Nanocoating.nl

Anti urine coating (terugplasverf)

Voorkom urine overlast met anti urine coating

Hoewel er een boete staat op urineren in het openbaar, zijn er genoeg steegjes, deuren en buitenmeubels regelmatig het slachtoffer van wildplassers. Met een nare geur, onhygiënische omgeving en hoge reinigingskosten als gevolg. Gelukkig is er een simpele oplossing: anti urine coating.

Steden van Londen tot aan San Fransisco hebben anti urine coating in de armen gesloten als wapen tegen het urine gevecht. En Nederland blijft hierin niet achter. Gemeente Amsterdam en Utrecht hebben al succesvolle proeven gedaan in populaire uitgaansgebieden. Anti urine coating beschermt niet alleen de gecoate muur tegen de zuren van urine (en geur!) maar reflecteert de urine zodat deze terugspat naar de wildplasser. In de volksmond wordt deze coating daarom ook wel terugplasverf of peeback coating genoemd.

Kampt uw winkelpand, woning, gebouw of steeg ook met overlast door wildplassen? Dan vindt u in dit artikel alles wat u moet weten over het toepassen van anti urine coating.


Zo zorgt nanotechnologie voor een terugplasmuur

De kracht van anti urine coating zit in nanotechnologie. Het beschermt een ondergrond op ultra kleine nano schaal. Dit type coatings (onder de verzamelnaam nano coatings) vormen niet een laag over de ondergrond, maar de nanodeeltjes penetreren door de poriën van de ondergrond en worden zo één geheel. Dit zorgt voor optimale hechting aan de ene kant en een specifieke beschermende functie aan de andere kant. In het geval van anti urine coating is deze functie superhydrophobic (waterafstotend) en oleophobic (vuilafstotend). Het vormt zo’n sterke band met de ondergrond dat vloeistoffen niet kunnen doordringen en zelfs terugspatten. Iedere wildplasser komt voor een mooie verassing te staan wanneer hun schoenen en broek onder hun eigen urine komen te zitten. Dat leert snel af!

Nano coating voor beton steen en tegels kleinBeton, steen en tegels beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Anti urine coating aanbrengen op verschillende ondergronden

De veelzijdigheid van anti urine coating is één van de vele voordelen; peeback coating kan op bijna iedere denkbare ondergrond worden aangebracht, inclusief staal, steen, beton, metaal, baksteen, plastic, hout, stof en meer! Houdt wel rekening met het volgende:

anti urine coating

Verschil zonder en met anti urine coating

  1. Een goede voorbereiding is noodzakelijk: om optimale hechting te garanderen moet de ondergrond vrij zijn van olie, vet, vuil en andere vervuiling. Gladde oppervlakken eerst licht opschuren of een primer gebruiken om de hechting te verbeteren.
  2. Het is bestand tegen matige slijtage: doordat superhydrofobe coating één is met het oppervlak, zal slijtage door beschadiging de werking verminderen.
  3. De coating vergt regelmatig onderhoud: anti urine coating dient jaarlijks opnieuw te worden aangebracht, helemaal als deze blootstaat aan direct zonlicht. UV straling zorgt ervoor dat de coating sneller slijt.
  4. Anti plasverf is niet volledig transparant: het droogt op met een lichte witte waas en is dus niet compleet onzichtbaar.

Naast het terugplas effect, zorgt de urine bestendige verf ook voor andere nano coating gerelateerde voordelen zoals: corrosie bescherming, anti ijs, bescherming tegen zure regen, anti mos en schimmel etc. Het kan zelfs worden ingezet tegen graffiti en tagging.

Praktijkvoorbeeld Peeback coating in Nederland

Wildplassers zijn al jaren een grote bron van ergernis in de feestweek van Nijmegen. Vorig jaar stelde Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, zelfs dat dit het grootste overlastprobleem van de feesten is. Bewoners van de binnenstad klaagden er vorig jaar massaal over, ze zijn de urinegeur beu lieten ze in enquêtes weten. Na elke feestnacht moeten ze hun muren met chloor schoonmaken.

Volgens Vrijmoet zijn er nu afspraken gemaakt met een groep bewoners en eigenaren van wooncomplexen om waterafstotende ‘coating’ aan te brengen in een hofje en bij een groot gebouw in het centrum. Waar, dat houdt Vrijmoet geheim. „Wij gebruikte voorheen reguliere Anti Urine Spray, We wilden voorkomen dat jongeren vooraf gaan testen wat het effect is. We weten namelijk dat zo’n coating soms ook uitdaagt.” Bekijk hieronder ook de succes casus in Meppel – de strijd tegen wildplassers met terugplasverf:


Terugplasverf kopen: prijs per liter

Anti plas verf is relatief nieuw op de markt waardoor het momenteel niet overal te verkrijgen is. Er zijn een aantal online aanbieders waar u anti plas verf kunt kopen. Het meest bekende merk is Peeback van Orange Nano, maar er zijn tevens andere aanbieders. Door het specialistische karakter van deze verf is advies van een expert aanbevolen.

Alleen door het op de juiste manier aan te brengen kunnen duurzame resultaten worden behaald. Het verbruik van anti urine coating is ongeveer 100 gram per m2. De prijs van anti urine coating varieert en is afhankelijk van het aantal benodigde liters. Voor een professionele bescheming betaalt u ongeveer €70,- per liter. Wilt u grote oppervlakken coaten? Dan kan de prijs per m2 lager zijn.