troffelvloer gietvloer

De unieke eigenschappen van een troffelvloer

Troffelvloeren zijn sterke, krasbestendige vloeren, waardoor ze vooral bij bedrijven erg gewild zijn. Maar ook bij consumenten is deze vloer aan een opmars bezig. De opvallende vloersoort bestaat uit fijne grind- of kwartskorrels, die worden gemengd met een epoxyhars tot een onverwoestbare ondergrond. De troffelvloer is een aanrader voor inrichtingen gebaseerd op de hedendaagse industriële interieurtrend. De betonlook troffelvloer is een geweldig voorbeeld van slim een ruimte vormgeven.

Een ondergrond van écht beton blijft altijd ruiken alsof je nog midden in een verbouwing zit. Daarnaast beschadigt een betonnen vloer zomaar en is het erg vlekgevoelig. Het naadloze betondesign is duurzaam en praktisch: perfect voor een bedrijfsvloer of industriële woningvloer.

Een troffelvloer is geschikt voor diverse ruimtes in woningen en bedrijfsruimtes. De mogelijkheden zijn eindeloos, want je kunt variëren in kleur, korrelgrootte en design. Er zijn zeker 11 redenen om te kiezen voor deze alternatieve gietvloer.


troffelvloer gietvloer in woonkamer

Een voordeel is dat een troffelvloer uitstekend gecombineerd kan worden met vloerverwarming

11 voordelen van een troffelvloer op een rij:

 • Ongevoelig voor vlekken door vocht – waterdicht;
 • Geschikt voor zware belasting van voertuigen en machinerie;
 • Veilig voor de werkvloer door antislip eigenschappen;
 • Geluiddempend;
 • Moderne patronen, kleuren en designs;
 • Onderhoud is een fluitje van een cent;
 • Stevig en zeer slijtvast;
 • Chemische stoffen beschadigen de vloer niet;
 • Naadloos en hierdoor erg hygiënisch;
 • Geschikt voor vloerverwarming: de gietvloer warmt snel op en geeft geleidelijk af
 • Eén van de meest voordelige gietvloer soorten

De laatste twee punten lichten we graag toe. Hoe werkt de combinatie troffelvloer vloerverwarming en wat kost zo’n troffelvloer nou eigenlijk?


De kosten van een troffelvloer berekenen

Gietvloeren zijn, gemiddeld genomen, niet goedkoop. De troffelvloer is echter de uitzondering hierop! Deze vloersoort is wel iets duurder dan bijvoorbeeld vloerbedekking, maar met deze prijs per vierkante meter heel betaalbaar. De prijs wordt uiteraard beïnvloed door verschillende factoren:

 • Oppervlakte van de vloer;
 • Voorbereidende werkzaamheden (repareren of opvullen van gaten en scheuren)
 • Beoogde functie;
 • Design en kleurstelling;
 • Aantal benodigde lagen;
 • Optionele extra’s.

Heb je een vloer nodig in een ruimte kleiner dan 50m2 dan moet je denken aan +- € 80,- per m2. Heb je een grotere ruimte waarin je een troffelvloer wilt laten leggen, laten we zeggen 200 m2, dan daalt de prijs per m2 naar € 65,-. Hier zijn vaak arbeidskosten en materiaal al bij inbegrepen. Wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte van een lokale vakman.

Het rendement van vloerverwarming

Ondanks dat een troffelvloer van zichzelf al aangenaam en warm aanvoelt is het ook een optie om de troffelvloer met vloerverwarming te combineren. In een gezinssituatie is dit natuurlijk een heerlijke verrijking, maar ook in het bedrijfsleven kan vloerverwarming het verschil maken voor een comfortabele omgeving. Denk eens aan horecagelegenheden, waar een koude ambiance onprettig zou zijn voor vele gasten of zichtbare verwarmingselementen niet stijlvol. Een troffelvloer staat bekend om zijn geleidelijke verdeling van warmte en is daarom uitstekend te combineren!

Enkele nadelen onder de loep

Het zal je wellicht verbazen, maar naast alle voordelen van een troffelvloer zijn er ook nadelen te noemen. Om te beginnen is het plaatsen van zo’n soort vloer een specialistisch werkje. Er is een vakman voor nodig om deze vloersoort egaal te krijgen, want de vloer is niet zelfnivellerend (vlakt niet zelf uit). Het leggen van een troffelvloer neemt met gemak enkele dagen in beslag, waarbij je ook rekening dient te houden met droogtijd.

troffelvloer primer aanbrengen

Voor een optimale hechting wordt eerst een primer aangebracht.

Zeker voor bedrijven kan dit laatste als een groot nadeel worden gerekend. Er zijn alternatieve gietvloeren die sneller kunnen worden gegoten.

In 5 dagen naar een troffelvloer

Een troffelvloer gieten gaat in de volgende stappen:

1 Schuren: De ondervloer wordt grondig geschuurd en gereinigd en imperfecties worden opgevuld
2 Primen: De primer wordt aangebracht om een optimale hechting te garanderen. (droogtijd 24 uur)
3 Aanbrengen: Met de hand wordt de mortel egaal en vlak aangebracht en gladgestreken
4 Topcoating: Twee transparante epoxy coatinglagen worden aangebracht over de vloermortel
5 Drogen: Hierna moet de coating volledig uitharden voor zo’n 24 uur

Afhankelijk van de omgevingstemperatuur neemt het aanbrengen en uitharden 5 dagen in beslag.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *