Coatingvloer prijs m2

Coatingvloer: een krachtige en betaalbare laag voor uw vloer

Om meteen met de deur in huis te vallen: de reden waarom veel mensen voor een coatingvloer kiezen is vanwege de voordelige prijs per m2. Een coatingvloer heeft een dikte van maximaal 1 mm. De structuur van de ondergrond blijft hierdoor soms zichtbaar. Een gietvloer bijvoorbeeld is 3 tot 5 keer dikker en daardoor ook duurder!

Een coatingvloer bestaat uit een primerlaag en de afwerklaag. Na droging wordt de coating afgeseald met een toplaag, die een matte of zijdeglans uitstraling geeft. Doordat er door de dunnere laagdikte minder materiaal gebruikt wordt zijn de kosten van een coatingvloer een stuk lager dan bij een kunststof gietvloer.

In dit artikel vertellen we u alles over een coatingvloer. Zo kijken we naar de meest geschikte locaties, specialisten in Nederland die het voor u kunnen aanleggen én naar de kosten voor het zelf leggen.


Op deze ondergrond kunt u een coatingvloer het beste gebruiken

Het laagje coating op een coatingvloer komt in twee smaken: polyurethaan en epoxy. Polyurethaan (PU) coatingvloer is de meest gebruikte voor woonkamers en badkamers. Dit omdat het wat zachter en flexibeler is en daardoor ‘warmer’ onder de voeten. Het voelt wat huiselijker aan.

Epoxyvloeren zien we vooral terug in omgevingen waar vloeren mechanisch of chemisch belast worden. Deze vloer is ook uitermate geschikt om olie, vuil en vetvlekken te voorkomen in een hobby of klus garage. Door deze hardheid zijn deze vloeren wel gevoeliger voor scheuren.

Door de PU of epoxy krijgt de coatingvloer dus krachtige eigenschappen. Om deze nog even op een rijtje te zetten:

 • Laag in kosten
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast en in sommige gevallen ook krasvast (PU)
 • Chemisch bestendig (Epoxy)
 • Behoudt structuur ondergrond
 • Kan relatief weinig belasting aan
 • Afwerkbaar met diverse toplagen; waaronder antislip, vlokkenvloer of betonlook

Coatingvloer woonkamer

Coating vloer is niet de enige optie: u kunt daarnaast ook olie, beits of lak gebruiken om uw vloer te coaten!

Coatingvloer prijs per m2 voor het zelf aanbrengen of uitbesteden

Twijfelt u of u een coatingvloer zelf wilt aanleggen of wilt uitbesteden? Beide situaties valt wat voor te zeggen. Het aanbrengen is relatief gemakkelijk zelf te doen; maar voor grote oppervlakken verwijzen wij u graag door naar een specialist. De coatingvloer prijs per m2 ligt in dit geval lager.

Specifiek op zoek naar een coating over uw betonvloer? Wij vertellen u er graag alles over in ons artikel!

De prijs is onder andere afhankelijk van de staat van de ondervloer en eventuele extra’s (bijvoorbeeld een antislip toevoeging, flakes of speciale kleur). Verder zit er ook verschil in de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en topcoatings. Hieronder wijden we uit over de prijzen voor het (zelf) aanleggen van een coating op uw vloer. Tot slot geven we 5 tips voor het leggen van deze vloer.

Deze coating vloer specialisten in Nederland brengen u een vloer op maat

In Nederland zijn diverse specialisten op het gebied van coating vloer. Neem bijvoorbeeld Alpha Bouwchemie te Apeldoorn, zij zijn specialist in industriële epoxy coatingvloeren. Het in onze hoofdstad gelegen Coating Vloer & Company kan u dan weer helpen met meer particuliere aangelegenheden.

Welke specialist u ook kiest: gemiddeld ligt de prijs per m2 tussen de €50,- €100,-.

Coatingvloer specialist Adres
Coating Vloer & Company BV Joan Muyskenweg 19 1096 CJ Amsterdam
Alpha Bouwchemie Postbus 1074 7301 BH Apeldoorn Postbus 1074 7301 BH Apeldoorn
Huizing Kunststofvloeren Breeuwer 8 9611 LK Sappemeer
C. Kornuyt BVChurchilllaan 121A 5705 BK Helmond

 

Zelf een coatingvloer aanbrengen: prijs compleet pakket of losse coating

Een handige klusser kan het aanbrengen van een coatingvloer prima zelf doen. Is het een klein project? Voor vloeren tot 50 m2 zijn er complete doe het zelf pakketten én losse producten verkrijgbaar via verschillende webshops.

De inhoud van de pakketten verschilt soms onderling maar de meesten zijn voorzien van allerlei handig gereedschap (tape, emmer, kwasten etc.) veiligheidshandschoenen en een speciale roerspindel om aan uw boormachine te bevestigen.

Een greep uit het aanbod coatingvloeren op de markt.

Coatingvloer productPrijs vanafDekking per productSpeciale kenmerken
Eporol Epoxycoatingvloer €298,9020m²Doe-het-zelf-pakket, diverse kleuren
2K Epoxyvloer€26,954,5m²20.000 RAL-kleuren beschikbaar
Rust Oleum Epoxyshield Max€162,9535m²Kleuren ivoor, staalgrijs, lichtgrijs en rood
Rust Oleum Polyurethaan Floorcoat €34,9920m²Benodigd primer van ongeveer €69,99

coatingvloer badkamer


Nadelen van coatingvloeren: ervaringen van verschillende afnemers

Om de ervaring van consumenten met coatingvloeren te onderzoeken zijn we het web opgedoken en hebben meer dan 50 reviews gelezen. Hieronder sommen we een aantal bevindingen op:

 • Epoxy coatingvloeren zijn niet handig met huisdieren (krasgevoelig)
  Consumenten geven aan dat in hun ervaring er snel krassen ontstaan van huisdiernagels en zand en steenjes die huisdieren vaak mee naar binnen brengen. Door de flexibiliteit van coatingvloeren op basis van epoxy kan dit inderdaad ontstaan. Meubelviltjes, vloerkleden en “schoenen uit binnen” zijn daarom aan te raden. Een sterke toplaag wil ook helpen.
 • Enige ervaring is vereist wanneer men kiest voor “zelf doen”.
  Scheuren, bollingen etc. zijn vaak het resultaat van een onjuiste behandeling van de ondergrond. Wanneer de vloer lang moet meegaan en echt uit decoratief oogpunt wordt aangeschaft dan is een professional toch wel aan te raden, tenzij de doe-het-zelver al enige ervaring heeft met het leggen van coatingvloeren.
 • Vraag naar garantie tegen vergeling van de vloer
  Als er een kwalitatief matige topcoating is gebruikt dan kan er na enige tijd vergeling optreden. Dit komt in veel reviews naar voren. Sommige coatingspecialisten willen hier garantie op afgeven tipt men uit ervaring.
 • Goedkoper maar ook meer onregelmatigheden
  Volgens sommigen voelt het ook kouder en harder aan als bijvoorbeeld een dikkere gietvloer. Ook is het wat minder geluiddempend.

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

2 antwoorden
 1. M. Warior zegt:

  Wij trekken over paar mnd in nieuwbouwhuis met beton op de vloer hoe veel tijd moeten we wachten voor er een coatingvloer overheen kan?

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste mevrouw Warior,

   Bij een coatingvloer over een nieuwe betonvloer is het belangrijk dat de betonvloer ten minste 6 weken oud is en dat het vocht zoveel mogelijk uit de vloer is getrokken. U kunt dit testen met een vochtmeter (te koop bij o.a. Gamma en Praxis) of als volgt:

   – Leg plastic folie over een donker deel van de vloer
   – Sluit de folie luchtdicht af met sterke tape.
   – Wacht 24 uur
   – Als er na 24 uur geen condens is verschenen onder de folie, dan kunt u er zeker van zijn dat de vloer geschikt is voor het aanbrengen van een vloercoating.

   Tip: Wanneer de woning net is opgeleverd is het verstandig om eerst de (vloer)verwarming regelmatig aan te zetten zodat er een stabiele temperatuur in de woning is (niet onder de 12 en niet boven de 18 graden. Dan droogt de coating niet te snel of te langzaam.

   Mocht u nog aanvullende vragen hebben, laat het ons weten. We helpen graag!

   Ik wens u in ieder geval alvast veel plezier in uw nieuwe woning.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *