Abcite coatings

Gebruik Abcite coatings voor een ultieme én kleurrijke chemische resistentie

Hebben uw machines bescherming nodig tegen hardnekkige zuren en basen? Abcite coatings, ook wel Abcite® Powder Coatings genoemd, zijn met hun krachtige chemische bestendigheid een uitstekende oplossing. 

Abcite® coatings zijn gemaakt van thermoplastische kunststofpoeders. Dit houdt in dat de poeders smelten als ze verwarmd worden én direct een egaal oppervlak creëren dat niet nabewerkt hoeft te worden.

Met abcite coatings kunt u rekenen op de volgende eigenschappen:

 • Uitstekende chemische resistentie
 • Een bijzonder dikke laag (300 tot 400µ)
 • Stoot- en slijtvast
 • Elektrisch isolerend
 • Krachtige wering tegen elke vorm van corrosie 
 • UV- en weersbestendigheid
 • Kan geleverd worden in vrijwel elke RAL-kleur denkbaar

In dit artikel nemen we u mee op reis door de mogelijkheden van Abcite® en kijken we naar geschikte specialisten in Nederland voor uw project. 


Van offshore tot brandblussers: Abcite coatings zet u hiervoor in

De eigenschappen van abcite coatings zorgen ervoor dat de coating met name geschikt is bij machine- en scheepsbouw, de water-, chemische- én offshore industrie. Als een type poedercoating, is Abcite® zeer veelzijdig.  Niet alleen is de coating beschikbaar in een breed scala aan kleuren (het kan perfect afgestemd worden op uw project), maar het kan – afhankelijk van het te coaten onderdeel – aangebracht worden op verschillende manieren.

Wervelsinteren, rotomoulding én elektrostatisch poederspuiten behoren tot de mogelijkheden. We gaan ze allemaal bij langs:

Blauwe Abcite coatings op een ventilator

Blauwe Abcite® op ventilator

 1. Wervelsinteren
  Bij deze methode worden voorverwarmde onderdelen allereerst ondergedompeld in een bad met poeder. Vervolgens wordt er een soort wervelwind gecreëerd in het bad door lucht erdoor heen te laten blazen. Hierdoor gaat de poeder zich als een vloeistof gedragen die in een dikke laag aan de onderdelen blijven plakken.
  Geschikt voor: Waterleidingen, ventilatoren, koppelingen en appendages; zowel kleine als grote onderdelen
 2. Rotomoulding
  Het te coaten object wordt bij deze methode verwarmd en gedraaid. Abcite® wordt vervolgens over het oppervlak verdeeld zodat deze samensmelt tot een egale laag.
  Geschikt voor: Objecten met een kleine opening, zoals (chemische) tanks, drukflessen én brandblussers
 3. Elektrostatisch poederspuiten
  De meest voorkomende manier van poedercoaten. De poeder wordt elektrisch geladen in een speciaal spuitpistool en wordt vervolgens (handmatig) gespoten op een metalen oppervlakken. Dit kan op zowel koude als voorverwarmde oppervlakken.
  Geschikt voor: Complexe onderdelen; rekken, hekwerken, tuinmeubilair en frames, offshore-onderdelen en chemische tanks.

Abcite® aanbrengen: specialisten op maat in Nederland

Heeft u een project in het gareel staan dat wel een dikke laag Abcite® kan gebruiken? Dan bent u hier aan het goede adres. In ons kikkerlandje zijn er namelijk enkele specialisten te vinden in Abcite® Powder Coatings.

Vraag vrijblijvend een offerte of meer informatie aan over specialisten in Nederland die Abcite coatings kunnen aanbrengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *