Vloeibaar rubber

Waterdicht afdichten, beschermen en repareren van vrijwel alle materialen.

In meerdere kleuren
Voor doe-het-zelver
Voordeligste keuze
Voor kleine projecten
Professionele kwaliteit

Optimale bescherming & afdichting met vloeibaar rubber

Vloeibaar rubber coating (ook wel liquid rubber) heeft als voornaamste functie om oppervlakken en ondergronden waterdicht te maken. Het komt in veel verschillende vormen voor. Verschillen zitten vooral in de viscositeit en de basis van de variant (natuurlijke basis (latex) of kunstmatige basis (siliconen). Dit is echter niet het enige wapenfeit van deze coating: zijn eigenschappen zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat machines en silo’s (metaal) corrosiewerende eigenschappen kunnen krijgen. Vloeibaar rubber kent namelijk de volgende kenmerken:

 • UV-werend; kan hierdoor zowel binnen als buiten aangebracht worden
 • Waterdicht; elastische, naadloze aanbreng houdt alle vloeistoffen (en hiermee ook corrosie) buiten
 • Chemisch bestendiglichte chemicaliën en zoutoplossingen hebben geen kans
 • Temperatuurbestendig; houdt stand bij temperaturen van -40 graden tot 160 graden
 • Milieuvriendelijk; bevat geen oplosmiddelen, is op waterbasis en heeft geen schadelijke dampen bij aanbreng
 • Duurzaam; aanbreng garandeert minimaal 15 jaar bescherming van de ondergrond

Van wegenbouw tot dakdekking: deze eigenschappen zorgen ervoor dat vloeibaar rubber coating voor een breed scala aan toepassingen kan worden gebruikt. In dit artikel geven we u advies over alle mogelijkheden.

Direct vloeibaar rubber kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via deze webwinkels:

 
verfwinkel
bol.com verf kopen
praxis verf en coating
vefbestelsite
Bestel verf
vloeibaar rubber coating zwart

Liquid rubber is ook te gebruiken bij het dichten van kleine oppervlakken.

Vloeibaar rubber verf of spray kopen voor kleine projecten of reparaties

Voor het afdichten van dakgoten of kleine lekkages, kunt u ook een wat compacter product overwegen. Vloeibaar rubber verf is namelijk ook gewoon bij de Gamma, Praxis, Karwei of andere bouwmarkt te koop. Bison Rubber Seal is bijvoorbeeld een betrouwbare en betaalbare aankoop voor kleine reparaties, maar ook voor de afdichting van bijvoorbeeld een vijver. Het product komt doorgaans in een starterkit met alles erin om u op weg te helpen.

Onder de noemer Plasti Dip is er ten tweede ook een rubber coating spray op de markt. Deze is niet voor afdichting, maar echt voor de bescherming of isolatie van bijvoorbeeld modealauto’s en elektrische componenten. Uniek aan deze spray is dat het een transparante bescherming biedt (alsmede wit en andere kleuren) én gemakkelijk weer te verwijderen is. Ook Plasti Dip is te koop bij de Praxis, Gamma en andere bouwmarkten.

In deze PDF kunt u tot in detail nalezen waar u het meest op moet letten bij het gebruik van Liquid-Rubber.  Onder andere toepassingen, veiligheid, eigenschappen en technische kenmerken.

Aanbevolen voor de doe-het-zelver

Universele liquid rubber voor iedere thuisklus!

Iedereen heeft wel eens last van lekkage en vochtproblemen in en rondom het huis: een lekkende dakgoot, doorslaand vocht of vloeren waar het vocht intrekt. Gelukkig zijn deze problemen zo verholpen met Bison Rubber Seal. Met deze rubber coating kun je eenvoudig afdichten, beschermen én repareren. Voor klussen zoals:

 • het waterdicht maken van de douchegoot in je badkamer
 • je dakgoot repareren
 • een lekkage afdichten
 • de bescherming van tuinhout (zoals tuinpalen)
 • de bescherming van je gevel tegen optrekkend en doorslaand vocht
 • het waterdicht maken van aansluitingen bij kozijnen en lichtkoepels

De Bison Rubber Seal Pot is verkrijgbaar met een inhoud van 750ml en van 2,5L, ideaal voor elke grote en kleine klus.

Met Bison Rubber Seal krijg je als doe-het-zelver alle oppervlakken in en om het huis 100% waterdicht.

5 tips bij het aanbrengen van vloeibaar rubber

 1. Breng het alleen aan bij temperaturen boven de 5°C; Bij lagere temperaturen hecht het niet goed
 2. Laat het niet direct in contact komen met (regen-)water; dit kan pas na een dag
 3. Oppervlakken moeten droog, schoon, stof- en vetvrij zijn; reinig de ondergrond goed voor aanbreng
 4. Gebruik twee lagen voor een optimale hechting; lagen kunnen 24 uur na elkaar worden aangebracht
 5. Te gebruiken met een kwast of Roller. Voor diverse toepassingen inzetbaar

Is vloeibaar rubber de geschikt voor uw project?

Vloeibaar rubber coating is niet voor elk afdichtingsproject een geschikte oplossing. Zo is het bijvoorbeeld totaal niet geschikt voor decoratieve doeleinden. Overweegt u om vloeibaar rubber te gebruiken, houd dan hier rekening mee:

 • Zwart of grijs is standaard; witte, bruine of transparante vloeibare rubber wordt enkel door een specialist aangebracht
 • Brandschone ondergrond is benodigd; een vet-, vuil- en olievrij oppervlak is een vereiste bij applicatie
 • Slecht recyclebaar; grondstoffen zijn slecht afbreekbaar
 • Kan niet direct over asfalt; voor applicatie op wegen is een tussenlaag nodig
 • Hoog verbruik; u heeft ongeveer 1 – 2,7 liter per m2 nodig, dit maakt het relatief prijzig voor grote oppervlakken

Vormen deze nadelen een belemmering voor het project dat u in gedachten heeft, of heeft u additionele vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij kunnen met u een passend alternatief samenstellen. Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk aan coatingspecialisten, welke u advies op maat kunnen geven.

Aanbevolen voor daken

Snel waterdicht maken van daken en bouwondergronden

Een lekkend dak is verleden tijd met Liquid Rubber plus van het merk Rubson. Het is een elastische, waterwerende coating die verschillende ondergronden – zoals platte daken – langdurig beschermt tegen schade door water. De coating is oplosmiddelvrij, voorkomt lekken en scheuren en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zeer geschikt voor het waterdicht maken en beschermen van o.a. :

 • platte daken, afvoeren (dakgoten, enz…) roofing
 • ingegraven muren en funderingen
 • staalplaten
 • vezelcement
 • gewelven
 • terrassen
 • steen, cement, beton
 • onderwerk van de carrosserie van voertuigen.

Rubson liquid rubber is daarom het ideale product voor het waterdicht maken van daken en bouwondergronden!

Let op: niet geschikt voor synthetische ondergronden zoals bv. PVC, polyester, dakfolie zoals EPDM.

Liquid rubber-producten voor industriële projecten

Denkt u erover om liquid rubber voor grote of industriële projecten te gebruiken? Er zijn diverse professionele producten op de markt die uw project voorzien van de meest krachtige dekking. Elk type vloeibaar rubber kan voor elk doeleinde wat u in gedachten heeft worden gebruikt. Om een voorbeeld te noemen: Ecoproof Liquid Membrame Vloeibaar Rubber kan bijvoorbeeld zowel als beschermlaag dienen als voor het luchtdicht maken van een constructie.

Let echter op: vloeibaar rubber is enkel in zwart of grijs te koop in Nederland. Voor andere kleuren (zoals vloeibaar rubber wit) dient er een toplaag aangebracht te worden. Dit kan zowel met acryl- als alkydverf. In andere gevallen is het verstandig om een specialist in te schakelen. Hiervoor kunt u gerust ons contacteren; wij kijken graag met u naar een gedegen specialist voor uw project.

Voor een optimale werking dient de coating in twee lagen aangebracht te worden; ofwel een laagdikte van 2mm. Dit zorgt voor de meest krachtige bescherming van het oppervlakte. Het verbruik hebben we hier dan ook op gebaseerd. We hebben hieronder een aantal voorbeelden van vloeibaar rubber coatings voor u op een rij gezet:

Vloeibaar rubber coatingPrijsindicatieVerbruik per m2Kleur
Ecoproof Liquid Membrane Vloeibaar Rubber€375,- (20 liter)2 literZwart, bruin
Gummil Premium Vloeibaar Rubber €699,- (30 liter)2.7 liter Zwart
Rubson Liquid Rubber Coating€310,- (20 liter)1 literZwart, grijs

De 6 voornaamste doeleinden van vloeibaar rubber

Vloeibaar rubber coating is een product dat veel voor particuliere doeleinden wordt gebruikt. Geen wonder: het is een zeer betrouwbaar afdichtings- of bedekkingsmiddel, dat zelfs op vochtige ondergronden kan worden aangebracht. Dit maakt het ook een uitstekende oplossing voor grote, of industriële projecten.

In zekere zin is vloeibaar rubber namelijk één product wat op allerlei ondergronden (staal, beton, hout) gebruikt kan worden. Daarom moet u vooral uw eigen doel van het project afwegen. Om hier inzicht in te geven, gaan we de meest voorname functies van deze beschermlaag bij langs.

 1. Corrosiebescherming (staalconstructies, silo’s, wanden, machines)
  Er zijn veel manieren om staal te beschermen tegen corrosie, maar het grote voordeel van liquid rubber is dat het volledig hecht aan de ondergrond. Hierdoor beschermt het staal zelfs van corrosie als er een mechanische beschadiging optreedt. Daarnaast is het een deklaag over bestaande corrosie, dat de roest camoufleert en neutraliseert.

  vloeibaar rubber coating bedekking beton

  Vloeibaar rubber als beschermlaag voor betonconstructie

 2. Afdichting ondergrond (kelders, parkeerdekken, platte daken, opslagputten, dakgoten, zwembaden, vijver)
  Rubber verf is ideaal om lekken, gaten of kieren te dichten waar water bij te pas kan komen. Het dekt zelfs bij relatief grote scheuren; vloeibaar rubber is bijzonder elastisch en kan tot 800% van zijn originele grootte uitrekken. Het kan op buitenconstructies worden toegepast, zoals een lek in een parkeerdek, maar ook in vochtige locaties binnen zoals kelders. Hiermee vormt het een sterk voorbeeld van een waterdichte coating.
 3. Bescherming- of bedekkingsmiddel (daken, wegen, woningbouw, bruggen, tunnels)
  Zijn vloeistofdichte eigenschappen maken het een goede onder- of tussenlaag voor waterdoorlatende substanties, zoals beton. Ook kan het op platte daken of als bedekking van tunnels worden gebruikt. In ons artikel over dak coating kunt meer lezen over coatingsopties bij daken. Schades en lekkages voor onderliggende constructies zijn hierdoor verleden tijd.
 4. Constructie luchtdicht bouwen (vastgoed, parkeergarages, fabrieken, kantoren)
  Kleine kiertjes of minieme openingen; tijdens het bouwen van bijvoorbeeld een woning zorgen deze vaak voor een ongecontroleerde luchtstroming (tocht). Liquid Rubber kan dit wegens zijn elasticiteit voorkomen en is perfect als onderlaag om een huis volledig geïsoleerd ofwel luchtdicht te maken. Hiermee vervult het vooral een duurzame oplossing; het draagt bij aan de energiezuinigheid van een gebouw.
 5. Voorkomen van houtrot (speeltoestellen, meubels, schuttingen, tuinhuizen)
  De waterafstotende eigenschappen van vloeibaar rubber zijn ook ideaal om hout te beschermen tegen houtrot. Deze dikke, dekkende laag zorgt voor extra duurzaamheid voor hout constructies buiten. Daarnaast garandeert het een zekere veiligheid bij bijvoorbeeld speeltoestellen voor kinderen.
 6. Huis, tuin en keuken-reparaties (douchegoten, kozijnen, kelders, afvoerbuizen, vijver)
  Dankzij zijn enorme elasticiteit is vloeibaar rubber perfect voor kleine, huishoudelijke klussen. Het is perfect om gaten en kieren op te vullen van buizen, douchegoten en buiten op het dak. Daarnaast kunt u het ook gebruiken om bijvoorbeeld uw vijver te beschermen en naden in uw kelder waterafstotend te maken.
17 antwoorden
 1. herwig zegt:

  hallo, ik heb een buitentrap met treden in beton waarop kiezel is ingestrooid bij de fabricage als antislip. de treden vertonen (na een 40tal jaren) slijtage, de kiezels beginnen te lossen en het uitzicht is ruw en niet mooi meer. zou een rubber coating als renovatie een oplossing kunnen zijn?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Herwig,

   Bedankt voor je vraag over een slijtage oplossing van een buitentrap met antislip.
   Hiervoor zou u de twee-componenten polyurethaan coating van VistaPaint kunnen gebruiken: Vista 2K PU Primer

   Na drogen dient u nog een laag aan te brengen en deze vol in te strooien met vuurgedroogd kwartzand.
   De volgende dag het overtollige zand verwijderen en afwerken met de Vista 2K PU Primer.

   Hiermee zal uw buitentrap weer de antislip eigenschappen krijgen en is de slijtage verholpen.

   Met vriendelijke groet,
   Sofia – Coating.nl

   Beantwoorden
 2. Onno zegt:

  Hallo, ik vraag mij af of de rubber Coating kan worden aangebracht op een niet geheel droge, houten ondergrond? Ik wil namelijk een deel van de onderzijde van mijn hottub waterdicht maken ivm lekkage. Er staat geen water meer op maar het hout voelt nog vochtig aan. Wat adviseren jullie?

  Grt Onno

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Onno,

   Hartelijk dank voor uw vraag over vloeibaar rubber coating voor hout.
   Wij nemen contact met u op via E-mail om uw vragen te beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Jasmin – Coating.nl

   Beantwoorden
 3. G.Pelser zegt:

  Ik ben van plan het onderwater deel van mijn stalen boot te voorzien, van een geschikte soort rubber coating.
  De ondergrond van het te bewerken oppervlak ga ik schuren en ontvetten, echter er is in een lang verleden gebruik gemaakt van koolteer,
  dat is nog in geringe maten aanwezig is in de porieen van het staal.

  De vraag: Hoe erg is dit m.b.t. het aan gebrachte product, en wat zou het beste product dan zijn!

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen,

   Hartelijk dank voor uw vraag over vloeibaar rubber coating.
   Wij nemen contact met u op via E-mail om uw vragen te beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Jasmin – Coating.nl

   Beantwoorden
 4. Ronald zegt:

  Beste coating expert,

  Ik heb onlangs een vlonder terras geplaatst in mijn achtertuin. Er zijn enkele balken aan de onderkant van douglas hout die de grond raken. Ik ben van plan om deze delen alleen aan de onderkant en zijkanten te behandelen met Bison Rubberseal. De bovenkant blijft daarbij onbehandeld, omdat dit deel in het zicht zit.

  Kunt u dit aanraden? Of zou het beter zijn houten onderdelen aan alle kanten te behandelen? Ik ben eigenlijk bang dat ik eventueel vocht dan in het hout opsluit, waardoor eea juist gaat rotten?

  Ik wacht uw advies graag af.
  Mvg, Ronald

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Ronald,

   Begrijpelijk dat u informeert over de beste manier om uw houten vlonder terras te behandelen met vloeibaar rubber. Om vloeibaar rubber in te zetten als beschermlaag tegen vocht moet u het gehele oppervlak behandelen. Anders zal het vocht alsnog intrekken in onbehandelde delen. Eventueel kunt u vloeibaar rubber wel combineren met houtlak, houtverf, olie of beits op de zichtbare delen. In dat geval brengt u als laatste stap vloeibaar rubber op het hout aan. U kunt meer over het beschermen/impregneren van hout lezen in ons artikel hierover: http://coating.nl/houtverf.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
 5. Naessens zegt:

  Beste,
  Onlangs zag ik een zetel die was ingesmeerd met, ik vermoed, een soort van rubbercoating.
  Dit brengt me op ideeën. Kan ik een lederen zetel coaten met een dergelijk product? En welk zouden jullie dan aanraden: een verf of een coating? Wat is eigenlijk het verschil?
  Dank bij voorbaat voor uw feedback.
  Gegroet
  Bart. Naessens

  Beantwoorden
 6. kj zegt:

  Goeden dag,
  Ivm heftige rooklucht van mijn onderbuurman wil ik mijn houten ondervloer afdichten met een rubbercoating.
  De vloer bestaat uit planken met kieren. Het dichten van de kieren blijkt niet afdoende. Het gaat om een oppervlakte van 38 m2 waardoor er altijd wel ergens een kier open blijkt.
  Het voordeel van rubber is dat het flexibel blijft. Houtenvloeren werken immers.
  Wat is uw advies hierover en of zijn er goedkopere alternatieven?
  Mvg,
  KJ

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemiddag KJ,

   Oef, dat is niet zo fijn!

   Echter zouden we hiervoor geen geen vloeibaar rubber aanraden – zelfs niet voor de kieren. De coating is namelijk enkel leverbaar in zwart of wit en meer bedoeld om lekkages te voorkomen in vijvers, dakgoten of in de badkamer.

   Om houtrot te beschermen tegen rook, zouden we eerder een vloercoating aanraden. Dit is een transparante, ultradunne laag die over de gehele ondervloer gaat. Meer informatie kunt u hier lezen: http://coating.nl/vloercoating/

   Succes! En bij verdere vragen kunt u altijd een mailtje naar sales@ayold.com sturen.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 7. rob zegt:

  Ik wil een dakgoot maken van hout (multiplex) met daarin gesmeerd Rubson liquid rubber o.i.d.. Is dit mogelijk en wat is de levensduur hiervan? Neem aan dat ik in de hoeken gebruik moet maken van de matten om scheurvorming te voorkomen

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Rob,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Een dergelijke dakgoot is zeker mogelijk; vloeibaar rubber hecht op vrijwel elke ondergrond – ook multiplex.
   Dit maakt het direct waterdicht en bestand tegen erosie of rotten!

   Een precieze levensduur kunnen we niet geven, maar u kunt verwachten dat het vele jaren blijft zitten.
   Rubson Liquid Rubber geeft bijvoorbeeld zelf aan ‘goed bestand te zijn tegen veroudering’. EcoProof geeft zelfs een indicatie aan van dertig jaar.

   Over het laatste deel van uw vraag: dat hangt af van uw dak. Afhankelijk van de situatie kunt u wel of geen matten gebruiken. Het is echter niet altijd verplicht.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 8. Ilya zegt:

  Handig artikel. Dank. Ik heb een in beton gegoten dak op mijn dakkapel (van zo’n 3m2). De plaat vertoond sporen van ouderdom, hoewel er geen lekkages etc zijn.

  Nu is Rubson of Bison rubber seal aanzienlijk goedkoper dan Gummil Premium. Zou ik in het geval van het dichtsmeren van het dak van de dakkapel toch beter voor Gummil Premium kunnen gaan?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Ilya,

   Goed om te horen en hartelijk dank voor uw vraag!

   Vloeibaar rubbercoating wordt in veel gevallen gebruikt om oppervlakken waterdicht te maken. Het heeft daarnaast ook een preventieve werking; zodat die sporen van ouderdom in de toekomst niet leiden tot lekkages.

   Zowel Gummil Premium en Bison Rubber Seal zijn geschikt voor betonnen ondergronden. Qua specificaties en ook qua verbruik ontlopen ze elkaar niet veel (ongeveer 2.7 liter per m²). Houd er daarom rekening mee dat de tube van 750ml of 1 liter niet afdoende is voor het hele dak van 3m².

   We hebben echter niet een vergelijkende test tussen beide producten gedaan, dus we kunnen helaas niet concreet zeggen welke beter werkt. Gummil Premium is vooral bedoeld voor diegene die al meer ervaring heeft met vloeibare rubber, maar Bison Rubber Seal is een echte starterkit.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 9. Coating Expert zegt:

  Beste Marc,

  Hartelijk dank voor uw vraag over een lichte kleur vloeibaar rubber coating. De meeste vloeibaar rubber coatings hebben donkere kleuren zoals zwart, grijs of donkergroen. Er zijn wel een aantal merken die vloeibaar rubber spray aanbieden in andere kleuren. Bijvoorbeeld PlastiDip (plastidip.nl) en Mibenco.

  We hebben geen partnerschap met deze merken voor vloeibare rubber sprays, dus kunnen u helaas niet vertellen of deze geschikt zijn voor uw toepassing. Mogelijk kunt u hierover met de betreffende webwinkel contact opnemen.

  Wilt u echt een verf dan zou u Rubson liquid rubber kunnen proberen. Deze rubber coating is verkrijgbaar in medium grijs. Echt lichte rubber kleuren zijn helaas niet bij ons bekend in verfvorm.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 10. Marc snoeren zegt:

  Vraag had ik informatie over afdichting in en lichte kleur… wit of licht grijs.

  Is tbv over stort rand van een zwembad.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *