poedercoaten kosten spuiten spuitpistool

Van industrieel tot particulier; alles over de prijs van poedercoaten per m2

Het definiëren van de prijs bij poedercoaten is lastig. Bij het bepalen van de poedercoaten kosten zijn een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden, zoals gewenste afwerking en de vorm van het object. Dit geldt al helemaal als u van plan bent om bijvoorbeeld een grote staalconstructie of pijpleiding van een laag poeder te voorzien.

In dit artikel geven we u daarom professioneel advies over de prijstechnische zaken waar op gelet moet worden voordat u aan een poedercoating project begint. Daarnaast geven we een gemiddelde prijslijst voor particuliere of kleinere poedercoating projecten.


Factoren die van invloed zijn op de kosten van poedercoaten

Poedercoating in de industriële sector gaat doorgaans op basis van een offerte én is in veel gevallen echt maatwerk. In ons artikel over poedercoating kunt u alles lezen over dit coatingsproces. Hierdoor is het moeilijk om exact te bepalen wat de kosten gaan zijn. Wel kunnen we u inlichten over de factoren die van invloed zijn op de potentiële poedercoating prijs. Dit hangt ten eerste af van de mogelijke eisen die u zelf heeft en ten tweede van het type project.

Bij het bepalen van de kosten van poedercoaten, kijkt een specialist onder andere naar de volgende zaken:

 • Voorbewerking én schoonmaken
  Bij de aanbreng van poedercoating dient de ondergrond perfect gereinigd te zijn. Het is daarnaast belangrijk om af te wegen of het metaal nog voorbewerkt moet worden. Mocht dit nog moeten gebeuren (bijvoorbeeld door zandstralen, fosfateren of galvaniseren), heeft dit invloed op de prijs.
 • Type ondergrond
  Voor de meeste gangbare metalen, rekenen specialisten grofweg dezelfde prijs. Hiervoor kunt u de prijslijst hieronder raadplegen. Anders wordt het wanneer u hout wil laten poedercoaten; dit is een veel delicater proces.
 • Vorm en afmeting
  Niet alleen grootte is van invloed op de prijs, maar ook de vorm. Er zijn verscheidene poedercoating-methodes (zoals spuiten of wervelsinteren); afhankelijk van hoe moeilijk het object egaal te coaten is. Spuiten is doorgaans de meest gangbare en betaalbare methode, maar is niet altijd mogelijk.
 • De gewenste lak en afwerking
  Afhankelijk van uw wensen, is poedercoating leverbaar in vele afwerkingen en finishes. Door de veelzijdigheid van de poeder, is nagenoeg elke RAL-kleur bijvoorbeeld mogelijk. Door middel van een laag epoxy kan de ondergrond bijvoorbeeld ook chemisch resistent worden. Voor deze extra’s wordt echter een hoger prijskaartje gevraagd.
 • Aantal te poedercoaten objecten
  Het valt aan te raden om met grote hoeveelheden tegelijkertijd naar een specialist te gaan. Poedercoating is een proces dat gemakkelijk geautomatiseerd kan worden, waardoor prijzen doorgaans relatief lager uitvallen bij grote projecten.

In heel Nederland zitten specialisten die u kunnen helpen bij uw project. Bekijk bijvoorbeeld onze lijst aan poedercoating specialisten in Amsterdam. Wij van Coating.nl zijn daarnaast ook meer dan bereid om voor u een juiste offerte op te stellen.


Prijs poedercoaten per m2 voor velgen, radiatoren en andere projecten

Bij kleine projecten is de prijs van poedercoaten per m2 of per object iets gemakkelijk vast te stellen. Verscheidene bedrijven hebben ons voorzien van een indicatie van de prijzen die zijn hanteren. Het poedercoaten van bijvoorbeeld een radiator is ongeveer €30,- per m2. Een set van vier velgen kunt u poedercoaten voor ongeveer €215,- .

Zie hier een gemiddelde prijslijst voor het poedercoaten van objecten. Let op: de volgende prijzen zijn indicatief, poedercoating kosten kunnen per specialist verschillen!

ObjectOmschrijvingPrijs
Radiatoren1 laags coaten | stralen en 1 laags coaten€30,- per m2 | €42,50 per m2
Velgen staalStralen en 1 laags coaten | stralen en 2 laags coaten | stralen, schooperen en 2 laags coatenPer set van 4: €175,- | €215,- | €245,-
Velgen aluminiumStralen, chromateren en 1 laags coatenPer set van 4: €185,-
15 inch (set van 4)
16 inch
17 inch
18 inch
19 inch
Stralen en 1 laags coaten | stralen en 2 laags coaten | stralen, schooperen en 2 laags coaten€230,-
€240,-
€270,-
€290,-
€330,-
MotorframesStralen en 1 laags coaten€185,-
FietsframeStralen en 1 laags coaten (inclusief primer)€85,-
BrommerframesStralen en 1 laags coaten€185,-
Hekwerk (sierhekwerk en balkonhekken) Stralen en 1 laags coaten€185,-
SolexStralen en 1 laags coaten (inclusief primer)€120,-
BromfietsStralen en 1 laags coaten (inclusief primer)€180,-

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

10 antwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Marlon,

   Helaas hebben wij geen compleet overzicht van alle poedercoating bedrijven in Suriname. Wij adviseren je eens te informeren bij de Surinaamse kamer van koophandel. Zij hebben onder andere een business directory met alle gevestigde coating bedrijven in Suriname. Mogelijk vind je hier antwoord op je vraag.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Van Olst,

   Je kunt prima een dekkende poedercoating over chromen onderdelen aanbrengen, ook wanneer deze eerder gepoedercoat zijn. Als je een transparante poedercoating wilt aanbrengen (bijvoorbeeld voor een edelmetaal look of candy kleur) dan kan het soms zijn dat het mooier is om een basislaag aan te brengen onder de poedercoating. Laat je hiervoor informeren bij een lokale poedercoatingspecialist.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 1. Roy zegt:

  Hallo wat kost het om 2 kleine metalen raamwerkjes te poedercoaten in het zwart het dient als zijkanten van een tv meubel als soort poten het raamwerk is rond de 400×400 en het metalen frame is 45×45

  Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemorgen Eric,

   Hout poedercoaten is een specialistische klus en vaak voor kleine projecten niet rendabel. Tevens zijn er minder poedercoaters die dit aanbieden. Op onze poedercoating kaart kunt u bekijken welke partijen er bij u in de buurt zitten, wij adviseren u om bij een lokale poedercoater te informeren naar de prijs voor het poedercoaten van een klein project.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Beste Tjapko,

   Per garage kunnen de poedercoating kosten hiervoor verschillen. Dit heeft te maken met locatie, arbeidsloon en kwaliteit van de gebruikte poedercoating poeder. Ook is het afhankelijk van de kleur/afwerkingsopties die u kiest. Wij kunnen de poedercoating kosten op basis van de door u verstrekte informatie daarom helaas niet eenvoudig verstrekken. Wij adviseren u een offerte aan te vragen bij één of meerdere van de vele poedercoaters die Nederland rijk is. Op onze poedercoat kaart vindt u poedercoating bedrijven bij u in de buurt.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *