Nanocoating.nl

Bereken Gietvloer prijs per m2

Factoren bij gietvloer prijs berekenen

Een veelgestelde vraag is “hoe kan ik de gietvloer prijs berekenen?” Het antwoord: hier is geen vaste formule voor. Er komt namelijk veel bij kijken. Niet alleen bij het gieten van de vloer, maar ook bij het voorbereiden van de ondervloer, het te gieten oppervlak en de gewenste afwerking. De arbeidskosten verschillen ook nog eens per regio en gietvloer prijzen bij vijf lagen zijn daarnaast ook stuk hoger dan bij een vloer met slechts vier lagen. In dit artikel beschrijven daarom we een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden als u de prijs gaat berekenen.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.


Dit is de gemiddelde gietvloer prijs per m2

Bij het geven van richtprijzen is het goed om er rekening mee te houden dat niet ieder type gietvloer hetzelfde is. De prijzen zijn dit daarom ook niet. Voor een prijs op maat raden we u daarom aan om contact met ons op te nemen. Wij vragen dan vrijblijvend één of meerdere vrijblijvende offertes aan, specifiek voor uw project! In de tabel hieronder geven we voorbeelden van diverse typen gietvloeren. U kunt hiermee alvast een inschatting / globale berekening maken van de kosten.

Soort gietvloerPopulairste toepassingLaagdikte (mm)Vanaf prijs per m2
Polyurethaan gietvloer / PU gietvloer Winkelvloer, woonvloer, restaurantvloer, showroomvloer, kantoorvloer, schoolvloer, hotelvloer2,0 – 3,0€ 59,00
Epoxy gietvloerMagazijnvloer, fabrieksvloer, (parkeer) garagevloer, werkplaatsvloer, industriële vloer, horeca (keuken) vloer, productievloer2,0 – 3,0 € 45,00
Vloercoating Winkelvloer, kantoorvloer, magazijnvloer, koelcelvloer, (parkeer) garagevloer0,2 – 0,5 € 25,00
Troffelvloer HACCP vloer, industrievloer, werkplaatsvloer, magazijnvloer, fabrieksvloer4,0 – 6,0 € 55,00
ESD / Antistatische vloer (technische) productievloer, serverruimte, datacentrum, laboratorium, operatievloer, ziekenhuisvloer2,0 – 3,0 € 60,00
HACCP gietvloer Horeca keuken vloer, restaurantvloer, koelcelvloer, slagerijvloer, bakkerijvloer, supermarktvloer, kantinevloer2,0 – 3,0€ 55,00
PMMA vloer / Acrylaatvloer  Sportvloer, HACCP vloer, gietvloer buiten, koel- diepvriescelvloer0,2 – 0,5€ 60,00
Siergrindvloer  Kantoorvloer, woonvloer, winkelvloer4,0 – 6,0 € 25,00

Let op bij een opvallend goedkope gietvloer offerte: vaak wordt er dan gewerkt met grondstoffen van mindere kwaliteit. Hierdoor gaat de vloer minder lang mee, ontstaan er vaker krassen en heeft u uiteindelijk minder plezier van de vloer.

Gietvloer prijzen zijn altijd opgebouwd uit deze 4 onderdelen

Of het nu gaat om een polyurethaan vloer prijs per m2 of de prijs van andere soorten gietvloeren; de prijs is altijd opgebouwd uit een aantal standaard onderdelen:

[easy_chart chart_id=’14897′]

 1. Voorbewerking; moet de ondervloer geëgaliseerd worden? of moet de vakman eerst een oude gietvloer verwijderen? Dan zijn er extra kosten verbonden aan het gereedmaken van de vloer.
 2. Materiaal: bij speciale wensen zoals bijzondere gietvloer kleuren lopen de kosten op. Ook is de dikte van de gietvloer (en dus de benodigde hoeveelheid materiaal) van invloed op de prijs.
 3. Uitvoering; wilt u de gietvloer buiten aanbrengen, is het een moeilijk bereikbare plek of zijn er andere zaken die de uitvoering bemoeilijken? Dan is dit van invloed op de kosten.
 4. Afwerking; zijn er persoonlijke wensen? Zoals vloerverwarming aanleggen of antislip(zones)? Daar hangt een prijskaartje aan.

7 verborgen gietvloer kosten; totale gietvloer prijs berekenen

Naast het arbeidsloon voor het leggen van de gietvloer en de grondstoffen, zijn er vaak nog andere kosten die niet meegenomen worden in de gietvloer prijs die online wordt beschreven. Dit verklaart vaak ook de grote verschillen op gebied van prijs tussen verschillende aanbieders.

Vaak komt een vloerspecialist bij u langs om de staat van de ondervloer te controleren en alle afwerkingsmogelijkheden te bespreken. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vloerverwarming in de vloer te leggen. Als u dan geen rekening met extra werkzaamheden hebt gehouden kan de totale offerte prijs nog wel eens voor verrassingen zorgen. Let bijvoorbeeld op de volgende mogelijk verborgen kosten:

 1. De geboden prijs is exclusief BTW en/of exclusief kilometervergoeding
 2. Werkzaamheden om de ondervloer egaal te maken (schuren, stralen, repareren)
 3. Een egalinelaag of schraplaag over de ondervloer ( +- €8,- per m2)
 4. Het maken van uitzettingsvoegen en afkitten van de randen
 5. Afwerking van plinten
 6. Antisliplaag of andere speciale afwerkingen
 7. Wapeningsnet op de ondergrond

Tot slot speelt ook het beoogde ontwerp mee. Kiest u voor een een vloer in één RAL kleur dan hangt hier een ander prijskaartje aan dan wanneer u kiest voor meerdere kleuren of patronen.


5 manieren om op de gietvloer prijs per m2 te besparen

Schrikt u van de prijs, maar wilt u toch graag een gietvloer: geen nood. Er zijn manieren om kosten te besparen. Hieronder 5 manieren waarop u kunt besparen op de gietvloer prijs per m2.

Gietvloer aanbrengen op een geegaliseerde ondergrond

Gietvloer prijs berekenen? Let goed op bijkomende kosten voor bijvoorbeeld de afwerking of voorbereiding

 1. Doe (een gedeelte) van de voorbereidende werkzaamheden zelf
  Soms kan u zelf ook al een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het schuren van de ondergrond en het opvullen van gaten en/of scheuren.
 2. Kies een vloer uit in één RAL kleur
  Hoe meer kleuren, speciale afwerkingen en patronen, hoe duurder. Simpelweg omdat er meer tijd in zit en meer grondstoffen
 3. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk arbeidslonen
  Laat het uurloon los specificeren in de offerte. In andere regio’s (bijvoorbeeld buiten de randstad) worden soms lagere uurlonen gerekend.
 4. Laat een groter oppervlak leggen*
  Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2
 5. Doe (een gedeelte) van de afwerking zelf
  Randen kitten, plinten leggen; sommige onderdelen van de afwerkingen kan u wellicht zelf uitvoeren

*Kosten gietvloer relatief lager bij grote oppervlakken

Als u deze vloer wilt laten leggen in een grote ruimte, is de gietvloer prijs per m2 lager dan bij een kleine ruimte. Dit komt omdat het afwerken van de hoeken en randen arbeidsintensief is. Ook is het makkelijker om in grotere ruimtes de laag egaal uit te vloeien. Bij oppervlaktes onder de 50 vierkante meter hanteren sommige vloerspecialisten daarom een standaardtarief. De vaste prijs schommelt tussen de €2000,- en €2500,-.

Tip: Bekijk goed of u extra ruimtes kunt laten coaten. Gietvloer in een kantoor? Neem dan bijvoorbeeld direct de hal en toilet mee. Zo krijgt u niet alleen een mooi strak geheel, u bespaart ook op de prijs per m2.


Nog een manier om te besparen? Vergelijk eenvoudig offertes met onze service!

Wij werken samen met ervaren vakspecialisten die vele soorten gietvloeren kunnen aanbrengen (en alle andere kunststof vloersoorten). Of het nu gaat om een kantoorvloer, fabrieksvloer of woonkamervloer, wij weten de juiste match voor u te vinden. Stuur ons vrijblijvend de details van uw aanvraag en ontvang binnen enkele dagen 3 scherpe offertes. Uiteraard zijn er voor u geen kosten verbonden aan deze service. Uw voordeel?

 • Geen lange en verwarrende zoektocht online
 • Snel 3 offertes in huis; van erkende specialisten
 • Geen vervelende acquisitie telefoontjes
 • Tijd & geld besparen met een snelle prijsvergelijking

Dit kost vloerverwarming per m2 op een gietvloer

De combinatie van een gietvloer met vloerverwarming zien we steeds vaker terug. En dat is niet gek. Een Polyurethaan gietvloer leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Sommige vloerspecialisten voeren ook het leggen van een vloerwerwarming uit. U hoeft dan niet meer speciaal naar een andere partij.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

De kosten van een gietvloer met vloerverwarming is onder andere afhankelijk van hoe u de vloerverwarming wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als hoofdverwarming of bijverwarming. Hieronder een voorbeeld van de vloerverwarming prijs per m2:

Type GietvloerPrijs gietvloer met vloerverwarming als bijverwarmingPrijs gietvloer met vloerverwarming als hoofdverwarming
Polyurethaan gietvloer€120,- – €150,- per m2€140,- – €170,- per m2
1 antwoord
 1. Qian
  Qian zegt:

  We hebben een afhaalrestaurant waarvan de begane grond wordt gerenoveerd, ongeveer 30 vierkante meter. Nu is het marmoleum en een klein stukje gietvloer .We hopen dat u offerte kunnen maken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *