Bootlak blauw

Er zijn veel leveranciers met verschillende merken jachtlak. Deze leveranciers hebben bijvoorbeeld blanke lak, jachtlak, antifouling en/ of bootlak in het assortiment. Wij hebben alle bekende jachtlak merken in Nederland op een rij gezet met uitvoerige omschrijvingen & foto’ en bekende varianten:

 • Awl Grip (545 / Antifouling)
 • Bio Pin Bootolie
 • De Ijssel Doublecoats
 • Epifanes Bootlak
 • Golden Wave Bootlak & Teakolie
 • Hempel Antifouling
 • Hydracht jachtlak
 • International yacht primer
 • Jotun Bootlak & Verf
 • Nautical (bijv. Antifouling of Primer)
 • Rambo beits
 • Ruwa jachtlaksigma
 • Sigma S2U
 • Stoppani (Sinto Fouling)
 • Tenco Houtcoat Zwart & Beits
 • Werdol Loopdekkenverf

Alle Jachtlak Merken in Nederland

Een goede jachtlak heeft een paar kenmerkende eigenschappen die de kwaliteit bepalen. Voor een goede verwerking is een goede uitvloeiing belangrijk. De glans van het product  zorgt voor een perfecte uitstraling. Een goede jachtlak heeft een lange levensduur zodat uw schip er lange tijd perfect uit blijft zien en beschermd is tegen de elementen zoals UV-straling uit zonlicht, wind en (zee)water. Het blijft belangrijk om jaarlijks onderhoud te plegen! Afijn , tijd voor een overzicht van alle verschillende jachtlakken in Nederland:

AWL Grip / awlgrip

AWL Grip is een onderdeel van AkzoNobel en is gespecialiseerd in hoogwaardige verfsystemen voor zowel grote als kleine schepen. Het ruime assortiment van dit topmerk bestaat uit primers en topcoatings van zeer hoge kwaliteit. De producten worden gebruikt door werven van megajachten maar ook door mensen die hun eigen schip onderhouden en uitsluitend het beste willen voor hun schip. AWL Grip merk is gespecialiseerd in verfsystemen voor boven de waterlijn. Bekendere varianten:

 • awlgrip 545
 • awlgrip oyster white
 • awlgrip topcoat

Het biedt consistente technische innovatie, strenge kwaliteitscontroles en hoogwaardige kwaliteitsproducten. Bescherming van het milieu is een grote prioriteit. De core business betreft jachtverven en maritieme verven. Bekendere awlgrip dealers in Nederland: Bootverfshop.nl en Polyshop.nl. 

MIDDELNAAMMERKPRIJSTYPE
SNOW WHITEAWL GRIP€88,61TOPCOAT
CREAMAWL GRIP€88,61TOPCOAT
STARK WHITEAWL GRIP€88,61TOPCOAT
OYSTER WHITEAWL GRIP€88,61TOPCOAT
SAHARA TANAWL GRIP€94,02TOPCOAT
FLEET WHITEAWL GRIP€88,61TOPCOAT
BLUE TONE WHITE AWL GRIP€88,61TOPCOAT
METTERHORN WHITEAWL GRIP€82,43TOPCOAT
CASTLE TANAWL GRIP€94,02TOPCOAT

Biopin Olie & Bootolie

Nergens worden hogere eisen gesteld aan hout dan op zee. Daarom proberen ze in het laboratorium van Bio pin producten te ontwikkelen die daar volledig aan tegemoet komen. Op basis van het zeer hoge gehalte aan tungolie (houtolie) is Biopin bootolie bijzonder geschikt voor het conserveren van hout op zee. Ze kennen een zeer goed impregnerend vermogen, een uitstekende hechting en zijn blijvend elastisch.

biopin bootolie

De Ijssel (Coatings / Doublecoat)

De IJssel Coatings produceert, ontwikkelt en distribueert sinds 1930 kwaliteitsproducten voor zowel professionals als particulieren. Ze zijn een betrouwbare leverancier van coatings en materialen voor bescherming en verfraaiing in twee componenten materialen. De core business betreft de jacht- en carrosserie-industrie en de vezelversterkte kunststof industrie.

IJssel Coatings BV heeft een compleet programma van producten ontwikkeld voor nieuwbouw, reparatie en onderhoud van pleziervaartuigen. Deze producten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd, zijn eenvoudig aan te brengen met verfroller of kwast en bieden u een optimale bescherming van uw eigendom. Het complete programma omvat producten voor de bescherming en reparatie van hout, corrosie werende coatings voor staal en aluminium en osmose remmende materialen voor polyester. Hier vindt u een overzicht van de verkoop adviesprijzen voor bootlak en jachtlak per 1 januari 2017 voor de producten van De Ijssel. (inclusief de ijssel double coat kleurenkaart)

Epifanes

Epifanes jachtlakken & epifanes blanke lakken worden al sinds 1902 geproduceerd. Epifanes biedt een compleet assortiment hoogwaardige jachtlakken en primers voor zowel boven als onder de waterlijn in 1- en 2-component systemen. Epifanes jachtlakken worden over de hele wereld door zowel particuliere gebruikers als professionele bootbouwers geroemd om de prettige verwerking, de mooie vloeiing, de bolle glans en de lange levensduur. Voor bescherming onder water zijn er bottomcoats, antifoulings en onderwaterverven in het assortiment. Veel verkochte producten:

 • Epifanes Antifouling
 • Epifanes bootlak blank
 • Epifanes copper cruise

Golden Wave Bootlakgolden wave

Het assortiment van Golden Wave bestaat uit bootlak, jachtlak, wax en wax remover, kalkpasta. Golden Wave klassiek gestookte jachtlak is een blanke jachtlak met een hoge bolle glans op basis van natuurlijke grondstoffen. Golden Wave klassiek gestookte jachtlak heeft een zeer goede glans-behoud, een uit-stekende water- en weersbestendigheid, een hoge krasvastheid en is zeer elastisch. De producten hebben een traditioneel karakter en worden geproduceerd volgens authentieke receptuur. Golden Wave heeft een nostalgische uitstraling, terwijl de producten aan alle Europese eisen voldoen.

Hempel

Hempel levert al sinds 1915 coatings voor de marinemarkt. Ze bieden een compleet assortiment bewezen coatings. Bijvoorbeeld: Hempel Antifouling, Hempel 2 componenten verf en Hempel classic.  Hempel helpt u om uw brandstofkosten te beperken, onderhoudscycli te verlengen en de onkosten van droogdokwerkzaamheden te verlagen. Of u nu coatings nodig heeft voor nieuwbouw, onderhoud of seastock; de producten van Hempel houden uw schip langer in topconditie. Van het onderwaterschip tot aan de ballast- en ladingtanks.

Hempel

Hydrant Jachtlak

Hydrant ontwikkelt sinds de jaren 80 kwalitatieve en duurzame producten voor de watersport voor zowel boven als onder de waterlijn in verschillende systemen. De producten dienen als bescherming en verfraaiing voor hout, staal, aluminium en polyester.

Hydrant Jachtlak verf is een sterke hoogglans aflak, op basis van Alkydhars, voor alle oppervlakken boven de waterlijn. Het product is door de goede vloei-eigenschappen bijzonder makkelijk streeploos aan te brengen met een goede kwast of roller. Als gevolg van de specifieke samenstelling heeft Hydrant Jachtlakverf een lange levensduur en een goed glansbehoud. Hydrant is een product van Nelf Lakfabrieken BV.

Hydrant Jachtlak

(Antifouling) International

International Paint is één van de grootste fabrikanten ter wereld van hoog kwalitatieve coatings en verfsystemen met als doel het beschermen, verfraaien en verbeteren van de prestaties van allerlei soorten boten. De uitgebreide productrange van International antifoulings, primers, vernissen en alle overige producten biedt u de juiste bescherming voor uw boot. Voor International staat ook het zo veilig mogelijk maken van de producten die zij aanbieden voor zowel mens als milieu hoog op de agenda. Hieronder een overzicht van de soorten aflakken die verkrijgbaar zijn via International. De jachtlakken van International zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

MERKTYPE
InternationalSuper Gloss HS
InternationalPerfection
InternationalToplac
InternationalInterdeck
InternationalDanboline

Jotun

Jotun is een toonaangevende leverancier van coatingoplossingen voor de wereldwijde maritieme vloot. De Hull Performance Solutions hebben een nieuwe en transparante manier van het meten van rompprestaties samen met een gegarandeerd maximaal snelheidsverlies. De antifouling oplossingen van Jotun worden beschouwd krijgen goede reviews. Ook met de Onboard Maintenance Solution kunnen significante kostenbesparingen behaald worden in de scheepvaartindustrie. Norway Coatings is de officiële importeur van Jotun decorative products voor de Benelux en Noord. Frankrijk.

Bekende producten:

 • Jotun telolje v
 • Jotun Tankguard
 • Jotun beits / Marine

Nautical

Nautical is een onderdeel van AkzoNobel. Het merk biedt een scala aan betaalbare verf voor boten. Nautical biedt grote mogelijkheden voor booteigenaren en professionele jachtschilders. De Nautical Antifouling range bestaat uit producten die u betrouwbare prestaties, eenvoudige oplossingen en waarde voor uw geld bieden. Nautical biedt een range van producten voor gebruik voor boven en onder de waterlijn, aanbevolen om optimale resultaten te bereiken.

Nautical Jachtlak

Rambo (beits en jachtlak)

Rambo is marktleider op het gebied van verfproducten en bestaat al bijna 50 jaar. Het ontwikkelen van de beste houtbeschermende verfproducten om ze nog duurzamer en beter te maken, zorgt ervoor dat hout zowel binnen als buiten lang beschermd wordt.

PPG Industries, het moederbedrijf van Rambo, doet continu onderzoek naar nieuwe, betere en minder milieubelastende producttechnologieën. Innovaties die aansluiten bij de wens van de consument en vooruitlopen op de regelgeving van de EU. rambo jachtlak

 • Rambo ‘jacht lak transparant’ is een hoogglanslak op basis van houtolie-fenol en biedt een goede bescherming voor de houten opbouw (inclusief interieur) van boten. Gemakkelijk verwerkbaar, zoet- en zoutwaterbestendig. Extra duurzaam door UV-F technologie, UV-bestendig én flexibel. Voor het aflakken van houten, metalen of stalen (pleziervaart)jachten boven de waterlijn.
 • Rambo ‘jacht lak dekkend’ is een zuiverwit dekkende hoogglanslak op basis van polyurethane-alkydhars en biedt de sterkst mogelijke bescherming voor de houten opbouw (inclusief interieur) van boten. Gemakkelijk verwerkbaar, zoet- en zoutwaterbestendig. Extra duurzaam door UV-F technologie, UV-bestendig én flexibel. Voor het dekkend aflakken van houten, metalen of stalen (pleziervaart)jachten boven de waterlijn. 

Ruwa

De Ruwa jachtlak is een veelgebruikte blanke lak in Nederland (ruwa jachtlak mat is zeer populair). Vroeger Sikkens Rubbol Jachtlak geheten, maar sinds enige jaren Ruwa genoemd. Klassiek gestookte blanke lak, met vele toepassingen; natuurlijk voor boten, maar wordt ook veel gebruikt op vloeren (hoewel niet bijster slijtvast), tafels, stoelen etcetera. De vloeiing is goed en bij het aanbrengen van meerdere lagen verschijnt een enorm diepe en bolle glans. Ruwa jachtlak is verkrijgbaar via Verfgroothandel.nl, Praxis (Ruwa Jachtlak Praxis), Gamma, Karwei, Hornbach en Verfshoppen.nl.

Sigma (Sigmacover & Yacht Gloss)

Sigma Coatings ontwikkelt en produceert sinds de 18e eeuw een topassortiment aan verven en coatings door experts uit de bouwwereld zelf. De producten bieden een hoogwaardige bescherming, afwerking en verfraaiing. Impact voor het milieu verminderen is hierbij een belangrijk doel. De core business betreft hout-, wand-, plafondafwerking, consumentenverven, timmerfabriek assortimenten, metaal en kunststofafwerking.

Sigmavar Yacht Gloss is een goede keus voor het hoogglanzend vernissen van duurzame houtsoorten. Deze luchtdrogende, watervaste vernis biedt duurzame bescherming tegen de invloeden van weer, wind, zoet én zout water. Sigmavar Yacht Gloss is dus bijzonder geschikt voor houtwerk van boten en jachten dat zich boven de waterspiegel bevindt.Sigmavar Yacht Gloss

Sigmavar Yacht Gloss | 1L | €29,95

Basisgegevens:

 • Dichtheid : ca. 0,92 kg/dm3
 • Percentage vaste stof : ca. 49 vol.%
 • Aanbevolen droge laagdikte : 30 μm (= ca. 60 μm nat) per laag
 • Houdbaarheid : Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar.
 • Vlampunt : 39°C

Stoppani Lak

Al meer dan 110 jaar lang heeft Stoppani zich ontwikkeld tot leverancier van kwaliteitsproducten en heeft vele samenwerkingsverbanden met  met andere belangrijke internationale maatschappijen. Het aanbod producten van Stoppani ontwikkelt zich voortdurend en kan altijd voldoen aan de lokale eisen, waarmee ze werken. Of het nou gaat om gebouwen, de industrie, hout en de plezierboot sector.

Stoppani Lak

Tenco (Beits)

Touwen & Co. B.V. (Tenco) bestaat sinds 1885 en levert een toonaangevend assortiment van uitstekende kwaliteitsproducten voor het verfraaien en optimaal beschermen. De verfproducten zijn aangepast aan de milieu-eisen en behoefte van de markt. Boten en schepen van hout, staal en polyester worden zowel onder als boven de waterlijn beschermd door de coating en bootlak van Tenco. Ook de roestwerende en conserverende oliën en vetten verlengen de levensduur van het staal op een boot of schip.  Tenco bootlak blank heeft de volgende (advies) verkoopprijzen (inc btw):

0.25 L | €8,49
0.75 L | €16,95
1 L | €21,95
2.5 L | €52,50

Werdol

Werdol Loopdekkenverf is een zijdeglans slijtvaste bootlak, speciaal ontwikkeld voor loopdekken, gangboorden en andere beloopbare delen. Werdol Loopdekkenverf is geschikt voor toepassing boven de waterlijn op hout, staal en aluminium. Het kan ook direct worden aangebracht op bestaande 1-component verflagen. Werdol Loopdekkenverf is leverbaar in 13 kleuren.

Welk merk bootlak of jachtlak is het meest geschikt?

Voor welk doel moet de vernis dienen? Dit is de belangrijkste vraag om te stellen. Het hangt namelijk van een aantal factoren af welke lak het meest geschikt is voor u. Bent u op zoek naar een harde en krasvaste vernis of wilt u een flexibele lak die de werking van het hout kan opvangen? Verder is het belangrijk om te weten om welke ondergrond het gaat. Verschillende houtsoorten en verschillende temperaturen vragen uiteraard weer om andere bootlak. Er zijn matte en glanzende soorten lak beschikbaar en de ene vernis is gemakkelijker aan te brengen dan de andere. Heeft u meer informatie of advies nodig? Neem dan contact met ons op.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *