Nanocoating.nl

Troffelvloer coating

Een troffelvloer is sterk, slijtvast en bestand tegen een breed scala chemicaliën en zuren. Gecombineerd met vloerverwarming en een moderne uitstraling, maakt het de ideale bedrijfsvloer voor tal van sectoren. Wij helpen u een goed geïnformeerde investering te maken met de informatie in dit artikel.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

De basis: wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer (ook wel mortelvloer genoemd) is een sterke, krasbestendige vloer, die vooral populair is als industrievloer. Maar ook in commerciële ruimtes is deze vloer aan een opmars bezig. De opvallende vloersoort bestaat uit fijne grind- of kwartskorrels, die worden gemengd met een epoxyhars of polyurethaanhars tot een onverwoestbare ondergrond.

De grind of kwartskorrels zorgen voor een unieke uitstraling en door te spelen met verschillende kleuren en grofheid van de korrels kunnen er speciale effecten en wensen gerealiseerd worden. Denk aan een bedrijfslogo, gekleurde zones of effecten.

>> DIRECT NAAR TROFFELVLOER PRIJS PER M2

Troffelvloer voordelen en nadelen

Een ondergrond van écht beton blijft altijd ruiken alsof men nog midden in een verbouwing zit. Daarnaast beschadigt een betonnen vloer zomaar en is het erg vlekgevoelig. Het naadloze betondesign van een troffelvloer is echter duurzaam en praktisch: perfect voor een bedrijfsvloer of industriële woningvloer.

 • Ongevoelig voor vlekken door vocht – waterdicht;
 • Geschikt voor zware belasting van voertuigen en machinerie;
 • Veilig voor de werkvloer door antislip eigenschappen;
 • Geluiddempend;
 • Moderne patronen, kleuren en designs;
 • Stevig en zeer slijtvast;
 • Chemische stoffen beschadigen de vloer niet;
 • Naadloos en hierdoor erg hygiënisch;
 • Troffelvloer vloerverwarming: de gietvloer warmt snel op en geeft geleidelijk af
 • Eén van de meest voordelige gietvloer soorten

Enkele nadelen

Naast alle voordelen van een troffelvloer zijn er ook nadelen te noemen. Om te beginnen is het plaatsen van zo’n soort vloer een specialistische klus. Er is een coatingspecialist voor nodig om deze vloersoort egaal te krijgen, want de vloer is niet zelfnivellerend (vlakt niet zelf uit) Bij het plaatsen van een troffelvloer moet u rekening moet houden met droogtijd van ongeveer 5 dagen.

Troffelvloer toepassingen

Een troffelvloer is geschikt voor vele bedrijfsruimtes, maar komt het beste tot zijn recht daar waar veel eisen aan de vloer worden gesteld. Enkele voorbeelden:

 • HACCP vloer
 • Industrievloer
 • Fabrieksvloer
 • Bouwmarktvloer
 • Werkplaatsvloer
 • Garagevloer
 • Keukenvloer
 • Winkelvloer
 • Slagerijvloer
 • Bakkerijvloer
 • Productievloer
 • Horecavloer

Aandachtspunten bij het aanvragen van een troffelvloer

Voordat u een offerte aanvraagt voor een troffelvloer bij een coatingspecialist, is het belangrijk om uw vloerwensen vooraf in kaart te brengen. Op deze manier kan de coatingspecialist een zo compleet mogelijke prijsopgave doen en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Ook komt u er op deze manier achter of een troffelvloer wel de juiste keuze is.

Naast uiteraard het aantal m2 van de vloer, de huidige ondergrond en algemene wensen is het aan te raden om de antwoorden op de volgende vragen te vermelden in uw aanvraag:

slijtvaste troffelvloer

Een troffelvloer is een mengsel van epoxy met grind- of kwartskorrels

 • Heb ik een paar dagen de tijd of moet de vloer dezelfde dag weer belastbaar zijn?
 • Wordt er gewerkt met zware machines of gaat het om lage of gemiddelde industrie / belasting?
 • Met welke vloeistoffen komt de vloer in aanraking?
 • Is het volgen van HACCP richtlijnen belangrijk?
 • Wordt er nu of in de toekomst gewerkt met chemische middelen, zoals olie, vet en chemicaliën?
 • Rijden er voertuigen over de vloer?
 • Wat zijn toekomstplannen van het bedrijf die van invloed kunnen zijn op de vloer?
 • Etc.

Trajectbegeleiding

Een troffelvloer laten plaatsen moet zo efficiënt mogelijk gaan. U wilt de werkzaamheden niet te lang onderbreken en de zekerheid dat de vloer aan alle vereisten voldoet. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen bieden wij trajectbegeleiding aan. Dit gaat als volgt:

 1. Aanvraag voorbereiden: Bereken het totale aantal m2, bedenk de eisen die u heeft voor de vloer, wanneer de uitvoering moet gebeuren en of er extra afwerkingen zijn gewenst (belijning, looppaden etc.). Tip: neem de antwoorden mee op de vragen hierboven.
 2. Vul het aanvraagformulier in op Coating.nl: U wordt vervolgens binnen 5 werkdagen gebeld door een  persoonlijke projectmanager, waarbij wij uw wensen verder in kaart brengen.
 3. Laat de huidige vloer inspecteren: Indien gewenst kan er een NACE gecertificeerde coating inspecteur op locatie langskomen om een onafhankelijk rapport op te stellen met de staat van de ondervloer, technische details en aanbevelingen. Vraag hiernaar bij uw projectmanager.
 4. Trajectbegeleiding : Uw projectmanager gaat achter de schermen voor u op zoek naar één of meerdere partijen die voldoen aan de vereisten van uw aanvraag. Zodra hij één of meerdere offertes van coatingspecialisten heeft ontvangen, stuurt hij deze naar u door.
 5. Kies de juiste coatingspecialist voor uw project: In uw eigen tijd leest en beoordeelt u de ontvangen offertes, waarna u deze bespreekt met uw projectmanager. Indien er een offerte bij zit waar u op wilt ingaan* brengen wij u rechtstreeks in verbinding met de betreffende coatingspecialist.

*Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om niet op een offerte of advies in te gaan. Onze service is volledig vrijblijvend!

Troffelvloer vloerverwarming rendement

Ondanks dat een troffelvloer van zichzelf al aangenaam en warm aanvoelt is het ook een optie om de troffelvloer met vloerverwarming te combineren. In een gezinssituatie is dit natuurlijk een heerlijke verrijking, maar ook in het bedrijfsleven kan vloerverwarming het verschil maken voor een comfortabele omgeving. Denk eens aan horecagelegenheden, waar een koude ambiance onprettig zou zijn voor vele gasten of zichtbare verwarmingselementen niet stijlvol.

Een troffelvloer staat bekend om zijn geleidelijke verdeling van warmte en is daarom uitstekend te combineren!

De structuur van een troffel vloer

Zoals we hierboven al beschreven is een troffelvloer epoxy gemengd met kwartskorrels of grindkorrels van de door u gewenste grootte. Maar voelt u deze korrels ook?

structuur siergrindvloer vs structuur troffelvloer

Links: structuur siergrindvloer
Rechts: structuur troffelvloer

Nee dat niet.

Bij steentapijt voelt u een duidelijke korrelstructuur, bij een troffelvloer voelt u alleen lichte onregelmatigheden. Niet helemaal glad, maar ook zeker niet ruw.

De beste vergelijking is die met de structuur van een sinaasappelschil. Het grote verschil met steentapijt is dus de subtiele structuur.

De onzichtbare toplaag zorgt ervoor dat de vloer makkelijk schoon te maken blijft.

