Nanocoating.nl

Poedercoaten kosten (zakelijk en industrieel)

Poedercoating is een uitstekende oplossing voor uiteenlopende projecten. Maar wat gaat het poedercoaten kosten? En wat heeft er invloed op de prijs per object of m2? In dit artikel geven we u daarom professioneel advies over de prijstechnische zaken waar op gelet moet worden voordat u aan een poedercoating project begint. Daarnaast geven we een gemiddelde prijslijst voor poedercoating projecten.

Bekijk hier mogelijke alternatieven voor poedercoaten.

Alles over de prijs van poedercoaten per m2

Het definiëren van een vaste prijs voor poedercoaten is lastig. Bij het bepalen van de poedercoaten kosten zijn een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden, zoals gewenste afwerking en de vorm van het object. Dit geldt al helemaal als u van plan bent om bijvoorbeeld een grote staalconstructie of pijpleiding van een poedercoating te voorzien. Daarnaast zijn spuiterijen niet vrijgevig met het plaatsen van tarieven. Waarom doet men hier zo geheimzinnig over? Dit is niet pure onwil. De prijs van poedercoaten per m2 is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van poedercoaten

Poedercoating in de industriële sector gaat doorgaans op basis van een offerte én is in veel gevallen echt maatwerk. In ons artikel over poedercoating kunt u alles lezen over hoe poedercoating in zijn werk gaat. Doordat het in vele gevallen maatwerk is, is het moeilijk om exact te bepalen wat de kosten gaan zijn. Wel kunnen we u inlichten over de factoren die van invloed zijn op de potentiële poedercoating prijs. Dit hangt ten eerste af van de mogelijke eisen die u zelf heeft en ten tweede van het type project.

Bij het bepalen van de kosten van poedercoaten, kijkt een specialist onder andere naar de volgende zaken:

poedercoaten kosten machines

Machines en machine onderdelen poedercoaten kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het formaat.

 • Voorbewerking én schoonmaken
  Bij de aanbreng van poedercoating dient de ondergrond perfect gereinigd te zijn. Het is daarnaast belangrijk om af te wegen of het metaal nog voorbewerkt moet worden. Mocht dit nog moeten gebeuren (bijvoorbeeld door zandstralen, fosfateren of galvaniseren), dan heeft dit invloed op de prijs.
 • Type ondergrond
  Voor de meeste gangbare metalen, rekenen specialisten grofweg dezelfde prijs. Hiervoor kunt u de prijslijst hieronder raadplegen. Anders wordt het wanneer u hout wil laten poedercoaten; dit vraagt om een ander proces. Ook Chroom heeft bijvoorbeeld een speciale voorbewerking nodig.
 • Vorm en afmeting
  Niet alleen grootte is van invloed op de prijs, maar ook de vorm. Er zijn verscheidene poedercoating-methodes (zoals spuiten of wervelsinteren); afhankelijk van hoe moeilijk het object egaal te coaten is. Spuiten is doorgaans de meest gangbare en betaalbare methode, maar dit is niet altijd mogelijk. Bij grote objecten is het formaat oven van belang. Niet iedere poedercoater heeft een geschikte oven voor het uitharden van grote objecten.
 • De gewenste poedercoating poeder kleur en afwerking
  Afhankelijk van uw wensen, is poedercoating poeder leverbaar in vele kleuren en finishes. Door de veelzijdigheid van de poeder, is nagenoeg elke RAL-kleur mogelijk. Daarnaast zijn er matte, hoogglans en candy kleuren. Hoe specialer de poedercoating poeder, hoe hoger de poedercoating prijs. Daarnaast kunnen er ook nog functionele afwerkingen worden toegepast. Middels een laag epoxy kan de ondergrond chemisch resistent gemaakt worden.
 • Aantal te poedercoaten objecten
  Poedercoating is een proces dat gemakkelijk geautomatiseerd kan worden, waardoor prijzen doorgaans relatief lager uitvallen bij grote batches. Een enkel object kan in verhouding duur zijn om te poedercoaten.

Uit bovenstaande blijkt dat een offerte aanvraag u de meeste informatie zal geven over de poedercoating prijs van uw project. Wij vragen graag vrijblijvend één of meerdere offertes voor u aan.

De oneindige mogelijkheden van poedercoating

U kunt meer laten poedercoaten dan u denkt. Hieronder een overzicht van poedercoatingprojecten waar u een offerte voor kunt opvragen:

Industriële poedercoatingCommerciële poedercoatingTransport en automotive
(onderdelen)
Overige sectoren
StaalconstructiesMeubelsAuto’sMedische industrie
MachinesReclameobjectenHoogwerkersVoedingsindustrie
Machine onderdelenHekwerken, smeedwerk(laad)kranenInterieurbouw
PijpleidingenGevelbekledingVrachtwagensDefensie-industrie
Offshore constructies en machines(Overhead) deuren en kozijnenTreinenVliegtuigindustrie
ProductielijnenAfdekprofielen en balustradesTransportwagensMarine industrie
Schroeven, moeren en boutenGebruiksobjectenLandbouwmachinesOverheid
WindmolensVelgenBusbeplatingLandbouw
GemalenWitgoedTramdeurenTransport & logistiek

Industrieel poedercoaten: prijs poedercoaten machines

Industriële poedercoating voor bijvoorbeeld machines of machine onderdelen moet aan andere eisen voldoen dan het poedercoaten van bijvoorbeeld een gebruiksobject. Bij het poedercoaten van machines moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met:

Industriele poedercoating kosten

Op de poedercoating kosten van industriële toepassingen moet men niet besparen als het gaat om veiligheid en duurzaamheid

 • Hoge of juist lage temperatuurbestendigheid
 • Bestandheid tegen bepaalde (bijtende) chemicaliën
 • De laagdikte van machineonderdelen zodat ze goed in elkaar passen
 • Brandwerendheid

Verschillende kwaliteiten bepalen de prijs

Naast bovengenoemde heeft u ook keuze uit verschillende poedercoating poeder kwaliteiten, te weten:

 • Standaard: geschikt voor lichte industrie
 • Duurzaam: geschikt voor gemiddelde industrie
 • Extreem duurzaam: geschikt voor zware industrie

Uiteraard is iedere fabriek of machine weer anders. Poedercoating voor industriële toepassingen is daarom altijd maatwerk. Onze projectmanager brengt u graag in verbinding met een poedercoatingspecialist die u vrijblijvend van advies kan voorzien en u graag een offerte stuurt met een poedercoating prijs voor uw machines, machine onderdelen, pijplijnen, staalconstructies en meer.

Bekijk hier mogelijke alternatieven voor poedercoaten.

Offshore poedercoating kosten

Poedercoating voor offshore installaties en machines moet bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en chemische stoffen.

Naast een kwalitatief goede poedercoating poeder, heeft ook het transport invloed op offshore poedercoating kosten.

Er zijn maar enkele specialisten in Nederland die industrieel spuitwerk kunnen verzorgen en aan dit specialisme hangt een prijskaartje. Toch is de offshore poedercoating prijs meestal niet waar u op moet bezuinigen.

In samenwerking met een coatinginspecteur bent u dan wel verzekerd van een poedercoating die bestand is tegen de extreme omstandigheden en veilig is voor uw personeel.

Prijs poedercoaten per m2 voor velgen, radiatoren en andere projecten

Bij kleine projecten is de prijs van poedercoaten per m2 of per object iets gemakkelijk vast te stellen. Verscheidene bedrijven hebben ons voorzien van een indicatie van de prijzen die zij hanteren. Het poedercoaten van bijvoorbeeld een radiator is ongeveer €30,- per m2. Een set van vier velgen kunt u laten poedercoaten voor ongeveer €215,- .

Tip: Wilt u meer informatie over de poedercoating kosten voor kleine projecten? Kijk dan eens op onze website voor consumenten met een prijslijst voor het poedercoaten van velgen, fiets-, auto-, brommer- en motoronderdelen.

Bekijk hier mogelijke alternatieven voor poedercoaten.

Poedercoaten prijslijst

POEDERCOATING PROJECTOMSCHRIJVING Poedercoating prijs
Velgen poedercoaten (aluminium)Stralen, chromateren en 1 laag poedercoatingSet van 4 velgen:
13 en 14 inch € 175
15 inch € 185
16 inch € 195
17 inch € 200
18 inch € 220
19 inch € 250
Velgen poedercoaten (staal)Stralen en 1 laag poedercoating
Stralen en 2 lagen poeder
Stralen, schooperen en 2 lagen poeder
Set van 4 velgen:
€175,-
€215,-
€245,-
Keukendeurtjes spuitenOntvetten, schuren en spuiten€25 – €40 per m2
Radiator (kachel) poedercoaten1 laag poedercoating
Stralen en 1 laag poeder
€30,- per m2
€42,50 per m2
Hekwerk poedercoatenStralen en 1 laag poedercoating€45 – €100 per meter
(1 meter hoog)
Fietsframe (racefiets, mountainbike, stadsfiets, etc.)Stralen en 1 laags coaten (inclusief primer)Gemiddeld €85,-
Bromfiets, Solex, BrommerframesStralen en 1 laag poedercoating€125 – €185 per frame

Let op: de prijzen die wij noemen zijn gemiddeld voor poedercoating projecten bij specialisten. Prijzen kunnen afwijken per regio, bij speciale wensen en bij bijzondere kleuren. Het is dus altijd een indicatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Stel uw vraag over poedercoating kosten

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
35 antwoorden
 1. e van welie
  e van welie zegt:

  mijn vraag is ik wil n onderstel van n sta caravan van 10 mtr laten poeder coaten wat zou n richtprijs zijn waar ik rekening mee moet houden

  Beantwoorden
 2. Evert jan Boek
  Evert jan Boek zegt:

  Hallo
  Wat kost het om een setje 17 inch velgen te laten stralen en te poedercoaten? Ze hebben wat lak schade en kleine stoeprand schade door de vorige eigenaar, maar ik wil m’n auto weer helemaal strak en netjes hebben. Enig idee hoeveel het zou gaan kosten om 4 velgen Chrome te poedercoaten?

  Beantwoorden
 3. Joao Silverio
  Joao Silverio zegt:

  Hi,

  Ik zou graag een deurplaat en een brievenbus deksel willen laten stralen en poedercoaten.
  Kan ik jullie wat foto’s aanleveren voor een offerte?

  Vriendelijk groet,
  Joao

  Beantwoorden
 4. Denise
  Denise zegt:

  Beste,

  Wij zouden ons rode Boretti fornuis (90cm breed) graag mat zwart willen laten coaten. Zou u mij kunnen aangeven of dit mogelijk is en wat ongeveer de kosten zullen zijn?
  We kunnen er weinig informatie over vinden, vandaar dat ik de vraag hier stel.

  Mvg Denise

  Beantwoorden
 5. cees
  cees zegt:

  Beste,
  Vraag over de voorbehandeling van de te poedercoaten auto onderdelen,
  Moeten deze onderdelen blank zijn? ik begrijp dat alles schoon en vet vrij moet zijn maar mogen er nog resten van oude (netjes geschuurde) lakresten op zitten of grondverf ?
  Dank voor je reactie

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Cees,

   Wij raden u aan om dit na te vragen bij de poedercoater. Soms is het stralen van producten nodig om een goede hechting te verkrijgen. Uw lokale poedercoater kan de staat van de onderdelen beoordelen en u hierover advies geven.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 6. Jan Jansen
  Jan Jansen zegt:

  Ik wil de rvs ombouw van een terrasverwarmer donkergroen (zwartgroen) poedercoaten. Het gaat alleen om de ombouw van de gasfles. In totaal minder dan m2. Kan dat, wat kost het en hoe lang duurt het?

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Jan,

   Wij zijn helaas geen poedercoaters en informeren in dit artikel slechts over de mogelijkheden. We kunnen u hiermee dus niet helpen. Voor een maatwerk antwoord op uw vragen adviseren wij u contact op te nemen met een poedercoater in uw buurt.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Bakker,

   Het is mogelijk om de radiator te laten zandstralen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden die niet standaard in de poedercoating prijs zitten verwerkt. Wij adviseren je hiervoor contact op te nemen met een poedercoater bij jou in de buurt. Zij kunnen je ook meer informatie geven over aanleverinstructies (dit verschilt per poedercoater). Voor een overzicht van poedercoatingbedrijven verwijs ik je naar onze poedercoat kaart..

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 7. Inge
  Inge zegt:

  Hoi, ik wil graag kleine metalen fournituren laten poedercoaten, zoals holnieten, gespen, D-ringen en O-ringen, musketons, etc. Is dit mogelijk? Vriendelijke groet, Inge

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Inge,

   Het poedercoaten van kleine objecten is mogelijk wanneer de items aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zou je jouw aanvraag willen insturen via ons contactformulier? Bij voorkeur met foto’s, afmetingen en specifieke wensen voor de fournituren. Wij gaan dan kijken of er mogelijkheden zijn bij poedercoaters in jouw regio en geven een inschatting van de poedercoating kosten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke -Coating.nl

   Beantwoorden
 8. Tessa
  Tessa zegt:

  Hallo,

  Voor onze badkamer hebben wij een bijzondere kleur kranen en douche (hard graphite, grohe), nu willen we de klemmen en stabilisatie stang van de douchewand in dezelfde kleur (momenteel chroom). Dat past niet bij de rest van de badkamer. Onze leverancier kent 1 producent van die kleur klemmen maar dan moet de kleur in amerika in de onderdelen gebakken worden. Dat lijkt ons wat overdreven. Is niet dezelfde look te bereiken met poedercoating? Welke bewerking raden jullie aan en Hoe zit het met watervastheid / schoonmaakmiddel-proof?
  Ik hoor graag jullie advies

  Mvg Tessa

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Tessa,

   Poedercoating is erg watervast en bestand tegen schoonmaakmiddelen, dat zit wel goed! Er zijn vele afwerkingen qua structuur en kleur mogelijk op gebied van poedercoating. Je kunt het beste even contact opnemen met een poedercoating bedrijf bij jou in de buurt (we hebben er veel verzameld op deze poedercoating kaart) om je wensen te bespreken. De meeste poedercoating bedrijven hebben vele kleurstalen die je naast de kraan kunt houden om een goede kleurmatch te vinden. Vraag wel even na of de poedercoater van je keuze kleine oplages aanneemt.

   Succes met je queeste!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Michiel,

   Wat een bijzondere vraag. Naar ons weten is het niet mogelijk om organisch materiaal te poedercoaten. De banaan zou de hitte van een poedercoat oven niet overleven. Als je een replica banaan maakt van metaal dan zou het wel kunnen 😉

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Shanta,

   Helaas hebben wij op dit moment geen prijsinformatie van lokale vakspecialisten op gebied van zandstralen. Onze excuses voor het ongemak.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Pieter van Tartwijk
   Pieter van Tartwijk zegt:

   Beste A. Wetsema,
   Uitlatenbochten poedercoaten is moeilijk omdat het oppervlak van de uitlaatbochten te heet wordt. Hittebestendige poederlak gaat tot ongeveer 550 °C. Ik vermoed dat jouw uitlaatbochten heter worden. Om er zeker van te zijn zou je na een stevige rit de temperatuur van de uitlaat kunnen meten met een infrarood thermometer. Voor de uitlaatdemper zou poedercoaten met een hittebestendige poeder goed moeten kunnen.
   Succes met je onderzoek.

   Groet, Pieter van Tartwijk

   Beantwoorden
 9. Ernst
  Ernst zegt:

  Wat is de kleinste maat van een object dat nog ge poedercoat kan worden? En is het nodig dat een object bijvoorbeeld gaatjes heeft om aan opgehangen te worden (zoals bij verzinken)? Dank.

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Ernst,

   Een goede vraag, helaas zonder eenduidig antwoord. Het verschilt namelijk erg per poedercoater wat de minimale en maximale afmetingen zijn om een object te kunnen poedercoaten. Om te kunnen beoordelen of een product gecoat kan worden, dienen namelijk naast de lengte ook de breedte, hoogte en het gewicht bekend te zijn. Tot slot zijn ook het aantal stuks belangrijk. Gaatjes zijn niet perse noodzakelijk vanwege diverse ophangsystemen, maar ook dit verschilt weer per poedercoater. Op onze poedercoating kaart staan lokale poedercoaters vermeld. Wij adviseren u om contact op te nemen met een poedercoater bij u in de buurt om te informeren naar de vereisten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Marlon,

   Helaas hebben wij geen compleet overzicht van alle poedercoating bedrijven in Suriname. Wij adviseren je eens te informeren bij de Surinaamse kamer van koophandel. Zij hebben onder andere een business directory met alle gevestigde coating bedrijven in Suriname. Mogelijk vind je hier antwoord op je vraag.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Van Olst,

   Je kunt prima een dekkende poedercoating over chromen onderdelen aanbrengen, ook wanneer deze eerder gepoedercoat zijn. Als je een transparante poedercoating wilt aanbrengen (bijvoorbeeld voor een edelmetaal look of candy kleur) dan kan het soms zijn dat het mooier is om een basislaag aan te brengen onder de poedercoating. Laat je hiervoor informeren bij een lokale poedercoatingspecialist.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 10. Roy
  Roy zegt:

  Hallo wat kost het om 2 kleine metalen raamwerkjes te poedercoaten in het zwart het dient als zijkanten van een tv meubel als soort poten het raamwerk is rond de 400×400 en het metalen frame is 45×45

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Eric,

   Hout poedercoaten is een specialistische klus en vaak voor kleine projecten niet rendabel. Tevens zijn er minder poedercoaters die dit aanbieden. Op onze poedercoating kaart kunt u bekijken welke partijen er bij u in de buurt zitten, wij adviseren u om bij een lokale poedercoater te informeren naar de prijs voor het poedercoaten van een klein project.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Tjapko,

   Per garage kunnen de poedercoating kosten hiervoor verschillen. Dit heeft te maken met locatie, arbeidsloon en kwaliteit van de gebruikte poedercoating poeder. Ook is het afhankelijk van de kleur/afwerkingsopties die u kiest. Wij kunnen de poedercoating kosten op basis van de door u verstrekte informatie daarom helaas niet eenvoudig verstrekken. Wij adviseren u een offerte aan te vragen bij één of meerdere van de vele poedercoaters die Nederland rijk is. Op onze poedercoat kaart vindt u poedercoating bedrijven bij u in de buurt.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *