Nanocoating.nl

Nano coating

Benut de vuil- en waterafstotende eigenschappen van nano coating

Van de automotive- tot voedselsector en van interieur tot textiel: een nano coating wordt benut in vrijwel elke sector. Niet alleen verzegelt het bijvoorbeeld autolak, het maakt ook de ramen van een wolkenkrabber zelfreinigend of het doek van een zeilschip waterafstotend. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor deze zogenaamde nano vloeistof op een rij.

Om u een beeld te geven of nano coating geschikt is voor uw project, geven we u hierbij 5 voordelen die de coating kan bieden. Nanocoating:

 1. Verlaagt schoonmaakkosten: vuil en vet glijdt zo van ramen en zonnepanelen. Schoonmaken wordt hiermee veilig en kostenbewust
 2. Beschermt tegen vandalisme: vormt een effectieve permanente anti-graffiti of anti urine beschermlaag
 3. Vertraagt degradatie: Duurzame bescherming voor kwetsbare en poreuze objecten zoals bruggen, monumenten etc.
 4. Voorkomt kortsluiting: ideaal voor elektrische toepassingen en elektronische systemen
 5. Bevordert veiligheid: gevaarlijke schimmels en bacteriën hechten niet langer aan de ondergrond

Deze voordelen worden gerealiseerd door nanotechnologie ofwel minuscule nano deeltjes. Deze deeltjes zijn een miljardste van een meter klein. Ter vergelijking: één nanometer verhoudt zich tot één meter, zoals een kleine voetbal zich verhoudt tot de aarde.

Hierdoor vormt het – in tegenstelling tot traditionele coatings – geen laag om het object, maar dringt het letterlijk een oppervlakte binnen en wordt zo één met de structuur. Dit zorgt ervoor dat vloeistoffen niet meer kunnen penetreren en vuil, vet en schimmels niet langer kunnen hechten. 

Nano coating voor glas kleinGlas beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

In 3 stappen naar de juiste nano coating voor uw project

Bij nano coating is het belangrijk om het doel van het project in de gaten te houden én het type ondergrond, zoals hout, beton of bijvoorbeeld glas. Er bestaat namelijk niet simpelweg een nano coating voor uw auto, maar wel een nano coating voor glas óf een keramische coating voor lak. Dit komt door de grondstof en chemische samenstelling van verschillende nano vloeistoffen.

Hieronder nemen we u daarom in 3 stappen mee op weg naar de meest geschikte nano coating!

STAP 1: bepaal het gewenste effect van de coating

Samengevat kunt u in de basis kiezen uit drie varianten nano coating die van werking verschillen door de chemische samenstelling en grondstoffen: hydrofobisch, hydrofiele én nano op basis van glas of keramiek.

Bepaal daarom eerst wat u met de coating wilt bereiken:


nano coating douchewand

Verschil tussen een gecoate muur links) en zonder rechts)

1. Waterafstoting/vuilafstoting

Geschikte coating: Hydrofobische & Oleofobe coating
Wat is het:
Hydrofoob en Oleofoob betekent letterlijk: bang voor water en vuil. Deze coating is op basis van siliciumdioxide. Deze grondstof zorgt ervoor dat water en vuil niet aan de ondergrond hechten, wat het een hygiënische werking geeft. Dit type nano coating kan op vrijwel alle ondergronden worden gebruikt, waarvan één van de bekendste nano coating toepassingen badkamer vloeren, tegels en muren zijn. Voor de commerciële sector bestaan er zelfs handige sprays voor steigerhouten meubels.
Voorbeelden van toepassingen: Auto ramen, wanden/vloeren in de voedselindustrie, brillenglazen, sanitair, zeilen en tentdoeken, textiel, kunststof, buitenmeubels etc.
Praktijkvoorbeeld: Samen met ISS Facility Services en Nanocoat Nederland deed het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten een succesvolle pilot met de toepassing van hoogwaardige nano coatings voor de bescherming en behandeling van tegelwanden, vloeren, voegen, spiegels, kranen, wasbakken en armaturen. Tijdens de pilot zijn 22 badkamers voorzien van een nano coating van het merk Chemona op de klinische maag, darm, lever-afdeling van het ziekenhuis.

2. Zelfreiniging

Geschikte coating: Hydrofiele coating
Wat is het: Dit is een nano coating op basis van titaandioxide en is vooral bedoeld voor gladde oppervlakken. Dit element verbreekt bijna alle organische verbindingen bij UV-straling. Het stoot water niet af, maar trekt het juist aan; hierdoor ontstaat een ultradunne waterfilter die een zelfreinigend effect geeft. De coating is uiterst hygiënisch en vuil en vet ziet u gewoon van het behandelde oppervlak afglijden. Dit effect wordt versterkt bij nano coating voor zonnepanelen, waar het zelfs meer energie oplevert.
Voorbeelden van toepassingen: Serres, kassen, zonnepanelen, ramen van wolkenkrabbers en medische instrumenten.
Praktijkvoorbeeld: In het voorjaar van 2016 voerde wetenschapsjournalist Astrid van de Graaf in opdracht van VSR een literatuurstudie uit naar de stand van het gebruik van nanotechnologie in de professionele schoonmaakbranche. En de vraag hiernaar wordt steeds groter. Retail groep Hema zet bijvoorbeeld de coatings van Chemona in om makkelijker, sneller en milieuvriendelijker schoon te maken. Nederlands openbaarvervoerbedrijf GVB werkt samen met MAVRO, die een breed scala van nano reinigingsproducten (gebruikt voor de reiniging van de metro’s, trams en bussen) levert.

3. Slag en stootvastheid

Geschikte coating: Glascoating of Keramische coating
Wat is het: Net als de hydrofobe en oleofobe coatings zijn glascoatings en keramische coatings ook op basis van siliciumdioxide, maar dan in hogere dosering. In de volksmond worden ze ook wel vloeibaar glas genoemd. Dit maakt de nano coating zeer hard, vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën. Bijkomend voordeel van deze hardheid is dat het beschermt tegen slagen, krassen en stoten. Hierdoor is het een zeer populaire toepassing in de automotive industrie om autolakken te sealen.
Voorbeelden van toepassingen: Autolak, standbeelden, machines, productie-apparaten, als toplaag voor wanden en vloeren.
Praktijkvoorbeeld: Nano coatings worden steeds vaker ingezet om een voorsprong te behalen in het racecircuit. De nano coatings van Chemona zijn bijvoorbeeld verwerkt op de buggy’s van Tim en Tom Coronel die meedoen aan de Dakar Rally.


STAP 2: kies de variant die hecht op uw specifieke ondergrond

Nano coating kan gebruikt worden op vrijwel alle denkbare ondergronden. Maar let op: niet alle type nano coatings hechten even goed op verschillende ondergronden. Door speciale toevoegingen in de chemische samenstelling wordt een optimale hechting op bijvoorbeeld glad metaal, of poreus beton gerealiseerd. Vaak ziet u daarom productbeschrijvingen toegespitst op selectieve ondergronden zoals Nano Beton, Plastic, Textiel etc.

Een voorbeeld: Mavro International biedt een krachtige Nitoguard Plastic aan (Vanaf €831,- 5L), welke gladde plastic ondergronden beschermt en chemisch bestendig maakt. Nitoguard Stone van hetzelfde merk daarentegen is juist geschikt voor poreuze ondergronden en heeft een sterke impregnerende werking speciaal voor beton, steen en minerale ondergronden (€636,- 10 liter). Zoek daarom altijd in de productbeschrijving naar of het product specifiek geschikt is voor de ondergrond die u wilt coaten. Doet u dit niet, dan is het mogelijk dat het product niet werkt zoals u voor ogen heeft of hechtingsproblematiek geeft.


STAP 3: Nano coating kopen of laten aanbrengen

Zodra u weet welke nano coating u nodig heeft, is het tijd om de coating aan te schaffen.  Neem contact met ons op als u interesse in producten of op zoek bent naar een oplossing op maat. Ook wanneer u grotere volumes wilt afnemen bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag vrijblijvend advies en/of offertes aan van erkende nano coating specialisten!

Let op: 5 zaken om rekening mee te houden bij nanocoating

De veelzijdigheid van nano coating kent ook een keerzijde: u dient er rekening mee te houden dat u het niet voor alles de meest geschikte oplossing is. Met deze 5 zaken moet u in ieder geval rekening houden als u overweegt nano coating aan te brengen:

 1. Vervuiling: het is niet geschikt voor oude, sterk vervuilde oppervlakken. De ondergrond moet brandschoon zijn.
 2. Reinigbaarheid: niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en microvezeldoekjes.
 3. Type ondergrond: er is niet één type nano coating. Voor elke ondergrond is een ander product nodig.
 4. Beperkte duurzaamheid: sommige nano coating-producten slijten in korte tijd en zijn al snel aan vervanging toe.
 5. Benaming: leveranciers zijn soms nogal verwarrend qua productbenaming, een anti-graffiti of glascoating is in veel gevallen een andere benaming voor nano coating.

Is na het lezen van dit artikel nano coating niet de juiste oplossing voor uw project? Wij weten alle alternatieven. Wij staan tevens voor u klaar als u aanvullende vragen heeft over nano coating. Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk coatingspecialisten die u advies op maat kunnen geven. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Nano coating innovaties voor medische en milieuvriendelijke doeleinden

Nanodeeltjes zijn vaak ook het fundament voor veel experimentele en innovatieve coatings. In de vorm van anti-bacteriële coating wordt het bijvoorbeeld in ziekenhuizen en gezondheidscentra gebruikt. Daarnaast zorgt het er, onder de noemer DNA coating, voor dat implantaten minder snel afgestoten worden door het lichaam. Ook kan het graffiti en vuil tegengaan in steden én wordt het gebruikt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan zelfs muren laten terug plassen tegen overlast van wildplassers.

Chemona speelt met hun multifunctionele nano product Polish & Coat in op de laatste innovaties. Team Brunel in De Volvo Ocean Race heeft samen met Bouwe Bekking gekozen voor het gebruik van deze coating voor het behandelen van het zeilschip Sanya. En dit bracht vele voordelen met zich mee! Bekijk hieronder het interview met Bouwe Bekking. Wil je nano coating kopen? Kijk dan eens op Nanocoating.nl!

Vragen over nano coating?

Stuur uw vraag naar service@coating.nl en wij helpen u graag verder!

Stel uw nano coating vragen hieronder

De laatste opmerking en 7 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
102 antwoorden
 1. Nick V
  Nick V zegt:

  Hoi , ik heb aluminium ramen (kleur antraciet) ik heb mij laten wijs maken als ik die behandel met nanocoating dat deze terug naar hun oorspronkelijke kleur gaan , klopt dit?
  Zo ja welk middel zou ik dan nodig hebben.
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 2. Ton van Liebergen
  Ton van Liebergen zegt:

  Wij hebben al enkele jaren een 30M2 groot zonnezeil.
  Elk jaar aan het begin van d zomer, wanneer we het zeil weer ophangen, maak ik met groene zeep het zeil schoon.
  Maar afgelopen zomer hebben we bij regen enkele lekkages in het doek.
  Dus ik wil komend voorjaar het doek impregneren zodat het weer helemaal waterdicht is.
  Iemand raadde me nanocoating aan. Mijn vraag is: bestaat er een nanocoating die geschikt is om ons zonnezeil, na de reiniging, te impregneren en dus weer waterdicht te maken? Graag een reactie.
  Bij voorbaat dank.

  Beantwoorden
 3. Carry
  Carry zegt:

  Ik heb onze teakhoutenkeukentafel behandeld met nano, nu vraag ik mij af of ik hier een matte watergedragen lak overheen kan zetten omdat de tafel nu niet beschermd is voor krassen. ?

  Beantwoorden
 4. Hans Beekman
  Hans Beekman zegt:

  Is het mogelijk om mijn lederen motorbroek ook waterdicht te maken en met welk nano product
  Met vriendelijke groet van Hans

  Beantwoorden
 5. Eva
  Eva zegt:

  Beste,

  Kun je nano coating geschikt voor hout ook gebruiken op een geverfd houten oppervlak (een houten kastje)?

  Ik hoor het heel graag.

  Vriendelijke groet,
  Eva

  Beantwoorden
 6. Vincent
  Vincent zegt:

  Goedenavond,

  Wij hebben een vogelbadje van natuursteen laten maken alleen sijpelt het water er heel langzaam door weg omdat er een heel klein haarscheurtje in zit. Het gaan om een vogelbadje van een natuurlijke zwerfkei. Is dit op te lossen met een coating? Ik las ergens dat ze ook op natuurstenen aanrechtbladen een coating aanbrengen om deze waterdicht te maken. Kunt u over bovenstaande adviseren?

  Alvast vriendelijk bedankt!

  Hartelijke groet,

  Vincent

  Beantwoorden
 7. Tim
  Tim zegt:

  Beste,

  wij hebben een 3-tal jaar geleden een steigerhouten tafel gekocht en die was behandeld met een nano coating.

  We willen dit opnieuw een laagje geven maar hoe pakken we dit best aan?
  En welk product wordt hiervoor aangeraden?

  Groeten,

  Tim

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Tim,

   In principe kan je gewoon opnieuw een nano coating voor steigerhout aanbrengen op de steigerhouten tafel. Het steigerhouten oppervlak moet droog en vrij van vet, olie en stof zijn, daarna kan je de nano coating van je keuze aanbrengen. Nano coatings zijn verkrijgbaar in diverse online webshops.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • M. Smiet
   M. Smiet zegt:

   Beste Tim,
   Ik zou kiezen voor de Wood & Stone Coat Exterior. Je kunt dit zelf aanbrengen met een schuimroller. Zelf adviseer ik altijd om dit kruislings te doen. De dekkingsgraad wordt hierdoor een stuk beter.

   Beantwoorden
 8. Hendrik
  Hendrik zegt:

  Ik heb een terrasvloer van composiethout (persproduct van kunststof en houtvezels) van ruim 90m2. Na schilderwerk zijn daarop beschadigingen ontstaan door het wegkrabben van verfvlekken.
  Het vloerenleveringsbedrijf suggereert het gebruik van nano coating. De beschadigingen zouden daarna niet meer opvallen en de vloer zou daarna vuil- en alg-afstotend zijn.
  Vragen:
  1. Welk soort nano coating is aan te bevelen?
  2. Verdwijnen de kleurverschillen van de beschadigingen?
  3. Moet de behandeling periodiek herhaald worden?
  4. Is behandeling door een niet professional uit te voeren?
  5. Enige voorzichtige raming van de kosten?

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Hendrik,

   Vervelend dat uw terrasvloer is beschadigd. Nano coating zorgt inderdaad voor een vuil- en alg-afstotende werking maar is transparant van kleur. Hieronder geef ik graag antwoord op uw vragen:

   1. Welk soort nano coating is aan te bevelen? Wij hebben goede ervaringen met Wood Coat van Chemona. Lees hier meer over deze nano coating voor particulieren. Wij zijn echter niet bekend met de ondergrond composiethout. Wij adviseren daarom bij de leverancier van dit product na te vragen of deze nano coating geschikt is voor uw ondergrond. Anders hebben zij meerdere alternatieve nano coatings in hun assortiment.
   2. Verdwijnen de kleurverschillen van de beschadigingen? Nee, helaas niet. Nano coating is transparant. Eventuele vlekken en oneffenheden bedekt het niet.
   3. Moet de behandeling periodiek herhaald worden? Particuliere nano coating moet regelmatig opnieuw worden aangebracht (afhankelijk van de situatie/product minimaal eens per 2 jaar)
   4. Is behandeling door een niet professional uit te voeren? Zeker, het is eenvoudig aan te brengen met een roller of kwast.
   5. Enige voorzichtige raming van de kosten? Nano coating is er in verschillende prijscategorieën de door ons genoemde nano coating van Chemona kost €29,95 voor 250ml. Hiermee kan je 15m2 tot 20m2 terras behandelen.

   Hopelijk kan je hier verder mee.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 9. Adrie te Velthuis
  Adrie te Velthuis zegt:

  Ik heb een vraag mbt waterafstootbaarheid van ruiten serredak en aluminiumdelen.

  Is uw product ook toe te voegen aan water (emmer) om zo een waterafstootbare laag te creëren van het HR++ glas etc.

  Dan blijven de ruiten van ons serredak hopelijk langer schoon.

  Met toevoeging van afwasmiddel blijft dit ook een tijdje werken namelijk. Grote druppels dan zichtbaar en ruiten zijn eerder droog.

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Adrie,

   Wij verkopen zelf geen nano coating producten. Wij verbinden enkel zakelijke klanten met coatingspecialisten, die vervolgens de coating aanbrengen. Helaas kan ik je daarom niet helpen met deze vraag.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 10. c
  c zegt:

  Goedemorgen,

  Ik ben mij een beetje aan het verdiepen in nano coating.
  Nu heb ik een bootje van staal met veel gelakt hout, zoals schuifdak en kajuitbanken, deur enz.
  Dit is meestal van hardhout gemaakt en veelal teak,
  Mijn vraag is of nano ook over de bestaande laklaag kan worden aangebracht, en kan het over de 1 zowel 2 componenten lakken worden gedaan. Of is het alleen mogelijk op onbehandeld hout.
  Geeft dit dan uiteindelijk een langere bescherming tegen vocht.

  Hoe werkt dit eigenlijk bij staal wat voorzien is van verflagen, kan het over de bestaande verflagen heen.
  Een hoop vragen, bedankt voor het antwoord alvast.

  Vriendelijke groet, C

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Claus,

   Nano coatings moeten kunnen penetreren in een oppervlak voor de beste werking. Is een oppervlak gesloten (dus hoogglans lak of twee componenten lak) dan kan de nano coating minder goed intrekken en is de werking ook minder. Een twee componenten lak zorgt daarnaast al voor een goede bescherming tegen vocht, nano coating zal hier niet veel meer aan toevoegen. Het antwoord op uw vraag is dus; ja nano coating kan over een bestaande laklaag worden aangebracht, maar of het iets toevoegt is aan u.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 11. Jan
  Jan zegt:

  Kun je een gemoffeld stalen hekwerk behandelen met nano coating om algengroei en vuil tegen te gaan? Ons appartementen complex heeft een paar honderd meter hekwerk. Vooral de laspunten waar de spijlen staan op de laagste horizontale liggers lopen gevaar te verroesten op den duur. Is een plaatselijke behandeling van de laspunten misschien ook een relatief goedkopere deeloplossing?

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Jan,

   Er zijn zeker mogelijkheden om een stalen hekwerk te behandelen zodat deze vuil en groene aanslag afstoot. Zoek je ook echt bescherming tegen corrosie dan is een nano coating wellicht niet de beste oplossing. We bespreken graag telefonisch de mogelijkheden met je. Zou je hiervoor via ons contactformulier je gegevens willen achterlaten en de precieze details (aantal m2, locatie, foto’s etc.)? Je hoort dan snel van ons!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 12. Otto
  Otto zegt:

  Is nano coating ook bewezen toepasbaar in prullenbakken? Ik kan mij bijvoorbeeld wel voorstellen dat organische resten, zoals bijvoorbeeld yoghurt of koffiedrab, zich niet hechten aan de binnenzijde van een prullenbak doch het lijkt mij dat dit niet zonder resten en geurloos uit de bak verdwijnt. Enige vorm van reiniging, als is het maar met water, lijkt mij noodzakelijk tegen geuroverlast.
  De achterliggende reden voor deze vraag is te vinden in de context van het voorkomen van het gebruik van plastic afvalzakken in bijvoorbeeld afvalbakken voor GFT of Plastic Verpakkingsafval (PMD) en restafval.
  Ik ben zeer benieuwd naar uw uitleg.

  Met vriendelijke groet,
  Otto

  Beantwoorden
 13. Paul
  Paul zegt:

  Hallo Marieke,
  Ik wil mijn nieuw gemaakt eiken badkamermeubel waterdicht/afstotend maken. Met name het eiken bovenblad waar de waskom straks op staat. Daar zal best af en toe water op komen door het gespetter boven de waskom. Ik had graag jou advies over hoe ik vlekken etc. kan voorkomen.

  Groet,Paul

  Beantwoorden
 14. Ben
  Ben zegt:

  Wij willen ons dak laten reinigen en coaten. Het zijn betonnen dakpannen van 30 jaar oud. Is nano coating aan te raden ? Is het wel duurzaam ? Toch niet na de 5 jaar garantie opnieuw coaten? Of toch beter nieuwe pannen.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Ben,

   Hartelijk dank voor je vraag over nano coating op dakpannen. Je geeft aan dat de dakpannen zo’n 30 jaar oud zijn. In dat geval raden wij aan om in plaats van nano coating dakcoating aan te brengen (hier kan je over lezen in dit artikel) of de dakpannen te vervangen. Nano coating heeft namelijk alleen een water/vuil afstotende functie maar verbetert de conditie van de pannen niet.

   Let op: Dakpannen coating is geen wondermiddel, bij grote beschadigingen moeten de dakpannen worden vervangen. Daarnaast moet ook dakcoating na een aantal jaar opnieuw aangebracht worden. Hoe lang de coating werkzaam blijft is afhankelijk van het door u gekozen product en/of u het zelf aanbrengt of dit laat doen door een specialist.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 15. Cor
  Cor zegt:

  Na het lezen van zo goed als alle antwoorden ben ik toch benieuwd naar het volgende:
  1. Niet alle rotsen in mijn tuin zijn even hard. Sommige blijven netjes schoon maar andere krijgen zeker ‘s winters een lelijke groene aanslag. Hoewel dat de natuur is, geniet ik meer van schone stenen. Kan nano coating hiervoor gebruikt worden en zo ja, welke en hoe lang blijft dat beschermen?
  2, Is het beter om nano coating te gebruiken om hardhiuten planken tegen zonverkleuring te beschermen (grijs vinden we geen mooie kleur) of is lakken beter?
  3. Ik las over nano coating op kookplaten, maar kan het wel gebruikt worden op een granieten keukenblad? Of gaat het al fout als je een kop hete thee erop zet?
  4. u geeft ergens aan dat er een verschil in duurzaamheid zit tussen consumenten coating en proffesionele coating. Wat is prijstechnisch handiger voor een consiment? Misschien is goedkoop namelijk duurkoop en kan de consument toch beter professionele nano coating kopen.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Cor,

   Wat een goede vragen allemaal! Ik ga ze één voor één bij langs. Maar voordat ik daar aan begin is het misschien goed om even wat meer informatie te geven over hoe nano coating precies werkt, en hoe het niet werkt! Nano coating zorgt voor een beschermingslaag met water- en olie afstotende eigenschappen. Het werkt het beste op poreuze, absorberende ondergrond als hout, steen, baksteen, gips, etc. Het sluit het poreuze oppervlak als het ware waardoor water, olie, vuil, mos etc. minder goed kan aanhechten. Nano coating wordt vaak gekozen in plaats van lak of verf vanwege de natuurlijke en onzichtbare uitstraling. Het biedt echter geen aanvullende bescherming tegen hitte, uv-straling, slag en stoot zoals een sterke lak/verf wel doet. Met dit in het achterhoofd zal ik hieronder je vragen beantwoorden:

   1. Als het een poreuze steensoort is kan een nano coating voor steen (zoals deze) uitkomst bieden. Het zorgt ervoor dat de groene aanslag minder goed hecht en eenvoudig afgespoeld kan worden.
   2. Nano coating biedt geen bescherming tegen UV stralen en zonverkleuring. In dat geval is een lak voor hardhout een betere optie.
   3. Nano coating biedt geen bijzondere bescherming tegen hitte, maar maakt het granieten blad wel voor water ondoordringbaar. Warm water is hiervoor geen probleem.
   4. Het klopt dat professionele nano coating duurzamer is. De werking is echter vergelijkbaar. Een consumenten nano coating zal je alleen iets vaker moeten aanbrengen.

   Hopelijk heb je hier iets aan! Mocht je nog aanvullende vragen hebben dan beantwoorden wij deze graag.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 16. Geertje
  Geertje zegt:

  Goedendag,
  Ik ben van plan om mijn keukenfronten te vervangen door fronten gemaakt van eikenhouten timmerpanelen. Ik wil deze niet beitsen of verven. Ben dus op zoek naar een waterdichte en vuilafstotende coating. Nu heb ik de antwoorden bij de vragen gelezen en ben ik twee soorten tegengekomen die mijns inziens aan mijn wensen voldoen. De Care 202 en Wood & stone cote. Welke zou voor mij de juiste keuze zijn? Verder vraag ik mij af waarom de coating niet met een microdoekje afgenomen kan worden. Is dat te ruw materiaal? Alvast dank voor uw antwoord.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Geertje,

   De beide nano coatings die je noemt zijn geschikt, maar de wood & stone coat interior wordt iets vaker toegepast in veeleisende omgevingen (professioneel gebruik) en staat goed bekend bij coatingspecialisten. Laatstgenoemde is ook iets duurder. PF care 102 is een budgetvriendelijke optie met goede reviews van particulieren. De houdbaarheid van PF care 102 is ongeveer 2 jaar (tegenover +- 5 jaar wood & stone coat) en vraagt dus iets vaker onderhoud. Het is dus een kwestie van keuze!

   Wat betreft je tweede vraag: een microvezeldoekje bevat vaak kleine schuurdeeltjes die bij veelvuldig gebruik krasjes/beschadigingen kunnen achterlaten in de nano coatinglaag. Je gebruikt deze doek wel voor het aanbrengen van de coating.

   Succes met het coaten van de keukenfronten!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 17. Caro
  Caro zegt:

  Goede middag, ik zou graag een gipsen beeld dat afkomstig is uit een kerk, buiten willen zetten. Heb ik vorig jaar al gedaan en de verf is er op enkele plaatsen af en het gips is een beetje aangetast. Is het aan te raden -na reparatie- nanocoating te gebruiken en zo ja, hoe vaak moet deze behandeling herhaald worden?
  Bedankt.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemiddag Caro,

   Wat vervelend dat het beeld is aangetast. Als dit komt door weersomstandigheden dan kan nano coating bescherming bieden. Nano coating is +- twee jaar werkzaam. Komen de beschadigingen door contact (stoten, slijten, krassen) dan is een transparante lak een betere optie. Nano coating beschermt daar namelijk minder goed tegen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
   • Caro
    Caro zegt:

    Hallo Marieke,

    Bedankt voor je antwoord. Nu het lekker weer is en ik bezig ben de de tuin ‘inrichten’, wil ik ook het beeld eens gaan opknappen. De beschadigingen zijn gekomen door het weer, niet door stoten. Kan ik daar waar de grijze verf er van af is en de witte gips zichtbaar wordt, het bijwerken met verf alvorens nano-coating te gebruiken? En zo ja, welke verf kan ik gebruiken hiervoor? En, nog belangrijker denk ik, welke coating kan ik het beste gebruiken en hoe bestel ik dit als particulier?

    Bedankt, groet,
    Caro

    Beantwoorden
    • Coating.nl redactie
     Coating.nl redactie zegt:

     Beste Caro,

     Het is een beetje lastig om vanaf een afstand te beoordelen welk product geschikt is voor het opknappen van jouw beeld. Ik schat dat je betonverf zou kunnen gebruiken in een kleur die er goed bij past. Deze kan je daarna afwerken met een nano coating (als de verf helemaal droog is). Een goede nano coating voor natuursteen en beton is de Stone Coat van chemona. Op onze consumentenwebsite verflaag.nl hebben we een artikel over verschillende nano coatings voor tuindecoratie geschreven. Hier kan je meer over dit product lezen en het bestellen als particulier.

     Succes met de klus!

     Met vriendelijke groet,

     Marieke – Coating.nl

     Beantwoorden
 18. Rick
  Rick zegt:

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb een hardhouten tuinset aangeschaft die erg oud en sterk vervuild is. Ik wil deze schoonmaken en behandelen. Is nanocoating dan een goede optie?
  De tuinset staat altijd buiten.

  Met vriendelijke groet,
  Rick Vroklage

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Rick,

   Nano coating kan inderdaad de tuinset beschermen tegen de elementen buiten. Speciaal voor hardere houtsoorten als eiken, teakhout en tropisch hardhout is nano coating Care 202 ontwikkeld (te verkrijgen via bol.com). Vocht dringt niet meer door in het hout waardoor de ondergrond voor lange tijd beschermd is. Perfect voor houten tuinmeubelen dus!

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 19. charlotte
  charlotte zegt:

  Ik wil de achterwand van de keuken met Nanocoating afwerken. Het is een gipswand met ultramatte latex. Is dat mogelijk? groet Charlotte

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Hoi Charlotte,

   Over het algemeen wordt nano coating niet vaak op latex toegepast. Meestal gebruik je in dit geval een afwasbare muurverf, of een twee componenten coating speciaal voor de keuken achterwand. TraeLyx heeft bijvoorbeeld een ultra matte coating die de muur optimaal tegen vocht, vuil en etensresten beschermt. Wil je meer weten over hoe je de achterwand van je keuken het beste kunt beschermen? Dan raad ik je aan om ons artikel hierover te lezen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Hoi Marco,

   Wat een goede vraag over nano coating voor een rieten dak in combinatie met brandvertragend impregneermiddel. Ik heb je vraag uitgezet bij onze nano coating specialisten en kom er snel bij je op terug!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 20. Floor wesselman
  Floor wesselman zegt:

  Geachte heer/mevrouw,
  Ik ben op zoek naar een milieuvriendelijke coating.
  Ik heb een proefverpakking gekregen. Dank hiervoor. Maar er staat geen productinformatie op de verpakking
  Wat is de samenstelling van nano coating en heeft u informatie over de bestanddelen.
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  Met vriendelijke groeten,
  Floor Wesselman

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Floor,

   Wij zijn geen rechtstreekse leverancier van milieuvriendelijke nano coating. Wij werken samen met nano coatingspecialisten en fabrikanten en verbinden nano coating aanvragen met de juiste partij. Mogelijk heeft u het product via één van onze partners ontvangen? Zo ja, adviseren wij u contact op te nemen met de betreffende leverancier voor meer informatie over de bestanddelen van uw proefverpakking. Wij kunnen u hier helaas niet aan helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 21. Pat
  Pat zegt:

  Hallo,
  ik heb speeltoestellen voor buiten gebruik.
  Wij gebruiken hier zeildoek van Ferrari voor ( type 705 gecoat zeildoek).
  Zou je hier als extra bescherming nano coating op kunnen aanbrengen?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Pat,

   Het is zeker mogelijk om nano coating toe te passen op de zeildoeken als extra beschermingsmaatregel. Het maakt ze extra waterafstotend, makkelijker schoon te maken en het gaat groene aanslag / schimmel door weersinvloeden tegen. Heeft u interesse in meer informatie en/of een vrijblijvende prijsopgave voor nano coating speciaal voor uw ondergrond? Neem dan contact met ons op met een gedetailleerde aanvraag (om hoeveel zeildoeken gaat het, locatie van uw project, of u de nano coating wilt laten aanbrengen of u dit zelf wilt doen etc.). U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar aanvraag@ayold.com of door het invullen van het contactformulier.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 22. Mark
  Mark zegt:

  Hallo Marieke,

  Ik heb een coating gezet op glaswanden van de douche maar dat is nu heel lelijk geworden. Hoe kan ik deze coating (mr. Fix9H) weerd goed verwijderen?

  Thanks
  Mark

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Mark,

   Wat vervelend dat de nano coating op uw glaswand niet goed heeft uitgepakt. Helaas hebben wij geen ervaring met het specifieke product dat u heeft gebruikt. In de meeste gevallen kan nano coating alleen worden verwijderd door deze af te schuren/polijsten. Soms zijn er speciale “cleaners” voor bepaalde nano coatings. Omdat wij dit product niet kennen, zouden we u dat niet kunnen zeggen. Wij adviseren u daarom contact op te nemen met de verkoper of fabrikant van dit product om na te vragen wat u het beste kunt doen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Ad,

   Een belangrijke vraag waar wij helaas geen algemeen antwoord op kunnen geven.

   Niet alleen omdat er enorm veel verschillende merken en verschillende producten op gebied van nano coating zijn, maar ook omdat er nog veel onbekend is over eventueel schadelijke gevolgen van nanodeeltjes. Het RIVM doet onderzoek naar de risico’s van nanomaterialen. Ook brengt het kennis daarover bij elkaar in het Kennis en informatiepunt Risico’s van nanomaterialen.

   Wij adviseren u deze bron te raadplegen voor recente publicaties omtrent nanotechnologie.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 23. Ans van Basten
  Ans van Basten zegt:

  Een vraag
  Wij hebben een grote overkapping van 25 m
  Het zijn lamellen van kunstig die open en dicht gedraaid kunnen worden
  Er omheen is een constructie van metaal en hout
  Hoe kunnen we de lamellen het beste behandelen om ze vuilafstotend te maken

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Ans,

   Bedankt voor je vraag over het gebruik van nano coating op kunststof, metaal en hout. In principe kunt u een multi coat gebruiken (Bijvoorbeeld van Chemona) op de kunststof en metalen delen van de lamellen. Na de behandeling is de ondergrond water en vuil afstotend en het vermindert onder andere roestvorming bij metalen. Voor de houten kozijnen kunt u binnen de nano coating wood & stone interior en buiten de nano coating wood & stone exterior gebruiken (beide van Chemona). Deze nano coatings bieden onzichtbare houtbescherming op chemische waterbasis en beschermen oppervlakten langdurig tegen water, vuil, vet en olie.

   Zo houdt u hopelijk lang plezier van uw lamellen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Geachte heer Gerlich,

   Er is niet één soort anti roest coating, maar u heeft meerdere opties. Nano coating raden wij echter niet aan als het gaat om corrosie voorkomen op grotere oppervlakken. Een barrière coating, remmende coating of kathodische bescherming is in dit geval een betere optie. Voor meer informatie over deze verschillende roestwerende coatings adviseren wij u ons anti corrosie artikel hierover te lezen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 24. Cathelyne
  Cathelyne zegt:

  Hallo,

  Ik heb een hardhouten (suar) boomstamtafel voor binnengebruik, die bij levering behandeld met Nanex (ik vermoed Always Dry hout).
  Ik kreeg een beetje van hun product in een leeg plastic colaflesje voor de herhalingsbehandelingen. Dit moet zo ongeveer om de 4 maand, en dan schuur ik eerst altijd de tafel wat af.
  Omdat ik dit enerzijds niet zo efficient vind, het product nu op is en voor mij haast niet te vinden is (woon in Luxemburg), vroeg ik me af of een ander nanoproduct nog wel zal opgenomen worden. Of moet je altijd bij hetzelfde product blijven.
  Graag ook advies voor een ander merk, zoek vooral vet vlekkenwerend effect.
  Hartelijk dank,

  Cathelyne

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Cathelyne,

   Wat vervelend dat de nanocoating die u voorheen heeft gebruikt voor het waterdicht maken van uw hardhouten tafel niet goed verkrijgbaar is in Limburg. In principe werken de meeste water en vuil afstotende nanocoatings op dezelfde wijze. U kunt dus prima een nieuwe nanocoating aanbrengen van een ander merk als de huidige nanocoating is uitgewerkt. Een product waar wij goede ervaring mee hebben is Wood & Stone Coat Interior van Chemona. Deze is verkrijgbaar vanaf 17,50 euro (250ml). Chemona levert via hun webshop in heel Nederland.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 25. Wilbert
  Wilbert zegt:

  Wij hebbben onze tuin voorzien van 190m2 nieuwe keramische terrastegels. Is het zinnig om deze te behandelen met Nano vloeistof en zo ja welk soort adviseert u?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Wilbert,

   Keramische terrastegels zijn niet poreus en hierdoor zal een reguliere steencoating niet hechten aan het oppervlak. Een nanocoating voor glas is vaak ook geschikt voor keramische tegels. Vraag dit echter altijd na bij de fabrikant van het merk nanocoating. De voordelen van een nanocoating op keramieken tegels is dat vlekken van groene aanslag, zout, olie, vuil en insecten gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Wij adviseren om de nanocoating alleen op schone en droge tegels aan te brengen en uw planten af te schermen tegen aantasting van nanocoating bij het aanbrengen. Onze partners Mavro en Chemona hebben een aantal goede opties voor het nanocoaten van keramiek. Wanneer u het contactformulier invult met de details van uw opdracht dan brengen wij u graag vrijblijvend in verbinding.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 26. Aryan Jamshidi
  Aryan Jamshidi zegt:

  Hallo,

  Ik ben een keukenontwerper/adviseur en er is veel vraag naar betonnen- en houten werkbladen. Tevens wordt er vaak advies gevraagd over de keukenachterwand. Wat kan ik mijn klanten het beste adviezeren als het gaat om houten- en betonnen werkbladen en hoe zit het met de achterwand? Zijn er ook goede verven met nano coating technologie voor de keukenachterwand? Zo ja, welke raden jullie aan?

  Alvast bedankt.

  Aryan Jamshidi

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Hallo Aryan,

   Begrijpelijk dat er veel vraag is naar nano coating in uw branch. Nano coating maakt het schoon houden en schoon maken van werkbladen en keuken achterwanden een stuk makkelijker! Er zijn diverse opties mogelijk. Wanneer uw klanten zelf de coating willen aanbrengen bestaan er nano coating sprays en consumentenproducten. De behandeling moet men dan wel regelmatig herhalen. Er bestaan echter ook professionele nano coating producten die uiterst duurzaam zijn en vooraf op de houten- en betonnen werkbladen kunnen worden aangebracht. Ook voor de keukenachterwand zijn er diverse opties. Zo bestaan er hygiënische coatings met oleofobe en Hydrofobe eigenschappen maar er zijn ook nano coatings die als extra bescherming op bestaande tegels of muurverven kunnen worden aangebracht. Indien u meer informatie wenst adviseren wij u om ons dit te laten weten via het contactformulier. Wij brengen u dan vrijblijvend in contact met nano coating specialisten die u alle voor- en nadelen van verschillende opties kunnen uitleggen en u uiteraard van prijsinformatie kunnen voorzien.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 27. KLAAS JOOP
  KLAAS JOOP zegt:

  Ik heb een flesje auto ceramics coating 30ML????
  Type MR FIX9H…
  Hoe moet ik dit verwerken staat nergens beschreven,het is bedoeld voor mijn auto.
  Wie kan mij vertellen hoe ik dat moet verwerken.
  Bedankt Klaas Joop.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemiddag Joop,

   Coating.nl is een coating agency die vraag en aanbod met elkaar in verbinding brengt. Wij leveren zelf geen coating en brengen dit ook niet aan. Daarnaast heeft iedere coating een eigen gebruiksaanwijzing. Om deze reden adviseren wij u om bij specifieke productvragen altijd rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant of leverancier van de coating. Wij hebben tevens geen samenwerkingsverband met Mr. Fix, dus kunnen u in dit geval helaas niet verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke-Coating.nl

   Beantwoorden
 28. Jurgen
  Jurgen zegt:

  hallo Coating Expert!

  Weet u nou wat ik mij afvroeg. Zou een nanocoating ook werken in een badkamer? Wij willen namelijk (en met wij bedoel ik mijn vrouw) een houten (hoe bedenk je het) badkamermeubel, maar het hout moet onbehandeld lijken. Nu dacht ik; misschien een een nanocoating wel DE oplossing. Kunt u mij hierin adviseren? Zou dit echt een oplossing zijn? Zo ja, welke coating zou hier beste voor geschikt zijn?

  Met een zeer hartelijk groet,

  Jurgen

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Jurgen,

   Wat een goede vraag! Nano coating is zeker geschikt om te gebruiken op houten onderdelen in de badkamer en is inderdaad onzichtbaar! Wij hebben uw vragen doorgestuurd naar één van onze partners op gebied van nanocoating. U ontvangt binnen enkele dagen advies per e-mail.

   Wij wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe badkamermeubel.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke- Coating.nl

   Beantwoorden
 29. Guy Van Isterdael
  Guy Van Isterdael zegt:

  Wij hebben thuis horizontale lamellenstores hangen (in hout, voor de volledigheid : zwart gelakt). Ik moet u niet vertellen dat die dingen continue vol stof liggen en het een heel werk is ze vrij van stof de maken. Bestaat er ook een coating die ze stofvrij kan houden ?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Guy,

   Helaas bestaat er geen coating (naar ons weten) die lamellen stofvrij kan houden. Wel kunt u nano coating op textiel gebruiken waardoor het eenvoudiger is om de lamellen schoon te maken. Het vuil “hecht” als het ware minder goed aan de lamellenstof. Nano coating specialist Chemona heeft hiervoor een handige nano spray in het assortiment; Textile Coat Interior, €29,95. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u dit via het contactformulier aangeven. Wij helpen u dan graag verder.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 30. Nando
  Nando zegt:

  Goedemiddag,

  Voor tien gasten van ons hotel, die fietsen willen huren, willen we ze in deze regenachtige maanden van een hydrofobisch zadel voorzien. Welke coating is hier het beste voor? En hoe goed kan het tegen het slijten van het op en afstappen? Ik geloof dat de zadels van EVA of een ander kunststof zijn.

  Bij voorbaat dank,

  Nando

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Nando!

   Ah, slim idee!

   Er bestaat geen speciale nano coating voor fietszadels, maar wel een voor textiel, gemengde weefsels en leer. Chemona Textile Coat Exterior is bijvoorbeeld een product die wij aanraden

   In theorie is nano coating ongevoelig voor slijtage, want het trekt in het oppervlakte zelf. De nanodeeltjes zelf nemen naar verloop van tijd wel in sterkte af. U kunt er vanuit gaan dat de coating ongeveer 3 jaar vuil- en waterafstotend blijft.

   Succes met aanbrengen (vergeet de zadels niet eerst goed schoon te maken)!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Angelique!

   Nano coating kan op nagenoeg elke ondergrond, dus ook RVS. Een kookplaat of magnetronplaat zouden we echter niet aanraden: het vlampunt van nano coating zit al op 66 graden. Bij hoge temperaturen is het er zo weer af en is alle moeite voor niets.

   Voor laminaat en meubels kan het echter zeker geen kwaad om nano coating te gebruiken! Voor laminaat en houten meubels raden we Chemona Wood & Stone Coat Interior, terwijl u voor textiel of leer Chemona Textile Coat Interior kunt gebruiken.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
 31. Mohamed Nemg
  Mohamed Nemg zegt:

  ik ben momenteel bezig met een innovatie plan over een bepaalde spiegel gemaakt van kuntstof dat lichter is maar ik wilde weten welke bijpassende coating ik erbij zou moeten halen en eventueel zou ik graag willen dat het transparant is is en niet te veel weegt

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Mohamed,

   Wat leuk om te horen!

   Dan hebben wij goed nieuws voor u: nano coatings zijn te allen tijde transparant doordat ze als het ware één worden met het materiaal. Ook komt het in spuit- of vloeistofvorm, waardoor nagenoeg geen gewicht toevoegt aan het object.

   Wij zouden u daarom een nano coating voor glas aanraden. Mavro Nitroguard Glass is bijvoorbeeld een professionele licht hydrofobische optie voor als u in grote producties werkt. Voor kleinere hoeveelheden raden wij Chemona Nanocoat Glass aan!

   Succes met uw project!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Ad!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Dat kan zeker: nagenoeg elke ondergrond kan behandeld worden met nano coating! Dekzeilen (maar ook tentdoeken) kunnen bijvoorbeeld waterafstotend gemaakt worden met een Textile Coat Exterior van Nanocoatshop. Ditzelfde product zou u ook voor uw kabelaring kunnen gebruiken!

   Succes!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 32. Aelbrecht georges
  Aelbrecht georges zegt:

  Geachte heer,
  Kan nano-coating infraroodstraling tegen houden,wij hebben met de lichtsensoren in de hall problemen de lichten gaan aan als er iemand in zijn appartement voorbij de deur loopt
  We hebben de gevoeligheid al verminderd maar zonder resultaat.

  Met vriendelijke groeten.
  Georges

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Georges,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Interessante kwestie, die niet zomaar te beantwoorden is. Hiervoor kan een van onze partners u misschien beter over adviseren. Stuur gerust een mailtje naar sales@ayold.com met deze vraag, dan spelen wij hem graag door!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 33. Peter
  Peter zegt:

  Is uw nanocoating ook geschikt om een textiele (cordura) motorjas zeer sterk waterafstotend te maken?
  Zo ja, graag advies over welk type coating te gebruiken.
  Met vriendelijke groeten,
  Peter

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Peter,

   Hier kunnen we kort over zijn: het is zeker mogelijk om uw motorjas (en kleding in het algemeen) waterafstotend te maken met nano coating!

   Wij bieden die producten niet aan, maar het kan bijvoorbeeld wel met Textile Coat Exterior van Nanocoatshop.nl. Dit is een spuitbus waarmee u gemakkelijk de coating op uw motorjas kunt aanbrengen.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 34. A de Boer
  A de Boer zegt:

  kan Nano coating ook toegepast worden op PE platen voor afstoten van zand en blubber en zo ja hoelang blijft dit zitten als er regelmatig producten er overheen lopen zoals: aardappelen ,uien ,wortelen enz

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Abe,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Allereerst: jazeker, nano coating kan toegepast worden op PE-platen! Echter vrezen we dat de consumentenproducten (zoals Multi Nano Coat) die we in dit artikel benoemen, niet krachtig genoeg zijn om zand en blubber tegen te houden voor een langdurige tijd. Zeker met de constante wrijving van aardappelen en dergelijke.

   Met uw vraag komen we daarom in de meer specialistische vormen van nano coating. In Mavro hebben wij een partner die hier u uitstekend over zou kunnen adviseren. Stuur gerust een mailtje naar sales@ayold.com als u wilt dat wij contact met hen opnemen hiervoor!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Hallo Ad,

   Hartelijk bedankt voor uw vraag!

   Welk product bedoelt u? Of heeft u het over nano coating in het algemeen?

   Over laatstgenoemde kunnen we kort zijn: dat kan zeer zeker! Nano coating kan uw Fiat Ducato bijvoorbeeld waterdicht maken of bepaalde metalen onderdelen corrosiewerend. We hebben hier een speciaal artikel aangewijd, waarop u alle informatie kunt vinden: https://coating.nl/camper-coating/

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 35. Klaas
  Klaas zegt:

  Goedemorgen,
  Mijn schip, een aluminium zeilracer lengte 14 mtr. is voorzien van antifouling /International interspeed. kleur wit.
  Omdat op een aluminium schip geen koperhoudende antifouling gebruikt kan worden blijft het lastig om aangroei tegen te gaan en ik vind de werking van de antifouling ook nogal tegenvallen. .Zeker afgezet tegen de hoge kosten die dit met zich meebrengt.
  Mijn schip ligt op zoutwater en de aangroeikans daar is ook groot. Regelmatig onderwater schoonmaken is heel bewerkelijk .
  Mijn vraag is : Zou het mogelijk zijn als er een nieuwe laag antifouling is aangebracht er een laagje nano- coating overheen te doen?
  Antifouling is toxisch en slecht voor het oppervlakte water. Als het mogelijk is dat de nano coating als een soort ‘fouling release coating ‘gaat werken zou dit een hele stap voorwaarts zijn in het terug dringen van aangroei maar ook in het wegnemen van weerstand dat zeker bij groten schepen brandstofvoordeel oplevert. ik ben benieuwd naar uw reactie . Vermoed dat m’n idee te simpel is en er zal vast wel over nagedacht zijn want het probleem is wereldwijd heel groot.
  Groeten Klaas

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Klaas,

   Wat een interessante vraag! Ik heb uw bericht doorgestuurd naar één van onze partners op gebied van Nanocoating (NanoCoat). U ontvangt snel bericht van ons zodra we meer weten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
   • Coating Expert
    Coating Expert zegt:

    Beste Klaas,

    Inmiddels hebben we bericht ontvangen van onze coatingpartner. Helaas is een nano coating over een zelfslijpende antifouling niet te realiseren.

    Nano coating wordt op dit moment alleen als permanent systeem aangeboden, met name voor wedstrijd boten die nooit lang stil liggen en geregeld uit het water worden gehaald.

    Mogelijk is het een innovatie voor de toekomst!

    Met vriendelijke groet,

    Marieke

    Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Riet,

   Begrijpelijk dat je wilt weten welke nanocoating geschikt is voor je douchewand en wastafel. Graag informeren wij je over de beste opties.

   Voor een kunststof douchewand raden wij Polish&Coat van Chemona aan. Deze nanocoating reinigt, polijst en verzegelt kunststof oppervlakken in 1 behandeling. Je betaalt €42,50 voor een 250ml fles. Hiermee kan je 20 tot 25 m2 mee coaten.

   Het composieten wastafeltje is iets moeilijker te coaten. Voorwaarde voor een optimale werking van nanocoating is de opname van het
   product. Deze hangt onder andere af van het poriënvolume van de te behandelen ondergrond. Composiet heeft een hele dichte structuur en daardoor een klein poriënvolume. Multicoat van Chemona is voor deze toepassing het meest geschikt. Deze op nanotechnologie gebaseerde coating die is ontwikkeld voor het water- en vuilafstotend maken van niet zuigende harde ondergronden, zoals composiet. Met een spray van 250 ml (€42,50) kan je ongeveer 10m2 behandelen.

   Stuur een mailtje naar sales@ayold.com als u interesse heeft om deze producten aan te schaffen. Wij helpen u graag!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
 36. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Beste meneer / mevrouw Groot,

  Goed idee om uw betonnen balkon te behandelen met Nano Coating. De ondergrond van een balkon kan snel poreus worden en zelfs afbrokkelen als deze niet is geïmpregneerd. Dit komt omdat beton vanuit zichzelf niet waterdicht is en het water als het ware absorbeert.

  Bij het aanbrengen is het inderdaad belangrijk om het oppervlak goed schoon te maken. Ook is het aan te raden om poreuze stukken te verwijderen en op te vullen voordat u Nano Coating aanbrengt op het balkon. Wood & Stone Coat Exterior van Chemona is daarna erg geschikt om het balkon mee te coaten. Met een flesje van 250 ml (€24,75) kunt u 8 tot 10m2 behandelen. U kunt de coating via ons bestellen.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 37. C. Groot
  C. Groot zegt:

  Ik wil mijn betonnen balkon behandelen, word bijna niet belopen, wat adviseert u als behandeling. Moet de ondergrond schoon en droog zijn. Gaarne uw reactie.

  Beantwoorden
 38. Yasien Ismaiel
  Yasien Ismaiel zegt:

  Goedemorgen,

  Ik heb een statisch apparaat dat gebruikt wordt in de woestijn, Tot in hoeverre is het bekend dat zand/stof niet kleeft tegen het aparaat nadat het is gecoat? en hoelang kan het meegaan, bij temperaturen van 40-50 graden celcius.

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Yasien,

   Wat een goede vraag! Wij gaan het voor je uitzetten bij één van onze partners op gebied van Nano Coating. Je ontvangt van ons een e-mail zodra we meer weten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
 39. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemorgen meneer Mertens,

  De speciale Textile Coat Exterior van NanoCoat (€44,75 | 250 ml ) is geschikt voor gebruik op een tentdoek. Deze nanocoating geeft een beschermingslaag tegen water en vuil. De nano spray moet d.m.v. sproeien worden aangebracht. Het weefsel moet met name op de naden, volledig worden ingespoten. Daarna raden wij aan om uw tentdoek c.a. 45 minuten te laten drogen. Voor een optimaal resultaat de behandeling na droging herhalen.

  Met 1 spray (250ml) kunt u ongeveer 4 á 5 m2 behandelen (1 laag).

  Wilt u meer informatie of heeft u een groter oppervlak om te behandelen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de andere mogelijkheden!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 40. Tom Mertens
  Tom Mertens zegt:

  Goedendag, werkt de nano coating ook op tentdoek? Mijn voortent laat wel eens wat water door, dit product lijkt mij uitermate geschikt. Graag uw mening daarover.
  Met vriendelijke groet, Tom Mertens

  Beantwoorden
 41. GRAFFISHH
  GRAFFISHH zegt:

  Werkt dit middel ook om het opnemen van water in een beton-oppervlak tegen te gaan? Ook heel plaatselijk? en wat is de inkoopprijs Ex en per welke inhoudsmaat?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemiddag heer / mevrouw,

   Hartelijk dank voor je vraag! Jazeker, nano coating voorkomt ook het opnemen van water in een beton-oppervlak.

   Elk gedeelte dat je coat wordt beschermd tegen water. Als je het echter maar op een bepaalde plek aanbrengt,
   stroomt het water naar andere gedeelten van het beton. Enkel heel plaatselijk coaten valt daarom niet aan te raden.

   De inkoopprijs hangt af van de grootte van het oppervlak dat je wilt coaten. Wood & Stone Coat Exterior, rond de €25,- voor 250 ml, is voor kleine beton-ondergronden een uitstekend begin.

   Gaat het om grotere ondergronden of wil je meer informatie; wij hebben een samenwerking met diverse coatingpartners die je op weg kunnen helpen. Stuur ons dus gerust een mailtje op sales@ayold.com.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik

   Beantwoorden
 42. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemorgen heer, mevrouw Vos,

  Hartelijk dank voor uw vraag. Het is zeker mogelijk om glas te behandelen met een nano coating, zodat vuil minder goed hecht. Enige hechting kan niet volledig worden voorkomen maar het maakt het glas veel makkelijker schoon te maken.

  Nitoguard glass van Mavro international is hiervoor een uitstekende optie. Dit is een hydrofobe, waterafstotende coating voor glas en geschikt voor zowel binnen als buiten.

  Indien u hierover meer informatie wenst te ontvangen dan kunt u ons mailen naar sales@ayold.com. Wij helpen u graag!

  Beantwoorden
 43. I. Vos
  I. Vos zegt:

  Wij hebben een glazen overkappingen is er een coating om te zorgen dat vuil hier niet op hecht? Zo ja, welke, hoe breng je die aan en hoe lang blijft dat zitten. Mvg

  Beantwoorden
 44. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Goedemiddag Johan,

  Voor het behandelen of impregneren van metselwerk adviseren wij u Wood & Stone Coat Exterior van onze nano coating specialist Chemona (Nanocoatshop,nl) Deze coating geeft poreuze ondergronden zoals beton, steen en gips een beschermingslaag met water- en olie afstotende eigenschappen. 250 mililiter (€24,75) is voldoende voor 8 tot 10 m2.

  De roldeuren kunt u coaten met Chemona Multicoat. Deze nanocoating is speciaal ontwikkeld voor niet absorberende ondergronden zoals staal, aluminium, polyesters, plastics, polymeren en rubber. Deze nanocoating spray kost €42,50. Met één spraybus kunt u 10-12 m2 coaten.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 45. Johan de wit
  Johan de wit zegt:

  Goede middag ik zou graag 10 m2 nieuw metselwerk en evt onze nieuwe roldeuren coaten. Met roldeuren erbij is het 15/18 m2. Graag hoor ik wat get beste te bestellen, groet Johan

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste heer/mevrouw Bergsma,

   Beide spellingen worden in Nederland gebruikt, nanocoating (zonder spatie) is de correcte spelling in Nederland waarbij nano coating (met spatie) wordt gebruikt in Engelstalige landen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke

   Beantwoorden
 46. Coating Expert
  Coating Expert zegt:

  Beste Kirat,

  Hartelijk dank voor uw reactie. De PF Protec Nano Coating kunt u inderdaad gebruiken voor het behandelen van uw auto. Het is eigenlijk hetzelfde als de auto in de was zetten. U kunt de nano coating via de verstuiver op kleine oppervlakken sprayen en daarna gelijk uitwrijven. Elke auto is qua formaat verschillend maar het verbruik is erg zuinig. Wij schatten dat u de auto minimaal twee á drie keer zou kunnen behandelen met de spray. De beschermende werking is minimaal een jaar.

  Als u nog aanvullende vragen heeft dan horen wij dit graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  Beantwoorden
 47. Kirat
  Kirat zegt:

  Glas, douchecabines en (auto)lak |PF Protec | €29,95 | 150 ml | Transparant.
  Hoevaak kan je een auto ermee dan behandelen en/of moet je dan verdunnen en eventueel met wat verdunnen of helemaal niet verdunnen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *