Nanocoating.nl

Anti graffiti coating

Wees vandalisme de baas met anti graffiti coating

Anti graffiti coating is dé oplossing voor het eenvoudig verwijderen van graffiti en biedt tevens een beschermende functie voor verschillende ondergronden. Anti graffiti coating:

 • Beschermt tegen UV straling
 • Heeft een milieuvriendelijke en duurzame samenstelling
 • Biedt extra bescherming tegen weersinvloeden (groene aanslag, zure regen)
 • Is vuil- en waterafstotend
 • Maakt het schoonmaken kinderspel; de ondergrond is in een oogwenk schoon

Het kan het spuiten van graffiti niet voorkomen; maar het zorgt ervoor dat de verf zich niet aan de muur hecht en daardoor makkelijk schoon te maken is. In dit artikel behandelen we alles omtrent verschillende typen anti graffiti coating. Daarnaast geven we een overzicht van geschikte producten én specialisten in Nederland.


Twee typen: semi-permanente en permanente anti graffiti coating

Er zijn twee verschillende manieren om graffiti tegen te gaan: een semi-permanente én een permanente anti graffiti coating. Welke geschikt is voor uw muur hangt af van het graffiti risico (in hoeverre de ondergrond kans heeft op graffiti vandalisme) hoeveel u wilt investeren en hoeveel onderhoud u wenst.  We gaan beide opties bij langs:

1. Semi permanente anti graffiti coating – weinig tot gemiddeld risico op graffiti of tagging

Man verwijdert anti graffiti coating van metaal

Met anti graffiti coating is het verwijderen van graffiti eenvoudig en snel

De goedkoopste optie is semi permanente anti-graffiti coating. Dit type wordt ook wel B-wax genoemd. De samenstelling en werking van de coating lijkt namelijk op een wax laag. De coating wordt aangebracht op de ondergrond als een tussenlaag. Deze voorkomt hechting van de spuitverf op de directe ondergrond. In plaats daarvan hecht het aan de anti-graffiti coating. Deze is daarna eenvoudig af te spoelen met warm water, samen met de graffiti. Na het verwijderen van de graffiti is het helaas wel nodig om een nieuwe herstellaag aan te brengen.

Advies: Semi permanente of zelfopofferende anti graffiti verf is goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan de permanente variant. Om deze reden adviseren wij deze coating voor particulier gebruik en op goed verlichte ondergronden buiten het centrum.

2. Permanent anti graffiti coating – hoog risico op graffiti of tagging

Een permanente anti graffiti coating heeft een formule op basis van nanodeeltjes  en dringt hierdoor diep door in de ondergrond. Hierdoor kan de graffiti worden verwijderd zonder daarbij de ondergrond te beschadigen. Het grote verschil met de semi permanente anti graffiti coating is dan ook dat deze permanente laag niet loslaat bij het schoonmaken. De coatinglaag hoeft daarna niet opnieuw aangebracht te worden. Permanent betekent in dit geval helaas geen levenslange levensduur. De coating is effectief tussen de 3 tot 8 jaar (50 tot 70 keer schoonmaken).

Advies: permanente graffiti verf is een grotere investering dan de semi permanente variant, maar vergt veel minder onderhoud. Het is daarom bij uitstek geschikt voor openbare gebouwen, bruggen, treinstellen, stegen, bushokjes en andere ondergronden waarbij graffiti vandalisme een reëel risico vormt.

Is het noodlot al toegeslagen? Bekijk dan alle mogelijkheden om graffiti te verwijderen met én zonder anti-graffiti coating!


Kies de juiste anti graffiti verf voor Beton, Hout & Metaal

Er zijn verschillende anti graffiti coatings op de markt met een unieke formule om optimaal te hechten op steenachtige ondergronden zoals beton, natuurlijke materialen zoals hout, maar ook gladde materialen als plastic en metaal. Sommige fabrikanten bieden een multifunctioneel product, anderen specifiek voor een bepaalde ondergrond. Laat u daarom altijd goed informeren. Hieronder bespreken we de voordelen van anti graffiti coating ten behoeve van een specifieke ondergrond:

 • Beton en andere steenachtige ondergronden
  Beton is een poreuze ondergrond en zuigt als het ware coating op. Vaak moet u de muur daarom eerst impregneren. Dit zorgt ervoor dat de coating goed hecht, en u er minder van nodig heeft. Een permanente anti graffiti coating kunt u zonder primer of impregneer aanbrengen. Nanodeeltjes dringen namelijk diep door in poreuze ondergronden voor een langdurige bescherming. Daarnaast beschermt de nano technologie het beton of steen ook tegen groene aanslag, vuil en zure regen.
 • Hout
  Zowel permanent als semi permanente anti graffiti verf is geschikt voor een houten ondergrond. Wanneer het gaat om speeltoestellen, buiten meubels of andere ondergronden die veel belast worden, dan is een permanent systeem meer geschikt vanwege de duurzaamheid. Tevens beschermt deze optie tegen houtrot door weersinvloeden. Gaat het om particuliere deuren of hekken dan kunt u ook prima kiezen voor semi permanente wax. Een transparant systeem is geschikt als u de natuurlijke hout uitstraling wilt behouden. Let echter wel op, een transparante coating biedt geen bescherming tegen vergrijzing of verkleuring.
 • Metaal en andere gladde ondergronden
  Ook hier zijn beide coatings geschikt, tenzij u de muur ook bestendig wilt maken tegen andere invloeden. Wilt u de ondergrond namelijk ook beschermen tegen corrosie of andere weersinvloeden dan adviseren wij een permanente anti graffiti verf.

Hoe heet de beschermlaag die over verf wordt aangebracht?

Daar kunnen we lang en kort over zijn. Anti graffiti coating kent namelijk vele benamingen. Het is in principe een nano coating die in de markt wordt gezet speciaal voor het beschermen van verf en andere ondergronden tegen graffiti. Het is dus veelal een marketingkeuze hoe de anti graffiti coating wordt genoemd. Vaak kan je de beschermlaag herkennen met het woord graffiti in de naam (bijvoorbeeld graffiti guard, graffitishield, graffitistop etc.).


Vakspecialisten anti graffiti coating in Nederland

Wilt u anti graffiti coating laten aanbrengen, omdat het gaat om grotere oppervlakken of oppervlakken met een hoog graffiti risico, dan is het wellicht verstandig om naar een specialist te stappen. Een snelle zoektocht op google resulteert al gauw in honderdtallen resultaten van anti graffiti coating aanbieders. Maar hoe weet u nu of u met een betrouwbare partij te maken hebt? En zit u wel te wachten op de vele acquisitie telefoontjes die volgen?

Wij nemen u graag werk uit handen zodat u tijd en geld bespaart. Plaats een aanvraag bij Coating.nl en ontvang een advies, offerte of voorstel van uw projectmanager of aangesloten coatingbedrijven. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met een erkende vakman.

Nano coating voor beton steen en tegels kleinBeton, steen en tegels beschermen tegen graffiti

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Indicatie Anti graffiti coating prijs van professionele merken

Er zijn verscheidene manieren om anti graffiti coating aan te brengen. Wist u dat u via Coating.nl professionele anti graffiti producten kunt aanvragen? Vul het aanvraagformulier in en de aangesloten coatingspecialisten helpen u graag!

Anti Graffiti MerkSoortOndergrondPrijs per literVerbruik per liter
SikkensPrimerPoreuze ondergronden (beton, steen etc.) €28,957 – 12 m²
Wijzonol Anti Graffiti verfPermanentAlle €47,508,6 m²
Mavro GraffitiguardPermanentPoreuze ondergronden (beton, steen etc.)€84,600,8 – 1 m²
Avis Anti Graffiti Wax CoatingSemi PermanentAlle€21,604-6 m²
GevelprofSemi PermanentHout€13,994-6 m²
Rolith Graffiti Wax CoatingSemi PermanentAlle€16,804-6 m²
ChemtecSemi PermanentNatuursteen, baksteen, kalkzandsteen, beton, acrylaat en marmer. €27,203-5 m²

Anti graffiti coating zelf aanbrengen in 5 stappen

Zelf anti graffiti coating aanbrengen op kleinere oppervlakken? We helpen u op weg! Om het resultaat optimaal te krijgen volgt u de volgende stappen:

 1. Zorg ervoor dat de ondergrond goed geïmpregneerd is met impregneermiddel in geval van steen of beton (of kies voor nano!).
 2. Laat vervolgens de ondergrond goed drogen.
 3. Heeft u beglazing, kozijnen, kunststoffen, beplanting etc. in of bij de te behandelen muur? Dek deze dan af met afplaktape of plastic.
 4. De coating kan vervolgens worden aangebracht met kwast, verfroller of spuitapparaat.
 5. Breng minimaal 3 lagen aan en laat iedere laag drogen volgens de droogtijd op de verpakking (doorgaans 1 uur).

Bekijk altijd de handleiding op de verpakking voor afwijkende aanbrengmethodes!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *