Nanocoating.nl

Betonlook Vloer

De betonlook vloer is geschikt voor ieder interieur

Je kunt geen woonmagazine openslaan of vt wonen seizoen bekijken of hij komt niet voorbij; de betonlook vloer. En dat is niet gek. Deze veelzijdige vloer is geschikt voor allerlei ruimtes in je woning: van woonkamer tot keuken en zelfs in de badkamer maakt hij zijn beloftes waar. Door te kiezen voor een gietvloer betonlook geef je een ruimte kracht mee. Geen enkele andere vloer maakt je interieur zo stoer en strak als dit opmerkelijke vloerdesign.

De betonlook vloer doet mensen veelal denken aan koud en kil, maar niets is minder waar. Kom thuis na een lange dag, schop je schoenen uit en geniet van deze authentieke, warme vloer.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Let op: er zijn vaak veel benamingen voor vloeren met een betonlook uitstraling. Bijvoorbeeld woonbeton, betonstuc, designbeton, betonlook vloer en tal van merknamen. De look is in veel gevallen hetzelfde, maar toch zijn er onderling verschillen qua vloertype. Laat je dus altijd goed informeren over wat voor vloersoort je kiest!


Verschillende betonlook kleuren en beton tinten

Als je aan de betonlook denkt, dan denk je vast en zeker aan lichtgrijs, zoals je bij autogarages ziet. Maar ook deze vloersoort kan gewoon in verschillende kleuren, en tinten, worden aangebracht. Fijn dus wanneer je meer warmte in de woonkamer wilt of de vloer wilt laten aansluiten bij de huisstijl kleuren van je bedrijf.  Laat je de vloer door een professional aanbrengen, dan heb je een kleurexpert tot je beschikking. Deze helpt je bij het maken van de juiste keuze, zodat de vloer naadloos aansluit op je bestaande interieur. Kies uit blauw- en grijstinten of ga nog een stapje verder: ga voor een patroon, tekst of afbeelding in je betonlook vloer. Ook kan het erg mooi zijn om de betonlook trend door te trekken naar de muur / wand.

betonlook vloer kleuren


De voordelen van een betonlook vloer

In de woonkamer, of eigenlijk de gehele begane grond, is dit een ideale vloer. Geknoeid? Een doekje erbij en weg is de vlek. Daarbij is een betonlook vloer een prachtige blikvanger en is het geweldig voor mensen met huisdieren of allergieën. Ook in de badkamer kan deze vloersoort gewoon worden aangebracht. Kies voor een combinatie met antislipcoating om ongelukken te voorkomen. Een gietvloer met betonlook heeft vele voordelen waar we al eerder een artikel aan hebben gewijd. Toch sommen we de voordelen nog even voor je op:

betonlook vloer aanbrengen

Een betonlook gietvloer kan naadloos worden gegoten over tegels.

 • Slijtvast, dus laat die kinderen maar lekker hun gang gaan;
 • Naadloos design;
 • Breed assortiment;
 • Levenslang plezier van je vloer;
 • Extra comfort en warmte;
 • Anti-allergeen;
 • Onderhoud is een fluitje van een cent;
 • Geen slipgevaar met een antislipcoating;
 • Brandvertragend;
 • Je legt de gietvloer zo over tegels of andere ondergronden.

Gietvloer betonlook over tegels

Veel mensen vragen zich af of een betonlook gietvloer over de bestaande vloer gelegd kan worden. Daar kunnen wij volmondig ‘ja’ op antwoorden. De bestaande vloer hoeft dus niet uitgebroken te worden, wat scheelt in tijd, energie en kosten. De nieuwe gietvloer betonlook komt er overheen, waardoor je een naadloos, slijtvast en waterdicht resultaat krijgt.


Goedkoop of duur; betonlook vloer prijs per m2

Een vloer gieten is een delicaat klusje waar aardig wat tijd in gaat zitten. Zelf doen is een mogelijkheid maar raden wij niet aan bij deze vloersoort. Zeker niet wanneer het een groot vloeroppervlak betreft of wanneer het over tegels moet worden aangebracht in bijvoorbeeld de badkamer. Een goedkope betonlook vloer is op lange termijn echt duurkoop.

Wil je een strak, waterdicht en naadloos resultaat, dan raden wij aan om de vloer te laten aanbrengen door een coating-specialist. Met de vakman kun je een vaste prijs per project afspreken. Voor een vloer tussen de 30 en 50 m2 zal dit neerkomen op een kleine € 4000,-.

Wil je liever per m2 de prijs berekenen? Voor vloeren tussen de 50 en 100 m2 is € 80,- per m2 een goede indicatie. Hoe groter de oppervlakte, des te goedkoper de prijs per vierkante meter. Boven de 100 m2 kun je denken aan € 65,- per m2 en boven de 150 m2 zelfs richting de € 60,- per vierkante meter.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Besparen op de kosten

Hierboven hebben we de kosten van een gietvloer met een betonlook uitgelicht. Er zijn een aantal tips die we kunnen meegeven om te besparen op de kosten.

 1. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Tot 50 m2 wordt er vaak een standaard prijs gehanteerd. 51m2 kan er al net voor zorgen dat je buiten deze vaste staffel valt.
 2. Bespaar op de prijs door zelf de vloer te egaliseren of de plinten zelf te plakken
 3. Kies in plaats van een betonlook (meerdere tinten) uit in één van de standaard RAL kleuren grijs
 4. Kies een dunnere vloercoating
 5. Vergelijk offertes van erkende vloerspecialisten: Maak gebruik van onderstaande offerteservice en ontvang kosteloos en vrijblijvend maximaal 3 prijsvoorstellen.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *