Betonverf

betonverf

Prijs en producten van betonverf beschikbaar.

Een betonverf vloer woonkamer heeft een andere prijs dan een betonverf vloer voor buiten. De prijs is daarom voor elk project verschillend. Wat kost betonverf per blik?

MERKSOORTPRIJS
Ruwol BetonverfKras-, stoot- en slijtvaste verf voor beton en steen | 5 Liter€74,95
Histor Perfect Base BetonverfBeton- / vloerverf donkergrijs | 2,5 liter€71,49
Flexa BetonverfGarage vloerverf | 2,5 liter€65,95
’t Stilleven EpoxyFloor CoatingEpoxy Shield 2-componenten betonverf€129,00
Polycoat BetonverfSlijtvaste verf voor beton en steen | 2,5 liter€46,26
Gamma BetonverfSlijtvaste, matte betonverf | 2,5 liter€39,95

Betonverf voor muur of vloer

Betoncoating op vloeren en muren is bij (industriële) bedrijven al heel lang populair. Ook betonverf voor garagevloeren komt veel voor. Nieuw is dat deze materiaalsoort ook steeds vaker in woonkamers, keukens en badkamers te vinden is. De coating is verkrijgbaar in veel diverse varianten om verschillende doelen te bereiken. Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat de coating zorgt voor een duurzame en slijtvaste beschermingslaag.

De meest voorkomende beton coating bestaat uit een doorzichtige watergedragen verf die over de bestaande betonmuren en vloeren geschilderd kan worden. Het maakt de betonmuur veel makkelijker schoon te maken en waterafstotend (geïmpregneerd).

De woonkamer of badkamer voorzien van betonverf

Betoncoating is een coating die zowel transparant en in kleur kan worden aangebracht. Daarbij bent u ook niet verplicht aan één kleur per vlak. Naar wens is een gekleurde coating in allerlei dessins aan te brengen. Zo maakt u met relatief weinig kosten van een saaie stoffige betonvloer een moderne leefvloer in uw eigen stijl.

Als we alle eigenschappen van betoncoating op een rij zetten zien we dat ze:

 • De onderhoudsvriendelijkheid bevorderen;
 • Brandwerend werken;
 • Duurzaam zijn;
 • Slijtvast zijn;
 • Een verhardende werking hebben;
 • Vuil en water afstotend zijn;
 • De veiligheid bevorderen door middel van een antislip laag;
 • Beschermen tegen inwerking van vetten, zuren en chemicaliën.

Zelf betonverf gemakkelijk aanbrengen

Betonverf aanbrengen is niet moeilijk. Wel is het belangrijk dat u de juiste betonverf producten gebruikt voor het beton verven binnen of buiten. Daarnaast is het van belang dat u systematisch en stap voor stap de werkzaamheden uitvoert. Kiest voor een kwalitatief hoogstaande verf. Wilt u over een oude laag betonverf heen schilderen? Dan kan het nodig zijn deze eerst te verwijderen.

Klaar om te beginnen met het schilderwerk? U gaat nu na of de betonvloer vochtig is. Dat kan door een stukje doorzichtig plastic op de betonvloer goed vast te plakken met ducktape. Laat dit 24 uur op de vloer zitten en controleer het op condensvorming.

Betonverf droogtijd:De vuistregel is dat 1 cm beton staat voor 1 week droogtijd. Dus krijgt u een nieuwe stortvloer van 7 cm dan moet u 7 weken wachten met het afwerken van uw vloer.

betonverf


Voorbereidingen voor het aanbrengen van betonverf

De vraag naar het gebruik van de vloer is van groot belang ook is het een belangrijk verschil of de vloer binnen of buiten ligt. Dat laatste heeft u bijvoorbeeld bij een terras, balkon of stoep. Een garagevloer is een grensgeval. Binnenshuis zal de vloerbelasting betrekkelijk gering zijn. Maar schuivende meubels stellen extra eisen aan de krasvastheid. Een garage stelt eisen met betrekking tot chemicaliën en de inwerking van autobanden.

 • Maak de betonvloer vetvrij met zeep of met een reinigingsmiddel
 • Vetvlekken verwijdert u door te weken met een reinigingsmiddel en zaagsel te strooien
 • Na droging verwijdert u alle stof en losse deeltjes met bijvoorbeeld een stofzuiger
 • Een nieuwe betonnen vloer moet eigenlijk altijd geschuurd worden
 • De zandcementsluier moet van de toplaag afgeschuurd worden
 • Afhankelijk van het type beton kan dit met een korrel 40 of 80 gebeuren
 • Bij hele harde en dichte betonnen vloeren moet er soms gestraald worden of met een diamantschuurmachine gewerkt worden
 • Een diamant schuurmachine is redelijk prijzig om te huren en vereist enige behendigheid

Reparaties aan een betonvloer

Gebruik een 2 componenten epoxy primer om een goede hechting te krijgen. Hiermee zorg je voor een zeer goede hechting. Daarnaast verdwijnt de zuiging van de betonvloer. Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de eindlaag geschikt is voor vloerverwarming. Niemand wil de vloerverwarming in de afwerklaag terugzien!

Als er kleine beschadigingen zijn in de vloer dan moeten deze eerst opgevuld worden met een speciale epoxyplamuur. Kies een plamuur die na 12 uur schuurbaar en overschilderbaar is. Betonverf aanbrengen staat of valt bij de voorbereidende stappen! Deze bepalen de hechting en dus het aanzien, maar ook de duurzaamheid.

Het eenvoudig aanbrengen van betonverf

 • Na de (eventuele) vloerverf primer kunt u de eerste laag betonverf aanbrengen.
 • Roer de betonverf goed door!
 • Daarna aanbrengen met roller en kwast.
 • Een tweede laag brengt u pas aan als de betonverf overschilderbaar is (zie de gebruiksaanwijzing).
 • Belangrijk is niet lang te wachten omdat de verf anders te veel uithardt.
 • In een eerste laag kunt u een antislip aanbrengen.
 • Mocht u een 2 componenten verf hebben dan moet u ook letten op de potlife. Dit is de tijd voordat verf uithardt.
 • Meestal kan een nieuw geschilderde vloer pas na vijf-zes dagen maximaal worden belast.

Lees verder altijd de technische datasheet van het product.


Betonverf Gamma en andere bouwmarkten

Veel verschillende bouwmarkten en speciaalzaken hebben verschillende soorten betonverf. Action heeft geen betonverf vast in het assortiment. Bij de Gamma, Praxis en Karwei kunt u wel verschillende soorten betonverf vinden. Betonverf kan in de bouwmarkt ook op de gewenste kleur gemaakt worden. Koop liever te ruim in dan te krap. Op de verpakking staat vermeld hoeveel m2 u kunt verven.


Betonverf voor buiten

Betonverf is op alle betonnen oppervlakken toe te passen. Niet alleen stortvloeren, maar ook klinkers, banden, gevels en andere betonconstructies vragen om een goede coating. Met name voor beton, wat onderhevig is aan de invloed van vorst, is een speciale coating een uitkomst. Daarom zien we betonverf steeds vaker op buitenmuren en als buitenvloeren. Buiten biedt de verf uitkomst voor bijvoorbeeld garages of betonnen bankjes. De buitenmuren en buitenobjecten worden makkelijker schoon te maken en zijn bestand tegen bijvoorbeeld (zure) regen, modder en vocht.

De beschermlaag op het balkon voorkomt dat het beton vocht kan opzuigen. Hierdoor zal het balkon niet meer scheuren bij bevriezing van het in het beton aanwezige vocht. Normale betoncoating voor het balkon is goed te combineren met bijvoorbeeld speciale antislip coating voor buiten. Het balkon wordt zo een veiligere plek. Daarnaast is groene aanslag van het balkon makkelijker te verwijderen wanneer er betoncoating op het balkon is aangebracht. Met een hogedrukspuit spoelt u de groene aanslag eenvoudig van het balkon.

betonverf

Betonverf buiten aanbrengen

De verf kan het hele jaar aangebracht worden, maar er moet wel rekening worden gehouden met de temperatuur. Het is namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur van omgeving en ondergrond tenminste 12 graden Celsius is. Is het kouder, dan ontstaat er sterke vertraging in de doorhardingstijd. In het ergste geval kan de vloer zelfs stoppen met doorharden.

Een coating buiten aanbrengen in de winter is daarom dus niet verstandig.

Is het in de periode waarin u de coating wilt aanbrengen heel warm, dan kunt u het werk ook beter uitstellen. Dan is het van belang om het product zo koel mogelijk op te slaan om een goede verwerking te bereiken.

Bij het mengen en verwerken is de begintemperatuur bepalend voor de uiteindelijke verwerkingstijd. Is de begintemperatuur hoger dan 25 graden Celsius, dan heeft u aanzienlijk minder tijd om de vloercoating te verwerken.

Voor een goede verwerking van het product mag de luchtvochtigheid bovendien niet hoger zijn dan 85%. Is de luchtvochtigheid hoger dan 85%, dan kan er een chemische reactie optreden, waardoor er belletjes ontstaan in de coating.


Advies of offertes aanvragen voor betonverf via Coating.nlCoating

 Gratis deskundig coating advies in samenwerking met fabrikanten en specialisten

 Binnen 1 werkdag reactie op uw vraag

 Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan voor een prijs- en kwaliteitsvergelijking

 Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

 Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Op zoek naar betonverf?

Vraag via ons advies of geheel vrijblijvend een of meerdere offertes aan!


2 antwoorden
 1. Favi
  Favi zegt:

  Hoi, we willen binnenkort onze betontegels in de tuin verven met een antraciet betonverf. Nu vroegen we ons eigenlijk af of de tegels door de verflaag in de zomer erg heet kunnen worden?
  En hoe zit het met honden die er overheen zouden plassen, trekt dit dan in de tegel/verf zodat het een lelijke vlek kan veroorzaken?
  Ik hoor het graag, alvast bedankt.

  Groetjes Favi

  Beantwoorden
 2. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemorgen Favi,

  Bedankt voor je vraag. Als de tegels in de zon liggen kan het inderdaad zijn dat de tegels heet worden. Dit komt niet per se door de verf, maar meer door langdurige blootstelling aan zonlicht.

  Een goede kwaliteit betoncoating zal de tegel beschermen tegen urine en maakt dat de ondergrond makkelijk schoon te maken is. Wanneer er sprake is van intensieve belasting dan kunt u er ook voor kiezen om de tegels een toplaag van nano coating (Chemona, wood & stone coat exterior, €24,75) te geven. Dit kunt u over de betonverf aanbrengen.

  Ook behoort een twee componenten betoncoating tot uw opties. Dit maakt de vloer volledig vloeistofdicht, geeft een optimale bescherming tegen vlekken en chemicaliën en is daardoor sterk bestand tegen urine. Verfbestelsite heeft hiervoor diverse opties.

  Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar sales@ayold.com.

  Wij helpen u graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *