Nanocoating.nl

Coatingvloer

Coatingvloer: een krachtige en betaalbare laag voor uw vloer

Om meteen met de deur in huis te vallen: de reden waarom veel mensen voor een coatingvloer kiezen is vanwege de voordelige prijs per m2. Een coatingvloer heeft een dikte van maximaal 1 mm. De structuur van de ondergrond blijft hierdoor soms zichtbaar. Een gietvloer bijvoorbeeld is 3 tot 5 keer dikker en daardoor ook duurder!

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Een coatingvloer bestaat uit een primerlaag en de afwerklaag. Na droging wordt de coating afgeseald met een toplaag, die een matte of zijdeglans uitstraling geeft. Doordat er door de dunnere laagdikte minder materiaal gebruikt wordt zijn de kosten van een coatingvloer een stuk lager dan bij een kunststof gietvloer.

In dit artikel vertellen we u alles over een coatingvloer. Zo kijken we naar de meest geschikte locaties, specialisten in Nederland die het voor u kunnen aanleggen én naar de kosten voor het zelf leggen. > DIRECT NAAR DE PRIJS PER M2


PU of EP coatingvloer verschillen en eigenschappen

Een coatingvloer kan bestaan uit twee basis kunstharsen: polyurethaan en epoxy. Polyurethaan (PU) coatingvloer is de meest gebruikte voor woonkamers en badkamers. Dit omdat het wat zachter en flexibeler is en daardoor ‘warmer’ onder de voeten. Het voelt wat huiselijker aan.

epoxy coatingvloer

Epoxy coatingvloeren zijn zeer geschikt voor omgevingen waar met weekmakers en chemicaliën worden gewerkt.

Dit maakt een pu coatingvloer ook uitermate geschikt voor commerciële ruimtes zoals een: restaurantvloer, winkelvloer, kapsalonvloer, hotelvloer en kantoorvloer.

De tegenhanger is epoxy. Vloeren op basis van keiharde epoxy zien we vooral terug in omgevingen waar vloeren mechanisch of chemisch belast worden (bijvoorbeeld bij gebruik als fabrieksvloer). Deze vloer is ook uitermate geschikt om olie, vuil en vetvlekken te voorkomen in autogarages of werkplaatsen. Door deze hardheid zijn deze vloeren wel gevoeliger voor scheuren.

Door de basis van PU of epoxy krijgt de coatingvloer dus krachtige eigenschappen. Om deze nog even op een rijtje te zetten:

 • Laag in kosten (vraag vrijblijvend een offerte aan, ontvang er meerdere en vergelijk!)
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast en in sommige gevallen ook krasvast (PU)
 • Chemisch bestendig (Epoxy)
 • Behoudt structuur ondergrond
 • Afwerkbaar met diverse toplagen; waaronder antislip, vlokkenvloer of esd

Tip: Bekijk in ons uitgebreide artikel  alle opties om uw vloer te coaten!


Coatingvloer prijs per m2 + Bespaartips

Twijfelt u of u een coatingvloer zelf wilt aanleggen of wilt uitbesteden? Beide situaties valt wat voor te zeggen. Het aanbrengen is zelf te doen; maar vereist wel enige handigheid en is niet aan te raden voor grote projecten. Voor grote oppervlakken (vanaf 100 m2) verwijzen wij u graag door naar een vakspecialist. De coatingvloer prijs per m2 ligt in dit geval lager dan wanneer u het zelf zou doen en u heeft de garanties van een vakman.

Via coating.nl kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen en de prijs vergelijken van 3 aanbieders. Welke specialist u ook kiest: gemiddeld ligt de prijs per m2 tussen de €50,- €100,-.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Let op: De coatingvloer prijs per m2 is onder andere afhankelijk van de staat van de ondervloer en eventuele extra’s (bijvoorbeeld een antislip toevoeging, flakes of speciale kleur). Verder zit er ook verschil in de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en topcoatings.

De prijs per m2 is in de meeste gevallen als volgt opgebouwd:

[easy_chart chart_id=’14897′]

5 bespaartips:

Vindt u de gemiddelde coatingvloer prijs per m2  die wij hierboven benoemen wat aan de hoge kant? Er zijn manieren om geld te besparen op de kostprijs. Hieronder volgen een aantal tips:

 1. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de coatingvloer prijs per m2. Het kan dus voordelig zijn om ook de hal, toilet of andere ruimtes mee te laten coaten.
 2. Doe (een gedeelte) van de voorbereidende werkzaamheden zelf
  Soms kan u zelf ook al een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het schuren van de ondergrond en het opvullen van gaten en/of scheuren.
 3. Kies een vloer uit in één RAL kleur
  Hoe meer kleuren, speciale afwerkingen en patronen, hoe duurder. Simpelweg omdat er meer tijd in zit en meer grondstoffen.
 4. Doe (een gedeelte) van de afwerking zelf
  Randen kitten, plinten leggen; sommige onderdelen van de afwerkingen kan u wellicht zelf uitvoeren
 5. Laat u goed informeren
  Een polyurethaan coatingvloer is duurder als op basis van epoxy. Een vakspecialist kan u precies vertellen wat de minimale benodigdheden zijn om aan uw wensen te voldoen.

Extra tip > Bespaar tijd en geld met onze vrijblijvende offerte service

Een snelle zoektocht op google resulteert al gauw in honderdtallen resultaten van coatingvloer aanbieders. Maar hoe weet u of u met een betrouwbare partij te maken heeft? En zit u wel te wachten op de vele acquisitie telefoontjes die volgen? Wij nemen daarom graag voor u het werk uit handen. Vraag een offerte aan bij coating.nl en wij zoeken 3 geschikte partijen om de coatingvloer bij u te offreren. Zo kunt u snel een prijsvergelijking uitvoeren en weet u zeker dat u te maken heeft met een erkende vakman.

Zelf een coatingvloer aanbrengen: prijs compleet pakket of losse coating

Een handige klusser kan het aanbrengen van een coatingvloer zelf doen, mits het een klein oppervlak betreft. Voor vloeren tot 50 m2 zijn er complete doe het zelf pakketten én losse producten verkrijgbaar via verschillende webshops.

De inhoud van de pakketten verschilt soms onderling maar de meesten zijn voorzien van allerlei handig gereedschap (tape, emmer, kwasten etc.) veiligheidshandschoenen en een speciale roerspindel om aan uw boormachine te bevestigen.

Een greep uit het aanbod DHZ coatingvloeren op de markt:

Coatingvloer productPrijs vanafDekking per productSpeciale kenmerken
Eporol Epoxycoatingvloer €298,9020m²Doe-het-zelf-pakket, diverse kleuren
2K Epoxyvloer€26,954,5m²20.000 RAL-kleuren beschikbaar
Rust Oleum Epoxyshield Max€162,9535m²Kleuren ivoor, staalgrijs, lichtgrijs en rood
Rust Oleum Polyurethaan Floorcoat €34,9920m²Benodigd primer van ongeveer €69,99

Nadelen van coatingvloeren: ervaringen van verschillende afnemers

Ieder voordeel heeft een nadeel. Uiteraard willen wij u dit niet onthouden. Om de ervaring met coatingvloeren te onderzoeken zijn we daarom het web op gedoken en hebben meer dan 50 reviews gelezen. Hieronder sommen we een aantal bevindingen op:

coatingvloer prijs per m2

Een coatingvloer heeft in vele gevallen de laagste prijs per m2 van alle kunststofvloeren maar is ook dunner in laagdikte

 • Polyurethaan coatingvloeren zijn krasgevoelig
  Afnemers van pu coatingvloeren geven aan dat in hun ervaring er snel krassen ontstaan van meubels, zand en steenjes en dieren.  Door de flexibiliteit van coatingvloeren op basis van polyurethaan kan dit inderdaad ontstaan. Voor commerciële ruimtes zijn meubelviltjes of wielen aan te raden onder tafels en stoelen. Voor vee-verblijven, stallen, werkplaatsen en fabrieken raden we epoxy aan als alternatief.
 • Enige ervaring is vereist wanneer men kiest voor “zelf doen”.
  Scheuren, bollingen etc. zijn vaak het resultaat van een onjuiste behandeling van de ondergrond. Wanneer de vloer lang moet meegaan en echt uit duurzaam oogpunt wordt aangeschaft dan is een professional toch wel aan te raden, tenzij de doe-het-zelver al enige ervaring heeft met het leggen van coatingvloeren.
 • Vraag naar garantie tegen vergeling van de vloer
  Als er een kwalitatief matige topcoating is gebruikt dan kan er na enige tijd vergeling optreden. Dit komt in veel reviews naar voren. Sommige coatingspecialisten willen hier garantie op afgeven tipt men uit ervaring.
 • Goedkoper maar ook meer onregelmatigheden
  Volgens sommigen voelt een coatingvloer toch kouder en harder aan als bijvoorbeeld een dikkere gietvloer. Ook is het wat minder geluiddempend wat in bijvoorbeeld magazijnen in combinatie met commerciële ruimten als nadeel kan worden gezien.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Stel uw vraag over coatingvloeren

U kunt helemaal onderaan uw vraag stellen over coatingvloeren.

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
6 antwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Hoicine,

   Het is zeker mogelijk om op een geëgaliseerde vloer een coating aan te brengen. Laat u wel goed informeren over de benodigde primer (wanneer u de coatingvloer zelf wilt aanbrengen) of de voorbereidende werkzaamheden wanneer u de coatingvloer laat aanbrengen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 1. Mark Peeters
  Mark Peeters zegt:

  Goedenavond,

  Ik ben opzoek naar een afwerkvloer die ik op de huidige betonvloer kan aanbrengen. De toplaag moet vloeistofdicht zijn (olie), enigszins anti-slip bij vochtige ondergrond, vonk bestendig van lassen en slijpen (eventueel ook snijbranderwerk). Dikte van de vloer moet eigenlijk minimaal wel 10a15mm zijn om schuine onderrand van muur af te werken.
  Kunnen jullie me hier iets voor aanbieden?
  Ik hoor het graag!

  Met vriendelijke Groet, Mark

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Mark,

   Als de ondergrond goed is, is het zeker mogelijk om een coatingvloer op een bestaande betonvloer te plaatsen. Zou jij je aanvraag willen sturen via ons contactformulier en hierbij het aantal m2 + de locatie vermelden? Dan kijken wij voor je naar de mogelijkheden in jouw regio.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 2. M. Warior
  M. Warior zegt:

  Wij trekken over paar mnd in nieuwbouwhuis met beton op de vloer hoe veel tijd moeten we wachten voor er een coatingvloer overheen kan?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste mevrouw Warior,

   Bij een coatingvloer over een nieuwe betonvloer is het belangrijk dat de betonvloer ten minste 6 weken oud is en dat het vocht zoveel mogelijk uit de vloer is getrokken. U kunt dit testen met een vochtmeter (te koop bij o.a. Gamma en Praxis) of als volgt:

   – Leg plastic folie over een donker deel van de vloer
   – Sluit de folie luchtdicht af met sterke tape.
   – Wacht 24 uur
   – Als er na 24 uur geen condens is verschenen onder de folie, dan kunt u er zeker van zijn dat de vloer geschikt is voor het aanbrengen van een vloercoating.

   Tip: Wanneer de woning net is opgeleverd is het verstandig om eerst de (vloer)verwarming regelmatig aan te zetten zodat er een stabiele temperatuur in de woning is (niet onder de 12 en niet boven de 18 graden. Dan droogt de coating niet te snel of te langzaam.

   Mocht u nog aanvullende vragen hebben, laat het ons weten. We helpen graag!

   Ik wens u in ieder geval alvast veel plezier in uw nieuwe woning.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *