Nanocoating.nl

Winkelvloer coating – Showroomvloer

Een winkelvloer moet uiteraard duurzaam, makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk zijn. Maar een vloer in een commerciële ruimte moet ook passen bij jouw merk, de beleving van de klant en de stijl van de winkel. Wanneer vorm en functie samen komen heb je de juiste vloer gevonden. Er is daarom ook niet één winkelvloer. In dit artikel laten we je kennis maken met verschillende gegoten vloeren, stijlen en afwerkingsmogelijkheden.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Waar moet een goede winkelvloer aan voldoen?

Een winkelvloer al dan niet in combinatie met een magazijn moet van hoogwaardige kwaliteit zijn. Niet alleen esthetisch maar uiteraard ook praktisch. Daarom zijn de kenmerken van een goede winkelvloer:

 • Passend bij uw bedrijfsuitstraling, sfeer en stijl
 • Comfortabel voor uw klanten
 • Praktisch en makkelijk schoon te maken
 • Bestand tegen het opslaan en verplaatsen van uw winkelinventaris
 • Stofvrij
 • Veilig en antislip
 • Onderhoudsvriendelijk

Een winkelvloer coating voldoet aan al deze eisen en meer! Het maakt niet uit wat voor soort winkel u heeft, er is altijd een geschikte vloercoating.

Zo past een winkelvloer binnen ieder winkelconcept

Hierboven beschreven we al een aantal praktische voordelen van een winkelvloer coating. Maar het grootste voordeel is toch wel dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om de vloer aan te passen aan uw winkelconcept. Kiest u voor een moderne stijl? Dan is een lichte betonlook mogelijk. Heeft u bepaalde huisstijlkleuren? Deze kunt u laten terugkomen in de vloer. Er zijn meer dan 20.000 kleuren en kleurcombinaties om uit te kiezen. Zelfs patronen of een bedrijfslogo in de winkelvloer verwerken is mogelijk.

Extra afwerkingen voor winkelvloeren

Als we het hebben over extra afwerkingen dan kan je die onderverdelen in veiligheid en design. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk dan wij hieronder bespreken; daag ons gerust uit!

winkelvloer schoonmaken

Alle kunststof winkelvloeren zijn makkelijk te reinigen

Veiligheidsopties

 • Antislip: nauwelijks voelbaar, maar zeer effectief. Voorkom uitglijden bij regenachtig weer, vloeistoffen op de winkelvloer of gewoon gladde schoenen.
 • Looproutes: u moet er niet aan denken, maar het is erg belangrijk om bij calamiteiten uw klanten en medewerkers veilig naar een nooduitgang te begeleiden. Heldere looproutes in de vorm van pijlen, belijning of glow in the dark looproutes kunnen hier aan bijdragen.
 • Matte topcoat: verkoopt u producten die geen baat hebben bij hinderlijke reflectie of licht weerkaatsing? Dan kunt u om een matte topcoat vragen die het oppervlak matteert.

Design afwerkingen

 • Bedrijfslogo of huisstijl in de vloer: een mooi logo, inspirerende quote of merk elementen in de vloer? De mogelijkheden zijn eindeloos!
 • Gekleurde zones: niet alleen handig om bijvoorbeeld productcategorieën in te delen of om aan te geven waar de kassa of koopjeshoek is. Het is ook nog eens mooi qua design.
 • 3D vloer kunst: vloer met een wow factor nodig? dit lukt gegarandeerd met 3d kunst in je winkelvloer. Bijvoorbeeld met mooie stenen, foto’s, klokken of natuurelementen erin verwerkt. Uw fantasie is de limiet!
 • Belijning: speciale aanbieding, looproute of aandachtspunten in de winkel? Door slimme belijning breng je onder de aandacht wat u wilt.

Voor deze toepassingen is winkelvloer coating geschikt

KledingwinkelFietsenwinkelBoekhandel
ElectronicawinkelSupermarktBouwmarkt
SpeelgoedwinkelMagazijnParfumerie
WarenhuisMuziekwinkelBelwinkel
JuwelierDrogisterijSouvenirwinkel
DierenwinkelKookwinkelKringloopwinkel
TuincentrumGalerieApotheek

Aandachtspunten bij het aanvragen van een winkelvloer

Voorbereiding

Investeer je in een winkelvloer dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Breng onderstaande punten in kaart voordat u een offerte aanvraagt bij een vloercoatingspecialist voor een zo compleet mogelijke prijsopgave:

 1. Wat is de oppervlakte en indeling van de winkel?
 2. Wat is de locatie van de winkel?
 3. Wat voor vloer ligt er nu in?
 4. Zijn er nog aanvullende wensen zoals belijning of antislip?
 5. Wat zijn de toekomstplannen voor de winkel?

Coatingspecialist benaderen

Als u bovenstaande punten hebt voorbereid kunt u over gaan tot het aanvragen van een offerte.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Dit zijn de meest gekozen winkelvloer coatings

Onderschatting van een winkelvloer komt helaas vaak voor en is een kostbare aangelegenheid. Vaak gaat het fout in de inschatting van de juiste vloerbelasting, het voldoen aan de vloereisen en het afstemmen van de afwerking. Het is dus van cruciaal belang om in zee te gaan met een ervaren vloercoatingspecialist, zeker wanneer u niet bekend bent met de materie.

Om u toch een inschatting te geven van de mogelijkheden; dit zijn veel voorkomende opties:

Een epoxy winkelvloer – duurzaam & sterk

Een epoxy vloer is de meest harde vloersoort onder de vloercoatings. Winkelvloeren en wanden kunnen naadloos worden gecoat om zo een hygiënische en onderhoudsvriendelijke afwerking te realiseren.

winkelvloer

Een winkelvloer moet zowel stijlvol als praktisch zijn.

Doordat epoxy keihard is, kunnen vloeistoffen als vet, vuil en chemicaliën niet in de winkelvloer trekken. De winkelvloer kan daarnaast flinke belasting van zware inventaris aan en ook bij het schuiven van de indeling slijt de vloer nauwelijks.

Ideaal voor bijvoorbeeld een fietsenwinkel, bouwmarkt of tuincentrum. Bent u dus op zoek naar een winkelvloer die lang mee gaat en kan tegen een stootje? Kies er dan voor de winkelvloer te coaten met epoxy. Ter aanvulling kunt u ervoor kiezen om de entree af te werken met een subtiele antislip korrel, zodat er zelfs bij regenval buiten geen onveilige inloop ontstaat.

Een polyurethaan winkelvloer – comfortabel & stijlvol

Voor een klantvriendelijke winkel staat functionaliteit op een gedeelde eerste plaats met comfort en stijl. De vloer moet immers een stijlvolle uitstraling hebben, comfortabel (en veilig) zijn om op te lopen en contactgeluid verminderen.

Voor een aangename winkelbeleving is een gietvloer op basis van Polyurethaan (pu) een goede keuze. Deze wordt dikker gegoten en is veerkrachtiger als een epoxy winkelvloer. Dit zorgt voor geluiddemping en comfort en het is ook een zeer stijlvolle vloer in bijvoorbeeld een populaire betonlook uitvoering. Een onzichtbare antislip topcoat kan worden aangebracht om slipgevaar te voorkomen. Vloerverwarming en een betonlook zijn prima toe te passen met deze vloercoating.

Acrylaatvloer (PMMA vloer) – binnen één dag belastbaar

Het aanbrengen van zowel een epoxyvloer als een polyurethaanvloer neemt meerdere dagen in beslag waarin de winkel niet open kan. Wilt u snel weer gebruik kunnen maken van de vloer dan is een sneldrogende acrylaatvloer een goede optie. Natuurlijk is uitvoering op standaard dagen dat de winkel niet open is ook mogelijk.

Samengevat:

VloertypeVoordelenNadelenPrijs (indicatie)Geschikt voor
Epoxy gietvloer >3 mm laagdikte

+ Bestand tegen zware belasting
+ Laagdikte zorgt voor demping contactgeluid
+ Bedekt ondervloer volledig
+ 20.000 kleuren
+ Makkelijk reinigen
+ Goede overallvloer

– Lange droogtijd
– Contactgeluid
– Gevoelig voor uv straling

Vanaf € 45,- per m2Intensief belaste winkelvloer en magazijnvloer
Epoxy vloercoating >1 mm laagdikte

+ Bestand tegen gemiddelde belasting
+ Makkelijk schoonmaken
+ Dunne laagdikte
+ Voordelig
+ Geheel vloeistofdicht
+ Goede overall vloer

– Verhult oneffenheden minder
– Gevoelig voor krassen
– Minder geluiddempend

Vanaf € 30,- per m2Normaal belaste winkelvloer, opslagvloer, verpakkingsvloer etc.
Polyurethaan gietvloer

+ Geschikt voor vloerverwarming
+ Comfortabel en veerkrachtig
+ Naadloos aan te brengen
+ Antislip-afwerking mogelijk.
+ Geluiddempend
+ 20.000 kleuren

– Krasgevoelig
– Duurder als epoxy
– Lange droogtijd (>4 dagen)

Vanaf € 60,- per m2Normaal belaste winkelvloer, waarbij comfort en een combinatie met vloerverwarming belangrijk is
PMMA vloer / Acrylaatvloer + PMMA-hars in combinatie met ingestrooid kwartszand.
+ Supersterk
+ Sneldrogend (2 uur)
+ Flexibel en scheuroverbruggend
– In een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar
Vanaf € 50,- per m2Normaal belaste winkelvloer die snel gecoat moet worden

Winkelvloer kosten per m2

Over het algemeen wordt er voor een standaard winkelvloer een prijs vanaf €45,- tot €100,- per m2 gerekend (epoxy). Voor kleine winkels tot 50m2 wordt er vaak een vaste prijs tussen de €3000,- en €4000,- gerekend. Daarna is de prijs per vierkante meter lager als het te coaten oppervlak hoger is. Bijvoorbeeld: €75 per m2 tot 100m2, €73,- per m2 tot 150m2, €70,- per m2 tot 200m2 etc. Reken voor een bakkerijvloer op basis van polyurethaan een opslag van €10-15,- per m2 over bovengenoemde prijzen.

De prijs is als volgt opgebouwd:

 1. Voorbewerking; moet de ondervloer geëgaliseerd worden? Of is er sprake van scheuren en beschadigingen? Dan zijn er extra kosten verbonden aan het gereedmaken van de vloer.
 2. Materiaal: epoxy is doorgaans goedkoper dan polyurethaan en daarnaast gelden er weer andere prijzen voor speciale designs en kleuren. Ook de laagdikte heeft invloed op de prijs per m2.
 3. Uitvoering; hoe meer arbeidsuren of arbeidsintensiviteit, hoe hoger de prijs.
 4. Afwerking; zijn er extra afwerkingen gewenst zoals een antisliplaag, belijning of een speciale toplaag? Daar betaal je vaak extra voor.

Tip: besparen op de winkelvloer prijs per m2?

Neem dan een winkelvloer in één standaard RAL kleur zonder speciale afwerkingsopties. Ook kan het helpen om een groter oppervlak te laten coaten. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de winkelvloer prijs per m2. Het kan ook lonen om voorbereidende werkzaamheden zoals de vloer egaliseren zelf uit te voeren.

Prijsindicatietabel

VloertypePrijs per m2Tijdsindicatie plaatsing
Epoxy gietvloer >3mm

Tot 50 m2 €3.000 – €5.000,-
(voor totale vloer)
> 50 m2 €45 – €100,- per m2

> 4 dagen
Epoxy vloercoating >1mm

Tot 50 m2 €2.000 – 3.500,-
(voor totale vloer)
> 50 m2 €30 – €85,- per m2

> 2 dagen
Polyurethaan gietvloer

Tot 50 m2 €1500 tot €2500,-
(voor totale vloer)
> 50 m2 €60 – €100,- per m2

> 4 dagen
PMMA vloer / Acrylaatvloer 

Tot 50 m2 €3000 – 5000
(voor totale vloer) > 50 m2 €50- 80 per m2

Tot 1 dag (2 uur per laag)

Winkelvloer offertes vergelijken

Heeft u al een winkelvloer coating in gedachten? Of wilt u een gedegen advies? Wij werken samen met ervaren vakspecialisten die vele soorten winkelvloeren kunnen aanbrengen. Stuur ons vrijblijvend de details van uw aanvraag en ontvang binnen enkele dagen advies en/of tot 3 scherpe offertes. Uiteraard zijn er voor u geen kosten verbonden aan deze service.

Uw voordeel?

 • Geen lange en verwarrende zoektocht online
 • Snel meerdere offertes; van erkende en ervaren specialisten
 • Geen vervelende acquisitie telefoontjes
 • Persoonlijke projectmanager en aanspreekpunt voor aankoopbegeleiding
 • Tijd & geld besparen met een snelle prijsvergelijking

Tips om op te letten bij een offerteprijs

Een winkelvloer is een flinke investering. U wilt de eigenschappen van de vloer maximaal benutten en zo weinig mogelijk onderhoud die werkzaamheden stil leggen. Dit en de volgende zaken zijn handig om op te letten bij een offerte:

Wat is de geoffreerde laagdikte
Hoe dunner de laagdikte, hoe lager de prijs per m2. Maar bedenk wel dat een dunne laag oneffenheden niet bedekt en in sommige gevallen de puntbelasting niet aankan. De ondervloer moet tevens perfect egaal zijn om geen problemen te krijgen met rollend materieel.
Welk vloertype staat in de offerte
Epoxy is goedkoper dan polyurethaan en ijzersterk maar minder comfortabel voor uw klanten om op te lopen. Polyurethaan is krasgevoeliger maar wel beter te combineren met vloerverwarming. Houd goed voor ogen wat het doel en de belasting van de vloer is!
Hoe lang duurt het aanbrengproces en wanneer kan het uitgevoerd worden
Afhankelijk van het aantal lagen (laagdikte) voorbereidingswerkzaamheden en extra afwerkingsopties (zoals belijning) neemt het coaten (en met name het uitharden) van de vloer 4-7 werkdagen in beslag, afhankelijk van de temperatuur in de ruimte. Is het essentieel dat uw bedrijf of organisatie door blijft draaien, dan zijn er bepaalde sneldrogende opties.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Stel uw vraag over winkelvloer coating

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *