Grindvloer
Een duurzame vloer voor binnen en buiten: de grindvloer
Een grindvloer is een geweldige, duurzame vloer voor ieder bedrijfspand. De vloer oogt origineel en kan eenvoudig op verschillende ondergronden worden gelegd.
Een siergrindvloer, zoals deze vloerbedekking ook wel wordt genoemd, wordt op een interessante manier samengesteld. Een combinatie van kunsthars en kleine korreltjes grind zorgt ervoor dat je een vloer hebt die jaren meegaat.
Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.
De grindkorrels zijn gemaakt van riviergrind; een duurzaam materiaal. De transparante hars zorgt ervoor dat de korrels worden samengedrukt, waardoor er een prachtige, stijlvolle vloer ontstaat. De grindvloer komt terug in verschillende commerciële ruimtes, zoals zwembaden, tuincentra, winkels, serres en kantoorpanden. Het unieke aan deze vloer is dat de siergrindvloer ook buiten gelegd kan worden, dus zo kun je binnen en buiten mooi op elkaar aan laten sluiten.
Wil jij mogelijk een grindvloer kopen? Lees hier alle voor- en nadelen of ga direct naar de grindvloer prijzen per m2.
Een dunne vloer met talloze designs
De siergrindvloer is niet de dikste van alle gegoten vloersoorten. De dikte hangt af van de korrelgrootte van de vloer, maar we houden als richtlijn aan: 2,5 x de korrelgrootte. Bij een standaardformaat korrel zal de vloer zo’n 8 mm bedragen, want de gemiddelde korrelgrootte is 2 tot 3 mm. Er kan echter ook worden gekozen voor een dunnere siergrindvloer, door korrels te gebruiken van 1, 2, 3 of 4 millimeter.
Doordat de vloer op een speciale manier wordt samengeperst is het mogelijk verschillende kleurencombinaties terug te laten komen in de vloer van je zakelijke ruimte. Ook is een patroon of vorm, zoals een bedrijfslogo, absoluut te realiseren.
Marmertapijt, Steentapijt en andere soorten grindvloeren
Zoals we hierboven al hebben vermeld zijn diverse designs en uitvoeringen mogelijk. Varianten zijn bijvoorbeeld marmertapijt en steentapijt, maar wat zijn de verschillende soorten grindvloeren?
- Naturel grindvloer is de standaarduitvoering. Deze bestaat uit riviergrind en wordt zo naturel mogelijk gehouden voor een natuurlijke uitstraling;
- Gekleurde grindvloer is een basisvloer, maar dan in combinatie met gekleurde epoxyhars;
- Kwarts grindvloer naturel is samengesteld met een hardere steensoort, waardoor je een meer egale vloer als resultaat hebt;
- Kwarts grindvloer in kleur wordt ook weer verrijkt met een gekleurde epoxyhars.
Hoe wordt een grindvloer aangebracht?
Het is belangrijk dat een siergrindvloer vakkundig wordt aangebracht, dus zorg dat je de juiste vakman weet te vinden.
De vloer wordt opgebouwd uit verschillende lagen, maar voordat de specialist kan beginnen met aanbrengen dient de ondergrond vlak te zijn. Is dit momenteel nog niet het geval? Dan is het verstandig om een laag egaline aan te brengen, zodat oneffenheden en beschadigingen worden geëgaliseerd. Daarna komen de volgende lagen erop:
- Een laag epoxy primer zorgt voor een goede hechting, zodat er losliggende deeltjes worden voorkomen;
- Daar bovenop wordt een mengsel van het siergrind en de hars aangebracht;
- Na ongeveer 24 uur uitharden is de vloer beloopbaar en kan ervoor gekozen worden om een acryl coating aan te brengen. Deze maakt de vloer kouder en glanzender, maar ook weerbaarder;
- Tenslotte worden er siergrind-plinten geplaatst.
Een grindvloer is door de sterke structuur erg lastig te verwijderen, maar een gietvloer over een grindvloer aanbrengen: dat is vaak een prachtige oplossing!
Prijs grindvloer per m2
De totale prijs per m2 is natuurlijk afhankelijk van de materialen die er worden gebruikt, de totale oppervlakte, de ondergrond en een eventuele kleurkeuze. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt tussen de € 40,- en € 55,-, inclusief materialen. Besparen op de grindvloer prijs per m2? Lees dan deze tips:
- Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Tot 50 m2 wordt er vaak een standaard prijs gehanteerd. 51m2 kan er al net voor zorgen dat je buiten deze vaste staffel valt.
- Bespaar op de prijs door zelf de vloer te egaliseren of de plinten zelf te plakken
- Vergelijk offertes van erkende vloerbedrijven. Wij helpen u daar graag bij! Ontvang geheel kosteloos en vrijblijvend tot drie offertes via de knop hieronder.
Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.
Wat zijn de voordelen en nadelen van een siergrindvloer?
- Een duurzame oplossing, want deze vloer gaat járen mee;
- Heeft een natuurlijke uitstraling, dus erg tijdloos;
- Voelt warm aan;
- Over oude vloeren heen te leggen;
- Kan naadloos gelegd worden;
- Kan in combinatie met vloerverwarming worden aangebracht;
- Leverbaar in verschillende kleuren en designs, inclusief bedrijfslogo!;
- Gemakkelijk reinigbaar;
- Bestand tegen chemicaliën en vloeistofdicht;
- Slijtvast, dus geen beschadigingen door zware kantoormeubels;
- Stofvrij en onderhoudsarm.
Naast al deze voordelen kun je misschien geen nadelen bedenken, maar er zijn er toch een aantal te noemen:
- De vloer voelt warm aan en is mogelijk met vloerverwarming te combineren, maar daarbij verliest de open structuur ook snel warmte. De ondergrond dient dus goed geïsoleerd te worden;
- Een grindvloer is gemakkelijk schoon te houden en ziet er ook brandschoon uit, maar let wel op eventuele bacteriën die tussen de poriën nestelen;
- Wil je de siergrindvloer ooit verwijderen, dan sta je voor een grote uitdaging. Het is een extreem vaste vloer en dus moeilijk eruit te halen.
Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.
Grindvloer ervaringen
Ervaringen met de grindvloer lopen enorm uiteen, omdat de vloer zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kan worden, maar ook voor private woningen en kantoren. Over het algemeen wordt er aanbevolen om de vloer af te dichten met een sealing, zodat er geen bacteriën en vuil in de open structuur kan terechtkomen.
Ook is een aandachtspunt: goed naar de ondergrond laten kijken. Gebruik bijvoorbeeld geen flexibele ondergrond op beton, voordat de siergrindvloer erop komt. Laat dit beoordelen door een gespecialiseerde vakman!
Tenslotte geven gebruikers aan dat de vloer goed te onderhouden is en dat het een zegen is als de ondergrond intensief gebruikt wordt.
ik heb een grindvloer buiten..maar er zitten een paar gaten inmiddels in.
verkoopt u ook epoxylijm om grind te lijmen
Beste Ester,
U kunt hiervoor het beste een epoxylijm of grindvloer sealer gebruiken. Niet gevonden wat u zocht en gaat het over een groot oppervlak? Dan kunt u uw vraag ook sturen via ons contactformulier. Wij verbinden u dan met coatingspecialisten die u hiermee verder kunnen helpen.
Met vriendelijke groet,
Marieke – Coating.nl