industrievloer op basis van epoxy

De industrievloer die tegen meer dan een stootje kan

Kunststof vloeren voor de industriële sector passen goed in ruimtes waar extreme omstandigheden aan de orde van de dag zijn. Deze vloeren kunnen in zowel chemisch, thermisch als mechanisch opzicht tegen meer dan een stootje. Een kwalitatief goede industrievloer is daarnaast de basis voor een schone en veilige werkplek.

Ieder heeft zijn eigen unieke eigenschappen waardoor er voor iedere branche een ideale ondergrond mogelijk is.

De vloersystemen bestaan allemaal uit één geheel wat ervoor zorgt dat u nooit last heeft van oneffenheden of lastige opstapjes. Op industrievloeren kunnen daarnaast ook markeringen worden gemaakt in verschillende kleuren. Daarom is het heel gemakkelijk om bijvoorbeeld looppaden, afzettingen of pijlen op een industrie vloer te maken.

Ook kan er een bedrijfslogo of huisstijlkleur in de vloer worden verwerkt. Er is ontzettend veel mogelijk.

In dit artikel bespreken we industrievloeren voor de volgende branches:

  • Magazijnvloer en vloer voor distributiecentra
  • Drukkerijvloer
  • (Petro) Chemische industrievloer
  • Metaalindustrievloer

Voorkom slijtage met een goede magazijnvloer

Naadloze epoxy industrievloer in fabriekshal

Naadloze epoxy industrievloer met hoogglans toplaag.

In het magazijn is er vaak sprake van veel beweging met rolcontainers, steekwagens, palletwagens en vorkheftrucks. Daarom is het natuurlijk van belang dat de vloer bestand is tegen de belasting van de wielen. Een kunststof magazijnvloer hier tegen bestand en is ook nog eens is zeer sterk bestand tegen zware belasting door kratten en pallets.

Geschikt type vloercoating: Epoxy magazijnvloer of polyurethaan gietvloer
Epoxy magazijnvloeren zijn keihard en bestand tegen veel transportverkeer en zware pallets. Polyurethaan gietvloeren geven wat meer geluiddemping, handig als het magazijn is gekoppeld aan een winkel. Beide vloersystemen zijn slijtvast en makkelijk schoon te maken.

De drukkerijvloer die trillingen opvangt

Drukpersen staan productie te draaien, palletwagens met papier rijden af en aan en medewerkers lopen heen en weer om printapparatuur in te stellen en orders in te pakken. Een drukkerijvloer heeft dus veel te verduren! Een goede drukkerijvloer is natuurlijk bestand tegen de belasting van zware drukmachines en andere printapparatuur. Het gewicht, maar ook de trillingen van zo’n apparaat vraagt daarnaast om een sterke vloer die de trillingen enigszins kan opvangen. Palletwagens met papier en orders moeten natuurlijk ook zonder obstakels over de vloer kunnen bewegen. Maar dat is nog niet alles.

In een drukkerij worden smeermiddelen voor de machines gebruikt en natuurlijk diverse kleuren en samenstellingen van inkt. Een vloeistofdichte vloer waar vlekken niet intrekken is in deze industrie erg belangrijk. De industrievloeren via coating.nl voldoen aan deze specifieke eisen.

Drukkerij met epoxy drukkerijvloer

Drukkerij Wilco Amersfoort met een epoxyvloer

Tip: door te werken met verschillende kleuren en belijningen kunt u verschillende delen van uw drukkerij of werkprocessen visueel van elkaar scheiden.

Geschikt type vloercoating: Epoxy gietvloer of polyurethaan gietvloer, instant coating
De meest geschikte drukkerijvloer is een gietvloer op basis van Epoxy met eventuele antislipzones. Door de dikte van de gietvloer vangt het trillingen op en werkt het geluiddempend. Daarnaast zijn inktvlekken of andere vlekken makkelijk te verwijderen en is het onderhoud minimaal.

Heeft de drukkerij ook een winkelgedeelte? Dan is een polyurethaan gietvloer ook een goede optie. Deze vloer is iets zachter en heeft daarom fijn loopcomfort. Ook is deze laatste optie iets voordeliger. Let in dat geval wel op met lichte kleuren. Hier zijn eventuele krassen snel op te zien.

Snel een andere vloer nodig? Dan raden wij instant coating aan. Deze coating droogt namelijk vrijwel direct middels blootstelling aan speciaal UV-licht. Verder zorgt instant coating in luttele seconden voor een vloer met hoge schokbestendigheid.

Een (Petro) Chemisch resistente industrievloer

epoxyvloer schoonmaken

Een industrievloer op basis van epoxy is makkelijk schoon te maken.

In de chemische industrie kan de hoeveelheid chemische belasting en/of opslag van verschillende chemicaliën sterk wisselen. Voor het maken van de juiste keuze van chemisch bestendige industrievloer is het daarom  noodzakelijk te bepalen welke stoffen er in welke concentratie op de vloer terechtkomen. Ook extreme mechanische en thermische omstandigheden kunnen invloed hebben op een industrievloer. De duur van de belasting bepaalt ook de keuze van de aan te brengen vloer.

Geschikt type vloercoating: Epoxyvloer of vloeistofkerende vloer
Vloersystemen op basis van Epoxy zijn erg geschikt voor omgevingen waar met chemicaliën, looi en zuren wordt gewerkt. Deze industrievloer kan naadloos worden uitgevoerd en daardoor hoopt (schadelijke) vervuiling niet op in de hoeken. Voor de veiligheid kunnen er antislipzones worden aangebracht of gekleurde zones/markeringen.

In sommige gevallen is een vloeistofkerende vloer noodzakelijk. Deze vloer heeft geen verbinding met de onderliggende bodem en voorkomt daarmee bodemverontreiniging. Laat u altijd informeren door een specialist.

Metaalindustrievloer met ESD eigenschappen

Epoxyvloer met markeringen en gekleurde zones

In de industrievloer kunnen markeringen en gekleurde (antislip) zones worden aangebracht

De zware metaalsector is enorm divers; staal, aluminium, metaal en koper kunnen ingezet worden voor de productie van vliegtuigen, staalconstructies en nog veel meer. Wat er ook wordt geproduceerd, een efficient en veilig productieproces is de gemene deler. De extreem zware belasting van grote machine installaties is uiteraard het eerste waar een industrievloer tegen bestand moet zijn. Staalsplinters, bouwafval, en transport zorgen daarnaast voor slijtage en krassen.

Ook kan het van belang zijn om Electro Statical Discharge (ESD) te minimaliseren.  Statische elektriciteit wordt middels spotgeleiding in de vloer gecontroleerd tegengegaan of afgevoerd, al voordat er gevaar kan ontstaan.

Naar gelang uw bedrijfseisen kan de vloer aangepast worden naar uw wensen. Zo is er de mogelijkheid om antislip toe te voegen zodat de vloer ook aan de veiligheidseisen voldoet. En is de vloer in dikte en samenstelling aan te passen aan eventueel zwaardere industriële eisen.

Geschikt type vloercoating: Epoxy gietvloer of Instant Coating
Vloersystemen op basis van Epoxy zijn erg geschikt voor veeleisende industrievloeren. Deze industrievloer kan moeiteloos de belasting van zware machines aan. Daarnaast is het mogelijk om een epoxy gietvloer uit te voeren met ESD eigenschappen, zodat er een veilige werkomgeving ontstaat.

Instant Coating is ook een erg goede optie. Deze industrievloer is vrijwel direct na het aanbrengen mechanisch belastbaar en heeft een uiterst hoge slijtvastheid. De een-component coating droogt direct middels een speciale UV lamp. Er is daardoor bijna geen downtime in het productieproces nodig.


Persoonlijk advies over de beste industrievloer voor uw branche

Ook wanneer de vloer aan specifieke eisen omtrent o.a. veiligheid, hygiëne en stroefheid moet voldoen zijn er geschikte vloeren. Wij brengen u graag in contact met experts die klaar staan om al uw vragen hierover te beantwoorden. Ook voor andere informatie of een offerte kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze vloerenadviseurs. Zij kunnen uiteraard ook met voorbeelden langskomen om geheel vrijblijvend een eerlijk en passend advies te geven.

Een greep uit mogelijke applicateurs:

Wijzonol
Bouwverven B.V.
Kornuyt B.V.Senso Gietvloeren Amsterdam
Russenweg 14
8041 AL Zwolle
(Overijssel)
Churchilllaan 121a
5705 BK Helmond
(Gelderland)
Pedro de Medinalaan 53,
1086 XK Amsterdam
(Noord-Holland)

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *