Nano coating badkamer

nano coating badkamer douchewand

Nano coating badkamer; vochtwerend, antikalk én uiterst hygiënisch

Een zogenaamde nano coating badkamer is een waterafstotende nano-bescherming voor betegeling, douche en bad. Of beter gezegd: een bescherming op microscopisch niveau voor alles in de badkamer. Liefkozend kunt u het ook wel een soort antikalk coating voor glas noemen.

nano coating badkamer druppels hechten niet aan tegels

Waterdruppels hechten niet aan ondergrond!

Een nano coating in de badkamer komt met de volgende eigenschappen:

 • Vuil- en vochtwerend
 • Bijzonder hygiënisch; ruiten krijgen zelfreinigend effect
 • Onzichtbaar én transparant; uw badkamer-look blijft behouden
 • Duurzaam en zeer milieuvriendelijk
 • Kalkaanslag is gemakkelijk schoon te maken
 • Sommige varianten beschermen tegen algen, bacteriën en mos
 • Gemakkelijk via een spray aan te brengen

In dit artikel nemen we u mee naar het precieze effect van nano coating badkamer en geven we een overzicht van professionele producten!


Zo werkt en gebruikt u nano coating in de badkamer

Nano-technologie is gebaseerd op het natuurverschijnsel van de zichzelf schoon houdende lotusbloem. Waterdruppeltjes hechten zich niet aan de oppervlakte van deze bloem en rollen er meteen af. Een laagje nano zorgt voor een barrière tussen vloeistoffen en het oppervlak. Het water loopt hierdoor makkelijker naar beneden, waardoor u veel minder last heeft van kalkaanslag en andere achterblijvende stoffen op het glas van bijvoorbeeld de douchewand, douchedeur of douchecabine. Uw glazen douchewand schoonmaken hoeft bijna niet meer!

Nano coating wordt nog op veel meer plekken buiten de badkamer gebruikt. U kunt het zelfs op uw auto of kleding spuiten!

Het aanbrengen is gelukkig gemakkelijk en kunt u zelf gewoon op tegels of glas sprayen. Bekijk in onderstaand filmpje hoe het aanbrengen van de glas-variant nano coating badkamer precies in zijn werk gaat:


Reinig uw douchewand met deze nano coating badkamer-producten

Nano coating is niet iets waarvoor u een bouwmarkt als Praxis of Gamma kunt inlopen. Online is het echter prima verkrijgbaar. Nanocoatshop van Chemona is bijvoorbeeld een specialist op gebied van nano coating en met hun Chemona Nanocoat Glass bieden ze een uitstekend alternatief voor alle douchewanden en spiegels. Voor grote industriële projecten moet u bij Mavro zijn, hun Mavro Nitroguard Glass biedt krachtige oplossingen voor elke grote sanitaire ruimte.

Er zijn ook nano-vloeistoffen met anti-bacteriële werking! Troost Nano AB Glascoating bijvoorbeeld.

Hieronder een greep uit professionele nano coating badkamer-producten:

Product nano coating badkamerKenmerkPrijs indicatie
Mavro Nitroguard GlassVoor glazen ondergronden, maar kan ook op tegels worden gebruikt; industriële kwaliteit én waterdamp-doorlatend€207,60 (1 liter)
Clenano Vuilafstotende coatingGlazen ondergronden (ook geschikt voor auto-ruiten); schoonmaakmiddelen inbegrepen€19,95 (100ml)
Chemona Nanocoat GlassVoor douchecabines, spiegels; houdt ook ijsvorming tegen€27,25 (50ml)
EconanoVoor keramieken, betegeling en glas; op natuurlijke basis€47,35 (500 ml)
Troost Nano AB GlascoatingVoor glazen ondergronden, douchecabines, wasbakken en betegeling; anti-bacteriële eigenschappen€59,95 (250 ml)

Alternatief: wees kalk voor met een speciale nano douchewand

Een alternatief voor het sprayen van nano coating badkamer is om uw douchewand al preventief te voorzien van de krachtige laag. Een zogenoemde nano douchewand heeft al een nano antikalk coating, welke kalkvorming én vloeistoffen tegengaat. Daarnaast hebben deze douchedeuren een zelfreinigende werking, waardoor u ze minder grondig hoeft schoon te maken.

Bij SealSkin zijn bijvoorbeeld douchewanden verkrijgbaar met deze antikalk eigenschappen. Ze gaan vooor ongeveer €200,- per stuk over de toonbank. Let wel op: als u een douchewand aanschaft van nano glas, dan moet u deze meestal reinigend met speciale schoonmaakmiddelen (zoals: SealGlas 1-2-3), om de coating niet te beschadigen.


Heeft u interesse gekregen in nano coating? Wij zijn u graag van dienst! 

Wij kennen alle producenten en brengen u geheel gratis in verbinding met datgene dat het best aansluit bij uw vraag. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!

 


2 antwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen meneer / mevrouw De Rijke,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Helaas is deze specifieke nano coating enkel geschikt voor glas en tegels. Wilt u de coating aanbrengen op beton, dan kunt u beter een ander product gebruiken.

   Multi Nano Coat van NanocoatShop is bijvoorbeeld een optie die voor elke ondergrond, ook beton, geschikt is. Anders kunt u ook Wood & Stone Coat Interior of Exterior gebruiken, afhankelijk of het een binnen of buiten project is.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *