• Wij matchen zakelijke coating projecten met de juiste coatingbedrijven.

    Ons doel is om coating transparanter en toegankelijker te maken.

    Zuiderplein Ayold

Over Coating.nl

Waarom zijn wij Coating.nl gestart?

Uit eigen ervaring leerde de oprichter van Ayold B.V. (E. van der Schaaf) al snel dat het internet een grote rol zou gaan spelen voor coatings. In het verleden was coating een moeilijk product en was er weinig tot geen vergelijkingsmogelijkheid voor klanten. In vele andere markten bracht het internet juist deze mogelijkheid wel.

Toen hij in 2014 Ayold oprichtte was het bouwen van een internet fundament de eerste prioriteit. Shakespeare’s “What’s in a name?” past volledig in de visie om prioriteit te geven aan een belangrijke domeinnaam voor coating, namelijk Coating.nl.

Op basis van dat fundament begon het avontuur en de missie om coating transparanter en toegankelijker te maken op het internet.

Wat doet Coating.nl precies?

Het team van Coating.nl is iedere dag bezig om zakelijke coating projecten te verbinden met coatingspecialisten door heel Nederland. Concreet; grote vloercoating projecten zoals magazijnvloeren, poedercoating klussen voor staalconstructies of anti graffiti coatings voor VVE’s verbinden met coating specialisten die deze coatings kunnen aanbrengen.

Het kost de klant niets om dit aan te vragen via Coating.nl. De aangesloten coatingspecialisten betalen Coating.nl een commissiebedrag als het project akkoord is. Het is daarom van groot belang dat het netwerk van aangesloten coatingspecialisten perfect aansluit op de aanvragen die Coating.nl binnenkrijgt. Zo letten wij op certificeringen, lidmaatschap bij branche verenigingen, snelheid en precisie van werk en ervaring c.q. referenties.

Consumenten kunnen met al hun coating (en verf) vragen terecht op het b2c kanaal van Ayold: Verflaag.nl.

Wat is de meerwaarde van Coating.nl?

Middels informatieve en behulpzame content helpt Coating.nl de klant met het maken van de juiste keuze voor een coatingproject. Als er behoefte is aan expertise en veelal prijzen voor coatingprojecten biedt Coating een gratis offerteservice aan. Zodra wij een aanvraag ontvangen gaan wij aan de slag. En heeft de klant vaker een coatingproject? Dan blijven wij graag een betrokken sparringpartner. Meer weten over hoe Coating.nl werkt? Lees er alles over op onze Hoe werkt Coating.nl pagina.

Het Coating.nl team

Vincent Walstra

Vincent Walstra

Directeur
Daan Verhorst

Daan Verhorst

Projectmanager
Marieke Krijger

Marieke Krijger

Marketing & communicatie

Coating.nl is aangesloten bij:

Coating.nl in de media

‘AYOLD HAALT NIEUWE INVESTERING OP’

14 oktober 2019

Investeringsmaatschappij NOM investeert in de Leeuwarder start-up Ayold. De totale investering in het bedrijf komt daarmee op 1 miljoen euro. Met het geld kunnen de Leeuwarders hun platform voor coatings verder ontwikkelen en uitbreiden. Ayold brengt het aanbod van grote fabrikanten zoals AkzoNobel en de vraag van particulieren en bedrijven online samen.

Lees hier het hele bericht.

‘AYOLD VERBINDT ‘WORLD OF COATINGS’ ONLINE’

27 oktober 2017

Coatings gaan online. Dat is de overtuiging van Erik van der Schaaf en Vincent Walstra, de initiatiefnemers achter Ayold. Vorig jaar mei maakten we al kennis met hun internationale online coatingplatform. De potentie blijkt nog groter dan ze hadden verwacht. “De snelle veranderingen in de distributiekanalen en de talloze productinnovaties zorgen ervoor dat online steeds belangrijker wordt in de coatingbranche. Internet kent geen grenzen. Tot nu toe hebben verf- en coatingfabrikanten daar te weinig oog voor.”

Lees hier het hele bericht.

‘Verf en klant bij elkaar brengen’

31 augustus 2017

Grote verf- en coatingfabrikanten hebben nog weinig oog voor de klant die zoekt op het web. Ayold, dat klanten met specifieke verfwensen koppelt aan verfproducenten, ziet hier volop kansen. Grote uitdaging is om het model internationaal nu verder uit te smeren.

Lees hier het hele bericht.

‘Zo wil Ayold de marktplaats voor coatings worden’

11 januari 2017

Startup van de week Ayold wil de coating-industrie transparanter en toegankelijker maken met een online platform voor klanten en producenten. Oprichter Erik van der Schaaf pitcht hoe hij de markt voor beschermlagen wil opschudden.

Lees hier het hele bericht.

‘Startup Ayold wil de coatingmarkt opschudden’

19 december 2016

Startup Ayold uit Leeuwarden wil de wereldwijde markt voor coatings opschudden. ,,Er ligt online een gat, wij springen daar nu in. De grote jongens moeten ons dan nog maar zien te achterhalen.”

Lees hier het hele bericht.

‘Nieuw platform gelanceerd om coatingwereld toegankelijker te maken’

24 oktober 2016

Start up Ayold lanceerde op 1 september de eerste coating portal in een reeks van vijftig. Ayold gelooft dat de coatingindustrie kansen op online gebied tot nu toe links heeft laten liggen. Ayold is daarom begin 2016 een pilot gestart en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de kansen en mogelijkheden voor de coatingindustrie online.

Lees hier het hele bericht.

‘COATINGS GAAN ONLINE’

10 mei 2016

Wat in 2014 begon als een onafhankelijk agentschap op het gebied van coatings in de Benelux, is getransformeerd tot een internationaal coatingplatform onder de naam Ayold. Want de coatingmarkt verandert sneller dan menigeen denkt, aldus de initiatiefnemers Erik van der Schaaf en Vincent Walstra.

Lees hier het hele bericht.