Troffelvloer prijs per m2 – bereken de kosten

Gietvloeren zijn, gemiddeld genomen, niet goedkoop. De troffelvloer is echter de uitzondering hierop! Deze vloersoort is wel iets duurder dan bijvoorbeeld vloerbedekking, maar met een prijs van 60 tot 80 euro per vierkante meter heel betaalbaar. De prijs is o.a. afhankelijk van:

 • De oppervlakte van de vloer
 • Voorbereidende werkzaamheden (repareren gaten en scheuren, aanbrengen primer);
 • Beoogde functie;
 • Design en kleurstelling;
 • Aantal benodigde lagen;
 • Optionele extra’s.

Over het algemeen wordt er een prijs vanaf €60,- tot €80,- per m2 gerekend voor een standaard troffelvloer op basis van epoxy. Tot 50m2 wordt er vaak een vaste prijs tussen de €2500,- en €3000,- gerekend. Daarna is de prijs per vierkante meter lager als het te coaten oppervlak hoger is. Bijvoorbeeld: €80 per m2 tot 100m2, €75,- per m2 tot 150m2, €70,- per m2 tot 200m2 etc. Reken voor een vloer op basis van polyurethaan een opslag van €10-15,- per m2 over bovengenoemde prijzen.

Vergelijk eenvoudig offertes

Wij werken samen met ervaren vakspecialisten die troffelvloeren en vele andere soorten vloercoating kunnen aanbrengen. Of het nu gaat om een troffelvloer in een fabriek, winkel of een magazijn, wij weten de juiste match voor u te vinden. Stuur ons vrijblijvend de details van uw aanvraag en ontvang binnen enkele dagen tot 3 scherpe offertes. Uiteraard zijn er voor u geen kosten verbonden aan deze service.

5 voordelen van de offerteservice van coating.nl

 1. Geen lange en verwarrende zoektocht online
 2. Snel tot 3 offertes in huis; van erkende specialisten
 3. Trajectbegeleiding van een persoonlijke projectmanager
 4. Tijd & geld besparen met een snelle prijsvergelijking
 5. De zekerheid dat u zaken doet met een gerenommeerde coatingspecialist

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Op de prijs per m2 besparen met deze 5 tips

 1. Kies voor de goedkoopste korrels en korrelgrootte (vraag het aan de coatingspecialist);
 2. Doe (een gedeelte) van de voorbereidende werkzaamheden zoals de vloer egaliseren zelf;
 3. Kies een vloer uit in één van de standaard RAL kleuren als grijs of wit;
 4. Doe (een gedeelte) van de afwerking zoals kitten of plinten leggen zelf;
 5. Beperk extra opties zoals een bedrijfslogo, antisliplaag of patronen tot een minimum.

Uithardingstijd en gietproces

Een troffelvloer (ook wel mortelvloer) wordt net als andere kunststofvloeren gegoten in meerdere lagen. Nadat de grindkorrels of kwartskorrels zijn gemengd met de epoxyhars en verharder (twee componenten) kan de vloeibare coating worden gegoten.

troffelvloer kleuren aanbrengen

De gekozen troffelvloer kleur wordt zichtbaar tijdens het aanbrengen van de mortel

Iedere laag heeft een bepaalde uithardingstijd afhankelijk van de temperatuur van de ruimte en de laagdikte. In totaal kan het gieten van een troffelvloer 5-7 dagen in beslag nemen.

Proces troffelvloer gieten:

 1. Schuren: ondervloer schuren, reinigen en imperfecties opvullen.
 2. Primen: primer aanbrengen om een optimale hechting te garanderen. (droogtijd 24 uur).
 3. Aanbrengen: handmatig de mortel egaal en vlak aanbrengen. Daarna gladstrijken.
 4. Topcoating: twee transparante epoxy coatinglagen aanbrengen over de vloermortel.
 5. Uitharden: de coating volledig drogen in een stabiele temperatuur.

Afhankelijk van de omgevingstemperatuur neemt het aanbrengen en uitharden 5 dagen in beslag.

Beschikbare troffelvloer kleuren en effecten

De mogelijkheden qua troffelvloer kleuren zijn oneindig. Kies uit standaard RAL kleuren of combineer verschillende troffelvloer kleuren voor een betonlook of marmer uitstraling. Ook kunt u kiezen uit een matte of glanzende toplaag. Zelfs in de grootte van de kwartskorrels heeft u keuze. Heeft u bepaalde troffelvloer kleuren in gedachten of wilt u eerst een staaltje zien? Een coatingspecialist geeft u graag advies.

Daarnaast kan er ook met slijtvaste vloerverf kleur worden aangebracht op de troffelvloer. Bijvoorbeeld lijnen, pijlen, zones etc. Zo ontstaan er veilige en efficiënte routes.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Belijning in de vorm van lijnen en pijlen;
 • Symbolen (bijvoorbeeld voor nooduitgangen of parkeerplekken);
 • Glow in the dark voor extra veiligheid in geval van stroomuitval of rookontwikkeling;
 • Kleurvlakken plaatsen voor bepaalde soorten machinerie of werkzaamheden.

Reiniging en herstel van een mortelvloer

Is uw mortelvloer (troffelvloer) niet langer vloeistofdicht? In de meeste gevallen is het dan raadzaam om een coatingspecialist op locatie uit te nodigen om de staat van de vloer te inspecteren. De specialist kan u vervolgens een adviesrapport geven waarmee u kunt afwegen welke reparatie opties geschikt zijn. In sommige gevallen hoeft alleen de topcoating vervangen te worden, in andere zijn er zwaardere reparatiewerkzaamheden noodzakelijk.

Is de vloer niet beschadigd maar verontreinigd? Is uw lichte troffelvloer groezelig of uw donkere troffelvloer dof? En zijn diverse methoden om de vloercoating er weer als nieuw uit te laten zien. Reinigen kan gedaan worden door het schoonmaken met professionele schoonmaakmiddelen en machines, of door het opfrissen van de kleur met een nieuwe toplaag. Als de vloer is geplaatst ontvangt u na oplevering ook een advies met betrekking tot het schoonmaken en reinigen van de vloer.

Wat doet een vloercoatingspecialist

Algemeen
Het plaatsen van vloeren behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van een vloercoatingspecialist. Ook kan een specialist u adviseren over kleuren en afwerkingsmogelijkheden.

Plaatsing
Tijdens het offerteproces krijgt u al een indicatie wanneer de vloer geplaatst zal worden. Vervolgens bespreekt de vloercoatingspecialist een specifieke datum en de duur van de werkzaamheden met u. Een specialist zal er altijd voor zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van de werkzaamheden en dat de bedrijfsactiviteiten zo kort mogelijk onderbroken worden.

Controle
Tijdens en na het leggen van de vloer wordt er een controle checklist ingevuld. Daarin staan gegevens over applicatie temperaturen, applicatie methodiek en verbruik per vierkante meter. Zo maakt de specialist het werk inzichtelijk en kan achteraf worden nagegaan of alles is uitgevoerd naar uw wensen en vereisten.

Onderhoud en reinigen
Als de vloer eenmaal ligt dan biedt de specialist vaak ook een onderhoudscontract aan. Daarin staat onder andere de reinigingsfrequentie en wanneer coatings vervangen of hersteld moeten worden. U bent vrij om het reinigen of onderhoud door deze specialist uit te laten voeren, of hier t.z.t. een andere partij voor in te schakelen.

Garantie
Gemiddeld is de garantie van een geplaatste vloer 3 tot 15 jaar. Die duur is afhankelijk van het systeem, locatie, onderhoud en reinigingsfrequentie. Geef uw wensen hierin duidelijk vooraf aan zodat de juiste materialen en technieken in de offerte worden opgenomen.

Welke kunststofvloer is geschikt voor uw bedrijf?

Naast een troffelvloer zijn er nog andere kunststofvloeren. Gebruik deze handige beslisboom voor een snel advies. Voor een advies op maat kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

epoxyvloer beslisboom
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *