Modesta glascoating voorbeeld porsche

Glascoating auto: ultieme glans, jarenlange bescherming

Proberen om een ​​auto er voor jaren als nieuw uit te laten zien, is een dure hobby en hard werk. Schoonmaken, waxen en behandelen voelt als verspilde tijd als er 10 minuten later vogelpoep op gedeponeerd wordt. En dan hebben we het alleen nog maar over vlekken. Wat dacht u van verkleuring door uv-straling en zout of krassen en deukjes van takken, zand en steentjes? Gelukkig is er een krachtige oplossing die de autolak tegen dit en meer beschermt. Zo heeft u niet alleen langer plezier van een fraaie lak, ook bij verkoop of inruil is uw auto een stuk aantrekkelijker.

Op internet bestaat er veel verwarring over glascoating. Benamingen worden door elkaar gebruikt en de wezenlijke verschillen zijn niet altijd duidelijk. Daarom eerst een verklarende woordenlijst:

 1. Glascoating auto: Een coating op basis van vloeibaar glas (Siliciumdioxide), speciaal ter bescherming van autolak. Bestand tegen krasvorming en bijzonder waterbestendig. De eindlaag geeft een glimmende glasachtige uitstraling aan de lak. Bescherming van 5 tot 10 jaar. Vanaf €500,-
 2. Keramische coating: Lijkt veel op glascoating, maar is zeker niet hetzelfde! Dit coatingtype geeft ook glans en bescherming aan uw auto, maar minder lang (6 tot 12 maanden). Er hangt dan ook een lager prijskaartje aan. Vanaf €250,- bij een vakgarage.
 3. Nano glascoating: Hier spreken we over speciale coatings die zijn ontworpen zijn voor autoglas in plaats van lak. Deze coatings zorgen ervoor dat water zo van uw ramen afrolt en vuil veel makkelijker te verwijderen is. Verkrijgbaar in sprayvorm (particulier), verwerkt in het glas (fabricage), of vloeibaar (garage). Vanaf €50,-

Pas goed op voor marketingtermen en hippe beschrijvingen: laat u goed informeren over de bestanddelen, houdbaarheid en prijs van de coating zodat u zeker weet dat u het juiste product aanschaft. In dit artikel gaan we dieper in op glascoating voor autolak, de voor- en nadelen en specialisten die deze coating op uw auto kunnen aanbrengen.


Vijf redenen om glascoating op autolak te gebruiken

Glascoating is één van de meest populaire coatings in de automotive sector. En dit is niet verwonderlijk. Naast natuurlijk de prachtige bijna “wet-look” finish die glascoating geeft aan de auto heeft het nog tal van andere voordelen. Hieronder zetten we ze op een rij:

Glascoating auto met ultieme glans op autolak

Glascoating aanbrengen zorgt o.a. voor die gewilde wetlook glans op autolak

 1. SLIJTVAST: de structuur van glascoating is zo gesloten dat vuil, vet en olie zich niet goed kan hechten aan het oppervlak. Het wordt daarom ook wel zelfreinigend genoemd. Even schoonspoelen met water is vaak al voldoende. Doordat er maar weinig kan intrekken in de laklaag maakt deze coating de lak uiterst slijtvast.
 2. WATERBESTENDIG: de hydrofobische werking van deze coating zorgt ervoor dat waterdruppels als kleine pareldruppels zo van de lak afrollen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er tevens voor dat corrosie geen kans krijgt zich te ontwikkelen en dat u de auto veel minder vaak hoeft te wassen.
 3. HARD: de hardheid van een glascoating wordt gemeten met de schaal van Mohs (van 0-10h). Een professionele glascoating haalt een hardheid van 9h. Dit betekent dat de coating zo hard is dat deze bestand is tegen UV-straling, zure regen, agressieve schoonmaakmiddelen, olie, dierlijke uitwerpselen en boomsappen. Glascoatings van minder goede kwaliteit hebben vaak een andere samenstelling of minder aangebrachte lagen waardoor de hardheid tegen kan vallen.
 4. DUURZAAM: waar wax al vervaagt na 1 wasbeurt, kan een glascoating wel tot 10 jaar mee. Het is een investering, maar u heeft er lang profijt van.
 5. MOOI: hier kunnen we kort over zijn. Het effect van glascoating zorgt voor de ultieme glansgraad die de lak meer diepte, reflectie en flair geeft.

Glascoating prijs; zelf aanbrengen of door een specialist

Het zelf aanbrengen van glascoating is niet eenvoudig en vereist een gedegen voorbewerking en smetteloze werkruimte. Een stofje, kruimel of zandkorrel kan al zorgen voor een oneven resultaat. Daarom raden wij altijd aan glascoating te laten aanbrengen door een ervaren specialist voor het beste resultaat. Deze gaat als volgt te werk:

 • De auto en velgen worden grondig gewassen in een wasstraat en daarna nog eens met de hand om er zeker van te zijn dat alle onderdelen volledig stof- en vuilvrij zijn.
 • Hierna zal men de auto handmatig drogen met een microvezel doek
 • Middels een techniek genaamd kleien (clayen) worden alle verontreinigingen die diep in de lak zijn getrokken verwijderd
 • Met een polijstmachine wordt de lak ontdaan van krassen. Vaak gebeurt dit polijsten in meerdere stappen voor een even resultaat.
 • Een professioneel ontvettingsmiddel wordt op de lak toegepast voor optimale hechting.
 • Minimaal 3 laklagen worden aangebracht en iedere laag wordt volgens de droogtijd uitgehard.
 • De rubbers en velgen worden tevens ontvet en behandeld met een speciale coating voor optimale glans en bescherming
 • Tot slot wordt er een nano coating op de autoruiten aangebracht zodat ook deze een hydrofobische bescherming genieten.

Een volledige behandeling neemt ongeveer drie tot vijf werkdagen in beslag en prijzen variëren van €500,- tot €1500 euro. De glascoating prijs van kits waarmee u de coating zelf kunt aanbrengen beginnen bij €150,-.

Glascoating kopen in Nederland

Online zijn diverse glascoating kits beschikbaar wanneer u glascoating zelf wilt aanbrengen. Dit geeft echter nooit het duurzame resultaat van een professionele behandeling. Bespaart u op glascoating kosten, dan levert u vaak in op kwaliteit. Glascoating online kopen raden wij daarom niet aan. Het beste kunt u terecht bij een vakgarage bij u in de buurt.

Hierbij een greep uit glascoating specialisten in Nederland:

Specialist glascoatingAdres
Chemona Holding B.V.   Rouwkooplaan 5 2251 AP Voorschoten (Zuid-Holland)
Jurgh Car Detailing Hand-eg 5A, 1648 GD, De Goorn
Ride & Shine Detailing Leeuwenhoekstraat 56 2652 XL Berkel & Rodenrijs (Zuid-Holland)
Mobielpoetsbedrijf Sjoerdaweg 14 9291 NH Kollum (Friesland)
Cura Di Carrozza Aalsvoort 81-1 7241 MB Lochem (Gelderland)

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

10 antwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Martijn,

   Begrijpelijk dat u zich afvraagt met welk middel u een auto kunt wassen die een keramische coating heeft. Keramische coating heeft de eigenschap zeer goed bestand te zijn tegen chemicaliën en de meeste schoonmaakmiddelen kunt u daarom zonder probleem gebruiken! Twijfelt u of een bepaald schoonmaakmiddel geschikt is? Dan kunt u altijd op een onopvallende plek een klein stukje proberen voordat u de volledige auto wast.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Bas,

   U kunt uw auto mechanisch laten polijsten bij een lokale garage om de glascoating of lakverzegeling te verwijderen. U kunt de laag niet verwijderen door de auto te wassen of te poetsen met chemicaliën.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Ferry,

   Bedankt voor je vraag!

   Wij hebben zelf niet direct contact met het bedrijf maar EcoCleaning in Almere biedt o.a. glascoating service aan.
   Het is mogelijk om via de website van EcoCleaning een prijs aan te vragen.

   Met vriendelijke groet,
   Sofia – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Levent,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Keramische lakbescherming (hier kunt u daar meer over lezen: http://coating.nl/keramische-coating/) is ongeveer €60,- tot €100,- euro per product. CarPro CQuartz CQUK is bijvoorbeeld ongeveer €59,95. Een andere variant die wij aanraden is Gyeon – Q² Mohs. Deze is echter €94,99. Beide zijn online te bestellen en leveren een compleet doe-het-zelf pakket! Let op: deze prijzen zijn een momentopname en dus een indicatie.

   De prijzen van glascoating liggen echter wat lastiger; hier kunnen onze partners u meer over vertellen. Stuur een mailtje naar sales@ayold.com als u hier meer over wilt weten!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 1. Hendrik zegt:

  Beste Coating.nl, ik zoek eigenlijk meer glascoating auto prijs producten dan alleen modesta. Kunt u mij die sturen? alvast dank! grt, H. Geus

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Hendrik,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Wij sturen u een lijst met glascoating auto prijzen en producten zo snel mogelijk op.

   Met vriendelijke groet,

   Remco
   Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *