Verf mengkamer inrichten

Professionele inrichting van een mengkamer

In de verfmengkamer wordt de juiste kleur verf voor ieder project gemengd en op maat gemaakt. Het is doorgaans een afgesloten cabine, unit of ruimte in de werkplaats die kan worden ingericht met diverse attributen die het werk efficiënter, schoner en veiliger maken. Deze verfmengkamers zijn voorzien van een filter- en afzuigsysteem en kunnen naar wens worden ingericht. In dit artikel beschrijven we verschillende opties, voordelen en prijzen. Zo kunt u uw mengkamer professioneel op maat inrichten op een manier die past bij de werkzaamheden van uw bedrijf.

werktafel mengkamer

Werktafel mengkamer

Over het algemeen bestaat een mengkamer uit de volgende onderdelen:

  • De werkplek: tafels en spuitwanden, uitgevoerd met een afzuigingspunt dat aangesloten dient te worden op het afzuigsysteem en optioneel uitgerust met een pneumatische aansluiting voor het spuitpistool, een drukregelaar en een manometer.
  • Ventilatoren en afzuiging: zodat alle schadelijke gassen worden afgevoerd. Voorzien van een groot werkoppervlak dat schuin afloopt naar een verdunningsreservoir. De vuile verdunning moet eenvoudig te verwijderen zijn uit het reservoir. Optioneel uitgerust met een schoonmaakborstel en automatische vloeistofcirculatie.
  • Reinigers: spuitpistoolreinigers, gereedschapreinigers. handmatig of voluitomatisch en uitgerust met vloeistofpompen, reinigingsborstels en reinigingsnozzle voor het spoelen van het spuitpistool met reinigingsmiddel.
  • Afvalverwerking: Speciale vloeistofbestendige afvalcontainers voor lakafval en verdunningsproducten. Alle verf en lakrestanten en verdunningsresten kunnen hierin op een milieu- en Arbo verantwoorde wijze uitlekken en opgeslagen worden. Schadelijke brand- en explosiegevaarlijke dampen die vrijkomen worden direct afgezogen via de aansluiting op de afzuigringleiding van de mengkamer.
  • Regeneerapparaat t.b.v. terugwinning van kostbare oplosmiddelen. Bespaart geld door reductie van chemisch afval.
  • Diversen (optioneel): Weegschaaltafel, blikkenhouders, droogkasten, muurhouder voor vloeistofspuiten, droogkast voor spuitstalen.

Direct inrichting verf mengkamer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
bol.com verf kopen
Bestel verf
praxis verf en coating

Kosten (voor het inrichten) van een mengkamer

Arbotechnisch is een aparte ruimte voor het mengen van verf verplicht. Het mengen van verf zorgt namelijk voor de uitstoot van schadelijke stoffen. Ook na het reinigen van apparatuur kunnen verfresten overblijven. Voor een gezond werkklimaat en ter voorkoming van vervuiling is er daarom een mengkamer nodig, De kosten voor een standaard mengruimte zijn minimaal €5000,- exclusief inrichting en afzuiginstallatie. Hieronder een overzicht van EMM’s merk Hamach, specialist op gebied van verfmengkamer inrichting:


NaamSoortEigenschappenVanaf Prijs
HAMACH Micro Reiniger HR1000Reinigingstank voor wandmontageHandmatig reinigen van allerlei kleine gereedschappen€ 690,00
HAMACH HR3000Volautomatische SpuitpistolenreinigerVoor het reinigen van 2 spuitpistolen tegelijk€ 4.190,00
HAMACH URS 600Elektrische, compacte regenereermachineDistilleert de oplosmiddelen volledig€ 4.120,00
SPUITWAND HS 180 In roestvrij staal uitgevoerde spuitwandUitgerust met een pneumatische aansluiting voor het spuitpistool € 2.615,00
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *