan vloer en wand

Betonverf is een krachtige verfoplossing voor ieder soort beton. Het bijzondere eraan is dat het naast een decoratief laagje, ook extra eigenschappen aan het beton geeft. Betonverf voor garagevloeren en muren is bij (industriële) bedrijven én gewoon thuis een uitstekende overweging.

Waterdicht betonverf

Verf maakt beton beter bestand tegen weersinvloeden

7 eigenschappen van betonverf op een rij:

 1. Zorgt voor minder onderhoud aan de vloer
 2. Werkt brandwerend
 3. Is duurzaam en slijtvast
 4. Maakt de vloer harder en hierdoor beter bestand tegen krassen
 5. Geeft de vloer vuil en waterafstotende eigenschappen
 6. Beschermt tegen inwerking van vetten, zuren en chemicaliën.
 7. Komt in vele decoratieve jasjes én kleuren!

In dit artikel kijken we welk type verf het meest geschikt is voor welke toepassingen én kunt u de prijzen van verschillende producten bij bouwmarkt of online met elkaar vergelijken.


Betonverf aanbrengen in twee smaken: decoratief en industrieel

Om de prijs van betonverf te bepalen is het belangrijk om te weten welke u nodig heeft. Het is namelijk beschikbaar in twee varianten; één en twee components verf – beide met hun eigen eigenschappen.

 1. Eén component verf
  Watergedragen verf vooral voor decoratieve doeleinden. Prima afwerking voor muren of vloeren binnen en buiten. Niet geschikt voor zware belasting, dus vooral voor thuisgebruik. Goedkoopste oplossing én snelle droogtijd!
  Geschikt voor de woonkamer, buitenshuis, op terras & balkon buiten of in kantoor. 
 2. Twee componenten verf
  Dankzij de toevoeging van een verharder een krachtige verf. Ideaal voor zwaarder belaste ruimtes én bestand tegen olie, vet en chemicaliën. Tevens geschikt om een betonlook te creëren in huis. Duurste optie.
  Geschikt voor: garagevloeren, hobbyruimtes, de werkplaats, plekken met veel machinerie of horecavloeren

Het verbruik van 1 componentverf op beton, zandcement, anhydriet of steen is 8 tot 10 m² per liter (voor 1 laag). Natuurlijk is het verbruik wel sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Om de zuiging te verminderen kan je ook eerst een primer aanbrengen. Het theoretisch verbruik van een 2 componenten verf is zo’n 7 m² per liter. Betonverf buiten aanbrengen? Houd dan rekening met de temperatuur! Het moet eigenlijk niet kouder dan 12°C zijn.


Vergelijk prijzen betonverf online en in de bouwmarkt

Waar moet u rekening houden bij het betonverf aanbrengen? Het voornaamste verschil zit ‘m in de één of twee-component, maar het hangt er ook van af of u ’t online of in de bouwmarkt doet. Betonverf bij de Gamma, Hornbach of Praxis is over het algemeen iets goedkoper. Online zijn echter vaak meer specialistische producten te verkrijgen. Vergelijk de prijzen van daarom hieronder.

Twee componenten beton verf wordt ook wel coating genoemd. Lees hier meer over betoncoatingHierbij een prijslijst van professionele producten:

Product betonverfTypePrijs indicatie
Ruwol Betonverf 1 component€74,95 (5 liter)
Sikkens Wapex 660 2 componenten€54,80 (1 liter)
Flexa garagevloerverf 1 component€65,95 (2,5 liter)
Rust-Oleum Polycoat 2K Heavy-Duty 2 componenten€35,95 (1 liter)
Sigmafloor Aqua 2K EP Satin 2 componenten€86,31 (2,5 liter)
Gamma betonverf 1 component€29,95 (2,5 liter)
Sencys beton verf lak zijdeglans (Praxis)1 component€13,99 (750ml)
Hornbach Beton en vloerverf1 component€38,79 (2,5 liter)
Spectrum betonvloerverf (Action)1 component€7,99 (750 ml)

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

4 antwoorden
 1. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemorgen Saira,

  Dat klinkt als een leuke klus! Vloertegels (zeker als ze geglazuurd zijn) zijn een moeilijke ondergrond voor verf om aan te hechten. Een gewone betonverf zal hierdoor op den duur kunnen loslaten. De beste optie is daarom een twee componenten vloercoating.

  Let er wel op bij twee componenten coatings dat de verwerkingstijd (potlife) na het mengen erg kort is bij hoge Surinaamse temperaturen. Voor een doehetzelver is het daarom beter om de vloercoating aan te brengen bij lagere temperaturen.

  Helaas hebben wij geen locale partners in Suriname. Mogelijk kan je informeren bij lokale bouwmarkten/websites naar een twee componenten vloercoating. Als je in de gelegenheid bent om de coating via Nederland te bestellen dan heeft Verfbestelsite een goede optie. De epoxy coating die zij aanbieden kan op meerdere ondergronden worden aangebracht zoals beton, zandcement, anhydriet, geglazuurde tegels etc. Er zijn meer dan 20.000 kleuren te verkrijgen, dus er zit vast een mooie kleur zwart tussen!

  Je kunt de coating bestellen door ons een berichtje te sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 2. saira
  saira zegt:

  Hi Marieke,

  IK wil in Suriname mijn vloertegels (35 bij 35) binnen in huis zwart verven. Welke merk verf moet ik hiervoor kopen?
  ik wil met mijn schoenen ook binnen kunnen lopen, zonder dat er schade aan te zien is.

  Ik hoor het graag van u.

  Mvg, saira

  Beantwoorden
 3. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemorgen Favi,

  Bedankt voor je vraag. Als de tegels in de zon liggen kan het inderdaad zijn dat de tegels heet worden. Dit komt niet per se door de verf, maar meer door langdurige blootstelling aan zonlicht.

  Een goede kwaliteit betoncoating zal de tegel beschermen tegen urine en maakt dat de ondergrond makkelijk schoon te maken is. Wanneer er sprake is van intensieve belasting dan kunt u er ook voor kiezen om de tegels een toplaag van nano coating (Chemona, wood & stone coat exterior, €24,75) te geven. Dit kunt u over de betonverf aanbrengen.

  Ook behoort een twee componenten betoncoating tot uw opties. Dit maakt de vloer volledig vloeistofdicht, geeft een optimale bescherming tegen vlekken en chemicaliën en is daardoor sterk bestand tegen urine. Verfbestelsite heeft hiervoor diverse opties.

  Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar sales@ayold.com.

  Wij helpen u graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 4. Favi
  Favi zegt:

  Hoi, we willen binnenkort onze betontegels in de tuin verven met een antraciet betonverf. Nu vroegen we ons eigenlijk af of de tegels door de verflaag in de zomer erg heet kunnen worden?
  En hoe zit het met honden die er overheen zouden plassen, trekt dit dan in de tegel/verf zodat het een lelijke vlek kan veroorzaken?
  Ik hoor het graag, alvast bedankt.

  Groetjes Favi

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *