• Coating.nl is de digitale oplossing voor de zakelijke markt

  Het onafhankelijke coating platform van Nederland

  samenwerken met coating.nl

Over Coating.nl

Waarom zijn wij Coating.nl gestart?

Uit eigen ervaring leerde de oprichter van Ayold B.V. (E. van der Schaaf) al snel dat het internet een grote rol zou gaan spelen voor coatings. In het verleden was coating een moeilijk product en was er weinig tot geen vergelijkingsmogelijkheid voor klanten. In vele andere markten bracht het internet juist deze mogelijkheid wel.

Toen hij in 2014 Ayold oprichtte was het bouwen van een internet fundament de eerste prioriteit. Shakespeare’s “What’s in a name?” past volledig in de visie om prioriteit te geven aan een belangrijke domeinnaam voor coating, namelijk Coating.nl.

Op basis van dat fundament begon het avontuur en de missie om coating transparanter en toegankelijker te maken op het internet.

Wat doet Coating.nl precies?

Het team van Coating.nl is iedere dag bezig om een platform voor zakelijke aanvragen te faciliteren. Concreet; grote vloercoating projecten zoals magazijnvloeren, poedercoating klussen voor staalconstructies of anti graffiti coatings voor VVE’s worden via het platform van Coating.nl aangeboden aan alle aangesloten coatingbedrijven. Dit maakt verbindingen makkelijker. Daarbij is coating.nl 100% onafhankelijk.

Het faciliteren van een platform gaat niet vanzelf. Ontwikkelaars werken hard om op technisch vlak kansen door te ontwikkelen. Verder zijn onze customer succes managers pro-actief bezig om bedrijven met coating vragen van een antwoord te voorzien (alleen mogelijk bij het zakelijk account). Consumenten kunnen met al hun coating (en verf) vragen terecht op het b2c kanaal van Ayold: Verflaag.nl.

Over Coating.nl

SCHERP INKOPEN

 • Prijzen en offertes vergelijken
 • Makkelijk & efficiënt

DESKUNDIG ADVIES

 • Decoratief, Industrieel en Special
 • +70 coatingbedrijven

VERGELIJKEN

 • Second coating opinion
 • Alternatieve oplossingen

TIJD BESPAREN

 • Vlot antwoord op uw (aan)vraag
 • Snel verbonden met specialisten

Het Coating.nl team

Vincent Walstra

Vincent Walstra

Directeur
Daan Verhorst

Daan Verhorst

Customer Succes Manager
Marieke Krijger

Marieke Krijger

Marketing & communicatie

Coating.nl is aangesloten bij:

Coating.nl in de media

‘AYOLD HAALT NIEUWE INVESTERING OP’

14 oktober 2019

Investeringsmaatschappij NOM investeert in de Leeuwarder start-up Ayold. De totale investering in het bedrijf komt daarmee op 1 miljoen euro. Met het geld kunnen de Leeuwarders hun platform voor coatings verder ontwikkelen en uitbreiden. Ayold brengt het aanbod van grote fabrikanten zoals AkzoNobel en de vraag van particulieren en bedrijven online samen.

Lees hier het hele bericht.

‘AYOLD VERBINDT ‘WORLD OF COATINGS’ ONLINE’

27 oktober 2017

Coatings gaan online. Dat is de overtuiging van Erik van der Schaaf en Vincent Walstra, de initiatiefnemers achter Ayold. Vorig jaar mei maakten we al kennis met hun internationale online coatingplatform. De potentie blijkt nog groter dan ze hadden verwacht. “De snelle veranderingen in de distributiekanalen en de talloze productinnovaties zorgen ervoor dat online steeds belangrijker wordt in de coatingbranche. Internet kent geen grenzen. Tot nu toe hebben verf- en coatingfabrikanten daar te weinig oog voor.”

Lees hier het hele bericht.

‘Verf en klant bij elkaar brengen’

31 augustus 2017

Grote verf- en coatingfabrikanten hebben nog weinig oog voor de klant die zoekt op het web. Ayold, dat klanten met specifieke verfwensen koppelt aan verfproducenten, ziet hier volop kansen. Grote uitdaging is om het model internationaal nu verder uit te smeren.

Lees hier het hele bericht.

‘Zo wil Ayold de marktplaats voor coatings worden’

11 januari 2017

Startup van de week Ayold wil de coating-industrie transparanter en toegankelijker maken met een online platform voor klanten en producenten. Oprichter Erik van der Schaaf pitcht hoe hij de markt voor beschermlagen wil opschudden.

Lees hier het hele bericht.

‘Startup Ayold wil de coatingmarkt opschudden’

19 december 2016

Startup Ayold uit Leeuwarden wil de wereldwijde markt voor coatings opschudden. ,,Er ligt online een gat, wij springen daar nu in. De grote jongens moeten ons dan nog maar zien te achterhalen.”

Lees hier het hele bericht.

‘Nieuw platform gelanceerd om coatingwereld toegankelijker te maken’

24 oktober 2016

Start up Ayold lanceerde op 1 september de eerste coating portal in een reeks van vijftig. Ayold gelooft dat de coatingindustrie kansen op online gebied tot nu toe links heeft laten liggen. Ayold is daarom begin 2016 een pilot gestart en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de kansen en mogelijkheden voor de coatingindustrie online.

Lees hier het hele bericht.

‘COATINGS GAAN ONLINE’

10 mei 2016

Wat in 2014 begon als een onafhankelijk agentschap op het gebied van coatings in de Benelux, is getransformeerd tot een internationaal coatingplatform onder de naam Ayold. Want de coatingmarkt verandert sneller dan menigeen denkt, aldus de initiatiefnemers Erik van der Schaaf en Vincent Walstra.

Lees hier het hele bericht.