Graffiti Verwijderen – Laten doen of Zelf doen

Voor iedere wens is er een oplossing. Graffiti op uw buitenmuur? Zelf verwijderen is eenvoudig! Graffiti op grote oppervlakten? Laat het doen!

Van hout tot beton; graffiti verwijderen op elke ondergrond

Hoe mooi het soms ook kan zijn: graffiti is een doorn in het oog voor het aangezicht van veel gebouwen en muren. Graffiti verwijderen met bepaalde middelen is daarom geen overbodige luxe. Gelukkig is er genoeg op de Nederlandse markt om aan deze steeds groter wordende vraag te voldoen!

Doe altijd aangifte bij graffiti op uw persoonlijke eigendommen. Het aanbrengen van graffiti is namelijk verboden!

Maar waar te beginnen in een doolhof aan talloze ondergronden en schoonmaakmiddelen? In dit artikel bieden wij hulp aan deze zoektocht. We gaan alle anti-graffiti middelen bij langs én kijken welke het meest geschikt is voor welk oppervlakte.


5 efficiënte oplossingen om graffiti te verwijderen

Om meteen met de deur in huis te vallen: er zijn 5 veelgebruikte manieren voor graffiti verwijderen. We gaan allevijf de methodes bij langs, alsmede hun geschikte ondergronden.

  1. Organisch reinigen; speciale anti-graffiti removers
   graffiti verwijderen remover SoSafeEen krachtig reinigingsmiddel op natuurlijke basis. Heeft als voordeel dat het geen schade aanbrengt aan de ondergrond of het milieu én zijn specifiek afgestemd op het graffiti verwijderen. Zijn enkel wel een tikkeltje prijzig en mogen niet in contact komen met water.
   Geschikt voor: stenen oppervlakken, beton, kalkblokken, hout, staal
  2. Chemische middelen
   graffiti verwijderen terpentineTerpentine of tinner kunnen ook gebruikt worden om de verf op te lossen. Een krachtige en betaalbare oplossing, maar kan de ondergrond (zoals de verflaag) beschadigen. Verdere behandelingen zijn ook niet meer mogelijk.
   Geschikt voor: harde oppervlakken
  3. Perslucht gebruiken
   graffiti verwijderen persluchtEen krachtige perslucht spuitpistool of spuitbus kan wonderen verrichten op metalen en betonnen ondergronden. U hoeft enkel wat bakpoeder op de ondergrond aan te brengen, en u spuit al die graffiti er zo vanaf!
   Geschikt voor: steen, glas, roestvrijstaal
  4. Een nieuw likje verf
   graffiti verwijderen oververvenU kunt uw muur eenvoudigweg ook overschilderen in een ander kleurtje. Hiervoor moet u echter wel professionele verf gebruiken óf meerdere lagen aanbrengen, want anders wordt na een tijdje de graffiti zo weer zichtbaar. Niet aan te raden om dit vaak achter elkaar te doen, want dan kan de verf gaan bladeren.
   Geschikt voor: afhankelijk van de lak voor iedere oppervlakte
  5. Reinigingsbedrijf inhuren
   graffiti verwijderen reinigingsbedrijfVoor grote projecten of zeer hardnekkige graffiti is het aan te raden om het verwijderen door een specialist, zoals een gevelreinigingsbedrijf, te laten doen. Zij leveren producten op maat en gebruiken de juiste behandelmethode voor de gewenste ondergrond.
   Geschikt voor: iedere oppervlakte

Bonusoplossing: Anti-graffiti coating! Een laagje coating heeft een preventieve werking en voorkomt het aanbrengen van graffiti aanzienlijk!


Zelf graffiti verwijderen – Deze producten helpen u daarbij

Overzicht met de kosten om zelf graffiti te verwijderen

Online of in de bouwmarkt zijn veel producten te koop om graffiti tegen te gaan. De kosten om graffiti te verwijderen is niet hoog; hierdoor is het vrij betaalbaar. Pas echter op met de meest goedkope opties, deze zijn enkel geschikt voor lichte klussen.

Hierbij een lijst met producten om zelf graffiti te verwijderen:

Product Graffiti verwijderenPrijs indicatieKenmerk
CRC Industry Graffiti Remover €158,75 (5 liter)Geschikt voor vrijwel alle ondergronden; ook voor poreus materiaal
HG Graffiti Remover€12,68 (600 ml)Vooral voor gladde oppervlakken; metaal, glas en steensoorten als marmer.
SoSafe Graffiti Verwijderaar Professioneel €28,95 (750 ml)Geschikt voor beton, uitgewassen grind en stenen muren; ook poreus materiaal
Ecopoint eco100 graffitiverwijderaar€12,30 (500 ml)Geschikt voor vrijwel alle ondergronden met lichte aantasting; zeer ecologisch en milieuvriendelijk
Vista Lakweg afbijtmiddel €19,95 (1 liter)Geschikt voor hout, metaal, kunststof en beton. Kan ook gebruikt worden om verf & coatings te verwijderen.

Graffiti laten verwijderen; deze schoonmaakbedrijven zijn u van dienst

Wilt u de graffiti liever laten verwijderen? Geen probleem! Er zijn in Nederland talloze schoonmaakbedrijven die dit met liefde voor u doen. Vooral voor grote, zeer grondige of specialistische klussen kunnen zij een sterke helpende hand bieden.

Kosten om graffiti te laten verwijderen worden berekend per m2. Afhankelijk van de grootte en hoogte van uw klus, betaalt u ongeveer €14,- tot  €22,- per m2.

Een greep uit de schoonmaakbedrijven die graffiti schoonmaken van gevel, muur of andere oppervlakten:

Specialist graffiti verwijderenAdres
PronedValeton 15, 5301 LW Zaltbommel
Vonk Schoonmaakbedrijf BV Nijverheidsstraat 6 2288 BB Rijswijk
2React Specialized Cleaning Services Bedrijfsweg 45 5683 CN Best
GevelMeesters B.V. Leuvert 8 5437 AG Beers
Multi Onderhoud Van der VeldenMaalderij 1 1185 ZB Amstelveen
Schoonmaakbedrijf van der Putten Industrieweg 57 1775 PW Middenmeer
MK DienstverleningPostbus 151 7440 AD Nijverdal
Malos BVSchaapherderweg 5-d, 2988 CK Ridderkerk
Stegeman HasseltProductieweg 15, 8061 RK
Hasselt

Mogelijkheden om gratis graffiti te laten verwijderen

Bijna alle gemeenten in Nederland hebben daarnaast een anti graffitibeleid om overlast tegen te gaan. Graffiti op openbare ruimtes, gemeentelijke eigendommen en monumentale panden worden doorgaans kosteloos verwijderd.

Ook als u ingeschreven bent bij een bepaalde verhuurderspartij, of om andere redenen is er in sommige gemeentes een gratis anti-graffiti regeling. Amsterdam heeft bijvoorbeeld Anti Plak en Klad Centrum. Informeer goed bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn! Z

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *