nano coating badkamer douchewand

Nano coating badkamer; vochtwerend, antikalk én uiterst hygiënisch

Een zogenaamde nano coating badkamer is een waterafstotende nano-bescherming voor betegeling, douchewand en badkamermeubels. Of beter gezegd: een bescherming op microscopisch niveau voor alles in de badkamer. U kunt het ook wel een soort antikalk coating voor glas noemen.

nano coating badkamer druppels hechten niet aan tegels

Waterdruppels hechten niet aan ondergrond!

Een nano coating in de badkamer komt met de volgende eigenschappen:

 • Vuil- en vochtwerend
 • Bijzonder hygiënisch; ruiten krijgen zelfreinigend effect
 • Onzichtbaar én transparant; uw badkamer-look blijft behouden
 • Duurzaam en zeer milieuvriendelijk
 • Kalkaanslag is gemakkelijk schoon te maken
 • Sommige varianten beschermen tegen algen, bacteriën en mos
 • Gemakkelijk via een spray aan te brengen

In dit artikel nemen we u mee naar het precieze effect van nano coating badkamer en geven we een overzicht van professionele producten!


Zo gebruikt u nano coating op uw douchewand en badkamermeubels

Nano-technologie is gebaseerd op het natuurverschijnsel van de zichzelf schoon houdende lotusbloem. Waterdruppeltjes hechten zich niet aan de oppervlakte van deze bloem en rollen er meteen af. Een laagje nano zorgt voor een barrière tussen vloeistoffen en het oppervlak. Nano coating wordt nog op veel meer plekken buiten de badkamer gebruikt. U kunt het zelfs op uw auto of kleding spuiten!

Nano in de badkamer is een specifiekere vorm van nano coating glas. Het water loopt hierdoor makkelijker naar beneden, waardoor u veel minder last heeft van kalkaanslag en andere achterblijvende stoffen op het glas van bijvoorbeeld de douchewand, douchedeur of douchecabine. Uw glazen douchewand schoonmaken hoeft bijna niet meer!

Het aanbrengen is gelukkig gemakkelijk en kunt u zelf gewoon op tegels of glas sprayen. Bekijk in onderstaand filmpje hoe het aanbrengen van de glas-variant nano coating badkamer precies in zijn werk gaat:


Reinig uw douchewand met deze nano coating badkamer-producten

Nano coating is niet iets waarvoor u een bouwmarkt als Praxis of Gamma kunt inlopen. Online is het echter prima verkrijgbaar. Nanocoatshop van Chemona is bijvoorbeeld een specialist op gebied van nano coating en met hun Chemona Nanocoat Glass bieden ze een uitstekend alternatief voor alle douchewanden en spiegels. Voor grote industriële projecten moet u bij Mavro zijn, hun Mavro Nitroguard Glass biedt krachtige oplossingen voor elke grote sanitaire ruimte.

Hieronder een greep uit professionele nano coating badkamer-producten:

Product nano coating badkamerKenmerkPrijs indicatie
Mavro Nitroguard GlassVoor glazen ondergronden, maar kan ook op tegels worden gebruikt; industriële kwaliteit én waterdamp-doorlatend€207,60 (1 liter)
Clenano Vuilafstotende coatingGlazen ondergronden (ook geschikt voor auto-ruiten); schoonmaakmiddelen inbegrepen€19,95 (100ml)
Chemona Nanocoat GlassVoor douchecabines, spiegels; houdt ook ijsvorming tegen€27,25 (50ml)
EconanoVoor keramieken, betegeling en glas; op natuurlijke basis€47,35 (500 ml)
Troost Nano AB GlascoatingVoor glazen ondergronden, douchecabines, wasbakken en betegeling; anti-bacteriële eigenschappen€59,95 (250 ml)

Alternatief: wees kalk voor met een speciale nano douchewand

Een alternatief voor het sprayen van nano coating badkamer is om uw douchewand al preventief te voorzien van de krachtige laag. Een zogenoemde nano douchewand heeft al een nano antikalk coating, welke kalkvorming én vloeistoffen tegengaat. Daarnaast hebben deze douchedeuren een zelfreinigende werking, waardoor u ze minder grondig hoeft schoon te maken.

Bij SealSkin zijn bijvoorbeeld douchewanden verkrijgbaar met deze antikalk eigenschappen. Ze gaan vooor ongeveer €200,- per stuk over de toonbank. Let wel op: als u een douchewand aanschaft van nano glas, dan moet u deze meestal reinigend met speciale schoonmaakmiddelen (zoals: SealGlas 1-2-3), om de coating niet te beschadigen.

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

16 antwoorden
 1. Sanne zegt:

  Wellicht hoor mijn vraag hier niet thuis maar ik ga het toch proberen. In de woonkamer hebben wij keramische antracietkleurige tegels. Je ziet er alles op elk voetstapje, druppeltje . Is het ook mogelijk om de coating daarvoor te gebruiken?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Hoi Sanne,

   Wellicht kan dit artikel van Weber jou verder helpen? ( Waterdicht en vuilwerend voegmiddel voor tegels, op wand en vloer toepasbaar. Geschikt voor keramische tegels en natuursteen voor voegbreedtes van 2 tot 20mm. )

   Succes =)

   Beantwoorden
 2. Harry zegt:

  L.S.,
  Ik heb een Wiesbaden-vouwdeur in een douche-nis. Het glas ervan is af fabriek behandeld met nano.
  Er zit hier veel kalk in het water, zodat de tegels in de nis moeten worden behandeld met een kalkwerende spray.
  Het risico is niet denkbaar dat er per ongeluk spray op het glas komt. Natuurlijk is het dan zaak om die zo snel mogelijk te verwijderen.
  Wat kan het effect zijn van zulke spray op nano-glas? Is er een kalkwerende spray die niet agressief inwerkt op dat glas?
  Welke voorzorgmaatregelen kan ik eventueel nemen?

  Met vriendelijke groet,
  Harry.

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Harry,

   Hartelijk dank voor uw vragen over nano coating spray voor in de badkamer.
   Wij nemen contact met u op via E-mail om uw vragen te beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Jasmin – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen mevrouw, meneer Radersma,

   We begrijpen de verwarring! Nano coating voor de badkamer wordt ook vaak antikalk coating genoemd. Een antikalk behandeling is in de meeste gevallen dan ook een behandeling met nanotechnologie. Antikalk coating zorgt ervoor dat vuil en kalk niet hecht op de douchewand en hierdoor makkelijk kan worden schoongemaakt met een zachte doek en water. Dit zal tijd besparen met schoonmaken. Informeer altijd bij de fabrikant op welke technologie zij een antikalk behandeling baseren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
 3. Ruud zegt:

  Welk HG-produkt is mild genoeg om een douchescherm, welke vanaf de leverancier s behandeld met een nano-coating, te reinigen zonder dat dit de nano-coating aantast?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Hallo Ruud,

   HG is geen partner van coating.nl, wij zijn daarom niet bekend met hun producten. Ons advies is om rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van HG om hiernaar te informeren. Mocht u interesse hebben in een ander product dan kunnen wij de nano cleaner of nano sani-cleaner (speciaal voor badkamers) van Chemona aanraden voor het schoonmaken van oppervlakken met een nano behandeling.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
 4. Christiaan zegt:

  Ik ben aan het rondkijken voor een (inloop)douchewand. Sommige zijn wel gecoat (nano), andere niet.
  Maakt het verschil of ik zelf de douchewand coat of dat ik er een aanschaf die reeds is gecoat. Wat is beter?
  Groet,
  Christiaan

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Christiaan,

   Hartelijk dank voor uw vraag! Qua coating maakt het feitelijk gezien geen verschil of u zelf de douchewand onder handen neemt of dat u dat door een specialist laat doen. Er is dus niet iets ‘beter’ dan het ander.

   Het gaat daarom vooral om de kosten / baten afweging die u voor uzelf maakt. Koopt u een douchewand met nano coating, dan valt dat doorgaans wat duurder uit. Het bespaart u echter wel tijd in aanbreng achteraf én u heeft een fabrikant waarop u kunt terugvallen, mochten er problemen ontstaan.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 5. Rob Dirksen zegt:

  Goedemorgen ik heb een glazen douchewand met Nano coating aangeschaft. Er zaten 2 kleine grijze plekjes in die ik dacht met een sanitairstufje te kunnen reinigen. Nu in het zonlicht zijn dus helaas 2 beschadigingen zichtbaar.
  Mijn vraag is eigenlijk, kan ik die Nano coating nog herstellen? Is daar materiaal voor?
  Met vriendelijke groet,
  Rob Dirksen

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Rob!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Oef, wat zonde voor de douchewand! Het is namelijk lastig om opnieuw een nano coating voor douchewanden erop te spuiten – dit werkt namelijk niet op een wand die al gecoat is. Daarnaast is een nano coating enkel met milde schoonmaakmiddelen te reinigen, dus het is ook lastig (en niet aan te raden) de beschadigingen weg te poetsen.

   Het lijkt ons daarom verstandig dat u contact opneemt met de leverancier van de douchewand, gezien de grijze plekjes er volgens u al direct inzaten. Wellicht dat zij u hier meer mee kunnen helpen!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 6. Aurelia reijsbergen zegt:

  Ik heb mijn douchewand nu 9 jaar. Hij was ook behandeld voordat hij geplaatst is. Heb m altijd met groene zeep gereinigd. Maar nu komt er zo langzamerhand steeds meer en sneller kalkaanslag op. Heb toen eens gebeld en er werd mij gezegd dat nog een keer behandelen niet kon…. hoe denken jullie daarover???

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemiddag Aurelia!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Gezien nano coating een product is dat letterlijk in de douchewand trekt, is het voor ons lastig te beoordelen of het werkt om er nogmaals een laag overheen te brengen. Daarnaast weten we ook niet exact wat voor type coating precies is gebruikt.

   We raden u daarom aan om contact op te nemen met de fabrikant van de douchewand en te vragen wat de precieze mogelijkheden zijn om dit op te lossen.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen meneer / mevrouw De Rijke,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Helaas is deze specifieke nano coating enkel geschikt voor glas en tegels. Wilt u de coating aanbrengen op beton, dan kunt u beter een ander product gebruiken.

   Multi Nano Coat van NanocoatShop is bijvoorbeeld een optie die voor elke ondergrond, ook beton, geschikt is. Anders kunt u ook Wood & Stone Coat Interior of Exterior gebruiken, afhankelijk of het een binnen of buiten project is.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *