ramen waterafstotend maken op autoruit

Ramen waterafstotend maken; zo moet het!

Het constant schoonhouden van douchecabines, autoruiten of glas is voor velen tijdrovend werk. Water (en vloeistof-!) afstotende ramen klinken bijna als een utopie. Toch is dit door middel van een speciale laag zeker mogelijk.

Voor advies over het ramen waterafstotend maken, lees dan vooral verder. In dit artikel vertellen u alles over deze laag, die door het leven gaat als nano coating. Hoe het werkt, op welke manier u het zelf gemakkelijk aanbrengt en welke producten u hiervoor nodig heeft.


Een handleiding tot het gebruik van nano coating op ramen

De werking van deze zogenoemde nano coating is bijzonder te noemen. De deeltjes waaruit deze laag is opgebouwd, zijn zo klein dat ze één worden met het glas zelf. Nano is namelijk een miljardste van een meter: zo klein dat u het kunt vergelijken als de grootte van een voetbal ten opzichte van de aarde. Deze deeltjes passen de moleculaire structuur van een oppervlakte aan (dit kan glas zijn, maar ook bijvoorbeeld hout of beton) waardoor water en vuil zich niet meer kunnen hechten. 

Stel u wilt uw douchecabine waterdicht maken om bijvoorbeeld kalkaanslag te voorkomen of voor verbeterde hygiëne. Dan heeft u hier, net als bij ramen, ruiten en andere glazen ondergronden, nano coating voor glas nodig. Dit kunt u gemakkelijk zelf aanschaffen én aanbrengen. Wij geven u een korte handleiding voor de applicatie en onderhoud van de coating:

 1. Reinig de ruit volledig van stof, olie én vet
  Voor een optimale werking, moet de ruit eerst volledig gereinigd zijn. Gebruik hiervoor PH-neutrale schoonmaakmiddelen. Maak de ondergrond vervolgens droog.
 2. Breng de nano coating voor glas aan
  Spuit de coating over een microvezeldoek en breng deze gelijkmatig aan over het oppervlakte. Een zeer geringe hoeveelheid is maar nodig: 100ml is goed voor 40 – 50 m2.
 3. Laat de coating 30 – 45 minuten intrekken
  Poets het hierna uit met een theedoek of andere (schone!) katoenen doek. Nu zijn uw ramen waterafstotend voor ongeveer 2 – 3 jaar!
 4. Onderhoud de ondergrond met milde reinigingsmiddelen
  Maak het glas niet schoon met middelen waar zuren, schuurmiddelen of biociden aan zijn toegevoegd. Anders verliest het zijn waterafstotende krachten. PH-neutrale of speciale nano coating cleaners kunnen prima.

Uw ramen waterafstotend maken kan met deze producten

Heeft u interesse gekregen in nano coating? Goed idee! Houd er alleen goed rekening mee dat er verscheidene typen nano coating zijn, en elk is toegespitst op zijn eigen ondergrond. Wilt u dus ramen, ofwel glazen ondergronden, waterafstotend maken, heeft u nano coating voor glas nodig. Chemona Glass Coating zouden wij bijvoorbeeld ten zeerste aanraden. Benieuwd naar de verdere mogelijkheden van nano coating? Lees er alles over in ons artikel!

Heeft u vragen over het proces, aanbreng of de aanschaf; contacteer ons gerust. Hierbij geven we u een greep uit de mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Deze producten zijn online of bij het bedrijf zelf te verkrijgen. Let op: met 50 ml dekt u ongeveer 20 – 25 m2.

Product Prijs
Chemona Glass Coat€27,25 (50 ml)
Mavro Nitoguard Glass SC €170,60 (1000 ml)
Nano AB Glascoating€59,95 (250 ml)

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

2 antwoorden
  • Coating Expert zegt:

   Goedemiddag,

   Zowel chemona glass coat en nano ab glascoating kunt u gebruiken voor de autoruiten en spiegels van uw auto. Beide zijn nanocoatings en werken op dezelfde manier. Chemona Glass coat is afkomstig van het bedrijf Chemona nanocoat technologies en biedt nano coating producten voor onder andere de Volvo Ocean race zeilboten en de auto’s van Dakar racing. Ze gebruiken hoogwaardige ingrediënten met een langdurige werking. Nano ab glass coating is geen partner van coating.nl dus wij zijn niet optimaal bekend met het product. Helaas kunnen wij daarom geen grote verschillen benoemen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *