RAL 9016 in uw interieur gebruiken

ral 9016 wit woonkamer

Witter dan wit: benut het meer dan frisse RAL 9016

Uw interieur een likje RAL 9016 geven: heel populair in de Nederlandse woonkamer tegenwoordig! Geen wonder, de kleur staat ook wel bekend als verkeerswit en wordt gezien als de meest frisse tint wit die u op uw muren en plafonds kunt smeren.

Maar hoe ziet RAL 9016 eruit in de woonkamer of in uw keuken? Hoe lang blijft het zo wit?  In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en nemen we u mee door de frisse wereld van verkeerswit!


Zo ziet RAL 9016 eruit in woonkamer en keuken

RAL 9016 wordt in de volksmond ook wel ral spierwit genoemd. Dit komt doordat het, in tegenstelling tot wat RAL 9010 zuiverwit suggereert, de kleur wit in zijn meest pure zin benaderd. Minieme tinten geel of blauw (die in andere RAL wit kleuren wel voorkomen) zijn hier ook niet aanwezig. Om een vergelijking te trekken: RAL 9001, créme wit, lijkt bijvoorbeeld een beetje op koffiemelk. Lees hier meer over de verschillende tinten witte verf.

Het is echter niet zo dat u er pijn in de ogen van krijgt: in tegenstelling tot fel wit, oogt het een stuk frisser. Het is hiermee perfect voor huizen met weinig daglicht of wanneer u het wilt gebruiken in combinatie met andere kleuren. In de bouw wordt het tegenwoordig dan ook steeds meer gebruikt als standaardkleur wit voor wanden en plafonds. 

Nemen we RAL 9016 vs 9010 in ogenschouw, is eerstgenoemde een perfecte keus voor puur witte muren in uw huis. Verkrijg hieronder een voorbeeld van de kleur in het interieur:

Ral 9016 woonkamer voorbeeldRAL 9016 in de woonkamer

Met verkeerswit creëert u algauw een modern en licht uiterlijk in uw huis! De spierwitte kleur is daarom perfect om te gebruiken met contrasterende, donkere tinten voor een optimaal effect. Pas echter op: teveel wit en alles lijkt erin weg te vallen. Mocht u voor een volledig witte RAL 9016 muren en plafond gaan, kunt u bijvoorbeeld er ook voor kiezen om de kleur te combineren met RAL 9010 of RAL 9001.

 

 

ral 9016 keuken voorbeeld

(Bron: DAS Keukens)

RAL 9016 in de keuken

In de keuken komt deze tint goed tot zijn recht. Dit komt door de frisse, pure wit-tint: dit zorgt ervoor dat keukengerei zeer ‘clean’ en strak oogt. Het geeft een warme en vooral lichte uitstraling aan uw keuken, zeker in combinatie met stenen keukenbladen.

 

 

 


De juiste RAL 9016 muurverf kopen voor uw project

Bijna alle grote bouwmarkten in Nederland bieden RAL 9016 muurverf of plafondverf aan. Praxis heeft met haar Perfection Lak Hoogglans zelfs een verf die u ook buiten kunt gebruiken. Verkeerswit kunt u ook kopen bij de Gamma, Karwei, Hornbach en online winkels.

We adviseren u hierbij niet teveel naar de prijs te kijken. Flexa is bijvoorbeeld misschien de meest goedkope optie: maar u heeft hier vaak dikke lagen voor nodig om verkleuring op lange termijn te voorkomen. Voor professioneel gebruik zouden wij bijvoorbeeld eerder Sikkens Alphatex SF aanraden. Bij dezen een greep uit de RAL 9016 muurverf en -lak:

RAL 9016 muurverfPrijsindicatieDekking per liter
Praxis Perfection Lak hoogglans €68,- (2.5L)5 – 6 m2 (voor binnen & buiten)
Sikkens Alphatex SF €130,- (10L)10m2 (voor binnen)
Histor Monodek €80,- (12,5L)8m2 (voor binnen)
Flexa Powedek Muren en Plafonds€45,- (10 L)8m2 (voor binnen)

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *