Nanocoating.nl

Stofbinder – Betonvloer impregneren

Een permanent stofvrij oppervlak door een stofbinder

Soms is het niet nodig om een vloer volledig vloeistofdicht af te werken, maar je wilt geen slijtage, geen stof en het liefst een makkelijk te onderhouden vloer. Hoe pak je dit nu slim aan? Door een stofbinder te gebruiken! Een stofbinder is in principe een impregneermiddel/eindafwerking voor betonvloeren en andere vloeren. Het is transparant en er hoeft geen schilderlaag overheen, dus dat scheelt tijd en geld. Er wordt vaak voor deze toepassing gekozen in magazijnen, expeditieruimten, opslagruimten en bedrijfsruimten.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Waar kan je op rekenen?

 • Mat en transparante afwerking: verandert niets aan het uiterlijk van de vloer
 • Goede chemicaliënbestendigheid
 • Weinig geurbelasting
 • De vloer blijft langer mooi
 • Reinigen is veel makkelijker op een geïmpregneerde vloer
 • Geen groene aanslag, mos of algen meer
 • Overschilderbaar na 16 tot maximaal 48 uur, beloopbaar na ca. 36 uur
 • Toepasbaar op bijna alle ondergronden

Hier moet je rekening mee houden:

 • Niet geschikt voor zware loop- en rijbelasting
 • Het is geen dekkend verfsysteem, oneffenheden in kleur en structuur blijven zichtbaar

Een betonvloer impregneren verlengt de levensduur van de vloer

In de basis is betonvloer impregneren simpelweg een beschermende toplaag aanbrengen op de vloer. Het is niet hetzelfde als het coaten van de vloer met een compleet systeem. Maar wel een stuk goedkoper.

stofbinder vloer

Een stofbinder vloer wordt vaak toegepast in garages.

Door een chemisch proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij en gemakkelijk in onderhoud. De stofbinder dringt diep door in de vloer en bindt stof zodat er een 100% stofvrij oppervlak ontstaat. In ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of bij fabrieksvloeren waar veel met gevoelige elektronica gewerkt wordt kan dit erg belangrijk zijn. Omdat de laag echt in de betonvloer trekt, zal het niet scheuren of beschadigen zoals bij een coating het geval kan zijn.

Het impregneren hoeft niet persé bij het aanbrengen van de vloer te worden uitgevoerd, want dit kan ook bij reeds bestaande vloeren gebeuren. Helemaal wanneer er nog geen dekkend verfsysteem op de vloer ligt is een stofbinder aan te bevelen.

Bij beton- en cementvloeren is het wel erg belangrijk dat deze minimaal 4 weken oud en vochtvrij zijn.

Noodzakelijke voorbereidingen voor het impregneren

In principe kan iedere vloersoort, van beton tot hout geïmpregneerd worden met een stofbinder. Met name bij beton en cementdekvloeren is het wel belangrijk om een aantal noodzakelijke voorbereidingen te treffen:

 • Zorg ervoor dat de betonvloer perfect schoon is. Anders zal de stofbinder in het vuil trekken in plaats van in de vloer.
 • De vloer moet zo droog mogelijk zijn. Een absolute voorwaarde van een betonvloer impregneermiddel is dat deze moet kunnen worden opgenomen in de vloer. In een vochtige vloer gaat dit moeizamer. De vloer mag ook niet zijn voorbehandeld met was of olie.
 • Repareer grote scheuren en gaten met betonreparatiemortel of laat dit doen door een vakspecialist

Nano coating voor beton steen en tegels kleinBeton, steen en tegels beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Cementdekvloer behandelen en als bedrijfsvloer gebruiken

Een traditionele cementdekvloer is niet geschikt om te gebruiken als vloer in bedrijfsruimten, voordat deze behandeld is. De vloersoort is niet schoon te houden en door dit poreuze materiaal blijft het altijd stoffig. Door een stofbinder aan te brengen creëer je een robuuste betonlook vloer, want door de doorzichtige laag blijft de cementvloer geheel zichtbaar. De cementvloer waterdicht maken kan dus prima met een stofbinder. Denk erom dat deze manier van behandelen niet slijtvast is en dat er zeer zeker, na verloop van tijd, krimpscheuren zullen ontstaan.

Het coaten van een betonvloer wordt ook wel sealen genoemd. Een betonvloer sealen is niets meer dan een speciale laag kunsthars op de vloer aanbrengen.

Stofbinder prijs per m2

Is een stofbinder behandeling duur? Nee, dit valt enorm mee, maar is dan ook niet te vergelijken met een compleet systeem zoals een gietvloer. De prijs per m2 is afhankelijk van de totale oppervlakte van de te behandelen vloer, maar voor ruimtes groter dan 500 vierkante meter kan je rekenen op een tarief van € 8,00 per m2. Reken voor kleinere ruimtes €15,- tot €20,- per m2, exclusief eventuele reparatiewerkzaamheden.

Staar u niet blind op de goedkoopste prijs. Bij stofbinder impregneermiddelen zijn de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen in het product van grote invloed op het resultaat en de duurzaamheid van de behandeling. Indien u gebruik maakt van onze offerteservice bent u ervan verzekerd met een erkende specialist in zee te gaan. Vergelijk 3 offertes via de aanvraagknop hieronder.

Vakspecialisten stofbinder vloeren in Nederland

Een snelle zoektocht op google resulteert al gauw in honderdtallen resultaten van stofbinder aanbieders. Maar hoe weet u nu of u met een betrouwbare partij te maken hebt? En zit u wel te wachten op de vele acquisitie telefoontjes die volgen?

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Heeft u vragen over stofbinder? Vraag het ons!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
3 antwoorden
 1. Casper ten Bokkel
  Casper ten Bokkel zegt:

  Wij zoeken iets om onze stoffige beton vloer te impregneren. Een epoxy coating hoeft niet, het moet enkel stofvrij blijven. Wat adviseren jullie?
  Met vriendelijke groet,

  Beantwoorden
 2. Frank Heijckmann
  Frank Heijckmann zegt:

  Ik huur een kleine hal van 262m2 met een vrij nieuwe betonnen vloer. Deze stoft erg en dat is niet fijn. Ik zou dus graag offertes ontvangen voor een stof binder vloer.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *