witte gietvloer prijs per m2 is lager bij grote oppervlakken

Tarieven en kosten; alles over de Gietvloer prijs per m2

Een veelgestelde vraag is “wat is de gietvloer prijs per m2?” Het antwoord: divers. Er komt namelijk veel bij kijken. Niet alleen bij het gieten van de vloer, maar ook bij het voorbereiden van de ondervloer, het te gieten oppervlak en de gewenste afwerking.

De arbeidskosten verschillen ook nog eens per regio en zijn  bij een vloer met vijf lagen zijn daarnaast ook stuk hoger dan bij een vloer met slechts vier lagen. In dit artikel beschrijven daarom we een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden als u een offerte opvraagt.


Dit is de gemiddelde gietvloer prijs per m2

Bij het geven van richtprijzen is het goed om er rekening mee te houden dat niet ieder type gietvloer hetzelfde is. De prijzen zijn dit daarom ook niet. Voor een prijs op maat raden we u daarom aan om contact met ons op te nemen. Wij vragen dan vrijblijvend één of meerdere vrijblijvende offertes aan, specifiek voor uw project! In de tabel hieronder geven we voorbeelden van diverse typen gietvloeren. U kunt hiermee alvast een inschatting maken van de kosten.

Let op bij het aanvragen van een offerte met een lage prijs: vaak wordt er dan gewerkt met grondstoffen van mindere kwaliteit. Hierdoor gaat de vloer minder lang mee, ontstaan er vaker krassen en heeft u uiteindelijk minder plezier van de vloer.

SOORT GIETVLOERTOTALE LAAGDIKTEPRIJS (INCL. BTW)MEEST GESCHIKT VOOR
Epoxy gietvloer (EP vloer)2-3 mm€75,- tot €120,- per m2Werkplaats, fabriek, magazijn, garage, bouwmarkt
Polyurethaan gietvloer (PU vloer) 3-5 mm€80,- tot €125,- per m2Woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer
Beton gietvloer 4-8 mm€75,- tot €125,- per m2Woonkamer, keuken, badkamer

Kosten gietvloer relatief lager bij grote oppervlakken

Als u eentje wilt laten leggen in een grote ruimte, bent is de gietvloer prijs per m2 lager dan bij een kleine ruimte. Dit komt omdat het afwerken van de hoeken en randen arbeidsintensief is. Ook is het makkelijker om in grotere ruimtes de laag egaal uit te vloeien. Bij oppervlaktes onder de 25 vierkante meter hanteren sommige vloerspecialisten daarom een standaardtarief. De vaste prijs schommelt tussen de €2000,- en €2500,-.

Tip: Bekijk goed of u extra ruimtes kunt laten coaten. Gietvloer in de badkamer? Laat bijvoorbeeld ook de hal of slaapkamer leggen. Of niet alleen de woonkamer maar ook de keuken, hal en toilet. Zo krijgt u niet alleen een mooi strak geheel, u bespaart ook op de prijs per m2.


7 verborgen gietvloer kosten; het berekenen van de totale prijs

Naast het arbeidsloon voor het leggen van de gietvloer en de grondstoffen, zijn er vaak nog andere kosten die niet meegenomen worden in de gietvloer prijs die online wordt beschreven. Dit verklaart vaak ook de grote verschillen op gebied van prijs tussen verschillende aanbieders.

Vaak komt een vloerspecialist bij u langs om de staat van de ondervloer te controleren en alle afwerkingsmogelijkheden te bespreken. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vloerverwarming in de vloer te leggen. Als u dan geen rekening met extra werkzaamheden hebt gehouden kan de totale offerte prijs nog wel eens voor verrassingen zorgen.

Gietvloer aanbrengen op een geegaliseerde ondergrond

Let goed op bijkomende kosten voor bijvoorbeeld de afwerking of voorbereiding

7 verborgen gietvloer kosten om rekening mee te houden

 1. De geboden prijs is exclusief BTW en/of exclusief kilometervergoeding
 2. Werkzaamheden om de ondervloer egaal te maken (schuren, stralen, repareren)
 3. Een egalinelaag of schraplaag over de ondervloer ( +- €8,- per m2)
 4. Het maken van uitzettingsvoegen en afkitten van de randen
 5. Afwerking van plinten
 6. Antisliplaag of andere speciale afwerkingen
 7. Wapeningsnet op de ondergrond

Tot slot speelt ook het beoogde ontwerp mee. Kiest u voor een een vloer in één RAL kleur dan hangt hier een ander prijskaartje aan dan wanneer u kiest voor meerdere kleuren of patronen.

Zoveel kost vloerverwarming per m2 op een gietvloer

De combinatie van een gietvloer met vloerverwarming zien we steeds vaker terug. En dat is niet gek. Een Polyurethaan gietvloer leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Sommige vloerspecialisten voeren ook het leggen van een vloerwerwarming uit. U hoeft dan niet meer speciaal naar een andere partij.

De kosten van een gietvloer met vloerverwarming is onder andere afhankelijk van hoe u de vloerverwarming wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als hoofdverwarming of bijverwarming. Hieronder een voorbeeld van de vloerverwarming prijs per m2:

Type GietvloerPrijs gietvloer met vloerverwarming als bijverwarmingPrijs gietvloer met vloerverwarming als hoofdverwarming
Polyurethaan gietvloer€120,- – €150,- per m2€140,- – €170,- per m2

5 manieren om op de gietvloer prijs per m2 te besparen

Schrikt u van de prijs, maar wilt u toch graag een gietvloer: geen nood. Er zijn manieren om kosten te besparen. Het loont in ieder geval zeker de moeite om bij verschillende bedrijven een offerte voor uw nieuwe gietvloer aan te vragen.  U kunt er ook voor kiezen om bepaalde onderdelen van de klus zelf uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken, repareren en egaliseren van de ondergrond of het afkitten van de randen.

Hieronder 5 manieren waarop u kunt besparen op de gietvloer prijs per m2.

 1. Doe (een gedeelte) van de voorbereidende werkzaamheden zelf
  Soms kan u zelf ook al een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het schuren van de ondergrond en het opvullen van gaten en/of scheuren.
 2. Kies een vloer uit in één RAL kleur
  Hoe meer kleuren, speciale afwerkingen en patronen, hoe duurder. Simpelweg omdat er meer tijd in zit en meer grondstoffen
 3. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk arbeidslonen
  Laat het uurloon los specificeren in de offerte. In andere regio’s (bijvoorbeeld buiten de randstad) worden soms lagere uurlonen gerekend.
 4. Laat een groter oppervlak leggen
  Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2
 5. Doe (een gedeelte) van de afwerking zelf
  Randen kitten, plinten leggen; sommige onderdelen van de afwerkingen kan u wellicht zelf uitvoeren

 


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *