Antistatische Vloercoating ESD vloer

Een antistatische vloercoating voor een veilige werkomgeving

Veel bedrijven, met name in de industriële- en elektrosector, hebben baat bij een antistatische vloercoating. Deze coating staat ook wel bekend als ESD: electro static discharge. Het doel van deze vloercoating is het creëren van een electrostatic protected area, dus voorkomen dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op apparaten en personen. De vloer werkt als geleider, waardoor elektrische activiteit direct wordt afgevoerd naar de aarde. Dit soort ‘antistatische gebieden’ vind je in ruimtes waar veel computers staan, waar elektro-producten worden geproduceerd en in operatiezalen van ziekenhuizen.

Wat zijn de voordelen van een ESD-vloer?

ESD vloer symbool

Dit symbool wordt vaak gebruikt op of bij ESD vloeren om aan te tonen dat het gebied veilig is

Stel je voor dat er wordt bezuinigd op een degelijke, veilige voer. Het kan enorme schade veroorzaken aan de apparatuur, maar ook de werkzame personen kunnen ernstig gewond raken. Een ESD-vloer biedt veiligheid voor jou en je personeel en kent verschillende voordelen:

  • Naadloos aangebracht, waardoor er geen gebreken ontstaan;
  • Stofvrij en slijtvast, dus ideaal voor industriële omgevingen;
  • Bestand tegen (chemische) vloeistoffen – chemische resistentie;
  • Biedt veiligheid in ruimtes waar met elektriciteit wordt gewerkt;
  • Kan worden aangebracht op een bestaande troffelvloer;
  • In verschillende kleuren uitvoerbaar.

Het aanbrengen van een antistatische bedrijfsvloer

Het creëren van een antistatische werkomgeving dient zorgvuldig te gebeuren, want je dient als bedrijf te voldoen aan de meest recente NEN-, CUR- en DIN-normen. De geleidende coating aanbrengen is een nauwkeurige klus, maar kan al binnen een dag worden aangebracht. De bedrijfsmatige activiteiten hoeven er dus weinig hinder van te ondervinden.

Wil jij jouw werknemers een veilige ESD-werkomgeving bieden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij brengen u in contact met lokale specialisten.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *